Aplikasi VPN ProtonVPN Android

ProtonVPN adalah aplikasi VPN yang tertumpu pada keselamatan dan privasi untuk Android. Sekiranya anda mempunyai peranti Android dan mencari klien VPN yang boleh dipercayai dan percuma, maka aplikasi ProtonVPN Android VPN adalah salah satu pilihan terbaik.
Penafian, aplikasi ProtonVPN disokong oleh Android OS 5.0 ke atas.


Dengan satu ketukan, anda boleh menyambung ke ratusan pelayan VPN di seluruh dunia, melihat laman web dan kandungan yang disekat, sambil menyembunyikan alamat IP anda. Panduan ini menunjukkan cara menggunakan VPN di Android dengan aplikasi mudah alih ProtonVPN. Ini juga memberikan gambaran umum mengenai berbagai fitur yang disertakan dalam aplikasi Android ProtonVPN.

Perhatikan, ProtonVPN juga menyokong protokol OpenVPN standard sehingga anda juga dapat menggunakan ProtonVPN pada Android dengan klien OpenVPN mana pun. Klik di sini untuk mengetahui cara mengatur OpenVPN pada Android. Walau bagaimanapun, aplikasi ProtonVPN adalah pilihan VPN Android terbaik kerana menyokong protokol IKEv2 yang lebih pantas dan lebih dipercayai (dan merupakan satu-satunya klien Android IKEv2 yang tersedia hari ini).

1) Untuk memulakan dengan aplikasi ProtonVPN Android, anda boleh memuat turunnya terus dari Google Play Store.

Android Google Play VPN

Halaman aplikasi di Play Store akan kelihatan seperti ini:

2) Setelah pemasangan selesai, buka aplikasi.

3) Menu aplikasi utama akan terbuka. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun, masukkan kelayakan akaun ProtonVPN anda. Jika anda belum mempunyai akaun, ketuk “Buat akun baru”.

4) Setelah anda log masuk ke aplikasi, tetingkap senarai pelayan utama akan terbuka. Terdapat beberapa cara untuk menyambung ke pelayan VPN. Harap maklum bahawa rancangan ProtonVPN yang berbeza akan memberi anda akses ke pelayan yang berbeza. Sekiranya anda mempunyai pelan Basic atau Plus berbayar, anda akan mendapat akses ke lebih banyak pelayan dan pelayan yang lebih pantas. Anda boleh memeriksa kebolehcapaian pelayan untuk setiap rancangan di sini.

5) Kaedah pertama untuk menyambung ke pelayan adalah menggunakan butang Sambungan Pantas. Untuk mengaksesnya, ketuk logo ProtonVPN yang melingkar di kanan bawah layar anda (di sebelah “Tidak tersambung (Tidak dilindungi)”). Quick Connect menggunakan algoritma kompleks yang mempertimbangkan pelbagai parameter pelayan, jadi anda akan tersambung ke pelayan VPN Tercepat berdasarkan lokasi dan muatan pelayan kami. Anda juga boleh memilih untuk menyambung ke pelayan rawak.

6) Kaedah kedua untuk menyambung adalah dengan menggunakan senarai Negara. Tab Negara menyenaraikan semua negara yang tersedia untuk anda sambungkan. Anda boleh membuka mana-mana negara dan memilih pelayan yang ingin anda sambungkan secara manual, atau menggunakan kaedah penyambungan pantas Pelayan Tercepat, yang akan menghubungkan anda ke pelayan terpantas berdasarkan lokasi dan muatan pelayan anda.

7) Pilihan ketiga untuk menyambungkan adalah menggunakan peta yang dapat anda akses dengan mengetuk tab Map View. Klik pada negara untuk menyambung secara automatik ke pelayan terpantas di negara itu. Dengan mencubit, anda boleh memperbesar dan memperkecil.

8) Dengan mengaktifkan fitur Secure Core, pelayan yang dipaparkan di tab Negara dan Peta Lihat akan berubah menjadi pelayan Secure Core. Ciri Teras Selamat tersedia untuk pengguna Plus dan Berpengalaman. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai Secure Core di sini.

9) Anda juga boleh membuat Profil sambungan di tab Profil. Anda boleh memilih beberapa pilihan untuk profil – sentiasa menyambung ke pelayan terpantas (menggunakan algoritma Quick Connect) / rawak di negara tertentu atau selalu menyambung ke salah satu pelayan individu yang anda pilih. Dengan menetapkan profil ke Lalai, butang Sambungan Pantas akan selalu tersambung ke profil ini di masa depan, dan jika anda menetapkan aplikasi untuk memulakan secara automatik pada but peranti, profil akan secara automatik tersambung ke profil lalai anda.

10) Anda juga boleh menyediakan profil untuk pelayan Secure Core juga. Dengan Secure Core, anda boleh mengkonfigurasi negara masuk dan keluar anda secara manual.

11) Semua profil sambungan anda dapat diakses dengan mudah dengan mengetuk logo ProtonVPN di sudut kanan bawah dan menahan sebentar.

13) Semasa anda membuat sambungan pertama, anda mesti mengetuk OK pada skrin Permintaan sambungan.

14) Untuk memutuskan sambungan dari pelayan, sapu ke atas untuk membuka profil sambungan dan ketik Putuskan sambungan.

15) Itu sahaja! Anda boleh membuka menu aplikasi penuh dengan mengetuk menu burger di sudut kiri atas skrin anda.

Sekiranya anda menghadapi masalah, jangan ragu untuk menghubungi pasukan sokongan kami di sini: https://protonvpn.com/support-form

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map