A legjobb biztonságos üzenetküldő alkalmazások Android és iOS rendszerekhez


Az internet és a kommunikáció kora a leggyorsabb ütemben mozog, egyre növekvő technológiai jellemzőkkel. A megfigyelési tevékenységek azonban az egész világon jelentősen növekednek az adatmegőrzési törvények végrehajtásával. Ez óriási mértékben felvetette a felhasználói adatok követését, és aggodalmakat váltott ki az emberek körében.

Ezért a probléma kiküszöbölése érdekében a technológiai tulajdonosok forradalmasították alkalmazásukat, és titkosított üzenetküldő alkalmazásokat készítettek a kommunikáció biztosítása érdekében. Ezek a messenger alkalmazások úgy vannak megtervezve, hogy a közted és egy másik személy közötti kommunikáció biztonságban maradjon a nyomon követés ellen. Ez egy olyan szolgáltatás révén lehetséges, amelyet végpontok közötti titkosításnak neveznek.

A végpontok közötti titkosítás kereteinek célja a felderítés vagy a megváltoztatás minden erőfeszítésének összetörése annak fényében, hogy kívülálló személyek nem tudják szétbontani a továbbított információkat, vagy eltehetik azokat. Például azok a szervezetek, amelyek teljes körű titkosítást használnak, nem adhatják át a hatóságoknak ügyfeleik üzeneteinek írásait.

Teljes körű, titkosított üzenetküldő alkalmazások?

Az E2EE keretrendszerben a titkosító kulcsokat csak a továbbító feleknek tudniuk kellene. Ennek a célnak az eléréséhez az E2EE keretek információt kódolhatnak egy előre elrendezett képsorozat felhasználásával, amelyet előre megosztott titoknak (PGP) hívnak, vagy egy ilyen előre elosztott titokból (DUKPT) kapott egyszeri titkot. Hasonlóképpen, a Diffie-Hellman kulcskereskedelem (OTR) felhasználásával a helyszínen is elrendezhetnek egy titkos kulcsot..

A biztonságos üzenetküldő alkalmazás megnehezíti a számítógépes gónekat és a szimatoló szemét a személyes kommunikáció eléréséhez. A közted és a másik végén lévő személy közötti beszélgetést más személyek számára felismerhetetlenné teszik, és szinte lehetetlen visszafejteni..

Ez a teljes körű titkosítási szolgáltatás megóvja a kommunikációt a kibernetikai támadás kihasználásától és az illegitim használatától. Néhány alkalmazásban azonban engedélyeznie kell ezt a funkciót, különben automatikusan engedélyezi.

A kettő közötti privát beszélgetést tartva a legjobb titkosított üzenetküldő alkalmazások közül néhányat kitalálunk és az alábbiakban tárgyalunk.

WhatsApp

Az üzenetküldéshez leggyakrabban használt alkalmazás végre megvalósította a végpontok közötti titkosítást. Körülbelül 6 hónap telt el, mire a szolgáltatás teljesen megvalósul. Az alkalmazáskészítők ezzel a műveletével teljesen világossá vált, hogy mennyire fontos a titkosítás.

Az első helyen áll a legjobb titkosított üzenetküldő alkalmazások listájában, amelyek teljes körű titkosítást kínálnak. A számítógépes bűnözők számára nehezen támadhatja meg a WhatsApp alkalmazást, és visszafejti az Ön adatait. A WhatsApp egyetlen üzenetét sem tárolja a szerverükön. Sőt, ez egy ingyenes alkalmazás, és világszerte több mint 1 milliárd felhasználóval rendelkezik.

hibái:

Micah Lee, az Intercept biztonsági mérnöke és oszlopdiagramja felhívta a figyelmet arra, hogy a WhatsApp titkosítva van, azonban ahogy az a védelemről szóló értesítésben is szerepel, a WhatsApp a dátum- és időbélyegző-adatokkal rendelkezik a ténylegesen továbbított üzenetekkel és a mobiltelefonszámmal kapcsolatos tartalom kereskedelem.

Ezenkívül az üzenetküldő alkalmazás „bármilyen egyéb adatot” is gyűjt, amelyet jogszerűen korlátozni kell a gyűjtésre. Az elvárások ellenére a WhatsApp korábban garantálta, hogy a tárgyalásokkal kapcsolatos információkat vagy az azokkal azonosított adatokat nem tárolják a szerveren..

A WhatsApp a Facebook tulajdonában van, és a Facebook bányászja a felhasználók metaadatait. Menedék van arra, hogy elfogadja, hogy ugyanúgy fog tenni a WhatsApp esetében; így az ügyfelek szemszögéből 100 cent nem érhető el minden cent ellen.

