Soalan Lazim mengenai Penyelesaian Masalah

Saya menghadapi masalah menyambung ke VPN, apa yang harus saya lakukan?


 1. Periksa semula nama pengguna dan kata laluan yang anda gunakan. Perhatikan, bahawa salah satu masalah yang paling biasa adalah bahawa nama pengguna atau kata laluan disalin dengan tidak betul, misalnya dengan watak kosong.
 2. Periksa tetapan firewall atau antivirus anda. Mereka boleh menyekat sambungan.
 3. Jangan abaikan kesalahan sistem anda. Berkali-kali membaca mesej dengan teliti membantu menyelesaikan masalah.
 4. Sekiranya masalah berlanjutan, log masuk ke akaun anda dan serahkan tiket sokongan.

  Lihat cara menghantar tiket sokongan dengan betul.

Anda akan mendapat jawapan dalam masa maksimum 12 jam.

Mengapa sambungan saya lambat?

Seperti mana-mana laluan, kesesakan dapat melambatkan hubungan yang pantas untuk berhenti. Apabila anda menyambung ke CactusVPN, anda perlu melalui ISP anda, yang kemudian menghubungkan anda dengan kami. Sekiranya berlaku untuk mengambil jalan yang sangat sibuk atau sangat lama, ini bermakna sambungan anda akan perlahan. Ini boleh berlaku di mana sahaja sepanjang laluan walaupun kami memantau rangkaian kami 24 jam sehari untuk memastikan kami bukan penyebabnya.

Mengapa saya mempunyai hasil yang rendah di Speedtest.net ketika disambungkan ke VPN?

Speedtest.net adalah perkhidmatan yang hebat, tetapi tidak selalu sesuai untuk menguji kelajuan sambungan VPN anda. Hasilnya bergantung pada banyak faktor kerana sesiapa sahaja boleh menambahkan pelayannya sebagai pelayan ujian dan kelajuannya mungkin lebih rendah daripada kelajuan anda. Kaedah terbaik untuk menguji kelajuan muat turun sebenar anda ialah memuat turun torrent yang popular semasa disambungkan ke VPN kami.

Bagaimana firewall atau penghala mempengaruhi sambungan VPN?

1723 dan 443 TCP port harus terbuka, juga firewall / router / ISP anda mesti membenarkan VPN / PPTP melewati.

Kerja biasa: firewall Microsoft tertanam di Windows, Linksys / D-Link / TP-Link / ASUA Router yang dihasilkan selepas tahun 2007, jalur lebar ADSL.

Tidak berfungsi: firewall bukan-Microsoft, Netgear / Trend Router, semua modem ADSL bersepadu router. Sekiranya anda mendapat ralat 619 dengan sambungan ADSL, hapus penghala rumah dan matikan perisian firewall bukan-Microsoft.

Mengapa sambungan lebih perlahan semasa saya menggunakan OpenVPN daripada semasa menggunakan PPTP atau L2TP?

OpenVPN menggunakan penyulitan yang kuat dan normal untuk mengalami sambungan yang lebih perlahan. Sekiranya anda tidak terlalu mementingkan privasi anda, kami menasihatkan anda untuk menggunakan sambungan PPTP atau L2TP / IPsec.

Mengapa beberapa port disekat?

Kami terpaksa menyekat port tertentu (22 dan 25) kerana ada pelanggan yang menyalahgunakan perkhidmatan kami. Ini mengurangkan laporan penyalahgunaan sebanyak 100 kali yang bermaksud kita akan mempunyai lebih banyak masa untuk menjadikan pengalaman anda lebih baik!

Mengapa saya tidak dapat menghantar e-mel menggunakan pelanggan e-mel saya semasa disambungkan ke VPN?

Nampaknya anda menggunakan SMTP untuk pengangkutan mel keluar, yang menggunakan port TCP 25. Banyak spammer cuba mengaut keuntungan perkhidmatan VPN untuk menghantar spam. Itulah sebabnya kami menyekat 25 port destinasi semasa menggunakan perkhidmatan kami.

Cara membuka tiket sokongan dengan betul?

Log masuk ke akaun anda dan buka tiket sokongan yang mengandungi maklumat berikut untuk kami memahami masalah anda:

 • Sistem / peranti Operasi anda;
 • Negara dan bandar / pelayan yang anda cuba sambungkan;
 • Protokol VPN yang anda gunakan semasa cuba menyambung;
 • Ralat nama / kod dan tangkapan skrin;
 • Sekiranya anda mempunyai masalah dengan protokol OpenVPN, berikan log anda dari OpenVPN.

Anda akan mendapat jawapan dalam masa maksimum 12 jam. Anda juga boleh menghantar e-mel kepada kami di support (at) cactusvpn.com.

Mengapa beberapa laman web masih mengesan alamat IP sebenar saya ketika menggunakan VPN?

Sekiranya penyedia anda menyokong IPv6, ada kemungkinan bahawa sama ada anda menggunakan VPN atau tidak, laman web akan mengesan alamat IP anda dengan IPv6 anda. Untuk mengelakkannya, sila matikan IPv6 dari peranti anda.

Mengapa beberapa laman web masih mengesan lokasi sebenar saya ketika menggunakan Smart DNS?

Terdapat dua kemungkinan sebab untuk itu:

 1. Sekiranya penyedia anda menyokong IPv6, ada kemungkinan bahawa sama ada anda menggunakan Smart DNS atau tidak, laman web akan mengesan lokasi anda dengan IPv6 anda. Untuk mengelakkannya, sila matikan IPv6 dari peranti anda.
 2. Pembekal anda melakukan proksi HTTP Transparan atau Proksi DNS Transparan.

Mengapa antivirus saya menandakan CactusVPN App sebagai mencurigakan?

Beberapa antivirus mungkin mendapati aplikasi kami mencurigakan. Ini biasanya berlaku pada hari-hari pertama setelah kemas kini kerana sebilangan antivirus membina pangkalan data mereka menggunakan jumlah pemasangan aplikasi tertentu. Katakanlah aplikasi kita dipasang di kurang dari 20 komputer dengan antivirus tertentu. Dalam kes ini, antivirus ini dapat menandakan aplikasi kami sebagai mencurigakan. Ia akan ditandakan sebagai dipercayai apabila akan dipasang di lebih banyak komputer. Oleh itu, jangan risau, PC anda selamat!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map