Vanliga frågor om smart DNS |

Vad är smart DNS?


Smart DNS är en tjänst för att kringgå online-begränsningar och block. Det ändrar inte din IP och krypterar inte din anslutning som VPN men erbjuder bättre hastighet när du tittar på videoinnehåll. Det är tillgängligt på nästan alla enheter och det gör att du kan komma åt webbplatser från olika regioner på samma gång utan att behöva ändra några inställningar.

Hur fungerar Smart DNS?

Genom att ändra dina DNS-inställningar så att de matchar våra smarta DNS-servrar. På så sätt kan vi omdirigera dina data. Denna teknik kommer inte att ändra din IP.

Påverkar Smart DNS min hastighet?

Detta är en av skönheterna med denna teknik: den påverkar nästan inte din hastighet.

Kommer min anslutning att krypteras?

Nej, med Smart DNS skickas all data direkt till din enhet och är inte krypterad (såvida du inte besöker en https-webbplats).

Kommer min IP att döljas / ändras?

Nej. Smart DNS ändrar eller döljer inte din IP.

Vad är mitt användarnamn och lösenord för smart DNS-tjänst?

Vi använder en annan autentiseringsmetod för vår Smart DNS-tjänst så att du inte har ett lösenord och ett användarnamn. Istället använder vi en unik Smart DNS-nyckel som du bör använda för att logga in på vår programvara. Den här nyckeln är unik och du bör inte delas med någon. Om du inte använder vår programvara för att ansluta till Smart DNS bör du validera din IP från ditt konto på vår webbplats – detta är vårt andra autentiseringssystem.

Hur många enheter kan jag använda samtidigt med min smarta DNS-tjänst?

Du kan använda så många enheter du vill så länge de är i samma nätverk och har samma externa IP.

Vad är en Transparent HTTP-proxy och vad är en Transparent DNS Proxy?

Du kanske inte vet det men din internetleverantör “kanske” proxyerar all din webb / http-trafik genom sina egna transparenta proxyer.

Transparent HTTP-proxy
Transparent proxying (även känd som interception proxying / caching) får popularitet hos fler och fler internetleverantörer. Med transparent HTTP-proxy behöver inte användaren ange någon proxysinformation till sin webbläsare eller någon annanstans – all webb-HTTP-trafik tvingas alltid gå via proxyservern. Det handlar om att avlyssna paket som normalt skulle gå direkt till webbservrar och omdirigera dem att gå igenom sina proxyservrar och sedan till webbservrarna.

Transparent DNS-proxy
Vissa Internetleverantörer använder nu en teknik som heter ‘Transparent DNS proxy’. Med hjälp av denna teknik kommer de att avlyssna alla DNS-uppslagningsförfrågningar (TCP / UDP-port 53) och på ett transparent sätt proxy-resultaten. Detta tvingar dig effektivt att använda deras DNS-adresser och du kan inte ändra dem.

Vad är Dynamic DNS (DDNS) och varför jag ska använda den med min Smart DNS-tjänst?

För att säga det mycket enkelt: Dynamic DNS (DDNS) är en metod för att automatiskt validera din IP-adress. Detta hjälper om din internetleverantör ofta ändrar din IP. För att använda detta "hacka" du behöver en aktiv DDNS-tjänst och en router.

För att ställa in en dynamisk DNS på din router följer du denna handledning:

 1. För att kunna validera din IP-adress via Dynamic DNS med vår tjänst bör du ha ditt dynamiska DNS-värdnamn först. Om du inte redan har ett måste du registrera ett konto hos en Dynamic DNS-leverantör. Aktivera värden innan du konfigurerar den på routern.
 2. Ställ in DDNS på din router. Du bör ha instruktioner från din Dynamic DNS-leverantör.
 3. Logga in på ditt konto på CactusVPN-webbplatsen.
 4. Gå till Inställningar -> Dynamiska DNS-inställningar.
 5. Ange ditt dynamiska DNS-värdnamn i “Hostname” (vi kontrollerar om detta inte redan används) och klicka på "Uppdatering" knapp.

Varför du ber mig att validera min IP mycket ofta?

Du måste validera din IP varje gång den ändras. Detta kan hända när du ändrar din plats eller din internetleverantör ger dig en dynamisk IP.

 1. Om du använder smarta DNS-tjänster med CactusVPN-programvaran kan du ställa in den för att validera din IP automatiskt. Ange ett tidsalternativ under avsnittet på fliken Inställningar "Uppdatera IP varje".

 2. Du kan validera din IP-adress från ditt konto -> inställningar -> Validera din IP-adress genom att klicka på "Validera IP" knapp.

  Eller så kan du validera det genom att gå till "Validera IP" Länk, som du kan bokmärka och öppna varje gång för att validera din IP-adress.

 3. Om du konfigurerar Smart DNS-tjänsten på en DD-WRT-router, följ denna handledning.

Kan jag använda Smart DNS och VPN samtidigt?

Du kan inte använda både VPN och Smart DNS-tjänsten samtidigt som de strider mot varandra.

Om du är ansluten till VPN och VPN-anslutningen är inställd med Smart DNS-tjänsten fungerar Smart DNS-tjänsten, men nackdelen med detta är att den validerade IP-adressen kommer att vara IP från VPN-servern. Det betyder att det är mycket troligt att andra användare kommer att ha samma IP-validerad samtidigt och detta kommer att komma i konflikt med webbplatsens region som användaren har satt upp. Med andra ord är chansen liten att det valda webbplatsområdet är det att ladda med din Smart DNS-anslutning.

Å andra sidan, om du har din enhet / nätverk konfigurerat med Smart DNS och sedan ansluter till VPN på den här enheten eller nätverket, kommer VPN-anslutningen att ignorera DNS-adresserna du har ställt in på din enhet / nätverk. VPN-krypteringen påverkar också internetanslutningens hastighet och du kommer att förlora den största fördelen med att använda smart DNS.

Det finns bara ett fall när det är praktiskt att använda båda tjänsterna samtidigt. Låt oss säga att du vill att alla enheter i ditt hus / kontor ska använda Smart DNS-tjänsten men att du också behöver vissa enheter vara anslutna till VPN. I det här fallet är det bästa alternativet att ställa in våra DNS-adresser på din router och att ha enheter som kräver en VPN-anslutning anslutna till VPN separat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map