Lösningar för ProtonVPN-inloggningsproblem

Om du har problem med att logga in på ProtonVPN är här några vanliga orsaker och lösningar.

Det finns många sätt att logga in på ProtonVPN. För att få åtkomst till dina kontouppgifter för att visa din nuvarande plan, betalningsinformation, kontouppgifter och ladda ner OpenVPN-konfigurationsfiler måste du besöka ProtonVPN Dashboard (https://account.protonvpn.com) och logga in med ditt Proton-användarnamn och lösenord (om du är en ProtonMail-användare, är det samma som din ProtonMail-inloggning).


Om du har problem med att logga in på ProtonVPN-konto Dashboard, kan du hitta lösningar i nästa avsnitt av den här artikeln.

Om du loggar in i vår Windows VPN-applikation måste du också använda ditt Proton-användarnamn och lösenord.

Om du har problem med att logga in i Windows VPN-applikationen, besök denna sida.

Om du ansluter till ProtonVPN med hjälp av en OpenVPN-applikation från tredje part, måste du använda ditt OpenVPN-användarnamn och lösenord som kan hittas i ProtonVPN-kontoens instrumentbräda på fliken “Konto”..

Om du har problem med att logga in med en OpenVPN-applikation, besök den här sidan.

Vanliga ProtonVPN Dashboard-inloggningsproblem

För att logga in på ProtonVPN Dashboard för att ladda ner konfigurationer, hantera ditt prenumeration eller ändra dina kontouppgifter, gå till:

account.protonvpn.com

och logga in med Proton användarnamn och lösenord som du valde när du registrerar dig för ProtonVPN. Befintliga ProtonMail-användare kan använda sitt ProtonMail-användarnamn och lösenord för att logga in direkt, eftersom ProtonVPN Dashboard och ProtonMail delar samma referenser. Om du har problem med att logga in kan du prova följande:

Inaktivera privat läge (Safari)

Safari – Se till att din webbläsare inte är inställd på “Privat” -läge. Detta är standardläget på vissa enheter. ProtonVPN fungerar inte med Safaris privata läge eftersom vissa webbläsarteknologier som vi behöver är inaktiverade av Safari i privat läge.

Prova en annan webbläsare

Om du har problem med din nuvarande webbläsare, se till att den är uppdaterad till den senaste versionen. Om det är den senaste versionen, försök att logga in i en annan webbläsare för att se om det åtgärdar inloggningsproblemet. Om detta löser inloggningsproblemet för dig, vänligen meddela oss genom att rapportera ett fel så att vi kan göra ProtonVPN kompatibel med din ursprungliga webbläsare.

Rensa webbläsarens cache och starta om webbläsaren

Ibland orsakas problem av skadad webbläsarcache. För att åtgärda det här kan du prova att rensa webbläsarens cache och sedan starta om webbläsaren. Instruktioner för hur du rensar cachen hittar du här.

Inaktivera webbläsarförlängningar

Om du fortfarande har problem med att logga in, försök att logga in genom läget “Privat” eller “Incognito” i din webbläsare (Safari uteslutet) eller inaktivera alla tillägg. Om det här steget låter dig logga in, försök att avaktivera varje tillägg en åt gången och testa sedan inloggningen för att identifiera vilken anknytning som orsakar problemet. Du kan rapportera problematiska tillägg till oss här.

Se till att Javascript, Session Storage och Cookies är aktiverade

För att få åtkomst till den webbläsarbaserade ProtonVPN-instrumentpanelen i din webbläsare fungerar ProtonMail inte om Javascript, Session Storage och Cookies är aktiverade. Ibland kan plugins inaktivera vissa av dessa funktioner. Lär dig nu för att aktivera dem här.

Återställ ditt lösenord

Om du har en e-postadress för återställning länkad till ditt konto kan du också försöka återställa ditt lösenord. Återställnings-e-postadressen är den e-postadress du angav när du registrerade dig för ProtonVPN.

Följande instruktioner gäller om du använde ditt ProtonMail-konto för att få ProtonVPN:

Du kan återställa ditt ProtonVPN-konto med ett lösenord genom att återställa ditt ProtonMail-inloggningslösenord, eftersom de två kontona delar referenser. Om det också är möjligt att återställa ditt postlösenord om du fortfarande använder två-lösenordsläge i ProtonMail. Kom ihåg att om du återställer ditt inloggnings- eller postlösenord gör alla tidigare meddelanden i din ProtonMail-inkorg oläsliga.

Problem med tvåfaktorautentisering (2FA)

Befintliga ProtonMail-användare har möjlighet att säkra sitt konto hos 2FA. Om du har aktiverat tvåfaktorautentisering (2FA) kan det också vara ett problem med din 2FA-kodgenererande enhet. Försök att logga in med hjälp av en av nödåterställningskoderna som vi angav när du skapade 2FA. Om klockan på din telefon är avstängd mer än 2 minuter kanske 2FA inte fungerar ordentligt, så du vill se till att tiden är korrekt inställd på din telefon (eller synkronisera tiden automatiskt med nätverket).

Kontakta oss eller rapportera en fel

Om ingen av ovanstående metoder fungerar för dig, vänligen kontakta oss så att vi kan undersöka problemet ytterligare. Vi kan också nås på [email protected] Vi är också intresserade av att höra från dig om någon av ovanstående metoder fixar ditt inloggningsproblem så att vi kan hitta grundorsaken och fixa problemet.

Relaterade artiklar

Hur man laddar ner ProtonVPN?

Lagrar ProtonVPN användardata?

Hur ser jag efter uppdateringar?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me