PureVPN-recensie (2020)

purevpn logo vierkant


PureVPN was een van de eerdere deelnemers naar het VPN-veld. Dit betekent dat ze voldoende tijd hebben gehad om hun services te perfectioneren, maar uit testen blijkt dat dit bedrijf nog ruimte heeft om te verbeteren voordat ze kunnen concurreren met de beste VPN-services.

Gebruik makend van PureVPN wordt geplaagd door problemen. Veel van de functies lijken niet regelmatig te werken, en dat kan rampzalig zijn voor een gebruiker die primair belang hecht aan het behouden van anonimiteit, vooral wanneer deze problemen DNS-lekken veroorzaken.

Bovendien, De snelheidstestresultaten van PureVPN waren verschrikkelijk. Hoewel het een feit is dat het gebruik van een VPN uw gegevensoverdrachtsnelheid zal vertragen, zijn er andere top VPN-providers die betere nummers kunnen leveren dan PureVPN.

Daarnaast is het hoofdkantoor van PureVPN gevestigd in Hong Kong. Met de groeiende invloed van China in die regio kan dit een signaal zijn voor iedereen die probeert onder de repressieve internetwetten vandaan te komen.

Toch zijn er VPN-bedrijven die veel minder beloven dan PureVPN, en uw individuele ervaring kan variëren in vergelijking met de hier geregistreerde testresultaten. Als u zich aanmeldt voor PureVPN, houd dan rekening met hun restitutiebeleid, zodat u uw geld terugkrijgt als u besluit te annuleren.

Aan de goede kant, PureVPN host en beheert een eigen netwerk samen met hun eigen DNS-hardware. Dit in tegenstelling tot andere VPN-providers, en dit kan betekenen een extra stukje beveiliging voor uw webverkeer en privégegevens.

Zoals bij de meeste VPN-providers, beweren ze al jaren dat ze geen logboekregistratie hebben. Als sommigen van u zich hier zorgen over maken, brengen wij u geweldig nieuws. Vanaf juli 2019 zijn ze officieel gecertificeerd als een niet-loggende provider. Ze werden gecontroleerd door Altius IT, een vooraanstaande ondernemende cyberbeveiligingsauditor. U kunt de bevindingen van hun beveiligingsaudit bekijken op de PureVPN-website.

Ook in het voordeel is de compatibiliteit van de service met Mac-, Windows-, Android-, iOS- en Linux-apparaten. Evenzo kan PureVPN worden geconfigureerd om te werken op uw router, alle streamingdiensten die u gebruikt en met slimme televisies.

VPN-router instellen

Een van de betere functies van PureVPN is een virtuele router die kan worden gebruikt met Windows-apparaten. Als u op een computer met Windows werkt, kunt u in wezen de virtuele router gebruiken om verbinding te maken maar liefst 10 individuele apparaten.

Aangezien je PureVPN ook met je huidige router kunt gebruiken, betekent dit dat je een enorme verscheidenheid aan apparaten tegelijkertijd kunt aansluiten. Waarschijnlijk heb je niet eens genoeg apparaten om alle mogelijke verbindingen te gebruiken.

Een andere waardevolle functie is split-tunneling. Dit biedt de mogelijkheid om te kiezen waar en hoe webverkeer wordt gerouteerd. Voor bepaalde activiteiten wilt u misschien uw internetprovider zoals gewoonlijk gebruiken, terwijl het voor andere activiteiten verstandig is om de VPN te gebruiken. Bij deze service heeft u de keuze.

PureVPN-overzicht

Kenmerken Informatie
Bruikbaarheid:Makkelijk te gebruiken
Logboekbeleid:Twijfelachtig logbeleid
Servergrootte:2000 ++ servers
Server distributie:180 landen
Ondersteuning:Chatondersteuning
Torrenting:Toegestaan
Streaming:Heel beperkt
VPN-protocol en codering:OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPSec, SSTP en PPTP; AES 256-bit encryptie
Hoofdkwartier:Hong Kong
Prijs:$ 3,33 / maand
Officiële website:https://www.purevpn.com/

Beveiliging en encryptie

PureVPN heeft behoorlijke stappen ondernomen om uw veiligheid te garanderen. De meeste van de belangrijkste VPN-protocollen zijn beschikbaar via deze service, waaronder OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPSec, SSTP en PPTP.

De meeste gebruikers hoeven niets anders te gebruiken dan OpenVPN, wat verreweg de nieuwste en beste VPN-protocol, maar het hebben van de andere opties kan aantrekkelijk zijn voor bepaalde gebruikers of degenen die apparaten gebruiken die beperkt zijn tot een van de andere protocollen.

purevpn instelling voor beveiligingsversleuteling

Ook in haar voordeel, PureVPN maakt gebruik van AES 256-bit encryptie. Dit wordt algemeen beschouwd als de industriestandaard en militaire en overheidsorganisaties vertrouwen overal ter wereld op deze versleuteling.

