Gyakran ismételt kérdések a VPN-ről

Mi a VPN??

A VPN (virtuális magánhálózat) egy olyan technológia, amely elrejti az Ön IP-címét, és az Internet használata közben titkosítja az összes bejövő és kimenő adatot. Ily módon anonimitást szerez, és biztonságban marad, mivel senki sem láthatja, mit csinál, miközben szörföz az interneten.


Az ön szempontjából, mivel a CactusVPN számos ügyfele, a VPN az a technológia, amely lehetővé teszi az Európában, Amerikában, Ázsiában vagy Ausztráliában levő kiszolgálóinkhoz való csatlakozást és a távoli hálózati erőforrások használatának lehetőségét, mintha ott lennénk. Egyszerűen telepítse a CactusVPN szoftvert, írja be felhasználónevét és jelszavát, majd kattintson a csatlakozás gombra!

Hogyan működik a VPN??

Amint csatlakozik a VPN szerverhez, a számítógép új IP-címmel és új DNS-feloldókkal rendelkezik. Ezután az összes internetes forgalom titkosítva és alagútban van a VPN szerverünkhöz. Miután odament, dekódolja és hagyja eljutni a rendeltetési helyére. A helyi ISP csak egyetlen titkosított adatfolyamot fog látni közted és a VPN-kiszolgálónk között. Az Internet szolgáltatója már nem tudja megfigyelni, naplózni vagy ellenőrizni az Internet használatát, és megkerülheti az Internet szolgáltató korlátozásait.

Hogyan tartják fenn az adatvédelmemet??

Amikor csatlakozik a CactusVPN-hez, létrehozunk egy „alagútot”. Az ebben az alagútban található összes adat titkosítva van, így csak Ön tudja a küldött tartalmát. Az adatok 128 bitre vannak titkosítva. Ez egy kiváló biztonsági szint, amely szintén fenntartja a jó teljesítményt, még régebbi számítógépeknél vagy alacsony fogyasztású eszközöknél, például telefonok és netbooksok.

Milyen VPN protokollt kell használni??

Az összes VPN-protokollnak nagyjából ugyanaz a funkciója: titkosítja az összes forgalmat, és kiszolgálóink ​​mögött rejt el. A céljától függően azonban néhány protokoll jobb, mint mások. Itt található a VPN-protokollok fő tulajdonságainak rövid összehasonlítása:

PPTP L2TP / IPSec IKEv2 / IPSec IPSec SSTP OpenVPN TCP OpenVPN UDP SoftEther Wireguard
VPN protokollCsatlakozási sebességA titkosítás szintjeA kapcsolat stabilitásaMédia streamingTorrent letöltéseKompatibilis valamivelKapható a CactusVPN kliensben
Nagyon gyorsSzegényNagyon stabilSzegényA legtöbb operációs rendszer és eszközWindows rendszeren
KözepesKözepesStabilKözepesA legtöbb operációs rendszer és eszközWindows rendszeren
Nagyon gyorsNagyon stabilA legtöbb operációs rendszer és eszközWindows, macOS és iOS rendszereken
KözepesStabilA legtöbb operációs rendszer és eszközNem
GyorsNagyon stabilKözepesWindows, Ubuntu, Android és útválasztókWindows rendszeren
KözepesNagyon jóStabilKözepesA legtöbb operációs rendszer és eszközWindows és Android rendszeren
GyorsNagyon jóKözepesA legtöbb operációs rendszer és eszközWindows és Android rendszeren
Nagyon gyorsNagyon jóNagyon stabilA legtöbb operációs rendszer és eszközNem
GyorsMég nem stabilKözepesKözepesLinux, macOS, iOS és AndroidNem

Vegye figyelembe azt is, hogy nem minden protokoll működik minden felhasználó számára. Ezt befolyásolhatják az internetszolgáltató és más tényezők. Ha egy protokoll nem felel meg az Ön igényeinek, akkor próbáljon ki más protokollokat.

Hány eszközt tudok csatlakoztatni a VPN-kiszolgálókhoz?

A CactusVPN fiókok nincsenek összekapcsolva egy adott eszközzel, így több eszközön is használhatja (otthoni számítógépén, laptopján, irodai számítógépen, táblagépen, telefonon stb.), De korlátozott, hogy egyidejűleg akár 5 eszközön is használhassa. ugyanakkor. Tegyük fel, hogy rendelkezik „VPN + Smart DNS” szolgáltatással. Ebben az esetben az asztalát csatlakoztathatja az amszterdami szerverhez a torrentek letöltéséhez, a táblagépét a londoni szerverhez, hogy megnézze az Egyesült Királyságban a médiatartalmat, és a telefonját az amerikai szerverre, hogy meghallgassa a helyi rádiót..

Kínál dedikált IP-címet?

Nem. Statikus megosztott IP-címet fog kapni. Ilyen módon az összes forgalom keveredik a VPN-je összes többi felhasználó forgalmával, így nincs mód megtudni, hogy mi a forgalom.

Van-e korlátozása az ingyenes VPN-próbaverziónak??

