Rishikimi PureVPN (2020)

shesh logo logos


PureVPN ishte një nga hyrësit e mëparshëm në fushën VPN. Kjo do të thotë që ata kanë pasur mjaft kohë për të përsosur shërbimet e tyre, por testimi zbulon se kjo kompani ka ende hapësirë ​​për tu përmirësuar përpara se të mund të konkurrojnë me shërbimet më të mira VPN.

përdorim PureVPN është e munduar me çështje. Shumë nga tiparet nuk duket se funksionojnë rregullisht, dhe kjo mund të jetë katastrofike për një përdorues që i kushton rëndësi parësore mbajtjes së anonimitetit, posaçërisht kur këto çështje shkaktojnë rrjedhje të DNS.

Përveç kësaj, Rezultatet e testit të shpejtësisë së PureVPN ishin të pasakta. Ndërsa është fakt që përdorimi i çdo VPN do të ngadalësojë shkallën e transferimit të të dhënave tuaja, ka edhe ofrues të tjerë më të mirë të VPN të cilët mund të japin numra më të mirë sesa PureVPN.

Për më tepër, selia e PureVPN është e vendosur në Hong Kong. Me ndikimin në rritje të Kinës në atë rajon, kjo mund të sinjalizojë telashe për këdo që po përpiqet të dalë nga ligjet shtypëse të Internetit.

Megjithatë, ka kompani VPN që premtojnë shumë më pak se PureVPN, dhe përvoja juaj individuale mund të ndryshojë kur krahasohet me rezultatet e provës të regjistruara këtu. Nëse regjistroheni në PureVPN, mbani në mend politikën e tyre të rimbursimit, në mënyrë që të merrni paratë tuaja mbrapa nëse vendosni të anuloni.

Në anën e mirë, PureVPN strehon dhe menaxhon një rrjet të pronarit së bashku me harduerin e tyre DNS. Kjo është në kontrast me ofruesit e tjerë të VPN-së, dhe mund të thotë një siguri shtesë për trafikun tuaj në internet dhe të dhënat private.

Siç është me shumicën e ofruesve të VPN, ata kanë pretenduar për vite me radhë se nuk kanë një politikë logjike. Nëse disa prej jush shqetësohen për këtë, atëherë ne ju sjellim një lajm të shkëlqyeshëm. Që nga korriku 2019, ata janë certifikuar zyrtarisht si një ofrues i mos-prerjeve. Ata u audituan nga Altius IT, një auditor kryesor për sigurinë në internet. Ju mund t’i shihni gjetjet e auditimit të tyre të sigurisë në uebfaqen e PureVPN.

Gjithashtu në favor të tij është pajtueshmëria e shërbimit me pajisjet Mac, Windows, Android, iOS dhe Linux. Në mënyrë të ngjashme, PureVPN mund të konfigurohet të punojë në ruterin tuaj, çdo shërbim transmetimi që përdorni dhe me televizorë të zgjuar.

konfigurimi i routerit vpn

Një nga karakteristikat më të mira të PureVPN është një ruter virtual që mund të përdoret me pajisjet e Windows. Në thelb, nëse jeni duke punuar në një kompjuter që drejton Windows, mund të përdorni ruterin virtual për t’u lidhur sa më shumë që 10 pajisje individuale.

Duke marrë parasysh që ju gjithashtu mund të përdorni PureVPN me ruterin tuaj aktual, kjo do të thotë që ju mund të lidhni një larmi të madhe pajisjesh njëkohësisht. Ka të ngjarë që nuk keni madje pajisje të mjaftueshme për të përdorur të gjitha lidhjet e mundshme.

Një tipar tjetër i vlefshëm është tunelimi i ndarë. Kjo siguron mundësinë për të zgjedhur se ku dhe si drejtohet trafiku në internet. Për disa aktivitete, ju mund të dëshironi të përdorni ofruesin tuaj të shërbimit të internetit si zakonisht ndërsa për aktivitete të tjera mund të jetë e mençur të përdorni VPN. Me këtë shërbim, ju keni një zgjedhje.

