Kuptimi i modelit të kërcënimit VPN

Në këtë artikull, ne analizojmë modelin e kërcënimit VPN. Kjo mbulon kërcënimet që një VPN është krijuar për të mbrojtur, dhe gjithashtu kërcënimet që një VPN nuk mund t’i kundërvihet.

Ne besojmë se e vetmja gjë më e keqe se asnjë siguri, është një ndjenjë e rremë e sigurisë. Për këtë arsye, qoftë ai ProtonMail apo ProtonVPN, ne jemi gjithmonë plotësisht transparentë kur bëhet fjalë për përcaktimin e modelit të kërcënimit për shërbimet që ne ofrojmë.


Ky artikull vlen më saktësisht për ProtonVPN, sepse ProtonVPN përmban veçori unike të sigurisë VPN të cilat e lejojnë atë të mbrohet kundër një gamë më të gjerë kërcënimesh krahasuar me shërbimet e tjera VPN. Për të marrë një ide më të mirë të rreziqeve të sigurisë me të cilat përballen VPN-të në përgjithësi, ju lutemi shikoni këtë artikull se si të gjeni shërbimin më të mirë VPN.

ProtonVPN është krijuar për të qenë efektiv në situatat vijuese:

Sigurimi i një lidhje interneti të pasigurt

ProtonVPN krijon një tunel të koduar midis kompjuterit tuaj dhe cilitdo prej serverëve tanë VPN në të gjithë botën. Ky tunel i koduar është i siguruar me AES-256, dhe do të parandalojë me sukses një kundërshtar që ka kontroll mbi lidhjen e internetit që po përdorni, nga të qenit i aftë të shmanget në trafikun tuaj. Kjo do të thotë që ju mund të kërkoni në mënyrë të sigurt edhe në rrjetet publike të internetit.

Fsheh historinë tuaj të shfletimit nga ISP-ja juaj

E vetmja e dhënë që është e dukshme për Ofruesin e Shërbimit tuaj të Internetit (ISP) është se keni bërë një lidhje me një server ProtonVPN. Përmbajtja e trafikut tuaj, duke përfshirë atë faqe në internet që po vizitoni, ose çfarë të dhënash po transferoni, fshihet nga ISP-ja juaj.

Parandalimi i diskriminimit të të dhënave

Një shërbim VPN mund të ndihmojë në sigurimin e neutralitetit neto. Për shkak se i gjithë trafiku juaj është i koduar, ISP-ja juaj nuk do të jetë në gjendje të rrëzojë në mënyrë selektive ose të ngadalësojë disa lloje të trafikut.

Parandalimi i censurës në internet

Nëse ISP-ja juaj po bllokon trafikun në faqet e internetit të caktuara (ose faqet e internetit po bllokojnë qasjen për vizitorët nga disa vende), një VPN mund të ndihmojë për të anashkaluar këto blloqe dhe të sigurojë që të gjitha informacionet e botës të mbeten lirisht të arritshme.

Ndarja e sigurt e skedarëve ose bittorrent

Shumë ISP do të bllokojnë protokollet bittorrent ose të tjera për ndarjen e skedarëve. Edhe më keq, ndarja e dosjeve mund të çojë në gjobitje dhe gjobitje të ashpra në disa vende. ProtonVPN lejon shpërndarjen e sigurt të skedarëve dhe bittorrent sepse ne trafikojmë P2P përmes vendeve të sigurta. Shënim, si një kompani zvicerane, politika jonë zyrtare është në përputhje me ligjin zviceran, i cili lejon vetëm ndarjen e skedarëve për përdorim personal, jo-komercial.

ProtonVPN gjithashtu ofron një mbrojtje në situatat vijuese:

Mbrojtje kundër kompromisit VPN

Për shkak të arkitekturës unike të Sigurtit të ProtonVPN, ne mund të mbrojmë identitetin tuaj edhe nëse po dilni përmes një serveri në një vend që ka një infrastrukturë dhe aftësi të gjërë mbikëqyrjeje (SH.B.A., MB, etj.). Kjo siguron siguri shtesë në rast se një kundërshtar i avancuar po i pret serverët tanë të daljes dhe po sulmon korrelacionin / kohën e duhur. Ju mund të mësoni më shumë rreth Secure Core këtu.

Mbrojtje nga ndjekja në internet

ProtonVPN mund të mbrojë kundër shumicës së ndjekjes bazuar në IP, pasi lidhja përmes një prej serverëve tanë VPN do të maskojë adresën tuaj të vërtetë IP. Sidoqoftë, ndjekja e punësuar nga ndërmarrje të mëdha, private pushtuese si Google apo Facebook është pak më e sofistikuar. Kështu, edhe nëse maskoni adresën tuaj të vërtetë të IP, ndërmarrje si Google dhe Facebook ende mund t’ju përcjellin nëpër faqe të shumta nëpër Internet duke përdorur cookie-t ose duke përdorur shtypjen e gishtave të kanavacës. Kështu, nëse me të vërtetë dëshironi të qëndroni të pashtershëm në internet, është gjithashtu e rëndësishme të pastroni cookies tuaj, të përdorni mënyrën e shfletimit privat dhe të përdorni shfletuesit për përmirësimin e intimitetit (jo për shembull Google Chrome).

