Преглед на VPN на TunnelBear (2020)

Канадски доставчик на VPN, TunnelBear предлага някои доста добри услуги.


Липсват някои от усъвършенстваните функции, с които се похвалиха други компании, но основните им предложения обикновено са достатъчно добри за потребители, които току-що се запознават със света на VPN-ите.

тунел лого лого

За съжаление, техните услуги не се представи особено добре при тестване на скоростта, факт, който вероятно ще възпира по-сложни потребители. Компанията предлага „безплатен“ план и това дава на потенциалните клиенти добра възможност да вземат услугата за тест, преди да се ангажират.

Райън Дочук и Даниел Калдор основана TunnelBear през 2011 г. И двамата имат богат опит в технологичните стартирания, което им дава необходимите знания и опит, за да предлагат прилична VPN услуга. По някакъв начин успяха.

TunnelBear се отличава с постоянната си тематизация. Графиката и терминологията на мечката (един от техните пакети е известен като “Grizzly”) са изненадващо харесващи, без да се уморяват..

Съответно интерфейсът на TunnelBear е доста забавен за гледане и сравнително удобен за потребителите в сравнение с предложенията на други компании, които са склонни да усложняват въпросите или осигуряват по-стерилно работно пространство. Дори хората, които не са използвали VPN преди вероятно, ще могат да се ориентират по конфигурациите и да се свържат с малки затруднения.

Наскоро TunnelBear беше придобита от известния американски доставчик на киберсигурност McAfee. Компанията има седалище в Торонто и тази комбинация от американски собственик и канадска централа може да създаде a червено знаме за много потенциални клиенти на VPN.

Как е възможно базираната в Торонто компания да се окаже проблем за канадците? Нека обясня…

Това е така, защото и Канада, и САЩ са членове на мрежата Five Eyes – международен съюз за сигурност, който включва също Великобритания, Австралия и Нова Зеландия. Държавите-членки на „Петте очи“ лесно споделят информация помежду си.

Голяма част от тази информация е придобити от надзор и други дейности от шпионаж осъществявано от агенти на една държава-членка, работещи в друга. Това им позволява да заобиколят всички местни закони, които обикновено биха попречили на правителствата да шпионират собствените си граждани без надлежен процес.

Вектор за наблюдение на очитеВсяка от тези държави е приела закони за запазване на данни, като изисква от някои компании, като VPN доставчици, да водят записи за това, което техните клиенти правят онлайн. В разгара на разследването те могат да поискат тези записи от доставчика на VPN.

Тъй като целият смисъл на получаването на VPN е да поддържат поверителност и онлайн анонимността, която върви към него, следва, че клиентите не биха искали техният VPN доставчик да поддържа всякакъв вид изчерпателни данни относно това, което правят в онлайн света.

Със собственик на САЩ и централа на Канада, ясно е, че Законово се изисква TunnelBear за поддържане на повече записи отколкото доставчик на VPN, който е със седалище в страна, която е извън основните мрежи за наблюдение. Ако пълната ви поверителност е вашата цел, то TunnelBear е не доставчикът на VPN за вас.

Преглед на TunnelBear

FeaturesInformation
ползваемост:лесно
Политика на регистрация:Без регистрация
Размер на сървъра:1000 ++ сървъра
Разпределение на сървъра:20 държави
Поддържа:Билетна система
Torrenting:Не е позволено
Streaming:ограничен
VPN протокол и криптиране:OpenVPN и IPSec / IKEv2; 256-битово AES криптиране
Централно управление:Канада
Цена:$ 4.99 / месец
Официален уебсайт:https://www.tunnelbear.com/

Сигурност и шифроване

TunnelBear върши прилична работа за поддържане на сигурността, сигурността и анонимността на клиентите в онлайн света. OpenVPN протоколът е достъпен за всички клиенти, работещи под Mac, Windows и Android устройства. Тези, които работят под iOS, използват IPSec / IKEv2. Потребителите на Linux засега нямат късмет с TunnelBear. Може би Linux устройства ще бъдат добавени към гамата на компанията на по-късна дата.

И двата протокола, които TunnelBear използва са отраслов стандарт, което означава, че те предоставят най-добрите в сигурността, които в момента са налични. По-сложните потребители може да се смутят от липсата на други опции, но с предлаганите OpenVPN и IPSec / IKEv2 повечето хора трябва да бъдат доволни.

таблица за криптиране на тунела

Допълнително, TunnelBear използва 256-битово криптиране AES. Този метод на криптиране се използва от военни и правителствени организации по целия свят, така че със сигурност е надежден за лична употреба.

