Forståelse og forøgelse af VPN-hastigheder

I denne artikel diskuterer vi de faktorer, der påvirker VPN-hastighed, og hvordan VPN-hastighed kan øges. Vi dækker også hastighedsforskelle mellem forskellige ProtonVPN-planer.


Da VPN opretter en krypteret tunnel over din eksisterende internetforbindelse, er hastigheden af ​​en VPN stort set begrænset af hastigheden på din nuværende internetforbindelse. Faktorer, der muligvis begrænser VPN-hastigheder, inkluderer:

 • Begrænsning af din internetudbyder. Generelt kan du ikke få hastigheder hurtigere end hvor meget data din internetudbyder kan transportere over deres netværk.
 • Internationale internetforbindelser. Hvis du opretter forbindelse til en oversøisk VPN-server, kan et problem med netværkslinkene overalt mellem dig og den server føre til ydelsesproblemer. Dette kan omfatte overbelastning forårsaget af en fejl i et undersøisk internetkabel eller vedligeholdelse, der udføres af netværksudbyderen opstrøms til din internetudbyder.
 • ISP-throttling. Nogle udbydere vil med vilje throttle VPN-forbindelser eller throttle hele forbindelsen, hvis du bruger en masse båndbredde. Dette vil forringe din VPN-hastighed, da hele forbindelsen kører langsommere.

Da netværk altid ændrer sig, varierer VPN-hastigheder afhængigt af hvor du befinder dig, hvilke servere du opretter forbindelse til, og selv når du er tilsluttet. Eftersom tilslutning til en VPN muligvis kan omgå et problem andetsteds på Internettet, er det endda undertiden muligt at få hurtigere forbindelseshastigheder til bestemte websteder ved hjælp af en VPN.

Sådan får du hurtigere hastigheder på en VPN

Hvis du oplever langsomme hastigheder på en VPN, kan det være forårsaget af nogle af de faktorer, der er beskrevet ovenfor, men der er stadig nogle tricks, der kan forbedre VPN-ydelsen.

 • Skift til en anden VPN-server – En anden server ville være på en anden forbindelse og måske ikke blive påvirket af netværksproblemer, der kan reducere hastigheder. Når du skifter server, skal du bruge en server med en IP-adresse, der er fra et andet interval. I stedet for at skifte fra 162.210.192.158 til 162.210.192.159 skal du f.eks. Skifte til 209.58.129.97. Så længe de første to sæt numre er forskellige, vil du være i et andet interval.
 • Skift til en server tættere på dig – Jo længere væk en server er, jo højere er latenstiden, hvilket gør hurtige hastigheder. En server længere væk betyder også, at det er mere sandsynligt, at noget er galt i netværket mellem dig og serveren.
 • Brug UDP i stedet for TCP – ProtonVPN Windows-applikationen er konfigureret til at bruge UDP som standard, ligesom vores OpenVPN-konfigurationsfiler. Hvis du bruger vores Windows-program, kan du gå ind på Indstillinger for at sikre, at du bruger UDP, da UDP er meget hurtigere end TCP.
 • Brug servere, der ikke er under tung belastning – ProtonVPN-applikationer, og også vores VPN-serverside, viser belastningen på alle vores servere. Prøv at vælge en server, der har lav belastning.
 • Brug ikke Secure Core – Den ekstra sikkerhed, der leveres af Secure Core VPN, kommer desværre til udgifterne til ydeevne, da passering gennem vores Secure Core-netværk tilføjer ekstra forsinkelse. Hvis du laver båndbreddeintensiv aktivitet, der ikke kræver de højeste niveauer af sikkerhed, kan du få hurtigere ydelse ved ikke at bruge Secure Core.
 • Brug ikke Tor VPN-servere – ProtonVPN er unik, fordi vi også leverer Tor VPN-servere, der afslutter gennem Tor-netværket. Fordi Tor-netværket ofte er langsomt, kan Tor VPN-servere også være langsomme.
 • Brug en nyere VPN-klient – Hvis du bruger ProtonVPN-applikationen, skal du sørge for at opdatere til den nyeste version ved at klikke på Opdater i menuen. Hvis du bruger en tredjepart OpenVPN-klient, skal du sørge for at bruge en, som vi anbefaler, og også være sikker på, at du kører den nyeste version. Nye versioner vil indeholde præstationsoptimeringer eller understøtte hurtigere chiffer-suiter, som forbedrer den samlede ydelse.

Hastigheder for forskellige ProtonVPN-planer

ProtonVPN opretholder meget høj ydelse på hele vores globale VPN-servernetværk ved kun at bruge de hurtigste servere og bruge specielt udvalgte netværk. ProtonVPN er en gratis VPN-tjeneste, men vores globale netværk er ikke frit at betjene. Driftsomkostningerne dækkes for det meste af betalte ProtonVPN Plus-brugere. På grund af dette leverer vi meget høje ydelsesniveauer for ProtonVPN Plus- og ProtonVPN Basic-brugere.

Da ProtonVPN er en no-logs VPN-tjeneste, overvåger eller sporer vi ikke brugeraktivitet. Derfor har vi ingen båndbreddebegrænsninger eller båndbreddespjæld, heller ikke for gratis brugere. Hastighederne varierer imidlertid mellem gratis, grundlæggende og plus-planer på grund af varierende serverbelastning. Fordi vi kun tilbyder et meget begrænset antal gratis servere, har disse servere en tendens til at have mange flere brugere overfyldt på dem med fører til lavere ydelse.

ProtonVPN Basic-brugere drager fordel af høj ydeevne, fordi de har adgang til servere uden gratis brugere, der er forbundet til højere ydelsesnetværk. Endelig har ProtonVPN Plus-brugere den højeste ydelse, fordi de har adgang til Plus-servere, som kun er tilgængelige for andre Plus-brugere. Fordi der er færre Plus-brugere, og fordi mange af Plus-serverne er på 10 Gbps-netværk, er meget høj ydelse mulig. Faktisk rapporteres hastigheder på op til 300 Mbps ofte. Dine faktiske hastigheder kan dog variere afhængigt af netværksforhold.

Oplever stadig hastighedsproblemer?

Hos ProtonVPN stræber vi efter at ikke kun levere den mest sikre VPN-service, men også den hurtigste VPN-service. For at gøre dette distribuerer vi kun højtydende servere i datacentre med den bedste netværksforbindelse. Hvis du oplever dårlige resultater fra en af ​​vores servere, vil vi gerne vide det. Fortæl os, hvilken server der fungerer dårligt ved at kontakte os.

Med venlig hilsen,
Proton Technologies-teamet

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map