Ingyenes VPN próbaverziónk pontosan olyan, mint a legnagyobb "VPN + Intelligens DNS" szolgáltatás. Az összes protokoll használatával hozzáférhet az összes VPN szerverhez: SSTP, L2TP / IPSec, OpenVPN, SoftEther és PPTP. Emellett hozzáférhet az intelligens DNS-hez és a Proxy-hoz. Semmilyen módon nem korlátozjuk a sávszélességet vagy a használt forgalmat. Az ingyenes próbaverzióval elérhető VPN-vel hozzáférést kaphat magasan professzionális támogatási csoportunkhoz. Nem jelenítünk meg semmilyen hirdetést vagy bármilyen más nemkívánatos információt. A CSAK különbség az ingyenes VPN próbaverzió és a prémium VPN szolgáltatások között az, hogy a fiók feliratkozásától számítva 24 órán át aktív, mivel csak próbaidőszakra szolgál..

A CactusVPN kínál port-továbbítást??

Nem, nem kínálunk kikötői továbbítást.

Milyen titkosítási típusokat használ?

Az SSL rejtjelekhez a VPN szervereinket AES-256-CBC-re állítottuk, 256 bites üzenetkivonattal ‘SHA256’ a HMAC hitelesítéshez, valamint 2048 bites RSA kézfogáshoz és Elliptic-curve Diffie – Hellman (ECHDE) kulcsmegállapodási protokollhoz..

Az OpenVPN, SSTP és SoftEther protokollok számára kiválasztott titkosítási algoritmus neve ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384. Más szavakkal, a maximális titkosítás, amelyet VPN szervereinken keresztül megszerezhetünk: AES-256-CBC, 384 bites üzenet-hash felhasználásával ‘SHA384’ HMAC hitelesítésre és 2048 bites RSA kézfogás.

 • L2TP / IPsec esetén két profilt állítottunk fel: AES128-SHA1 és AES256-SHA1. Az operációs rendszertől függően automatikusan megkapja az AES128 vagy az AES256 titkosítást.
 • SSTP és SofetEther esetén az Elliptic-görbe Diffie – Hellman (ECHDE) kulcsmegállapodási protokollt használjuk a kulcscserére, AES 128 GCM rejtjel és 2048 RSA kézfogás (ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256).
 • IKEv2 256 bites NIST elliptikus görbével van beállítva a kulcscseréhez, 128 bites AES, 256 bites üzenet-hash felhasználásával ‘SHA256’ HMAC hitelesítéshez, 2048 bites RSA kézfogással.
 • Az OpenVPN protokoll konfigurálva van legalább AES 128 CBC értékkel, 160 bites üzenet-hash felhasználásával ‘SHA1’ a HMAC hitelesítéshez 2048 bites RSA kézfogással.

  Az OpenVPN összes támogatott algoritmusa a következő:

  Ciphers: [NULL-CIPHER] NULL AES-128-CBC AES-192-CBC AES-256-CBC BF-CBC CAST-CBC CAST5-CBC DES-CBC DES-EDE-CBC DES-EDE3-CBC DESX-CBC RC2- 40-CBC RC2-64-CBC RC2-CBC CAMELLIA-128-CBC CAMELLIA-192-CBC CAMELLIA-256-CBC

  Auth: SHA SHA1 SHA256 SHA384 SHA512 MD5 MD4 RMD160

 • PPTP VPN protokollhoz 128 bites MPPE-t használunk.

Apropó! Az általános véleményekkel ellentétben az AES-128 titkosítás nem feltétlenül gyengébb, mint az AES-256. Az AES-128 nagyon erős, és nem lehet feltörni a kulcs teljes körű keresésével. Noha jogod lehet azt gondolni, hogy a hosszabb kulcsok több biztonsági előnyt kínálnak, az az igazság, hogy az algoritmus nem lehet "kevésbé törött" mint "nem törött". Tehát a kulcsméret 256 bitre történő becsapódásáért nincs további előny a biztonság szempontjából.

Gyakorlati hátrányok is vannak, mivel az AES-256 akár 40% -kal több CPU-t fog használni, mint az AES-128. Ez egy nagyon fontos szempont egy nagyon gyors hálózati kapcsolattal rendelkező vagy egy gyengébb processzorral rendelkező kiszolgáló számára.

Kínál lakossági IP-ket?

Nem, nem kínálunk lakossági IP címeket.

Van DNS-szivárgás-védelem?

Igen, a Windows és a MacOS alkalmazások beépített DNS szivárgás elleni védelemmel rendelkeznek. Android-alkalmazásunkhoz az OpenVPN protokollt használjuk, amely alapértelmezés szerint a nyilvános Google DNS-t használja, így védve lesznek a DNS-szivárgásoktól. Ha a VPN-kapcsolatokat manuálisan állítja be, akkor saját maga is beállíthatja a kapcsolatokat a nyilvános Google DNS használatához (8.8.8.8 és 8.8.4.4)..

Hogyan lehet eltávolítani a CactusVPN kapcsolatokat?

Ha manuálisan csatlakozik, keresse meg a hálózati beállításokat, és törölje a CactusVPN kapcsolatot.

Ha telepítette a CactusVPN alkalmazást, akkor csak távolítsa el.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map