TunnelBear предлага допълнителни функции, които са предназначени да защитават клиентите, докато те са онлайн. Едно от тях е a убийте превключвател. По същество тази функция прекъсва сесията на сърфиране, когато VPN услугата неочаквано стане недостъпна.

VPN услугите, които нямат тази функция, ви оставят уязвими за любопитни очи. Потребителите обаче не трябва да пренебрегват факта, че превключвателят за убиване на TunnelBear не е функция по подразбиране. Той трябва да бъде включен, за да работи.

Като някои от по-сложните VPN доставчици, TunnelBear предлага допълнителна функция за объркване за тези потребители, които са бдителни да крият своите онлайн дейности. Това е особено полезна и необходима функция за хората, които живеят при репресивни правителства, които строго ограничават достъпа до Интернет и налагат тежки наказания за тези, които се противопоставят на тези граници. Тази функция може да бъде включена в настройките за защита. Той е достъпен само за хора, работещи под Windows, Mac OS и Android.

Чудесно е, че TunnelBear предоставя тези допълнителни функции за сигурност достъпни за потребителите. Същото правят и другите доставчици на VPN, които предлагат по-добра скорост и производителност на разумна цена, като Surfshark.

Местоположения на сървъра на TunnelBear

глобално местоположение на тунел за сървъраТова е област, в която TunnelBear трябва да съсредоточи повече от своите усилия. В момента те се хвалят със сървъри в 20 страни. Много от основните играчи са представени като Канада, Съединените Щати, Обединеното Кралство, Австралия, Япония, Индия и Сингапур.

Всъщност те покриват западно Европа и север Америка доста добре, но други региони показват липса на сървъри. Бразилия е единствената държава от Южна Америка, която е направила списъка и няма представителство в Африка или Близкия изток.

Все пак хората, живеещи на места, където TunnelBear има сървъри, ще се радват да знаят това компанията може да се похвали с около 1000 сървъра. Това е доста добър брой, което означава, че потребителите имат повече честотна лента, за да обиколят и това трябва да означава по-добри скорости на трансфер на данни. В сравнение с най-добрите VPN доставчици там, предложенията на TunnelBear изглеждат доста тънки.

Ако TunnelBear имаше по-добро разнообразие на местоположението, ще бъдете по-добре да излъжете своето местоположение. Това също би подобрило шансовете ви да намерите сървър, който е доста близо до мястото, където се намирате, което би трябвало да осигурява по-бързи скорости за качване и изтегляне..

Всеки, който живее извън Северна Америка, Европа или части от Азия, би искал вероятно е по-добре да потърсите другаде VPN. Например, NordVPN има над 5000 сървъра, разпространени в почти 100 страни.

Използване на BitTorrent или P2P с TunnelBear

вектор за споделяне на файловеХората, които провериха TunnelBear преди време и решиха да не се регистрират за услугата, могат да бъдат приятно изненадани, когато научат, че компанията е променила позицията си по отношение на торенти и споделяне на P2P файлове. Докато тези дейности по-рано бяха забранени от TunnelBear, сега им е позволено.

Въпреки това, в своите политики, компанията ясно заявява, че нарушава законите за авторското право остава забранена дейност за потребителите на техните услуги. Ако основно ходите онлайн, за да споделяте файлове или изтегляте торенти, тогава може да е разумно да разгледате нашите VPN прегледи, за да видите кои доставчици на услуги имат специално създадени сървъри за тези дейности.

Друга част от добрите новини е това TunnelBear вече е съвместим с TOR. Onion Router дава на потребителите още един слой сигурност в онлайн света. Преди това не беше възможно да се използват TOR и TunnelBear заедно и тази промяна е добре дошла за онези, които са бдителни за неприкосновеността на личния живот.

Освен това, ако наистина се надявате, че VPN ще ви позволи да се насладите на Netflix, тогава трябва да потърсите другаде. Netflix сериозно надгражда играта си, когато става въпрос за блокиране на потребители, които стриймират чрез VPN. Тестване разкри, че гледането на Netflix, докато TunnelBear е активен, е практически невъзможно.

Резултатите от тестовете за скорост на TunnelBear

Тестове за скорост на предаване на данни с TunnelBear даде разочароващи резултати. Обикновено се разбира, че използването на всеки VPN е задължен да забави уеб трафика малко. Изглежда обаче, че някои от най-добрите VPN мрежи изобщо не влияят на скоростта на пренос на данни. Това не е така при TunnelBear.

