Gyakran ismételt kérdések az intelligens DNS |

Mi az az intelligens DNS?


Az intelligens DNS egy szolgáltatás az online korlátozások és blokkok megkerülésére. Ez nem változtatja meg az Ön IP-jét, és nem titkosítja a kapcsolatot, mint például a VPN, de jobb sebességet kínál, amikor videotartalmat néz. Szinte bármilyen eszközön elérhető, és lehetővé teszi, hogy egyszerre hozzáférjen a különböző régiók webhelyeihez anélkül, hogy bármilyen beállítást meg kellene változtatnia.

Hogyan működik az intelligens DNS??

Ha módosítja a DNS-beállításait, hogy azok megfeleljenek az intelligens DNS-kiszolgálóinknak. Ilyen módon tovább tudjuk irányítani az Ön adatait. Ez a technológia nem fogja megváltoztatni az Ön IP-jét.

Az intelligens DNS befolyásolja-e a sebességemet?

Ez a technológia egyik szépsége: szinte nem befolyásolja a sebességet.

Titkosítva lesz a kapcsolatom?

Nem, az Intelligens DNS használatával az összes adatot közvetlenül a készülékre küldi, és nincs titkosítva (kivéve, ha egy https-webhelyet látogat meg).

Rejtett / megváltozott az IP-m?

Nem. Az intelligens DNS nem változtatja meg vagy rejti el az Ön IP-jét.

Mi az intelligens DNS szolgáltatás felhasználóneve és jelszavam??

Az intelligens DNS-szolgáltatásunkhoz egy másik hitelesítési módszert használunk, így nincs jelszava és felhasználóneve. Ehelyett egy egyedi intelligens DNS-kulcsot használunk, amelyet be kell jelentkeznie a szoftverünkbe. Ez a kulcs egyedi, és nem szabad megosztani senkivel. Ha nem használja szoftverünket az intelligens DNS-hez való csatlakozáshoz, akkor ellenőrizze IP-jét webhelyén lévő fiókjából – ez a második hitelesítési rendszer.

Hány eszközt tudok egyszerre használni az intelligens DNS-szolgáltatással?

Használhat annyi eszközt, amennyit csak akar, feltéve, hogy ugyanabban a hálózatban vannak, és ugyanazzal a külső IP-vel rendelkeznek.

Mi az átlátszó HTTP proxy és mi az átlátszó DNS proxy?

Lehet, hogy nem tudja, de az internetszolgáltató „átprogramozza” az összes web / http forgalmat a saját átlátszó proxyin keresztül.

Átlátszó HTTP proxy
Az átlátszó proxyk (más néven elfogási proxyk / gyorsítótárazás) egyre népszerűbbek egyre több internetszolgáltatóval. Az átlátszó HTTP-proxy használatával a felhasználónak nem kell megadnia a proxyk részleteit a böngészőjében vagy bárhol másutt – az összes webes HTTP-forgalmat mindig kénytelen átmenni a proxyszerveren. Ez magában foglalja az olyan csomagok elfogását, amelyek általában közvetlenül a webszerverekre irányulnak, és átirányítja őket a proxyszervereken, majd a webszerverekre történő átirányításra..

Átlátszó DNS-proxy
Néhány internetszolgáltató most egy „átlátszó DNS-proxy” nevű technológiát használ. Ezt a technológiát felhasználva elfogják az összes DNS-keresési kérelmet (TCP / UDP 53-as port), és átlátható módon proxyzzák az eredményeket. Ez ténylegesen arra készteti a DNS-címeket, hogy megváltoztassák őket.

Mi az a dinamikus DNS (DDNS), és miért kellene ezt használni az intelligens DNS szolgáltatással?

Nagyon egyszerű: a dinamikus DNS (DDNS) az IP-cím automatikus érvényesítésének módja. Ez segít abban az esetben, ha az internetszolgáltató gyakran megváltoztatja IP-jét. Hogy ezt használd "csapkod" Szüksége lesz egy aktív DDNS szolgáltatásra és egy útválasztóra.

