VPN-nopeuksien ymmärtäminen ja lisääminen

Tässä artikkelissa keskustellaan tekijöistä, jotka vaikuttavat VPN-nopeuteen ja kuinka VPN-nopeutta voidaan lisätä. Käytämme myös nopeuseroja ProtonVPN-suunnitelmien välillä.


Koska VPN perustaa salattua tunnelia nykyisen Internet-yhteytesi yli, VPN: n nopeutta rajoittaa suuresti nykyisen Internet-yhteytesi nopeus. VPN-nopeuksia rajoittavia tekijöitä ovat:

 • Internet-palveluntarjoajan rajoitukset. Yleisesti ottaen et voi saada nopeutta nopeammin kuin kuinka paljon dataa palveluntarjoajasi voi kuljettaa verkonsa yli.
 • Kansainväliset Internet-linkit. Jos muodostat yhteyden merentakaiseen VPN-palvelimeen, ongelma verkkolinkkien kanssa missä tahansa palvelimesi välillä voi johtaa suorituskykyongelmiin. Tähän voi kuulua ruuhkia, jotka johtuvat merenalaisen Internet-kaapelin vikaantumisesta, tai verkkopalveluntarjoajan ylläpitämää ylläpitoa Internet-palveluntarjoajallesi.
 • ISP kuristus. Jotkut palveluntarjoajat ohjaavat tarkoituksella VPN-yhteyksiä tai kurottavat koko yhteytesi, jos käytät paljon kaistanleveyttä. Tämä heikentäisi VPN-nopeutta, koska koko yhteys olisi hidastettu.

Koska verkot muuttuvat jatkuvasti, VPN-nopeudet vaihtelevat sijaintisi mukaan, mihin palvelimiin olet yhteydessä, ja jopa ollessasi yhteydessä. Lisäksi, koska yhteyden muodostaminen VPN-verkkoon voi ohittaa ongelman muualla Internetissä, on joskus jopa mahdollista saada nopeammat yhteysnopeudet tiettyihin sivustoihin VPN: n avulla.

Kuinka saada nopeampi nopeus VPN: ssä

Jos koet hitaita VPN-nopeuksia, se voi johtua joistakin yllä kuvatuista tekijöistä, mutta VPN: n suorituskykyä voi parantaa edelleen vinkkejä.

 • Vaihda toiseen VPN-palvelimeen – Eri palvelimilla olisi eri yhteys, ja verkkoongelmat, jotka voivat vähentää nopeutta, eivät ehkä vaikuta niihin. Kun vaihdat palvelimia, käytä palvelinta, jonka IP-osoite on eri alueelta. Esimerkiksi sen sijaan, että siirryttäisiin kohdasta 162.210.192.158 arvoon 162.210.192.159, vaihda sen sijaan 209.58.129.97. Niin kauan kuin kaksi ensimmäistä numerojoukkoa ovat erilaisia, olet eri alueella.
 • Vaihda lähemmäksi palvelinta – Mitä kauempana palvelin on, sitä suurempi viive on, mikä vahingoittaa nopeutta. Kauempana oleva palvelin tarkoittaa myös sitä, että todennäköisemmin jotain on vialla sinun ja palvelimen välisessä verkossa.
 • Käytä UDP: tä TCP: n sijasta – ProtonVPN Windows -sovellus on määritetty käyttämään UDP: tä oletuksena, samoin kuin OpenVPN-asetustiedostot. Jos käytät Windows-sovellustamme, voit siirtyä Asetuksiin varmistaaksesi, että käytät UDP: tä, koska UDP on paljon nopeampi kuin TCP.
 • Käytä palvelimia, jotka eivät ole kovan kuormituksen alaisia – ProtonVPN-sovellukset ja myös VPN-palvelinsivumme näyttää kaikkien palvelimien kuormituksen. Yritä valita palvelin, jonka kuormitus on alhainen.
 • Älä käytä Secure Core -sovellusta – Secure Core VPN: n tarjoama ylimääräinen tietoturva tulee valitettavasti suorituksen kustannuksella, koska Secure Core -verkon kautta kulkeminen lisää ylimääräistä viivettä. Jos harjoitat kaistanleveyttä vaativaa toimintaa, joka ei vaadi korkeinta tietoturvaa, voit saada nopeamman suorituskyvyn, jos et käytä Secure Core -sovellusta.
 • Älä käytä Tor VPN -palvelimia – ProtonVPN on ainutlaatuinen siinä mielessä, että tarjoamme myös Tor VPN -palvelimia, jotka poistuvat Tor-verkon kautta. Koska Tor-verkko on usein hidas, Tor VPN -palvelimet voivat myös olla hitaita.
 • Käytä uudempaa VPN-asiakasohjelmaa – Jos käytät ProtonVPN-sovellusta, varmista, että päivität uusimpaan versioon napsauttamalla valikosta Päivitä. Jos käytät kolmannen osapuolen OpenVPN-asiakasohjelmaa, varmista, että käytät sitä, jota suosittelemme, ja varmista, että käytät uusinta versiota. Uudet versiot sisältävät suorituskyvyn optimoinnit tai tukevat nopeampia salausohjelmia, jotka parantavat yleistä suorituskykyä.