A YourAnonNews névvel rendelkező Twitter-felhasználó (nem ismert, hogy Anonimmal azonosítható-e) figyelmeztette az ügyfeleket, hogy ne váljanak fel a végpontok közötti titkosításra, mivel szülő szervezetük a Facebook..

Ne izguljon a #WhatsApp titkosítás miatt, valószínűleg van hátsóajtójuk, ők továbbra is a #Facebook (kormányzati vállalkozó) tulajdonában vannak

– Névtelen (@YourAnonNews) 2016. április 5

Letöltés: [gomb színe = ”zöld” méret = ”” type = ”square” target = ”” link = ”https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp&hl = hu ”] Android [/ gomb] és a [gomb színe =” zöld ”méret =” ”type =” square ”target =” ”link =” https://itunes.apple.com/us/app/whatsapp- messenger / id310633997? mt = 8 “] iOS [/ button]

Viber

A Viber egyben az azonnali titkosított üzenetküldő alkalmazás is, amely a legújabb 6.0 verzióban vezette be a végpontok közötti titkosítást. Áttekintést adtak a titkosításukról is, így azok, akik fejlett biztonságot keresnek, kitalálhatják.

Megemlítettek egy kivételt, amelyet ez a titkosítás nem terjed ki, az iOS megosztási kiterjesztésen keresztüli mellékleteket.

A hivatalos nyilatkozat:

Az ezzel a módszerrel elküldött mellékletek továbbra is titkosítás alatt állnak (HTTPS használatával), de nem teljes körűek. Annak biztosítása érdekében, hogy képei és videói teljes egészében titkosítva legyenek, küldje el őket közvetlenül a Viber alkalmazásból, és ne az iOS képeket tartalmazó könyvtárból. Ez a korlátozás csak az iOS-re vonatkozik, és egy későbbi kiadásban foglalkoznak velük.

Figyelembe véve ezt, feltétlenül használnia kell azt a megosztási módszert, amelyre Viber rámutatott. Az összes adat titkosítva lesz a végétől egészen a címzettig. A Viber egy ingyenes alkalmazás, amelynek körülbelül 754 millió felhasználója van.

Letöltés: [gomb színe = ”zöld” méret = ”” type = ”square” target = ”” link = ”https://play.google.com/store/apps/details?id=com.viber.voip&hl = hu ”] Android [/ gomb] és a [gomb színe =” zöld ”méret =” ”type =” square ”target =” ”link =” https://itunes.apple.com/us/app/viber- messenger-text-call / id382617920? mt = 8 “] iOS [/ button]

VONAL

A vonalat japán mérnökök építették. Az alkalmazás találmányának furcsa története van. A kommunikációra építették a Japánot 2011-ben sújtó nagy földrengés után. A távközlési infrastruktúrát a calamit miatt elpusztították, így az egyetlen kommunikációs út az internethez csatlakoztatott platformokon keresztül maradt..

Amikor azonban a nyilvánosság használatba lépett, a felhasználók drámaian növekedtek. 2015-ben a felhasználók 700 millió átléptek, és ugyanabban az évben bevezették a végpontok közötti titkosítást. A szolgáltatás betűvédőnek nevezte el, engedélyezze ezt a funkciót, és készen áll a használatra. Így a Line biztonságos titkosított üzenetküldő alkalmazásnak is tekinthető.

Letöltés: [gomb színe = ”zöld” méret = ”” type = ”square” target = ”” link = ”https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.naver.line.android&hl = hu ”] Android [/ gomb] és a [gomb színe =” zöld ”méret =” ”type =” square ”target =” ”link =” https://itunes.apple.com/us/app/line/ id443904275? mt = 8 “] iOS [/ button]

Telegram Messenger

A távirat egy biztonságos üzenetküldő alkalmazás is, amely a sebességre és a biztonságra összpontosított. Amikor a WhatsApp-ot Brazíliában betiltották, az emberek elkezdték a táviratot használni másodlagosként, és ez segít az alkalmazásnak növelni felhasználói erejét. Ez egy ingyenes alkalmazás, több mint 100 millió felhasználóval.

A távirat végpontok közötti titkosítással rendelkezik, amelyet a leginkább védett üzenetküldő platformon tartanak. Ha az Ön oldaláról törli az üzeneteket, ugyanazok az üzenetek kerülnek eltávolításra a másik oldalon.

Ezenkívül olyan funkciót is kínál, amely az üzenetek, fényképek, videók és fájlok önpusztítását okozza, miután kinyitotta és megtekintette a vevőt. A szükséges fájlokat egy meghatározott időn belül törli. Ez az önpusztítás törli az üzeneteket mind a baráta, mind a barátja eszközéről.