Когато влизате в сървър в Ню Йорк, тестването дава резултати от 33,38 Mbps за изтегляния и 15,04 Mbps за качвания. Това едва ли е впечатляващо Всъщност, ако скоростите на вашия уеб трафик са били постоянно толкова бавни, бихте прекарали онлайн живота си в непрекъснато безсилие.

Нещата бяха само малко по-добри при свързване към сървъра в Амстердам. Изтеглянията от 52,26 Mbps и 27,20 Mbps все още не са там с висококачествени VPN.

резултат от скоростта на тунела

Свързването със сървър в Лондон даде малко по-бавни резултати. Средно изтегляне от 50.10 Mbps и средно качване от 48.36 Mbps не дават точно TunnelBear никакви права на самохвалство.

Най-мрачното представяне обаче излезе от сървъра в Хонконг. Със скорост на изтегляне от едва 7,54 Mbps и скорост на качване на затруднените 2,63 Mbps, ще са необходими дни за изпълнение на обикновени онлайн задачи.

Ако изисквате отлични скорости на трансфер на данни, когато сте онлайн, трябва да отидете с друг доставчик на VPN.

Декларация за регистрация на TunnelBear

Подобно на много доставчици на VPN, Tunnel Bear рекламира политика „без регистрация“. При американски собственик и канадска централа обаче това не може да е вярно. Прочитането на политиката за поверителност на компанията разкрива, че компанията вероятно следи много повече данни, отколкото биха искали много потребители.

Политиката за поверителност и стандартите за съхраняване на дневниците на TunnelBear не са особено агресивни. Те ясно заявяват, че компанията не поддържа записи кои IP адреси посещават уебсайта им или дори IP адресите, които потребителите посещават, докато са в услугата.

DNS заявките по подобен начин са частни. Онлайн услуги, уебсайтове или приложения, до които клиентите имат достъп, докато са свързани с VPN, не се записват от TunnelBear.

политика на регистриране на тунела

Въпреки това е важно да се отбележи, че те водят записи относно личната информация на всеки потребител. Това включва операционната система, използвана от клиента, както и тяхното име, имейл адрес и последните четири цифри от кредитната карта, които използват за целите на фактурирането. Поддържат се и записи относно това колко данни се използват от отделни клиенти.

Като цяло, това е доста малко информация, съхранявана на едно място. TunnelBear вероятно има адекватна сигурност, но ако наистина сте чувствителни към опазването на личната си информация, може да искате да помислите за VPN услуга, която ви позволява да останете напълно анонимни и предлага възможност за плащане с анонимен метод като подаръчни карти.

Опции за цените на TunnelBear

За разлика от много други VPN компании, TunnelBear ще ви позволи да изживеете техните услуги безплатно. В действителност, ако чувствате нужда само да защитите вашата онлайн сигурност за някои от дейностите си, тогава пакетът „Little“, който не струва нищо, може да се окаже добър за вас.

Имайте предвид, че получавате само 500 Mb данни на месец в този план. За повечето потребители това не е достатъчно данни, за да продължат да работят. Затова не забравяйте първо да изпробвате безплатния план, преди да получите всички гризли.

ценообразуване на тунели

Хората, които искат да плащат месечно, могат да изберат плана „Гигант“. За 9,99 долара на месец те получават неограничени данни. TunnelBear обаче отбелязват, че най-популярният им план е Grizzly. Този пакет изисква предварително да платите за една година услуга. Цената се оказва само пет долара на месец, което не е лошо, ако сте доволни от скоростта на пренос на данни и сигурността, която TunnelBear предоставя.

TunnelBear не предлага толкова много възможности за плащане, колкото други VPN доставчици. Освен повечето основни кредитни карти, те приемат и биткойн. Не можете да плащате с карти за подаръци на дребно, както можете с някои от по-големите доставчици.

Препоръчва ли се TunnelBear?

тунел лого лого

Агонизиращо бавните скорости на трансфер на данни на TunnelBear означават, че това е така не е препоръчителна VPN услуга. Освен това тяхната сървърна мрежа остава малко разочарование, тъй като много области по света, които наистина се нуждаят от надеждна VPN услуга, изобщо не са представени. Тази ограничена мрежа допълнително затруднява потребителите адекватно да излъжат своето местоположение.

Хубаво е, че TunnelBear ви позволява да изпробвате тяхната услуга безплатно. Той обаче просто няма мощната сървърна мрежа и скоростта на трансфер на данни, която се предлага от конкуренти като Surfshark или NordVPN. Ако сте решени да постигнете най-добрата ефективност от системата си, е жизненоважно да отидете с най-добър доставчик на VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map