A dinamikus DNS beállításához az útválasztón kövesse az alábbi útmutatót:

 1. Annak érdekében, hogy az IP-címét dinamikus DNS-en keresztül validálhassuk a szolgáltatásunkkal, először meg kell adnunk a dinamikus DNS-hostnevét. Ha még nem rendelkezik ilyennel, regisztrálnia kell egy fiókot egy dinamikus DNS szolgáltatónál. A router konfigurálása előtt aktiválja a gazdagépet.
 2. Állítsa be a DDNS-t az útválasztón. Kérjen utasításokat a dinamikus DNS-szolgáltatótól.
 3. Jelentkezzen be fiókjába a CactusVPN webhelyen.
 4. Menj a beállításokhoz -> Dinamikus DNS beállítások.
 5. A „Gazdagép neve” mezőbe írja be a dinamikus DNS gazdanevét (ellenőrizni fogjuk, hogy ezt még nem használták-e meg), majd kattintson a gombra "frissítés" gomb.

Miért kéri, hogy nagyon gyakran ellenőrizzem az IP-t?

Minden alkalommal érvényesítenie kell az IP-t, amikor megváltoztatja. Ez akkor fordulhat elő, ha megváltoztatja a helyét, vagy ha az internetszolgáltató dinamikus IP-t biztosít Önnek.

 1. Ha intelligens DNS-szolgáltatásokat használ a CactusVPN szoftverrel, beállíthatja úgy, hogy az automatikusan érvényesítse az IP-t. A Beállítások lapon a szakasz alatt állítson be egy időbeállítást "Minden nap frissítse az IP-t".

 2. Az IP-címet a fiókjából érvényesítheti -> Beállítások -> Ellenőrizze IP-címét a "Érvényesítse az IP-t" gomb.

  Vagy érvényesítheti a "Érvényesítse az IP-t" Link, amelyet könyvjelzővel és bármikor megnyithat IP-címének érvényesítése érdekében.

 3. Ha a Smart DNS szolgáltatást DD-WRT útválasztón állította be, kérjük, kövesse ezt az útmutatót.

Használhatom az intelligens DNS-t és a VPN-t egyszerre?

Nem használhatja egyszerre a VPN-t és az intelligens DNS-szolgáltatást, mivel ütköznek egymással.

Ha csatlakozik a VPN-hez, és a VPN-kapcsolat az intelligens DNS-szolgáltatással van beállítva, az intelligens DNS-szolgáltatás működni fog, de ennek hátránya az, hogy az érvényesített IP-cím a VPN-kiszolgáló IP-je lesz. Ez azt jelenti, hogy nagyon valószínű, hogy más felhasználók ugyanazt az IP-t érvényesítik ugyanabban az időben, és ez ütközik a felhasználó által létrehozott webhely-régióval. Más szavakkal, nem valószínű, hogy a kiválasztott webhely-régiót töltik be az intelligens DNS-kapcsolattal.

Másrészt, ha az eszközét / hálózatát beállította az intelligens DNS-sel, és akkor csatlakozik a VPN-hez ezen az eszközön vagy hálózaton, akkor a VPN-kapcsolat figyelmen kívül hagyja a készülékén / hálózatán beállított DNS-címeket. A VPN-titkosítás emellett befolyásolja az internet-kapcsolat sebességét, és elveszíti a Smart DNS használatának legnagyobb előnyeit.

Csak egy eset van, amikor célszerű mindkét szolgáltatást egyszerre használni. Tegyük fel, hogy azt akarja, hogy a házában / irodájában lévő összes eszköz használja az intelligens DNS szolgáltatást, de bizonyos eszközökhöz is csatlakoznia kell a VPN-hez. Ebben az esetben a legjobb megoldás az, ha beállítja a DNS-címeinket az útválasztón, és külön-külön csatlakoztatja a VPN-kapcsolatot igénylő eszközöket a VPN-hez..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map