ProtonVPN nuk mund t’ju mbrojë kundër situatave të mëposhtme:

Qëndruar plotësisht anonim në internet

Shpesh do të shihni se shërbimet VPN pretendojnë se VPN e tyre mund t’ju bëjë plotësisht anonim në internet. Kjo nuk është e vërtetë, shiko për shembull, çështjen e gjurmimit të diskutuar më parë. Anonimiteti i plotë me një shërbim VPN është teknikisht i pamundur sepse edhe pse faqet që vizitoni nuk do të njohin adresën tuaj të vërtetë IP, ofruesi VPN gjithmonë do ta njohë IP-në tuaj të vërtetë. Prandaj, ndërsa sigurisht që mund të regjistroheni në ProtonVPN në mënyrë anonime (duke përdorur një adresë anonime të ProtonMail anonim), sepse jeni duke u lidhur me serverët tanë, ne do ta njohim adresën tuaj të vërtetë IP.

Prandaj, anonimiteti i ProtonVPN nuk vjen nga një garanci teknike, por nga një garanci ligjore më e dobët. Sipas ligjit zviceran, ne nuk mund të detyrohemi të regjistrojmë adresën tuaj IP, dhe për këtë arsye, edhe pse teknikisht kemi akses në adresat tuaja IP, ne nuk mund të jemi të detyruar me ligj që ta logojmë dhe ta kthejmë. Kjo është mjaft unike për Zvicrën dhe një nga arsyet që vendosëm ta bazonim ProtonVPN në Zvicër.

Rrëzimi i bandës

Nëse ISP-ja juaj vendos të ngulitë të gjithë lidhjen tuaj në internet, nuk ka asgjë që ProtonVPN mund të bëjë për t’ju ndihmuar të anashkaloni që pasi lidhja VPN me serverët tanë është vendosur mbi lidhjen e siguruar nga ISP-ja juaj.

Censura e sofistikuar

Në mënyrë të ngjashme, nëse ISP-ja juaj po përdor Inspektimin e Paketave Deep (DPI), është e mundur që ata të identifikojnë dhe bllokojnë ose qarkullojnë lëvizje që kalon mbi një VPN. Ata nuk mund të deshifrojnë trafikun, por mund ta ngadalësojnë ose bllokojnë atë. Ndërsa është e mundur të anashkalohet DPI përmes mjeteve të zgjuara, programet e sofistikuara të censurimit gjithmonë mund të bllokojnë trafikun VPN nëse dëshirojnë. Kjo sepse si me pjesën tjetër të internetit, lidhjet VPN janë krijuar mbi TCP / IP, që do të thotë se një kundërshtar gjithmonë mund të bllokojë VPN, thjesht duke bllokuar lidhjet me IP të serverave VPN. Në të vërtetë, kjo është ajo që po bën Netflix dhe Firewall i Madh i Kinës.

Gjëra të tjera për tu mbajtur në mend…

Në internet, shpesh mund të gjesh shërbime VPN që pretendojnë se shërbimet e tyre ofrojnë anonimitet të plotë, siguri pa mend, anashkalojnë të gjithë censurimin, rrjedhën e papërshkueshme nga plumbi, etj. Megjithatë, kufizimet teknike të VPN janë mjaft të qarta dhe të përcaktuara mirë nga teknologjia. E thënë thjesht, çdo ofrues që pretendon se ndryshe është ose gënjen, ose më keq, nuk i kupton plotësisht kërcënimet.

E fundit, por jo më pak e rëndësishme – VPN Trust

Shtë e rëndësishme të mbani në mend se kur jeni duke përdorur një VPN, ju po transferoni në mënyrë efektive besimin nga ISP-ja juaj te ofruesi i VPN. Kështu, është e rëndësishme të mendoni se çfarë ka bërë ofruesi VPN për të fituar atë besim. Kjo është e rëndësishme sepse ekziston një numër i madh i shërbimeve VPN të cilat janë me qëllim të keq dhe që përdoren për të përhapur malware. Ekipi ynë i sigurisë ka identifikuar gjithashtu të paktën një shërbim VPN i cili e kthen kompjuterin tuaj në një pjesë të një botnet. Për më shumë informacion, ne ju rekomandojmë të lexoni këtë artikull në lidhje me besimin në VPN.

Kur përdorni ProtonVPN, ju po na besoni në mënyrë efektive trafikun tuaj të Internetit, dhe ndërsa ne mendojmë se kemi bërë shumë për të fituar besimin tuaj, është ende përgjegjësia jonë për të theksuar se ju ende duhet të na besoni kur përdorni ProtonVPN. Për pyetje shtesë mbi sigurinë, ne gjithmonë mund të arrijmë në [email protected]

Përshëndetje,
Ekipi i Teknologjive Proton

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map