Surfshark recensie

Surfshark is een nieuw item in het drukke segment van providers van virtuele privé-netwerken en het is erg populair gebleken bij fans van HBO GO, Netflix, Hulu, YouTube en vele andere streamingplatforms.


Zoals vaak gebeurt wanneer een nieuwe VPN-provider op de markt komt, is de hype-molen rond Surfshark aanzienlijk geweest; sommige mensen noemen het de beste VPN-service, of op zijn minst een die NordVPN binnenkort zou kunnen onttronen als de koning van het deblokkeren van Netflix.

Deze Surfshark-recensie zal kijken naar de verschillende functies die deze nieuwe VPN-oplossing biedt, inclusief de voor- en nadelen, evenals de belangrijkste Surfshark VPN-protocollen, beveiliging, codering, Netflix-deblokkeervermogen en speciale functies.

Overzicht

Kenmerken Informatie
Bruikbaarheid:Heel makkelijk te gebruiken
Logboekbeleid:Strikt geen logboekregistratie
Servergrootte:1040+ servers
Server distributie:61 landen (en tellen)
Ondersteuning:24/7 Live Chat
Torrenting:Toegestaan
Streaming:Toegestaan
VPN-protocol en codering:OpenVPN, IPSec & IKEv2; 256-bits AES
Hoofdkwartier:Britse Maagdeneilanden
Prijs:$ 1,99 / maand
Officiële website:https://surfshark.com

Er is een nieuwe haai in de stad

Het eerste dat met Surfshark uit het water springt, is dat dit een relatieve nieuwkomer is, maar dit is nauwelijks een probleem in het VPN-segment omdat er elke paar maanden nieuwe spelers komen. Sinds oktober 2019 is Surfshark al ongeveer een jaar actief, maar het maakt al aan rimpelingen in de VPN-wateren.

surfshark logo

Als techbedrijf, Surfshark komt oorspronkelijk uit het Caribisch gebied. Gelegen op de zonnige Britse Maagdeneilanden, met name in Tortola, ten westen van Puerto Rico.

Hoewel de Britse Maagdeneilanden (BVI) afhankelijk zijn van het Verenigd Koninkrijk, zijn hun lokale wetten en rechtbanken dat wel wettelijk onafhankelijk; in termen van bedrijfs-, handels-, handels- en privacywetgeving onderscheidt deze jurisdictie zich door het bieden van de grootst mogelijke vertrouwelijkheid en het niet verplichten van bedrijven om elektronische gegevens te bewaren.

Vergelijkbaar met onroerend goed, locatie is alles in de VPN-wereld, en Surfshark zou graag in de legale wateren van de BVI willen zwemmen, zolang wetgevers de elektronische privacy van individuen en bedrijven die daarin zaken blijven doen, blijven beschermen. Aangezien we het probleem van de jurisdictiebeveiliging bespreken, moet worden opgemerkt dat Surfshark zich houdt aan de praktijk die bekend staat als een kanarie, en tot nu toe zingt het niet.

Dit is een transparantieleer die niet veel bedrijven kunnen overnemen, tenzij ze een sterk juridisch team achter zich hebben; in wezen kan Surfshark met een kanarie met warranten onthullen als het bedrijf een bevel heeft gekregen om informatie over zijn klanten te verstrekken. Eind april 2019, de kanarie van Surfshark zwijgt.

Basisfuncties van Surfshark

Geen enkele Surfshark-review zou compleet zijn zonder een korte rondleiding door de functies ervan, en veel ervan behoren standaard tot de beste VPN-providers. Wat betreft het deblokkeren van de Big Three in streaming – wat betekent Netflix, Hulu en de BBC iPlayer, Surfshark presteert zwierig, net als zijn belangrijkste concurrenten, en dit is een belangrijk verkoopargument gebleken.

diagram van netflix met vpn

Natuurlijk is er een hele wereldwijde markt van internetgebruikers die VPN-oplossingen nodig hebben voor meer dan alleen het kijken naar “Game of Thrones” of de verschillende Marvel Comics-series op Netflix, en Surfshark richt zich ook op deze gebruikers.

