Hvordan bruges ProtonVPN på Linux?

Du kan opsætte VPN til Linux af ved hjælp af ‘openvpn’ pakke og med passende konfigurere filer på ProtonVPN-serverne.


Som et eksempel viser nedenstående Linux VPN-installationsvejledning, hvordan du konfigurerer en forbindelse på Ubuntu 16.04LTS.

Vi anbefaler kraftigt at bruge vores Linux VPN kommandolinjeværktøj, der gør det nemt at oprette forbindelse på Linux-maskiner

Bemærk: For at adressere hyppige DNS-lækager på Linux har vi opdateret denne guide med nye Linux-specifikke konfigurationsfiler og nye instruktioner til at oprette forbindelse via CLI (se mulighed B nedenfor)

Forberedelse til Linux VPN-opsætningen:

1. Installer de nødvendige pakker:

Installer OpenVPN-pakken ved at åbne en terminal (tryk på Ctrl + Alt + T) og indtaste:

sudo apt-get install openvpn

 • Det vil bede dig om din adgangskode for at tillade installation, indtast den for at fortsætte
 • Når det beder dig om at bekræfte installationen, skal du trykke på ‘y’ og trykke på ‘[Enter]’
 • Hvis det allerede er installeret, ser det sådan ud:

Bemærk: Hvis du ikke har administratorrettigheder på din maskine, skal du kontakte din systemadministrator og bede dem om at udføre installationen for dig.

Installer ‘network-manager-openvpn-gnome‘-Pakke til lettere brug og kompatibilitet med Ubuntu Network Manager GUI ved at indtaste:

sudo apt-get install netværk-manager-openvpn-gnome

Og pres [Y] og så [Gå ind] for at bekræfte installationen.

Sørg også for, at resolvconf er installeret:

sudo apt installere resolvconf

2. Hent ProtonVPN-konfigurationsfilerne: 

 • Hent de ønskede konfigurationsfiler

  • Log ind på dit ProtonVPN-betjeningspanel på account.protonvpn.com/login
  • Vælg Downloads tændt i venstre navigationslinje
  • Find afsnittet OpenVPN-konfigurationsfiler, og vælg
   • Platform: Linux
   • Protokol: UDP (anbefalet) / TCP, hvis du oplever langsomme VPN-hastigheder (dette bruger port 443)
  • Klik på downloadikonerne for den server, du vil downloade

Hvis du valgte “Download alle konfigurationer”, skal du udpakke zip-filen til det ønskede sted

3. Find dine OpenVPN-legitimationsoplysninger:

For øget sikkerhed er ProtonVPN opsat med to separate legitimationsoplysninger til godkendelse af en forbindelse.

Lær mere om, hvordan to par legitimationsoplysninger øger sikkerheden ved ProtonVPN.

Log ind på ProtonVPN-instrumentbrættet, og klik på fanen Konto. Her ser du dine to typer legitimationsoplysninger.
Oplysningerne ProtonVPN login bruges i vores applikationer. OpenVPN / IKEv2 brugernavn bruges på manuelle tilslutninger. Så konfigurer OpenVPN-legitimationsoplysningerne til dine præferencer, da du bliver nødt til at bruge dem til at oprette en Linux VPN-forbindelse.

Anvendelse


Valg A: Linux VPN-opsætning ved hjælp af Network Manager

Opmærksomhed: På dette tidspunkt er der et kendt problem med DNS-lækager om distributioner op til Ubuntu 16.04LTS (og dets afhængigheder og forældre). Hvis du finder ud af, at du også er påvirket af DNS-lækager, anbefaler vi dig at bruge Alternativ B nedenfor.

A1. Tilføjelse af en ny forbindelse
 • Klik på dit forbindelsessymbol i systemmenuen øverst til højre og vælg ‘Rediger forbindelser’.

Klik på ‘Tilføje‘I det nye vindue for at oprette en ny forbindelse. Vælg ‘Importer en gemt VPN-konfiguration…‘I rullemenuen og klik på “Skab…

Importer konfigurationsfilen på den server, du vil oprette forbindelse til, ved at navigere til det sted, hvor du downloadede konfigurationsfilen ELLER udpakkede ProtonVPN_config.zip og vælg den ønskede fil.

