A ProtonVPN bejelentkezési problémák megoldása

Ha nem tud bejelentkezni a ProtonVPN-be, itt található néhány gyakori ok és megoldás.

A ProtonVPN-be való jelentkezésnek számos módja van. Fiókja adatainak eléréséhez, a jelenlegi terv, a fizetési és a fiókadatok megtekintéséhez, valamint az OpenVPN konfigurációs fájlok letöltéséhez meg kell látogatnia a ProtonVPN irányítópultot. (https://account.protonvpn.com), és jelentkezzen be a Proton felhasználónévvel és jelszóval (ha ProtonMail felhasználó vagy, ez megegyezik a ProtonMail bejelentkezéssel).


Ha nem tud bejelentkezni a ProtonVPN fiók irányítópultjába, a cikk következő szakaszában talál megoldásokat..

Ha bejelentkezik a Windows VPN alkalmazásba, akkor használnia kell a Proton felhasználónevét és jelszavát is.

Ha nem tud bejelentkezni a Windows VPN alkalmazásba, kérjük, látogasson el erre az oldalra.

Ha harmadik fél OpenVPN alkalmazásával csatlakozik a ProtonVPN-hez, akkor használnia kell az OpenVPN felhasználónevét és jelszavát, amelyek megtalálhatók a ProtonVPN fiók irányítópultján, a „Fiók” lapon..

Ha nem tud bejelentkezni egy OpenVPN alkalmazásba, kérjük, látogasson el erre az oldalra.

Általános ProtonVPN műszerfal bejelentkezési problémák

A konfigurációk letöltéséhez, az előfizetés kezeléséhez vagy a fiók adatainak megváltoztatásához jelentkezzen be a ProtonVPN irányítópultba a következőkhöz:

account.protonvpn.com

és jelentkezzen be azzal a Proton felhasználónévvel és jelszóval, amelyet a ProtonVPN feliratkozáskor választott. A meglévő ProtonMail felhasználók a ProtonMail felhasználónevet és jelszót használhatják a közvetlen bejelentkezéshez, mivel a ProtonVPN irányítópult és a ProtonMail ugyanazokkal a hitelesítő adatokkal rendelkezik. Ha nem tud bejelentkezni, próbálkozzon a következővel:

A privát mód letiltása (Safari)

Safari – Ellenőrizze, hogy böngészője nincs-e „Privát” módban. Ez az alapértelmezett mód egyes készülékeknél. A ProtonVPN nem működik a Safari privát módjával, mert bizonyos böngészőtechnológiákat a Safari letiltott magán módban.

Próbálja ki egy másik böngészőt

Ha problémái vannak a jelenlegi böngészővel, kérjük, ellenőrizze, hogy frissítve van-e a legújabb verzióra. Ha ez a legújabb verzió, próbáljon bejelentkezni egy másik böngészőbe, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a bejelentkezési probléma megoldódott-e. Ha ez megoldja a bejelentkezési problémát, kérjük, értesítsen bennünket egy hiba bejelentésével, hogy a ProtonVPN-t kompatibilissé tegyük az eredeti böngészővel.

Törölje a böngésző gyorsítótárát és indítsa újra a böngészőt

Időnként a problémákat a sérült böngésző gyorsítótár okozza. Ennek javításához ürítse ki a böngésző gyorsítótárát, majd indítsa újra a böngészőt. A gyorsítótár ürítésének útmutatója itt található.

Tiltsa le a böngészőbővítményeket

Ha továbbra is problémái vannak a bejelentkezéssel, próbáljon meg bejelentkezni böngészőjének „Privát” vagy „Incognito” módjában (a Safari kivételével), vagy deaktiválja az összes kiterjesztést. Ha ez a lépés lehetővé teszi a bejelentkezést, próbáljon meg külön-külön kikapcsolni az összes kiterjesztést, majd tesztelje a bejelentkezést, hogy azonosítsa, melyik kiterjesztés okozza a problémát. Itt jelentheti nekünk a problémás kiterjesztéseket.

Győződjön meg arról, hogy a Javascript, a Session Storage és a Cookies engedélyezve vannak

A böngészőn alapuló ProtonVPN irányítópult eléréséhez a ProtonMail csak akkor működik, ha a Javascript, a Munkamenet Tárolás és a Sütik engedélyezve vannak. Időnként a bővítmények letilthatják ezeknek a szolgáltatásoknak a néhányát. Tanulja meg most, hogy itt engedélyezze őket.

Állítsd vissza a jelszavad

Ha a helyreállítási e-mail cím kapcsolódik a fiókjához, akkor megpróbálhatja újra beállítani a jelszavát. A helyreállítási e-mail cím az a e-mail cím, amelyet megadott, amikor feliratkozott a ProtonVPN-re.

Az alábbi utasítások érvényesek, ha a ProtonMail-fiókját a ProtonVPN beszerzéséhez használta:

A ProtonVPN-fiókot jelszóval visszaállíthatja a ProtonMail bejelentkezési jelszó visszaállításával, mivel a két fiók megosztja a hitelesítő adatokat. Ha lehetséges, akkor is visszaállíthatja a postafiók jelszavát, ha továbbra is két jelszó módot használ a ProtonMail alkalmazásban. Ne feledje, hogy a bejelentkezési vagy a postafiók jelszavának visszaállítása a ProtonMail beérkező leveleiben szereplő összes korábbi üzenet olvashatatlanná teszi.

Kétfajta hitelesítés (2FA) kiadása

A meglévő ProtonMail felhasználók képesek a 2FA-val védeni számlájukat. Ha engedélyezte a kétfaktoros hitelesítést (2FA), akkor ez problémát jelenthet a 2FA-kódot előállító eszközzel is. Próbáljon bejelentkezni azon vészhelyreállítási kódok egyikével, amelyeket a 2FA beállításakor megadtunk. Továbbá, ha a telefon órája több, mint 2 perccel kikapcsol, akkor a 2FA nem működik megfelelően, ezért ellenőrizze, hogy az idő megfelelően van-e beállítva a telefonján (vagy automatikusan szinkronizálja az időt a hálózattal).

Lépjen kapcsolatba velünk, vagy jelentsen be egy hibát

Ha a fenti módszerek egyike sem működik az Ön számára, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy tovább vizsgáljuk a problémát. A [email protected] címen is elérhetõ. Arra is kíváncsi, hogy halljuk-e Önt arról, hogy a fenti módszerek valamelyike ​​megoldja-e a bejelentkezési problémát, hogy megtaláljuk a kiváltó okot, és kijavítsuk a problémát.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan lehet letölteni a ProtonVPN-t?

A ProtonVPN tárolja a felhasználói adatokat?

Hogyan lehet ellenőrizni a frissítéseket??

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map