Het Surfshark VPN-protocol is standaard ingesteld op de IKEv2 / IPSec-tunneling met een 256-bit AES-codering. Het Internet Key Exchange-protocol wordt gebruikt door andere top VPN-providers om privacy en veiligheid te garanderen voor alle gebruikers, vooral degenen die toegang hebben tot internet met een VPN vanaf iOS-apparaten zoals de iPhone en iPad.

Dit betekent niet dat je vastzit aan IKEv2 / IPsec; u kunt altijd overschakelen naar de gouden standaard van VPN-protocollen, OpenVPN-protocol. De VPN-tunnels zijn geïmplementeerd met SHA512 authenticatie-hash en een 2048-bit DHE-RSA sleuteluitwisseling voor maximale veiligheid.

Applicatie-interface en besturingssysteem Compatibiliteit

App-interface is zeer gebruiksvriendelijk en VPN kan binnen enkele seconden worden in- of uitgeschakeld, Surfshark is er in verschillende smaken, waaronder macOS, Linux, Windows, iOS, Android, Xbox, PlayStation, Fire TV en Apple TV.

Surfshark VPN-compatibel besturingssysteem

Internetgebruikers die vasthouden aan de browsers Google Chrome en Firefox kunnen een Surfshark-extensie installeren, maar ze moeten er rekening mee houden dat hun bescherming zou zijn beperkt tot deze apps. Om surfen veiliger te maken, is het altijd beter om Surfshark te installeren als een besturingssysteem-app, of beter nog, rechtstreeks op uw router.

Surfshark biedt routercompatibiliteit met de volgende firmware:

 • DD-WRT-firmware
 • Tomatenfirmware
 • Asus-firmware

Als je hulp nodig hebt bij de installatie, bekijk dan hun handleiding: Hoe een router instellen met Surfshark.

Geavanceerde Surfshark-functies

Zonder de juiste gegevensversleuteling zou zelfs een huisbeveiligingssysteem of een wachtwoordbeheerder onbruikbaar kunnen worden gemaakt.

Gelukkig volgen de Surfshark-coderingsprotocollen de AES 256-bit Galois / Counter-modus, wat betekent dat zelfs als de Amerikaanse National Security Agency een man-in-the-middle-aanval op uw computer uitvoert, hun technici er nogal wat voor nodig zouden hebben enkele decennia van supercomputergebruik om de onderschepte gegevens te ontcijferen.

Surfshark-functies

Naast geavanceerde Surfshark-codering biedt deze VPN-oplossing ook vele andere geavanceerde functies:

 • MultiHop-modus, waarmee gebruikers in wezen verbinding kunnen maken via meerdere serverlocaties tegelijk. Dit is erg handig voor politieke bloggers en onderzoeksjournalisten die hun digitale voetafdruk moeten maskeren om hun handel en de identiteit van hun bronnen te beschermen.
 • Camouflagemodus verbergt alle VPN-activiteiten voor uw internetproviders. Dit betekent dat niemand er in de eerste plaats achter komt dat u een VPN gebruikt. Camouflagemodus is met name handig in de Verenigde Staten, waar wetshandhavingsinstanties en juridische teams van bedrijven voortdurend ISP’s afschudden voor informatie over gebruikers die verbinding maken via VPN’s.
 • NoBorders-modus is een functie voor gebruikers wiens enige hoop op toegang tot internet via een beperkend netwerk is; dit is vaak het geval in de VRC en bepaalde rechtsgebieden in het Midden-Oosten, waar de NoBorders-modus sterk wordt aangemoedigd.
 • CleanWeb is een browse-modus die advertenties, tracking cookies en kwaadaardige JavaScript-code blokkeert en alleen tracht het online gedrag van internetgebruikers op te sporen.
 • Whitelister stelt u in staat bepaalde websites te selecteren die buiten het domein van een VPN moeten worden geopend; u wilt bijvoorbeeld geen internetbankiersessie beginnen terwijl u verbonden bent met een Russische server, tenzij u de bank heeft laten weten dat u een paar dagen naar Moskou reist. Zodra u URL’s op de witte lijst heeft gezet, hoeft u Surfshark niet uit te schakelen; er is echter ook een kill-switch-functie om de verbinding met het internet volledig te verbreken met slechts een klik of een tik als er beveiligingsproblemen zijn.