A távirat titkos csevegései eszközspecifikusak, de nem képezik a távirat felhő részét. Ez a tényező törli, hogy hozzáférhet az üzenetekhez az eredeti eszközről, ahonnan küldtek. Ez azt jelenti, hogy az üzenetek biztonságban vannak, amíg az eszköz veled van.

A titkos csevegés opciójának engedélyezése?

  • Ugrás a speciális beállításokhoz
  • Kapcsolja be a „titkos csevegéseket”

Letöltés: [gomb színe = ”zöld” méret = ”” type = ”négyzet” target = ”” link = ”https://play.google.com/store/apps/details?id=org.telegram.messenger&hl = hu ”] Android [/ gomb] és a [gomb színe =” zöld ”méret =” ”type =” square ”target =” ”link =” https://itunes.apple.com/us/app/telegram- messenger / id686449807? mt = 8 “] iOS [/ button]

IMessage és FaceTime

Ez egy másik titkosított üzenetküldő alkalmazás, de csak az iPhone és a Mac felhasználók számára. Ha az alkalmazás segítségével kommunikál, akkor az összes adatot védi. Titkosítja a készüléken lévő összes üzenetet oly módon, hogy csak jelszóval érje el.

Az Apple azt állította, hogy az iMessages és a FaceTime segítségével küldött vagy fogadott üzenetek visszafejtésére nincs mód. Azt is elmagyarázták, mennyire biztonságos az iMessage.

Letöltés: [gomb színe = “zöld” méret = ”” type = ”square” target = ”” link = ”https://itunes.apple.com/us/app/voxer-walkie-talkie-messenger/id377304531?mt = 8 “] iOS [/ gombot]

Signal Private Messenger

Ez a biztonságos üzenetküldő helyet kapott a legtöbb titkosított üzenetküldő alkalmazásban is, és hosszú története van, amelyet megpróbálunk összefoglalni az Ön számára. A Whisper Systems úgy tervezte meg a jelet, hogy leszármazottként szolgáljon két külön alkalmazás számára, amelyek titkosított sms és titkosított hanghívások.

A titkosítás mindig a vállalat termékeinek fő célja volt. Amikor a twitter-t 2011-ben frissítették, a cél az volt, hogy fokozza a mikroblogszabályok biztonságát.

A vállalat folyamatosan erőfeszítéseket tett és elindította az Open Whisper Systems rendszert, amely nyílt forráskódú és együttműködési projekt. A Signal-t ugyanabban az összefüggésben tervezték, és ez is egy nyílt forráskódú.

A kiberbiztonság és a magánélet kiemelkedő szereplői, például Edward Snowden és Bruce Schneier a Signal-t használják. Az alkalmazás sikerének egyetlen oka az, hogy minden kommunikáció végponttól-végig titkosítva van.

Letöltés: [gomb színe = ”zöld” méret = ”” type = ”négyzet” target = ”” link = ”https://play.google.com/store/apps/details?id=org.thoughtcrime.securesms&hl = hu ”] Android [/ gomb] és a [gomb színe =” zöld ”méret =” ”type =” square ”target =” ”link =” https://itunes.apple.com/us/app/signal- magán-messenger / id874139669? mt = 8 “] iOS [/ button]

Voxer

A Voxer (Android, iOS) sokkal hangosabban elrendezett stratégiát alkalmaz, mint ezeknek a különféle alkalmazásoknak a száma, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy hangüzeneteket küldjenek, mint egy rádiótelefon vagy push-to-talk eszköz. Az ügyfelek alkalmazkodhatnak az alkalmazáson belüli üzenetekhez, vagy később lejátszhatják az üzeneteket, például a hangüzeneteket; hasonlóképpen tartalmat, fényképeket, felvételeket és környékbeli üzeneteket küldhetnek és fogadhatnak.

Ennek ellenére az alkalmazás alátámasztja akár 500 ember gyűlését és a Signal protokoll felhasználásával diszkrecionális, végponttól végig titkosított üzenetküldést. Az alkalmazás ingyenes, mégis megnyílik a legmagasabb szintű tagság, például a határok nélküli üzenetelőzményekkel, az összegyűjtő látogatások rendszergazdai vezérlőivel és a kéz nélküli rádiótelefon használatával. A titkosított üzenetküldést a Privát csevegés módban kell választania, szemben az alapértelmezett bekapcsolással.