Pasqyrë PureVPN

FeaturesInformation
Usability: Lehtë për t’u përdorur
Politika e prerjeve: Politikë e diskutueshme e prerjeve
Madhësia e serverit: 2000 ++ serverë
Shpërndarja e serverit: 180 shtete
mbështetur: Mbështetje bisede
torrenting: i lejuar
streaming: Shumë e kufizuar
Protokolli dhe enkriptimi VPN: OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPSec, SSTP dhe PPTP; Kriptimi AES 256-bit
Shtabi: Hong Kong
Çmimi: $ 3.33 / month
Uebfaqja Zyrtare: https://www.purevpn.com/

Siguria dhe Kriptimi

PureVPN ka ndërmarrë hapa të mirë për të siguruar sigurinë tuaj. Shumica e protokolleve kryesore VPN janë në dispozicion përmes këtij shërbimi duke përfshirë OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPSec, SSTP dhe PPTP.

Shumica e përdoruesve nuk do të duhet të përdorin asgjë tjetër përveç OpenVPN, e cila është larg protokolli i fundit dhe më i madh VPN, por të kesh mundësi të tjera mund të apelojë për përdorues të caktuar ose ata që përdorin pajisje që janë të kufizuara në një nga protokollet e tjera.

vendosja e kriptimit të sigurisë së pastër

Gjithashtu në favor të saj, PureVPN përdor encryption AES 256-bit. Ky konsiderohet gjerësisht si standardi i industrisë, dhe organizatat ushtarake dhe qeveritare mbështeten në këtë encryption në të gjithë botën.

PureVPN ka bërë një përpjekje për të shkuar miljet ekstra ku është fjala për sigurinë tuaj. Ata kanë një ndërprerës vrasës që automatikisht ndalon seancën tuaj të shfletimit nëse VPN befas bëhet i padisponueshëm.

Për më tepër, ju keni mundësinë e përdorimit të veçorive si përcjellja e përparuar e portit, një firewall natyror, tunelizimi i ndarë dhe mbrojtja e DDoS. Ndërsa kjo tingëllon e mrekullueshme, realiteti nuk është veçanërisht mbresëlënës.

Kjo për shkak se PureVPN duket se i nënshtrohet ndërprerje të shpeshta dhe ndërprerje të shërbimits. Nga tipari i ndërprerësve vrasës thjesht i dështuar në rrjedhjet e të dhënave, PureVPN ka shumë probleme.

Një kampionim i dëshmive të klientit tregon se shumë përdorues kanë zbuluar rrjedhje të adresave IP personale dhe DNS gjatë përdorimit të PureVPN. Meqenëse arsyeja kryesore për të përdorur një VPN është siguria, kjo do të thotë që PureVPN nuk po e mbështet fundin e tyre të pazarit.

Vendndodhjet e serverit PureVPN

Kjo është një zonë në të cilën PureVPN qëndron mbi aplikacionet e tjera VPN. Ata kanë praninë e serverëve në më shumë se 140 vende.

Me më shumë se 2000 servera, duhet të jetë e lehtë për shumicën e njerëzve të gjejnë një server që është relativisht afër vendndodhjes së tyre fizike. Kjo mund të jetë një konsideratë thelbësore sepse sa më i afërt të jetë një përdorues me serverin VPN, aq më shpejt duhet të jenë shkallët e transferimit të të dhënave të tyre.

PureVPN ka një mbulim mjaft të gjerë të Amerikës së Veriut me 667 serverë. Shumica e këtyre gjenden në SH.B.A., por ata gjithashtu mburren me rreth 60 serverë në Kanada në Montreal, Quebec dhe Vancouver. Meksika, Guatemala, El Salvador, Honduras dhe Nikaragua janë përfaqësuar të gjithë siç janë ishuj si Trinidad dhe Tobago, Porto Riko, Kubë, Xhamajka dhe Freeport në Bahamas. Me serverë të tjerë në Ishujt e Virgjër, Haiti, Republika Dominikane dhe më shumë, Amerika e Veriut është e mbuluar.

Amerika Qendrore dhe ajo e Jugut gjithashtu marrin më shumë mbulim me PureVPN sesa marrin nga shumë shërbime të tjera. Belize, Costa Rica, Aruba, Bolivi, Paraguai, Suriname dhe Guajana të gjithë e bëjnë listën përveç vendeve të tjera, me përfaqësim më të mirë si Brazili, Kili, Kolumbia dhe Ekuador.