Filerne navngives med en to bogstaver forkortelse af destinationslandet og et nummer til at vise, hvilken server i det land. For eksempel: de-01 er den første server i Tyskland; ca-04 er den fjerde server i Canada, se denne artikel for en liste over forkortelser. Filer med to lands forkortelser er sikre kerneservere, for eksempel: is-us-01 er den sikre kerneforbindelse over Island til USA. Lær mere om vores Secure Core-funktion.

 • Indtast OpenVPN-legitimationsoplysningerne fra trin 3 i ‘brugernavn‘Og‘adgangskode‘Felt i det nye vindue og tryk på Gem.

For Ubuntu 14.04 LTS: der er et spørgsmål, der er specifikt for 14.04, hvor import af konfigurationen, der ikke læser alle indstillinger automatisk. Hvis du oplever problemer med autoimportfunktionen med netværksadministratoren, bedes vi slippe en linje ved dette link for yderligere instruktioner.

A2. Opret Linux VPN-forbindelse

Klik på dit forbindelsessymbol i systemmenuen. Vælg ‘VPN-forbindelser‘, Skal du klikke på posten i din nyligt tilføjede konfiguration, og den vil automatisk oprette forbindelse til din valgte ProtonVPN-server.

Du vil se en popup, der bekræfter, at VPN-forbindelsen er oprettet, og en lås ved siden af ​​dit forbindelsessymbol. Tillykke, du har lige fået forbindelse til ProtonVPN!

A3: Valgfrit: For at tilføje flere forbindelser skal du blot gentage trin A1 med en eller flere forskellige konfigurationsfiler.

Mulighed B: VPN-opsætning til Linux ved hjælp af terminalen (CLI)

Bemærk: Hvis du ikke har administratorrettigheder på din maskine, skal du kontakte din systemadministrator og bede dem om at udføre forbindelsen til dig

Sørg for, at resolv-conf script downloades korrekt på din enhed ved hjælp af følgende kommandoer:

sudo wget “https://raw.githubusercontent.com/ProtonVPN/scripts/master/update-resolv-conf.sh” -O “/ etc / openvpn / update-resolv-conf”

sudo chmod + x “/ etc / openvpn / update-resolv-conf”

Åbn en terminal (tryk på Ctrl + Alt + T) og naviger til den mappe, hvor du fjernede konfigurationsfilerne ved hjælp af cd. I vores eksempel er de placeret i ~ / Downloads, så vi indtaster:

cd ~ / Downloads

Hvis du har svært ved at navigere ved hjælp af CD-kommandolinje, kan du åbne den mappe, som filen findes i, ved hjælp af en hvilken som helst filhåndtering og Højreklik > Åben i terminal

Indtast følgende for at initialisere en ny forbindelse:

sudo openvpn

Hvor er konfigurationsfilnavnet på den server, du vil oprette forbindelse til, f.eks. de-03.protonvpn.com.udp1194.ovpn til Tysklands nr. 3-server. Indtast din pc’s administratoradgangskode for at udføre (openvpn ændrer dine netværksadaptere og har brug for rodrettigheder)

Derefter bliver du bedt om dine OpenVPN-legitimationsoplysninger fra trin 3, indtast dine legitimationsoplysninger for at godkende

 • Du er færdig med Linux VPN-opsætningen og har forbindelse til ProtonVPN-serverne, når du ser det Initialiseringssekvens afsluttet
 • Hold denne terminal åben for at holde forbindelsen til ProtonVPN. Hvis du lukker terminalen, afbrydes VPN-forbindelsen.

Klik her hvis du vil sikre dig, at forbindelsen er etableret og der ikke er lækager.

For at afbryde din Linux VPN-forbindelse skal du trykke på Ctrl + C og / eller lukke terminalen.

 • Yderligere Ressources

Download Linux-konfigurationsfiler via Dashboard

 • Relaterede artikler

ProtonVPN Linux-klientværktøj

Opbevarer ProtonVPN brugerinformation?

Har ProtonVPN båndbreddegrænse?

Hvad er OpenVPN?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me