Älykästä DNS: tä koskevat usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on älykäs DNS?


Älykäs DNS on palvelu, joka ohittaa online-rajoitukset ja -lohkot. Se ei muuta IP-osoitettasi eikä salaa yhteyttä kuten VPN, mutta tarjoaa paremman nopeuden videosisällön katselussa. Sitä on saatavana melkein missä tahansa laitteessa, ja sen avulla voit käyttää eri alueiden verkkosivustoja samanaikaisesti muuttamatta mitään asetuksia.

Kuinka Smart DNS toimii??

Vaihtamalla DNS-asetukset vastaamaan älykkäitä DNS-palvelimia. Tällä tavalla voimme reitittää tietosi uudelleen. Tämä tekniikka ei muuta IP: täsi.

Vaikuttaako älykäs DNS nopeuteeni?

Tämä on yksi tämän tekniikan kauneuksista: se melkein ei vaikuta nopeuteen.

Salataanko yhteys?

Ei, Smart DNS -sovelluksella kaikki tiedot lähetetään suoraan laitteellesi, eikä niitä ole salattu (ellet käy https-sivustossa).

Piilotaanko / vaihdetaanko IP-osoitteeni?

Ei. Smart DNS ei muuta tai piilota IP-osoitettasi.

Mikä on Smart DNS -palvelun käyttäjänimi ja salasana?

Käytämme älykkääseen DNS-palveluomme toista todennusmenetelmää, joten sinulla ei ole salasanaa ja käyttäjänimeä. Sen sijaan käytämme ainutlaatuista Smart DNS -avainta, jota sinun tulisi käyttää kirjautumiseen ohjelmistoomme. Tämä avain on ainutlaatuinen, eikä sitä tule jakaa kenenkään kanssa. Jos et käytä ohjelmistomme yhteyden muodostamiseen Smart DNS: ään, sinun on vahvistettava IP-tili tililtäsi verkkosivustollamme – tämä on toinen todennusjärjestelmämme.

Kuinka monta laitetta voin käyttää samanaikaisesti Smart DNS -palveluni kanssa?

Voit käyttää niin monta laitetta kuin haluat, kunhan ne ovat samassa verkossa ja samalla ulkoisella IP: llä.

Mikä on läpinäkyvä HTTP-välityspalvelin ja mikä on läpinäkyvä DNS-välityspalvelin?

Et ehkä tiedä sitä, mutta Internet-palveluntarjoajasi saattaa välittää “kaikki välityspalvelimet” verkko- / http-liikenteellesi omien läpinäkyvien välityspalvelimiensa kautta.

Läpinäkyvä HTTP-välityspalvelin
Läpinäkyvä välityspalvelin (tunnetaan myös nimellä sieppauksen välityspalvelin / välimuisti) on kasvussa yhä useamman Internet-palveluntarjoajan kanssa. Läpinäkyvällä HTTP-välityspalvelimella käyttäjän ei tarvitse määrittää mitään välityspalvelimen tietoja selaimelleen tai muualle – kaikki Web-HTTP-liikenne pakotetaan aina läpi välityspalvelimen. Se sisältää sellaisten pakettien sieppaamisen, jotka yleensä menevät suoraan verkkopalvelimille, ja niiden uudelleenohjaamisen välityspalvelimien ja sitten verkkopalvelimien läpi.

Läpinäkyvä DNS-välityspalvelin
Jotkut Internet-palveluntarjoajat käyttävät nyt tekniikkaa nimeltä ”Läpinäkyvä DNS-välityspalvelin”. Tätä tekniikkaa käyttämällä he sieppaavat kaikki DNS-hakupyynnöt (TCP / UDP-portti 53) ja välityspalvelun kautta läpinäkyvästi. Tämä pakottaa sinut käyttämään heidän DNS-osoitteitaan etkä voi muuttaa niitä.

Mikä on dynaaminen DNS (DDNS) ja miksi minun pitäisi käyttää sitä Smart DNS -palveluni kanssa?