Onafhankelijke audits zijn misschien geen functies met het oog op de functionaliteit van de eindgebruiker, maar ze zijn cruciaal in de zin dat ze abonnees gemoedsrust geven. Niet alle providers van VPN-oplossingen onderwerpen zich aan een onafhankelijke audit die marketingclaims over het lekken van DNS of IP-adressen niet ondersteunt, maar Surfshark heeft deze stap gezet.

Het doorlopen van een onafhankelijke audit is een sterk teken dat dit een bedrijf is dat van plan is zo lang mogelijk in bedrijf te blijven, en dit is een andere reden waarom Surfshark het gesprek is van de VPN-stad in 2020.

Onbeperkte VPN-toegang voor al uw apparaten

Dit is een speciale functie die ondanks de relatief korte tijd op de VPN-markt waarschijnlijk een aanzienlijke hype voor Surfshark heeft gegenereerd. Gaat in mei 2019, er is geen limiet aan het aantal apparaten waarop je Surfshark kunt installeren.

Als je een Sony PlayStation, een MacBook, een Android-smartphone, een iPad, een Apple TV en een Windows-pc hebt, kunnen ze allemaal worden opgenomen in je Surfshark-abonnement.

Surfshark multiplatform UI

Als al uw apparaten verbinding maken via hetzelfde Wi-Fi-netwerk in uw huis, kunnen ze worden beschermd door Surfshark op de router te installeren, maar er is geen limiet aan het aantal verbindingen dat is gecodeerd en beveiligd.

Zelfs de meest populaire en geavanceerde VPN-oplossingen op de markt zullen het aantal apparaatverbindingen beperken, maar Surfshark heeft besloten om in dit opzicht een andere richting in te slaan.

Alleen de tijd zal uitwijzen of deze functie ook in de toekomst zal worden aangeboden; hopelijk zullen het of in ieder geval vroege abonnees grootvader worden, wat een leuk gebaar zou zijn. Voorlopig, het nemen van een Surfshark-abonnement op lange termijn zou een slimme optie zijn als u veel apparaten wilt beschermen.

Bestanden delen en torrents

Nogmaals, de keuze van de jurisdictie is een factor die bepaalt of een VPN-serviceprovider veilig verzoeken om informatie over gebruikers die peer-to-peer-netwerken voor het delen van bestanden of applicaties zoals BitTorrent gebruiken, kan negeren.

Als je bang bent dat je internetprovider fronst bij torrent-activiteit (wat helaas vrij algemeen voorkomt in Canada), zorg er dan voor dat je de Whitelister-functie om uw VPN-voetafdruk te verbergen.

Surfshark heeft meer dan 800 servers die zijn geoptimaliseerd voor het delen van P2P-bestanden en torrents in 50 verschillende landen verspreid over 6 verschillende continenten. U kunt genieten van het downloaden en delen van bestanden terwijl u wordt beschermd door hun eigen DNS-service en ingebouwde lekbeveiligingstechnologie.

diagram van vpn-bescherming bij torrenting

Er moet ook worden opgemerkt dat er op de Britse Maagdeneilanden geen wetten zijn die vergelijkbaar zijn met de Investigatory Powers Bill van het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat het toezicht op de activiteiten van Surfshark-klanten een belediging voor de wetgever zou zijn, zelfs in gevallen waarin internetgebruikers digitale delen bestanden.

