Vanliga frågor om VPN |

Vad är VPN?

VPN (Virtual Private Network) är en teknik som döljer din IP-adress och krypterar alla inkommande och utgående data medan du använder Internet. På så sätt får du anonymitet och förblir säker eftersom ingen kan se vad du gör medan du surfar på Internet.


Ur ditt perspektiv, som en av många CactusVPN-klienter, är VPN den teknik som gör att du kan ansluta till våra servrar i Europa, Amerika, Asien eller Australien och få möjligheten att använda fjärrstyrda nätverksresurser som om du är där. Installera CactusVPN-programvaran, ange ditt användarnamn och lösenord och klicka på anslut-knappen!

Hur fungerar VPN?

Så snart du ansluter till vår VPN-server tilldelas din dator en ny IP-adress och nya DNS-upplösare. Då är all din Internet-trafik krypterad och tunnelerad till vår VPN-server. När den väl är där dekrypteras den och får resa till sin avsedda destination. Din lokala leverantör kommer bara att se en enda krypterad dataström mellan dig och vår VPN-server. Din Internetleverantör kan inte längre övervaka, logga eller kontrollera din Internetanvändning och du kan kringgå dina ISP-begränsningar.

Hur upprätthålls min integritet?

När du ansluter till CactusVPN skapar vi en “tunnel”. All data i denna “tunnel” är krypterad så att bara du vet innehållet i det som skickas. Uppgifterna är krypterade till 128 bitar. Detta är en utmärkt säkerhetsnivå som också upprätthåller goda prestanda, även på äldre datorer eller enheter med lägre effekt som telefoner och netbooks.

Vilket VPN-protokoll ska jag använda?

Alla VPN-protokoll har ungefär samma funktion: de krypterar all din trafik och gömmer dig bakom våra servrar. Beroende på dina syften är vissa protokoll dock bättre än andra. Här hittar du en kort jämförelse av huvudegenskaperna för VPN-protokoll:

PPTP

L2TP / IPSec

IKEv2 / IPSec

IPSec

SSTP

OpenVPN TCP

OpenVPN UDP

SoftEther

Wireguard

VPN-protokollAnslutningshastighetKrypteringsnivåAnslutningsstabilitetMediaströmningTorrent nedladdningKompatibel medFinns i CactusVPN-klienten
Väldigt snabbtFattigMycket stabilBraFattigDe flesta operativsystem och enheterPå Windows
MediumMediumStabilBraMediumDe flesta operativsystem och enheterPå Windows
Väldigt snabbtBraMycket stabilBraBraDe flesta operativsystem och enheterPå Windows, macOS och iOS
MediumBraStabilBraBraDe flesta operativsystem och enheterNej
SnabbBraMycket stabilMediumBraWindows, Ubuntu, Android och routrarPå Windows
MediumMycket braStabilMediumBraDe flesta operativsystem och enheterPå Windows och Android
SnabbMycket braMediumBraBraDe flesta operativsystem och enheterPå Windows och Android
Väldigt snabbtMycket braMycket stabilBraBraDe flesta operativsystem och enheterNej
SnabbBraÄnnu inte stabilMediumMediumLinux, macOS, iOS och AndroidNej

Tänk också på att inte alla protokoll fungerar för alla användare. Detta kan påverkas av din internetleverantör och andra faktorer. Om ett protokoll inte uppfyller dina behov bör du prova andra protokoll.

Hur många enheter kan jag ansluta till dina VPN-servrar?

CactusVPN-konton är inte länkade till en viss enhet, så du kan använda det på flera enheter (din hemdator, bärbar dator, kontorsdator, surfplatta, telefon etc.), men det finns en begränsning för att använda den samtidigt på upp till 5 enheter i samtidigt. Låt oss säga att du har “VPN + Smart DNS” -tjänst. I det här fallet kan du ansluta skrivbordet till Amsterdam-servern för att ladda ner torrenter, din surfplatta till London-servern för att titta på Storbritanniens medieinnehåll och din telefon till amerikansk server för att lyssna på lokal radio.

Erbjuder du dedicerad IP-adress?

Nej. Du får statisk delad IP-adress. På detta sätt blandas all din trafik med trafiken för alla andra användare av vår VPN så det finns inget sätt att ta reda på vad som är din trafik.

Har din gratis VPN-rättegång några begränsningar?