Sanoakseni hyvin yksinkertaisena: Dynaaminen DNS (DDNS) on menetelmä IP-osoitteesi automaattiseen tarkistamiseen. Tämä auttaa, jos Internet-palveluntarjoajasi muuttaa IP-osoitettasi usein. Voit käyttää tätä "hakata" tarvitset aktiivisen DDNS-palvelun ja reitittimen.

Voit määrittää dynaamisen DNS-reitittimen seuraavan oppaan avulla:

  1. Jotta voisit vahvistaa IP-osoitteesi dynaamisen DNS: n avulla palvelumme kanssa, sinun on ensin annettava dynaaminen DNS-isäntänimi. Jos sinulla ei vielä ole sellaista, sinun on rekisteröitävä tili dynaamisen DNS-palveluntarjoajan kautta. Aktivoi isäntä ennen kuin määrität sen reitittimelle.
  2. Aseta reitittimen DDNS. Sinulla pitäisi olla ohjeet dynaamiselta DNS-palveluntarjoajalta.
  3. Kirjaudu tiliisi CactusVPN-verkkosivustolla.
  4. Mene asetuksiin -> Dynaamiset DNS-asetukset.
  5. Kirjoita “Isäntänimi” dynaaminen DNS-isäntänimi (tarkistamme, että sitä ei käytetä jo) ja napsauta "Päivittää" nappi.

Miksi pyydät minua validoimaan IP-osoitteeni erittäin usein?

Sinun on validoitava IP aina, kun se muuttuu. Näin voi tapahtua, kun muutat sijaintiasi tai Internet-palveluntarjoajasi tarjoaa sinulle dynaamisen IP: n.

  1. Jos käytät Smart DNS -palveluita CactusVPN-ohjelmiston kanssa, voit asettaa sen tarkistamaan IP: n automaattisesti. Aseta Asetukset-välilehdessä kohtaan aika-asetus "Päivitä IP jokainen".

  2. Voit tarkistaa IP-osoitteesi tililtäsi -> asetukset -> Vahvista IP-osoitteesi napsauttamalla "Vahvista IP" nappi.

    Tai voit vahvistaa sen avaamalla "Vahvista IP" Linkki, jonka voit lisätä kirjanmerkkeihin ja avata joka kerta vahvistaaksesi IP-osoitteesi.

  3. Jos määrität Smart DNS -palvelun DD-WRT-reitittimelle, noudata tätä opasta.

Voinko käyttää Smart DNS: tä ja VPN: ää samanaikaisesti?

Sekä VPN- että Smart DNS -palvelua ei voi käyttää samanaikaisesti, koska ne ovat ristiriidassa keskenään.

Jos olet yhteydessä VPN-verkkoon ja VPN-yhteys on määritetty Smart DNS -palvelun kanssa, Smart DNS -palvelu toimii, mutta tämän haittapuoli on, että validoitu IP-osoite on VPN-palvelimen IP. Tämä tarkoittaa, että on erittäin todennäköistä, että muilla käyttäjillä on sama IP-vahvistus samanaikaisesti, ja tämä on ristiriidassa käyttäjän asettaman verkkosivustoalueen kanssa. Toisin sanoen on vähän mahdollisuuksia, että valittu verkkosivustoalue ladataan Smart DNS -yhteytesi kanssa.

Toisaalta, jos laite / verkko on määritetty Smart DNS: llä ja muodostat yhteyden tämän laitteen tai verkon VPN: ään, VPN-yhteys jättää huomioimatta laitteellesi / verkollesi asettamat DNS-osoitteet. Myös VPN-salaus vaikuttaa Internet-yhteyden nopeuteen ja menetät suurimman edun Smart DNS: n käytöstä.

On vain yksi tapaus, jolloin on käytännöllistä käyttää molempia palveluja samanaikaisesti. Oletetaan, että haluat kaikkien talosi / toimistosi laitteiden käyttävän älykästä DNS-palvelua, mutta tarvitset myös joidenkin laitteiden olevan kytketty VPN: ään. Tässä tapauksessa paras vaihtoehto on asettaa DNS-osoitteemme reitittimellesi ja saada VPN-yhteyttä tarvitsevat laitteet liitettynä VPN-verkkoon erikseen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me