Oceania është e përfaqësuar mirë gjithashtu me afro 100 serverë. Pjesa më e madhe e këtyre janë në Australi, por Zelanda e Re dhe Guinea e Re gjithashtu kanë një prani. PureVPN më tej bën një punë të mirë duke përfshirë kontinentin afrikan. Shumë ofrues mbulojnë vetëm Afrikën e Jugut dhe ndoshta Egjiptin ose Keninë. PureVPN shkon milje shtesë duke përfshirë pothuajse 20 kombe afrikane në listën e serverëve të tyre.

Serverat PureVPN

Me më shumë se 800 servera në Evropë, është e lehtë të imagjinohet që pothuajse dikush në këtë kontinent do të jetë në gjendje të gjejë një server aty pranë. Mbretëria e Bashkuar, Franca, Gjermania, Hollanda dhe Suedia krenohen me shumicën e serverëve, por shumë prej kombeve më të vogla përfaqësohen gjithashtu. Kjo përfshin Serbinë, Slloveninë, Sllovakinë, Monakon, Moldavinë dhe Malin e Zi. Rusia, Ukraina dhe Turqia gjithashtu kanë serverë.

PureVPN më tej krenohet me më shumë se 300 servera në Azi përfshirë në spote si Kina, Afganistani, Kazakistani dhe zona të tjera ku anonimiteti në internet mund të jetë veçanërisht i rëndësishëm.

Përdorimi i BitTorrent ose P2P me PureVPN

Shumë njerëz marrin një VPN sepse duan të jenë në gjendje të ndajnë dhe shkarkojnë skedarë pa kufizime. Fatkeqësisht, shumë kompani VPN vendosin kufizime në këtë aktivitet ose luajnë lojëra që kanë për qëllim të dekurajojnë përdoruesit nga shkëmbimi i skedarëve P2P dhe praktikat e ngjashme.

modaliteti i shkëmbimit të skedarëve të pastrpn p2p

Ky nuk është rasti me PureVPN. Kompania është në kampin “pro torrenting”, kështu që ngurroni të ndani skedarë sa të dëshironi. Nuk është as e nevojshme të përdorni serverë të veçantë për këtë detyrë.

Sidoqoftë, mos prisni të jeni në gjendje të merrni qasje të pandërprerë Netflix ndërsa përdorni PureVPN. Netflix po godet njerëzit që përdorin VPN për të hyrë në shërbimin e tyre streaming. Testimi zbuloi se Netflix ka identifikuar përfundimisht përdoruesit e PureVPN dhe bllokuan hyrjen e tyre. Nëse përdorni këtë shërbim VPN, atëherë do të duhet të gjeni një mënyrë tjetër për të parë Stranger Things.

Rezultatet e Testit të Shpejtësisë së PureVPN

Shpejtësia është një metrikë me të cilën PureVPN me të vërtetë lufton. Me të gjithë ata serverë, duket se ata duhet të kenë norma më të mira të transferimit të të dhënave. Kjo për faktin se të kesh një numër të mirë të serverëve duhet të sigurojë shumë bandwidth për të gjithë përdoruesit për të gjetur një server që punon për ta. Fatkeqësisht, rezultatet e testit të shpejtësisë treguan se PureVPN thjesht nuk shkëlqen kur bëhet fjalë për këtë metrikë.

Duke përdorur një server të vendosur në New York City, shkalla e shkarkimit ishte 29.41 Mbps ndërsa shkalla e ngarkimit ishte në thelb e njëjtë në 29.06 Mbps. Një server në Amsterdam nuk dha rezultate shumë më të mira. Një normë e shkarkimit prej 35.49 Mbps dhe një normë e ngarkimit prej 27.29 nuk kanë asgjë për të shkruar në shtëpi.

test i shpejtësisë së pastër

Gjërat vetëm sa u përkeqësuan kur hyni në server në Hong Kong. Shkarkimi me një normë prej 6.77 Mbps dhe ngarkimi me një normë prej 3,62 Mbps është e mjaftueshme për të përzënë çdo njeri të çmendur nga zhgënjimi. Duke marrë parasysh që Hong Kong është vendi ku kompania ka selinë, performanca duhet të jetë shumë më e mirë.

Gjërat u përmirësuan gjatë përdorimit të një prej serverëve në Londër. Shkarkimet prej 62.48 Mbps dhe ngarkimet e 45.90 nuk janë shumë të këqija, por ka shërbime më të vlerësuara VPN që sigurojnë në mënyrë rutinore shumë më të shpejtë normat e transferimit të të dhënave.