PureVPN heeft moeite gedaan om een ​​extra stap te zetten op het gebied van beveiliging. Ze hebben een kill-schakelaar die uw browsersessie automatisch stopt als de VPN plotseling niet meer beschikbaar is.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om functies te gebruiken zoals geavanceerde port forwarding, een NAT firewall, split tunneling en DDoS-bescherming. Hoewel dit prachtig klinkt, is de realiteit niet bijzonder indrukwekkend.

Dit komt omdat PureVPN lijkt te zijn onderworpen aan frequente uitval en serviceonderbrekings. Van de kill-switchfunctie die gewoon niet werkt tot datalekken, PureVPN heeft te veel problemen.

Een steekproef van getuigenissen van klanten laat zien dat veel gebruikers lekken van persoonlijke IP-adressen en DNS hebben ontdekt tijdens het gebruik van PureVPN. Aangezien de belangrijkste reden voor het gebruik van een VPN beveiliging is, betekent dit dat PureVPN zich niet aan hun afspraak houdt.

Serverlocaties van PureVPN

Dit is een gebied waarin PureVPN boven andere VPN-apps staat. Ze zijn aanwezig in meer dan 140 landen.

Met meer dan 2.000 servers zou het voor de meeste mensen gemakkelijk moeten zijn om een ​​server te vinden die relatief dicht bij hun fysieke locatie ligt. Dit kan een cruciale overweging zijn, want hoe dichter een gebruiker daadwerkelijk bij de VPN-server is, hoe sneller de gegevensoverdracht moet zijn.

PureVPN heeft een redelijk uitgebreide dekking van Noord-Amerika met 667 servers. De meeste hiervan bevinden zich in de VS, maar ze beschikken ook over ongeveer 60 servers in Canada in Montreal, Quebec en Vancouver. Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras en Nicaragua zijn allemaal vertegenwoordigd, evenals eilanden zoals Trinidad en Tobago, Puerto Rico, Cuba, Jamaica en Freeport op de Bahama’s. Met andere servers op de Maagdeneilanden, Haïti, de Dominicaanse Republiek en meer is Noord-Amerika gedekt.

Midden- en Zuid-Amerika krijgen ook meer dekking met PureVPN dan ze van veel andere services krijgen. Belize, Costa Rica, Aruba, Bolivia, Paraguay, Suriname en Guyana maken allemaal de lijst naast andere, beter vertegenwoordigde landen zoals Brazilië, Chili, Colombia en Ecuador.

Oceanië is ook goed vertegenwoordigd met bijna 100 servers. Het grootste deel hiervan bevindt zich in Australië, maar ook Nieuw-Zeeland en Nieuw-Guinea zijn aanwezig. PureVPN doet verder goed werk door het Afrikaanse continent op te nemen. Veel providers bestrijken alleen Zuid-Afrika en misschien Egypte of Kenia. PureVPN gaat een stap verder door bijna 20 Afrikaanse landen op hun serverlijst te plaatsen.

PureVPN-servers

Met meer dan 800 servers in Europa, het is gemakkelijk voor te stellen dat vrijwel iedereen op dit continent een server in de buurt kan vinden. Het VK, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zweden hebben de meeste servers, maar ook veel van de kleinere landen zijn vertegenwoordigd. Dit omvat Servië, Slovenië, Slowakije, Monaco, Moldavië en Montenegro. Rusland, Oekraïne en Turkije hebben ook servers.

PureVPN beschikt verder over meer dan 300 servers in Azië ook op plaatsen als China, Afghanistan, Kazachstan en andere gebieden waar online anonimiteit bijzonder cruciaal kan zijn.

BitTorrent of P2P gebruiken met PureVPN

Veel mensen krijgen een VPN omdat ze bestanden zonder beperkingen willen kunnen delen en downloaden. Helaas leggen veel VPN-bedrijven beperkingen op aan deze activiteit of spelen ze games die bedoeld zijn om gebruikers te ontmoedigen om P2P-bestanden te delen en aanverwante praktijken.

purevpn p2p modus voor het delen van bestanden

Dit is niet het geval bij PureVPN. Het bedrijf zit in het ‘pro torrenting’-kamp, ​​dus voel je vrij om bestanden te delen zoveel je wilt. Het is zelfs niet nodig om specifieke servers te gebruiken voor deze taak.

Verwacht echter niet dat je Netflix onbelemmerd toegang kunt krijgen tijdens het gebruik van PureVPN. Netflix kraakt mensen die VPN’s gebruiken om toegang te krijgen tot hun streamingdienst. Uit testen bleek dat Netflix PureVPN-gebruikers en hun toegang geblokkeerd. Als je deze VPN-service gebruikt, moet je een andere manier vinden om Stranger Things te bekijken.

