Tilin asetuksia koskevat usein kysytyt kysymykset

Mitä eroa on CactusVPN-verkkosivustojen ja VPN-palvelujen välillä, mitä käyttäjänimeä ja salasanaa käytän?


Tili on käyttäjänimen ja salasanan yhdistelmä.

Palveluidesi helppokäyttöisyyteen tarvitaan kahden tyyppisiä tilejä:

  1. CactusVPN -sivustotili:
    Kun rekisteröidyt verkkosivustollamme, saat CactusVPN-verkkosivutilisi. Se sisältää sähköpostiosoitteesi käyttäjänimenä ja salasanana. Käytä sitä käyttääksesi tiliäsi cactusvpn.com-verkkosivustolla ja kirjautuaksesi sisään CactusVPN-sovellukseen Windows, Android ja iOS.

    Voit hallita CactusVPN -verkkotiliäsi Tilitiedot-sivulla.

  2. VPN-palvelujen tili:
    CactusVPN-asiakkaana voi olla useita palveluita tarpeistasi riippuen. Kun tilaat palvelun, luodaan erillinen käyttäjätunnus ja salasana (löydät ne tililtäsi verkkosivustoltamme). Tämä on VPN-palvelutilisi, joka vastaa vain ostettua palvelua. Käytät sitä kirjautuaksesi sisään CactusVPN-sovelluksen VPN-osaan MacOS-yhteyden yhteydessä tai kun muodostat yhteyden VPN-palvelimiin manuaalisesti luodun yhteyden kautta. Voit hallita VPN-palvelutilejäsi Asetukset-sivulla.

Jatkamme: Sinulla on yksi CactusVPN-verkkosivutili ja useita VPN- ja / tai Smart DNS -tilejä, jotka vastaavat VPN / Smart DNS -palveluitasi. Kaikki VPN / Smart DNS -tilisi on liitetty CactusVPN-verkkosivustoihin.

Unohdin tilini kirjautumistiedot CactusVPN-verkkosivustolla

Mene Palauta salasana -sivulle, kirjoita sähköpostiosoitteesi, vahvista, että et ole robotti ja paina “Lähetä”. Saat sähköpostiviestin vahvistaaksesi, että haluat vaihtaa salasanasi. Napsauta sähköpostin “Palauta salasana” -painiketta. Sinut lähetetään verkkosivulle, jolla voit vaihtaa salasanasi.

Kuinka voin muuttaa CactusVPN -verkkotiliini liittyvää sähköpostiosoitetta?

Voit muuttaa CactusVPN-tilisi sähköpostiosoitettasi kirjautumalla tiliisi verkkosivustollemme ja siirtymällä Oma tili -sivulle -> Tilin salasana.

Kuinka muuttaa VPN-palvelun käyttäjänimeä?

Järjestelmämme loi VPN-käyttäjänimesi automaattisesti. Ja yleensä se näyttää satunnaiselta joukolta kirjaimia ja numeroita. Annamme sinulle mahdollisuuden muuttaa sen “inhimillisemmäksi” helpommaksi muistaa. Siirry sitä varten tilillesi -> asetukset -> VPN-käyttäjänimi & Salasana.

”VPN-kirjautumistiedot” -ruudusta löytyy kenttä nimeltä “Syötä uusi käyttäjänimi”. Kirjoita vain haluamasi käyttäjänimi ja paina sen vieressä olevaa “Vaihda käyttäjänimi” -painiketta.

Lisätietoja CactusVPN-verkkosivustojen ja VPN-palvelujen tilien eroista.

Kuinka vaihtaa VPN-palvelun salasanani?

Järjestelmämme on luonut VPN-salasanasi automaattisesti. Ja yleensä se näyttää satunnaiselta joukolta kirjaimia ja numeroita. Annamme sinulle mahdollisuuden muuttaa sen “inhimillisemmäksi” helpommaksi muistaa. Siirry sitä varten tilillesi -> asetukset -> VPN-käyttäjänimi & Salasana.

vuonna "VPN-käyttäjänimi & Salasana" -ruudusta löydät "Vaihda salasana" linkki. Kun olet napsauttanut sitä, kaksi tekstikenttää tulee näkyviin. Sinun tulisi täyttää nämä kentät uudella salasanalla. Kirjoita sama salasana molempiin kenttiin. Napsauta sen jälkeen "Vaihda salasana" nappi.

Tärkeä: Salasanan tulisi olla 4 – 24 merkkiä pitkä ja se voi sisältää vain kirjaimia ja numeroita.

Lisätietoja CactusVPN-verkkosivustojen ja VPN-palvelujen tilien eroista.

Kuinka päivittää / alentaa palveluani?

Seuraa tätä opasta.

Kuinka muuttaa laskutusjaksoa?

Ota yhteyttä.

Kuinka kauan palveluiden aktivointi vie maksun jälkeen?

Kokemuksemme mukaan voimme sanoa, että jos maksat PayPal- ja Credit / Debit-korteilla, tili aktivoituu muutamassa minuutissa. Jos käytät muita maksutapoja, voi kulua 48 tuntia, ennen kuin he tarkistavat tapahtuman ja siirtävät rahat.

Jos ostan premium-VPN-tilin, se parantaa nopeutta?