Politika e Regjistrimit të PureVPN

PureVPN zotohet se ata ndjekin një politikë të rreptë “pa prerje”. Nëse nuk jeni të njohur me konceptin e prerjeve, është koha për një prezantim. Shtë e zakonshme që Ofruesit e Shërbimit të Internetit të mbajnë regjistrat gjithëpërfshirës për klientët e tyre.

Kjo përfshin informacione rutinë si emri, adresa e emailit, numri i telefonit dhe numri i kartës së kreditit, por gjithashtu mund të përfshijë të dhëna siç janë faqet e internetit që vizitoni, sa kohë qëndroni atje, çfarë bëni ndërsa jeni atje dhe çfarëdo transaksioni që mund të kryeni.

Logjet janë lajm i keq të paktën për dy arsye. Me ISP-në tuaj duke mbajtur të gjitha ato të dhëna për ju, është e lehtë për hakerët të hyjnë dhe të marrin të gjitha ato të dhëna për qëllimet e tyre të padrejta. Për më tepër, nëse zbatimi i ligjit ose autoritetet qeveritare vijnë të trokasin në derë, kompania do të duhet të kthejë ato regjistrime kur kërkohet ta bëjë këtë.

Ju dëshironi një kompani VPN e cila vërtet nuk mban regjistrat. Kjo do të thotë që ata nuk kanë asgjë për hakerat që të vjedhin dhe asnjë regjistrim për t’u kthyer autoriteteve. VPN-të më të mira nuk mbajnë regjistrat, që do të thotë se privatësia dhe anonimiteti juaj janë të garantuara.

Siç u përmend në fillim, PureVPN është tani një kompani e çertifikuar e logs. Sidoqoftë, është e rëndësishme të mos e keqkuptosh atë. Asnjë regjistër nuk do të thotë që ata nuk kapin të dhëna ose të dhëna të identifikueshme që mund t’ju gjurmojnë, por nuk do të thotë që ata nuk po ruajnë disa informacione.

politika e privatësisë së pastër

Opsionet e çmimeve për PureVPN

Ky ofrues i VPN sigurisht ofron disa karakteristika të këndshme, të dobishme kur funksionojnë. Pricemimi i tyre brenda muajit është 10,95 dollarë në muaj, gjë që nuk është e keqe nëse shërbimi ishte aq i mirë sa kompania premton se është. Kur krahasohet me ofruesit e tjerë VPN që ofrojnë performancë më të besueshme dhe siguri më të mirë me çmime më të ulëta, PureVPN thjesht nuk ia vlen.

PureVPN çmime të reja

Nëse blini paraprakisht një abonim një vjeçar, atëherë mund të kurseni mjaft para. Kostoja është vetëm 4,08 dollarë në muaj, që është një marrëveshje mjaft e mirë, por vetëm nëse po merrni norma të përshtatshme për transferimin e të dhënave dhe konstatoni se disa nga karakteristikat më të vlefshme, si ndërprerësi vrasës, po funksionojnë shumicën e kohës.

Kursime edhe më të mëdha shkojnë te njerëzit që zgjedhin një plan dy-vjeçar. Mimi është vetëm 2,88 dollarë në muaj. Si me të gjitha paketat e tjera, edhe kjo është subjekt i një garancie të kthimit të parave 31-ditore. Një muaj duhet t’ju japë kohë të mjaftueshme për të vendosur nëse PureVPN po punon për ju apo jo.

Lajmi i mirë është se mundeni paguani për PureVPN duke përdorur pothuajse çdo metodë të imagjinueshme. Nga kartat tradicionale të debitit dhe kontrollimi i llogarive te Bitcoin dhe kartat e dhuratave nga Starbucks, mund të jesh po aq anonim sa të pëlqen.

Metodat e Pagesës PureVPN

Rekomandohet PureVPN?

Edhe pse PureVPN ka disa këmbanat dhe fishkëllimat e këndshme, është e vështirë t’i jepet një rekomandim me gjithë zemër. Ata kanë një rrjet të shkëlqyeshëm të serverave, por shkallët e transferimit të të dhënave janë frustruese mjaft të ulëta. Jepni PureVPN një përpjekje për të parë nëse mund të gjeni një server që është vazhdimisht i shpejtë për ju, në këtë rast ai mund të jetë i vlefshëm. Përndryshe, shikoni në një shërbim tjetër si Surfshark ose NordVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map