Vår gratis VPN-test är exakt som vår största "VPN + Smart DNS" service. Du har åtkomst till ALLA VPN-servrar med alla protokoll: SSTP, L2TP / IPSec, OpenVPN, SoftEther och PPTP. Du kommer också att ha tillgång till Smart DNS och vår Proxy. Vi begränsar inte på något sätt din bandbredd eller begagnade trafik. Med kostnadsfri VPN-erbjudande har du tillgång till vårt mycket professionella supportteam. Vi visar inga annonser eller någon annan typ av oönskad information. Den enda skillnaden mellan kostnadsfria VPN-rättegångar och premium-VPN-tjänster är att den är aktiv i 24 timmar från kontoinmälan, som för teständamål..

Erbjuder CactusVPN port vidarebefordran?

Nej, vi erbjuder inte port vidarebefordran.

Vilka krypteringstyper du använder?

För SSL-chiffer har vi våra VPN-servrar inställda på AES-256-CBC, med 256-bitars meddelande-hash ‘SHA256’ för HMAC-autentisering och 2048 bitars RSA-handskakning och Elliptic-curve Diffie – Hellman (ECHDE) nyckelavtalsprotokoll.

Krypteringsalgoritmnamnet som valts för OpenVPN, SSTP och SoftEther-protokollen är ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384. Med andra ord, den maximala krypteringen du kan få via våra VPN-servrar är: AES-256-CBC, med 384-bitars meddelande-hash ‘SHA384’ för HMAC-autentisering och 2048 bitars RSA-handskakning.

 • För L2TP / IPsec vi har satt upp två profiler: AES128-SHA1 och AES256-SHA1. Beroende på din OS-version får du automatiskt AES128 eller AES256-krypteringen.
 • För SSTP och SofetEther vi använder Elliptic-curve Diffie – Hellman (ECHDE) nyckelavtalsprotokoll för nyckelutbyte, AES 128 GCM-chiffer och 2048 RSA-handskakning (ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256).
 • IKEv2 är konfigurerad med 256 bitar Elltic Curve för nyckelutbyte, 128 bitars AES, med 256 bitars meddelande-hash ‘SHA256’ för HMAC-autentisering, med 2048 bitars RSA-handskakning.
 • OpenVPN-protokollet är konfigurerad med ett minimum AES 128 CBC, med 160 bitars meddelande hash ‘SHA1’ för HMAC-autentisering med 2048 bitars RSA-handskakning.

  Alla algoritmer som stöds på OpenVPN är följande:

  Chiprar: [NULL-CIPHER] NULL AES-128-CBC AES-192-CBC AES-256-CBC BF-CBC CAST-CBC CAST5-CBC DES-CBC DES-EDE-CBC DES-EDE3-CBC DESX-CBC RC2- 40-CBC RC2-64-CBC RC2-CBC CAMELLIA-128-CBC CAMELLIA-192-CBC CAMELLIA-256-CBC

  Auth: SHA SHA1 SHA256 SHA384 SHA512 MD5 MD4 RMD160

 • För PPTP VPN-protokoll vi använder 128 bitars MPPE.

Förresten! I motsats till vanliga övertygelser är AES-128-krypteringen inte nödvändigtvis svagare än AES-256. AES-128 är mycket stark och den kan inte knäckas genom fullskalssökning på tangenten. Även om du kan ha rätt att tro att längre nycklar erbjuder fler säkerhetsfördelar, är sanningen att en algoritm inte kan vara det "mindre trasig" än "inte trasig". Så det finns ingen ytterligare fördel för säkerheten genom att dra nyckelstorleken upp till 256 bitar.

Det finns också en praktisk nackdel eftersom AES-256 kommer att använda upp till 40% mer CPU jämfört med AES-128. Detta är en mycket viktig aspekt för en server med mycket snabb nätverksanslutning eller en som har en svagare CPU.

Erbjuder du IP-adresser för bostäder?

Nej, vi erbjuder inte IP-adresser för bostäder.

Har du DNS Leak-skydd?

Ja, våra Windows- och macOS-appar har en inbyggd DNS-läckskyddsfunktion. För vår Android-app använder vi OpenVPN-protokollet som använder Public Google DNS som standard så att du kommer att skyddas från DNS-läckor. Om du ställer in VPN-anslutningarna manuellt kan du också själv ställa in anslutningarna för att använda Public Google DNS (8.8.8.8 och 8.8.4.4).

Hur man avinstallerar CactusVPN-anslutningar?

Om du har anslutit manuellt går du bara till nätverksinställningarna och tar bort CactusVPN-anslutningen.

Om du har installerat vår CactusVPN-app avinstallerar du den bara.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me