In wezen zijn er geen wetten die klantactiviteit vereisen. Zelfs als er een is, zijn beveiligingen ingebouwd in hun technologie. U kunt veilig door een torrent-site bladeren en elk bestand downloaden dat u nodig heeft.

Netflix en HBO streamen

In een tijd waarin televisienetwerken hun bedrijfsmodellen en strategieën heroverwegen om de digitale videostreamingrevolutie te weerstaan, lijken bedrijven als HBO alles goed te doen.

Een van de meest gestreamde series in het tijdperk van de originele kabelprogrammering was “Game of Thrones” en het laatste seizoen van dit gewelddadige fantasieverhaal trekt meer dan een miljard kijkers van over de hele wereld aan.

Surfshark NetflixStel dat u zich thuis in North Dakota abonneert op een meerkanaals HBO-kabelpakket; dit geeft je toegang tot HBO GO, maar als je buiten de Verenigde Staten reist, zal het je misschien verbazen dat de webapp is in bepaalde landen geblokkeerd of de videocatalogus bevat niet veel programma’s zoals het wereldwijd bekende “Game of Thrones”.

Als je een abonnement op Surfshark VPN hebt, hoef je je geen zorgen te maken over het missen van de laatste afleveringen van “Game of Thrones” of het inhalen van voorgaande seizoenen. Samen met HBO wordt Surfshark momenteel ook beschouwd als een van de beste VPN’s voor Netflix.

Opgemerkt moet worden dat omdat Surfshark nog maar een paar maanden bestaat, we geen problemen hebben ondervonden bij het verbinden met Netflix US. Het lijkt erop dat Netflix hun technologie niet heeft kunnen kraken voor het omzeilen van geoblokken. Net als alles, zal alleen de tijd uitwijzen of dit zal duren. Maar tot nu toe is streaming naadloos verlopen.

Logboekbeleid

Het is een hele opluchting voor zo’n nieuw VPN-bedrijf om op de goede weg te beginnen. Terwijl een meerderheid van de VPN-providers uw gebruik, geschiedenis en de websites die u bezoekt vastlegt, onderscheidt Surfshark zich van het pakket en registreert geen IP-adres, browsegeschiedenis, sessie-informatie, gebruikte bandbreedte, tijdstempels van verbinding, netwerkverkeer of andere gebruikersgegevens.

Surfshark privacybeleid

Surfshark-prijzen

Als het gaat om abonnementsprijzen, is het op dit moment uiterst redelijk omdat dit een relatief nieuwe service is, dus misschien wilt u nu profiteren van de inleidende prijzen.

U kunt zich hiervoor inschrijven vanaf $ 1,99 per maand als u zich aanmeldt voor een 2-jarig plan, dat is momenteel de goedkoopste 2-jarig abonnement van alle VPN-providers.

Surfshark prijzen

Zodra uw betaling is verwerkt en voltooid, kunt u doorgaan met het installeren van Surfshark op alle apparaten die u wilt beschermen. Het bedrijf biedt zelfs een garantie van 30 dagen, wat betekent dat uw betaling kan worden terugbetaald als u niet tevreden bent met de service.

Surfshark-klantenservice

Klantenservice van SurfsharkWat betreft klantenservice is uw beste optie live chat, die in verschillende talen wordt aangeboden, hoewel er meestal meer Engels- en Spaanstalige vertegenwoordigers beschikbaar zijn. Directe e-mailondersteuning kan een wisselvallige situatie zijn, en dit is begrijpelijk omdat zoveel mensen tegenwoordig de voorkeur geven aan live chat.

Je hoeft niet technisch onderlegd te zijn om Surfshark onder de knie te krijgen; als je vragen hebt, is de kans groot dat je antwoorden vindt op de verschillende tutorials en antwoorden op veelgestelde vragen die Surfshark op haar website aanbiedt.