PureVPN’s snelheidstestresultaten

Snelheid is een metriek waarmee PureVPN worstelt echt. Met al die servers lijkt het erop dat ze betere gegevensoverdrachtsnelheden zouden moeten hebben. Dat komt omdat het hebben van een groot aantal servers voldoende bandbreedte moet bieden voor alle gebruikers om een ​​server te vinden die voor hen werkt. Helaas toonden snelheidstestresultaten aan dat PureVPN gewoon niet uitblinkt als het gaat om deze statistiek.

Met behulp van een server in New York City was de downloadsnelheid 29,41 Mbps, terwijl de uploadsnelheid vrijwel gelijk was op 29,06 Mbps. Een server in Amsterdam leverde niet veel betere resultaten op. Een downloadsnelheid van 35,49 Mbps en een uploadsnelheid van 27,29 zijn gewoon niets om over naar huis te schrijven.

purevpn snelheidstest

Bij het inloggen op de server in Hong Kong werd het alleen maar erger. Downloaden met een snelheid van 6,77 Mbps en uploaden met een snelheid van 3,62 Mbps is genoeg om iedereen gek te maken van frustratie. Aangezien Hong Kong het hoofdkantoor is, zouden de prestaties veel beter moeten zijn.

Dingen verbeterden tijdens het gebruik van een van de servers in Londen. Downloads van 62,48 Mbps en uploads van 45,90 zijn niet zo slecht, maar er zijn hoger gewaardeerde VPN-services die routinematig veel snellere gegevensoverdrachtsnelheden bieden.

Het logboekbeleid van PureVPN

PureVPN zweert dat ze een strikt “niet loggen” -beleid volgen. Als je het concept van loggen niet kent, is het tijd voor een introductie. Het is gebruikelijk dat internetproviders hun klanten uitgebreide logboeken bijhouden.

Dit omvat routine-informatie zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer en creditcardnummer, maar het kan ook gegevens bevatten zoals welke websites u bezoekt, hoe lang u daar blijft, wat u doet terwijl u daar bent en eventuele transacties die u kunt uitvoeren.

Logs zijn slecht nieuws om ten minste een paar redenen. Omdat uw ISP al die gegevens over u bijhoudt, kunnen hackers gemakkelijk binnenkomen en al die gegevens gebruiken voor hun eigen snode doeleinden. Bovendien, als wetshandhavers of overheidsinstanties op de deur kloppen, zal het bedrijf die gegevens op verzoek moeten omdraaien..

U wilt een VPN-bedrijf dat echt geen logboeken bijhoudt. Dit betekent dat ze niets hoeven te stelen voor hackers en geen gegevens hoeven over te dragen aan de autoriteiten. De beste VPN’s houden geen logs bij, wat betekent dat uw privacy en anonimiteit gegarandeerd zijn.

Zoals in het begin vermeld, PureVPN is nu een gecertificeerd no logs-bedrijf. Het is echter belangrijk om dat niet verkeerd te interpreteren. Geen logboeken betekenen dat ze geen identificeerbare gegevens of gegevens vastleggen die ze naar u kunnen herleiden, maar dat betekent niet dat ze bepaalde informatie niet opslaan.

purevpn privacybeleid

Prijsopties voor PureVPN

Deze VPN-provider biedt zeker een aantal leuke, handige functies wanneer ze werken. Hun prijs per maand is $ 10,95 per maand, wat niet slecht is als de service zo goed was als het bedrijf belooft. In vergelijking met andere VPN-providers die betrouwbaardere prestaties en betere beveiliging bieden tegen lagere prijzen, is PureVPN het gewoon niet waard.

PureVPN nieuwe prijzen

Koop je vooraf een jaarabonnement, dan kun je behoorlijk wat geld besparen. De kosten zijn slechts $ 4,08 per maand, wat een goede deal is, maar alleen als je fatsoenlijke gegevensoverdrachtsnelheden krijgt en merkt dat sommige van de meest waardevolle functies, zoals de kill-schakelaar, het grootste deel van de tijd werken.

Nog grotere besparingen gaan naar mensen die kiezen voor een tweejarenplan. De prijs is slechts 2,88 dollar per maand. Zoals bij alle andere pakketten, is dit deze onderhevig aan een geld-terug-garantie van 31 dagen. Een maand zou u voldoende tijd moeten geven om te beslissen of PureVPN al dan niet voor u werkt.

Het goede nieuws is dat je het kunt betaal voor PureVPN met vrijwel elke denkbare methode. Van traditionele betaalpassen en betaalrekeningen tot Bitcoin en cadeaubonnen van Starbucks, u kunt zo anoniem zijn als u maar wilt.

PureVPN-betalingsmethoden

Wordt PureVPN aanbevolen?

Hoewel PureVPN een aantal leuke toeters en bellen heeft, het is moeilijk om het een oprechte aanbeveling te geven. Ze hebben een geweldig netwerk van servers, maar hun overdrachtssnelheden zijn frustrerend laag. Geef PureVPN een kans om te zien of u een server kunt vinden die consistent snel voor u is, in welk geval het de moeite waard kan zijn. Kijk anders naar een andere service zoals Surfshark of NordVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me