Eri ProtonVPN-suunnitelmien nopeudet

ProtonVPN ylläpitää erittäin korkeaa suorituskykyä koko maailmanlaajuisessa VPN-palvelinverkossa käyttämällä vain nopeimpia palvelimia ja käyttämällä erityisesti valittuja verkkoja. ProtonVPN on ilmainen VPN-palvelu, mutta maailmanlaajuinen verkko ei ole vapaa toimimaan. Toimintakulut katetaan pääasiassa ProtonVPN Plus -palvelun käyttäjiltä. Tämän takia tarjoamme ProtonVPN Plus- ja ProtonVPN Basic -käyttäjille paljon korkeaa suorituskykyä.

Koska ProtonVPN on lokiton VPN-palvelu, emme valvo tai seuraa käyttäjän toimintaa. Siksi meillä ei ole kaistanleveysrajoja tai kaistanleveyttä, jopa ilmaisille käyttäjille. Nopeudet eroavat kuitenkin Free-, Basic- ja Plus-suunnitelmien välillä palvelimen erilaisen kuormituksen vuoksi. Koska tarjoamme vain hyvin rajoitettua määrää ilmaisia ​​palvelimia, kyseisillä palvelimilla on yleensä paljon enemmän käyttäjiä, jotka johtavat heikompaan suorituskykyyn..

ProtonVPN Basic -käyttäjät hyötyvät korkeasta suorituskyvystä, koska heillä on pääsy palvelimiin ilman ilmaisia ​​käyttäjiä, jotka ovat yhteydessä korkeamman suorituskyvyn verkkoihin. Lopuksi, ProtonVPN Plus -käyttäjät ovat parhaiten suorituskykyisiä, koska heillä on pääsy Plus-palvelimiin, joihin vain muut Plus-käyttäjät pääsevät. Koska Plus-käyttäjiä on vähemmän ja koska monet Plus-palvelimista ovat 10 Gbps -verkoissa, erittäin korkea suorituskyky on mahdollista. Itse asiassa jopa 300 Mbit / s nopeudet raportoidaan usein. Todellinen nopeutesi voi kuitenkin vaihdella verkon olosuhteista riippuen.

Kokee edelleen nopeusongelmia?

ProtonVPN: ssä pyrimme tarjoamaan paitsi turvallisimman VPN-palvelun myös nopeimman VPN-palvelun. Tätä varten olemme ottaneet käyttöön korkean suorituskyvyn palvelimia vain tietokeskuksissa, joissa on paras verkkoyhteys. Jos jonkin palvelimemme suorituskyky on heikko, haluaisimme tietää siitä. Kerro meille, mikä palvelin toimii heikosti, ottamalla meihin yhteyttä.

Parhain terveisin,
Proton Technologies -tiimi

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map