Laatste gedachten

surfshark logo

De hype rond Surfshark kan worden ondersteund door de vele functies. Het lijdt geen twijfel dat Surfshark uit de kooi is gekomen, klaar om een ​​enorme hap van de groeiende VPN-markt te nemen, en het heeft positioneerde zichzelf als een grote vis, maar sommige gebruikers hebben variabele snelheden gemeld.

Houd er rekening mee dat als u een server selecteert die zich halverwege de wereld bevindt, uw browse-ervaring zeker een hit zal worden. Als je een Slingbox verbindt om een ​​HBO-show live te zien op een server in New York City terwijl tegelijkertijd twee NBA-teams bezig zijn met een play-offgame, zou je niet de snelste browsersessie moeten verwachten. 

De servers van Surfshark zullen waarschijnlijk veel verkeer verwerken, ze hebben momenteel niet zoveel servers als een gevestigde VPN zoals NordVPN, hoewel het aantal servers de afgelopen maanden met meer dan 50% is toegenomen. In dit tempo zullen ze waarschijnlijk Nord en Express vangen voor het einde van het jaar.

In tegenstelling tot andere VPN-oplossingen die specifiek zijn gericht op zware BitTorrent-gebruikers, politieke activisten of gamers die hun identiteit geheim willen houden, streeft Surfshark ernaar alle gebruikers te plezieren.

Het bedrijf noemt verschillende use-cases, waaronder:

 • Preventie van identiteitsdiefstal
 • Veilig gebruik van openbare Wi-Fi-hotspots
 • Veilige sessies via internetbankieren
 • Deblokkeren van Netflix
 • Browserbeperkingen omzeilen
 • Handel in cryptocurrency-handelssessies
 • Vermijd internetcensuur
 • Bescherming van politieke spraak

Zoals we in deze recensie hebben laten zien, is het duidelijk dat Surfshark een geweldige prijs-kwaliteitverhouding biedt. Wat uw redenen ook zijn om een ​​VPN te krijgen – torrenting, deblokkering van Netflix of HBO, online meer vrijheid verkrijgen door het deblokkeren van geografisch beperkte websites of het beschermen van uw privacy tegen mogelijke aanvallen – we raden Surfshark aan als een goed budget VPN. Klik hier voor de laatste korting op de VPN-abonnementen van Surfshark vandaag.

FAQs

Vraag: Kan ik Surfshark gratis proberen?

EEN: Afhankelijk van waar u zich bevindt, kan het zoeken naar een gratis VPN-proefversie van Surfshark een advertentie met een geldigheid van 30 dagen opleveren. Als dit leuke aanbod aan u wordt uitgebreid, worden alle functies ingeschakeld voor uw evaluatie.

V: Hoe weet ik dat Surfshark te vertrouwen is?

EEN: De kanarie van de warrant, de keuze van de jurisdictie en onafhankelijke audits zullen u vertellen dat dit een VPN-provider is die om veiligheid geeft, en dit is wat er echt toe doet in dit bedrijfssegment. Voor elke gebruiker die Netflix wil deblokkeren, zijn er vele anderen die zich zorgen maken over veilig browsen, en dit is het klantenbestand dat Surfshark probeert aan te spreken.

V: Kan ik Surfshark gebruiken op mijn router?

EEN: Zolang uw router het OpenVPN-protocol ondersteunt, zou u Surfshark erop moeten kunnen installeren. De tutorials van het bedrijf over de drie populairste routers zijn gemakkelijk te begrijpen en te volgen.

Vraag: Is Surfshark veiliger dan ExpressVPN?

EEN: Beide bedrijven bieden interessante beveiligingskenmerken, maar Surfshark kiest voor onafhankelijke audits, wat haar hierin de overhand geeft. U kunt profiteren van gratis proefaanbiedingen van beide VPN-providers, ze testen met VoIP-apps zoals Skype en bepalen of ze uw IP-adres lekken. Zelfs als beide VPN’s lekvrij blijken te zijn, kan alleen Surfshark dit bevestigen door middel van onafhankelijke audits.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map