Letöltés: [gomb színe = “zöld” méret = ”” type = ”square” target = ”” link = ”https://itunes.apple.com/us/app/voxer-walkie-talkie-messenger/id377304531?mt = 8 ″] Android [/ gomb] és a [gomb színe = ”zöld” méret = ”” type = ”square” target = ”” link = ”https://itunes.apple.com/us/app/voxer-walkie -talkie-messenger / id377304531? mt = 8 “] iOS [/ button]

Kiberpor

Ennek az alkalmazásnak a tulajdonságai miatt a Snapchat-re gondolhat. Ez egy kissé eltérő titkosított üzenetküldő alkalmazás, amely teljes körű titkosítást kínál, mint a fő adatvédelmi és biztonsági cél..

A számítógépes por lehetővé teszi szöveges üzenetek, matricák, linkek, képek, videók és még sok más küldését és fogadását. Alapvetően lehetővé teszi önálló kommunikációt.

Senki sem készíthet képernyőképet az üzeneteiről, az üzenet elolvasódik, amikor elolvassa, de ha hajlandó tárolni az üzeneteket, engedélyezheti az opciót.

Valójában a Cyber ​​Dust egy olyan platform, amely fokozza az Ön biztonságát és magánéletét. A Business Insider, a Financial Times, a Forbes és Inc. naponta használják ezt az alkalmazást.

Letöltés: [gomb színe = ”zöld” méret = ”” type = ”négyzet” target = ”” link = ”https://play.google.com/store/apps/details?id=com.radicalapps.cyberdust&hl = hu ”] Android [/ gomb] és a [gomb színe =” zöld ”méret =” ”type =” square ”target =” ”link =” https://itunes.apple.com/us/app/dust- egy-biztonságosabb hely-to-text / id690158616? mt = 8 “] iOS [/ button]

Threema

Az elején a feltalálók „EEEMA” -nek nevezték el, amelyet rövidített „End-to-End titkosított üzenetküldő alkalmazás” -nak neveztek, de a három „Es” fárasztónak tűnt, így „Threema” -ra módosították..

Nemcsak üzenetekhez, hanem teljes körű titkosítással rendelkezik, de a médiafájlok, a csoportos csevegések és az állapotfrissítések is teljesen biztonságosak. Az alkalmazás készítői azt is állítják, hogy az alkalmazás törli az üzeneteket szervereiről, miután elküldték és kézhez vették.

A feltalálók egy független svájci vállalathoz tartoznak. Ez egy fizetett alkalmazás, amelynek költsége 2,99 EUR, 2015-ig 3,5 millió felhasználó volt.

Letöltés: [gomb színe = ”zöld” méret = ”” type = ”square” target = ”” link = ”https://play.google.com/store/apps/details?id=ch.threema.app&hl = hu ”] Android [/ gomb] és a [gomb színe =” zöld ”méret =” ”type =” square ”target =” ”link =” https://itunes.apple.com/us/app/threema/ id578665578? mt = 8 “] iOS [/ button]

Pryvate

A Pryvate (Android, iOS) egy másik titkosított üzenetküldő alkalmazás, amely jártas és üzleti ügyfelek figyelembevételével működött. Mindenesetre az alkalmazás továbbra is kínál bizonyos hasznosságot még kiegészítő tervében is. A Pryvate Now képviselője az RSA 4096 rejtjelezett hang- és IM-információs képességeket, valamint önpusztító üzeneteket kínál.

Azok az ügyfelek, akik hajlandók tavasszal feljutni a prémium tagságra, privát hang- és videohívásokat, biztonságos telefonhívásokat, privát e-maileket, dokumentumkészleteket és ellenségesen blokkolnak intézkedéseket azzal a céllal, hogy az alkalmazást univerzálisan tudja használni. Még egy tökéletes, teljes körű titkosítási üzenetküldő alkalmazás.

Letöltés: [gomb színe = ”zöld” méret = ”” type = ”square” target = ”” link = ”https://play.google.com/store/apps/details?id=net.pryvate&hl = hu ”] Android [/ gomb] és a [gomb színe =” zöld ”méret =” ”type =” square ”target =” ”link =” https://itunes.apple.com/us/app/pryvate- most-secure-comms-app / id914948581? mt = 8 “] iOS [/ button]

Következtetés

Az idő múlásával a technológiai innováció megváltoztatta a biztonság és a magánélet dinamikáját. A ragyogó példa a titkosítás, az elején néhány célra korlátozódott, de most minden hálózati eszközévé vált.

Összegyűjtöttük a legbiztonságosabb titkosított üzenetküldő alkalmazásokat, amelyeket a biztonsági ipar ismert szereplői, valamint számos kiemelkedő személyiség használ. A titkosított üzenetküldő alkalmazás a legmegfelelőbb választás, ha az üzenetkezelési biztonság javítására törekszik.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map