Ilmaisessa VPN-kokeiluversiossamme tarjoamme täyden pääsyn palveluihimme. Ainoa rajoitus on aika, jota voit käyttää – vain 24 tuntia. Joten nopeus on sama kuin käytät samoja palvelimia. Nopeuden lisäämiseksi voit yrittää parantaa yhteys ISP: hen ja kokeilla erilaisia ​​protokollia (SSTP, SoftEther, PPTP, L2TP / IPSec, OpenVPN). PPTP: n tulisi olla nopein.

Minulla on maksamatta lasku, mutta en halua maksaa sitä.

Ellei peruuta palvelua, järjestelmä luo uuden laskun jokaisesta laskutusjaksosta. Mutta se ei ole pakollista. Jos et halua enää käyttää palveluitamme, sinun on vain peruutettava palvelusi.

Voinko perustaa luotto- / maksukorttiliittymän?

Luottokorttiliittymä luodaan automaattisesti, kun olet maksanut ensimmäisen laskun luottokortilla. Jos haluat peruuttaa tilauksen, peruuta vain palvelu.

Kuinka vaihtaa oletusluottokortti?

Voit muuttaa oletusluottokorttia kahdella tavalla:

  1. Siirry verkkosivustollemme tililtäsi Tallennetut luottokortit. Voit lisätä sinne uuden korttisi.
  2. Voit valita vaihtoehdon "Kirjoita uuden kortin tiedot alla" laskusi (jos sinulla jo on). Lisää sen jälkeen uusi kortti ja napsauta "Lähetä".

Kuinka peruuttaa luotto / pankkikortti tilaukseni?

Jos poistat tallennetut luotto- tai maksukorttitietosi, automaattisia maksuja ei suoriteta ja laskut on maksettava manuaalisesti.

Poista oletusluottokortti kirjautumalla tilillesi ja siirtymällä Tallennetut luottokortit -kohtaan.

Jos haluat lopettaa palvelumme käytön, sinun tarvitsee vain peruuttaa palvelu ennen maksun suorittamista. Jos peruutat palvelun, luottokorttia ei veloiteta.

Kuinka peruuttaa PayPal-tilaukseni?

Noudata PayPal-tilauksen peruuttaaksesi PayPal-tilauksen.

Kuinka poistaa / peruuttaa tilini?

Kirjaudu tiliisi, siirry kohtaan Tilaukset ja napsauta "Pyydä peruuttamista".

Mistä löydän VPN-käyttäjänimen ja salasanani ja Smart DNS -avaimen?

Kirjaudu tiliisi verkkosivustollemme ja siirry kohtaan Asetukset -> VPN-käyttäjänimi & Salasana.

Löydä älykäs DNS-avain kirjautumalla tiliisi verkkosivustollemme siirtymällä kohtaan Asetukset -> Sovelluksen sisäänkirjautumistiedot.

Kuinka nippu-alennus toimii??

Paketin alennus koskee toista tilaamaasi tilausta niin kauan kuin ensimmäinen tilauksesi on aktiivinen. Esimerkiksi, jos sinulla on tällä hetkellä VPN- tai Smart DNS -palvelu, voit ostaa toisen palvelun alennuksella, jota sovelletaan jokaiseen laskutusjaksoon uusittaessa toista palvelua. Jos peruutat ensimmäisen, joudut maksamaan täyden hinnan jäljellä olevasta, kun jatkat seuraavaa laskutusjaksoa.

Pakettialennus on saatavana vain uusille tilauksille, eikä sitä sovelleta vain nykyisen tilauksesi uusimiseen palveluihimme. Voit saada alennuksen vain, jos toisella tilaamallasi tilauksella on sama hinta tai alhaisempi..

Saat tämän alennuksen vain tilauksista, joilla on sama laskutusjakso tai jos toisen laskutusjakso on lyhyempi kuin ensimmäisestä tilauksesta. Esimerkiksi, et ole oikeutettu pakettialennukseen vuositilauksessa, jos alkuperäisestä tilaamastasi laskutetaan kuukausittain, mutta jos alkuperäinen tilauksesi laskutetaan vuosittain, voit saada toisen paketin alennuksen, vaikka laskutettaisiin kuukausittain..

Paketin alennuksilla ostettuja palveluita ei voi siirtää muille tileille. Jos haluat lisätä toisen tilauksen toiselle tilille, voit hyödyntää meitä "Tuo ystävä" promootiota, ja sekä sinä että ystäväsi saavat ilmaisen kuukauden CactusVPN-palveluita.

Paketin alennusta ei sovelleta automaattisesti. Ota yhteyttä, jos haluat ostaa useita tilauksia kerralla, ja laskutamme laskun sovelletulla alennuksella.

Toinen tilauksesi laskutetaan jokaisesta laskutusjaksosta samaan hintaan, kunhan myös ensimmäinen tilauksesi on aktiivinen.

Paketin alennus ei ole saatavana 3., 5., 7. jne. Tilauksessa. Se on saatavana vain toisessa tilauksessa ja 4., 6., 8. jne.

Jos haluat ostaa yli 10 tilausta, tarjoamme suuria alennuksia, riippuen siitä, kuinka paljon tilauksia haluat ostaa. Olisi parasta ottaa meihin yhteyttä ennen ostoa, jotta voimme keskustella tarkemmin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me