Vanliga frågor om felsökning

Jag har problem med att ansluta till VPN, vad ska jag göra?


 1. Kolla in användarnamnet och lösenordet du använder. Observera att ett av de vanligaste problemen är att användarnamnet eller lösenordet är felaktigt kopierade, till exempel med ett tomt tecken.
 2. Kontrollera dina brandväggs- eller antivirusinställningar. De kan blockera anslutningen.
 3. Ignorera inte dina systemfel. Många gånger hjälper den noggranna läsningen av meddelanden till att lösa problemet.
 4. Om problemet kvarstår loggar du in på ditt konto och skickar in en supportbiljett.

  Se hur du korrekt skickar in en supportbiljett.

Du får ett svar inom högst 12 timmar.

Varför är min anslutning långsam??

Liksom alla rutter kan trängsel bromsa det som borde vara en snabb anslutning till ett stopp. När du ansluter till CactusVPN måste du gå igenom din internetleverantör, som sedan ansluter dig till oss. Om det råkar ta en rutt som är antingen väldigt upptagen eller väldigt lång betyder det att din anslutning blir långsam. Detta kan hända var som helst längs vägen, även om vi övervakar vårt nätverk dygnet runt för att säkerställa att vi inte är orsaken.

Varför har jag låga resultat på Speedtest.net när jag är ansluten till VPN?

Speedtest.net är en bra tjänst, men det är inte alltid lämpligt att testa din VPN-anslutningshastighet. Deras resultat beror på många faktorer eftersom vem som helst kan lägga till sin server som en testserver och det kan vara ännu lägre än din hastighet. Det bästa sättet att testa din verkliga nedladdningshastighet är att ladda ner en populär torrent medan du är ansluten till vår VPN.

Hur påverkar brandvägg eller router VPN-anslutning?

1723 och 443 TCP-portar ska vara öppna, även din brandvägg / router / ISP måste tillåta VPN / PPTP-genomgång.

Typiskt arbete: inbäddad Microsoft-brandvägg i Windows, Linksys / D-Link / TP-Link / ASUA Router tillverkad efter år 2007, ADSL bredband.

Typisk fungerar inte: brandvägg från Microsoft, Netgear / Trend Router, alla routerintegrerade ADSL-modem. Om du får fel 619 med ADSL-anslutning, ta bort hemrutan och inaktivera inte-Microsoft-brandväggsprogramvaran.

Varför är anslutningen långsammare när jag använder OpenVPN än när jag använder PPTP eller L2TP?

OpenVPN använder stark kryptering och det är normalt att uppleva långsammare anslutningar. Om du inte är mycket bekymrad över din integritet rekommenderar vi att du använder PPTP- eller L2TP / IPsec-anslutningar.

Varför är vissa portar blockerade?

Vi har tvingats blockera vissa portar (22 och 25) som vissa klienter där vi missbrukar vår tjänst. Detta minskar övergreppsrapporter med 100 gånger vilket innebär att vi får mer tid att göra din upplevelse bättre!

Varför jag inte kan skicka e-postmeddelanden med min e-postklient när jag är ansluten till VPN?

Verkar som om du använder SMTP för utgående posttransport, som använder TCP-port 25. Många spammare försöker vinna VPN-tjänster för att skicka skräppost. Det är därför vi blockerade den 25 destinationsporten medan vi använder våra tjänster.

Hur du öppnar en supportbiljett på rätt sätt?

Logga in på ditt konto och öppna en supportbiljett som innehåller följande information för att vi ska förstå ditt problem:

 • Ditt operativsystem / enhet;
 • Land och stad / server du försöker ansluta till;
 • VPN-protokoll du använde när du försökte ansluta;
 • Felnamn / kod och en skärmdump;
 • Om du har problem med OpenVPN-protokollet, ge oss din logg från OpenVPN.

Du får ett svar inom högst 12 timmar. Du kan också skicka e-post till oss på support (at) cactusvpn.com.

Varför vissa webbplatser fortfarande upptäcker min riktiga IP-adress när jag använder VPN?

Om din leverantör stöder IPv6 finns det en chans att oavsett om du använder VPN eller inte kommer webbplatserna att upptäcka din IP-adress med din IPv6. För att undvika det, avaktivera IPv6 från din enhet.

Varför vissa webbplatser fortfarande upptäcker min verkliga plats när jag använder smart DNS?

Det kan finnas två möjliga orsaker till det:

 1. Om din leverantör stöder IPv6 finns det en chans att oavsett om du använder Smart DNS eller inte webbplatserna kommer att upptäcka din plats med din IPv6. För att undvika det, avaktivera IPv6 från din enhet.
 2. Din leverantör gör Transparent HTTP-proxy eller Transparent DNS Proxy.

Varför min antivirus markerar CactusVPN-appen som misstänkt?

Vissa antivirus kan hitta vår app misstänkt. Detta händer vanligtvis de första dagarna efter en uppdatering eftersom vissa antivirus bygger sina databaser med antalet installationer av specifika appar. Låt oss säga att vår app är installerad på mindre än 20 datorer med ett specifikt antivirusprogram. I detta fall kan detta antivirusprogram markera vår app som misstänkt. Det kommer att markeras tillbaka som tillförlitligt när det kommer att installeras på fler datorer. Så oroa dig inte, din dator är säker!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map