Rishikimi VPN i TunnelBear (2020)

Një ofrues VPN me qendër në Kanada, TunnelBear ofron disa shërbime mjaft solide.


Atyre u mungojnë disa nga veçoritë e përparuara të mburrura nga kompani të tjera, por ofertat e tyre themelore në përgjithësi janë mjaft të mira për përdoruesit që thjesht po njihen me botën e VPN-ve.

logon e tunelit

Fatkeqësisht, shërbimet e tyre nuk ka kryer veçanërisht mirë në testimin e shpejtësisë, një fakt i cili ka të ngjarë të pengojë përdoruesit më të sofistikuar. Kompania ofron një plan “falas”, dhe kjo u jep klientëve të mundshëm një mundësi të mirë për të marrë shërbimin për një provë para se të angazhohen vetë..

Ryan Dochuk dhe Daniel Kaldor themeloi TunnelBear në 2011. Të dy kanë prejardhje të gjerë në fillimet e teknologjisë, gjë që u jep atyre njohuritë dhe përvojën e nevojshme për të ofruar një shërbim të mirë VPN. Në disa mënyra, ata patën sukses.

TunnelBear është i dukshëm për tematikën e tij të vazhdueshme. Grafikat e ariut dhe terminologjia (njëra prej pakove të tyre njihet si “Grizzly”) janë çuditërisht të pëlqyeshme pa u lodhur.

Në përputhje me rrethanat, ndërfaqja e TunnelBear është mjaft argëtuese për të parë dhe me lehtësi miqësore kur krahasohet me ofertat e kompanive të tjera që kanë tendencë të komplikojnë çështjet ose të sigurojë një hapësirë ​​pune më sterile. Edhe njerëzit që nuk kanë përdorur një VPN para se të ngjarë do të jenë në gjendje të lundrojnë në konfigurime dhe të lidhen me pak vështirësi.

Kohët e fundit, TunnelBear u ble nga ofruesi i mirënjohur i sigurisë në internet në internet, McAfee. Kompania ka selinë e tyre në Toronto, dhe ky kombinim i një pronari amerikan dhe një seli kanadeze mund të ngrejë një flamur i kuq për shumë klientë të mundshëm VPN.

Si mundet që një kompani me bazë në Toronto të jetë çështje për Kanadezët? Më lejo të shpjegohem…

Kjo pasi Kanada dhe SH.B.A. janë të dyja anëtare të rrjetit Five Eyes, një aleancë ndërkombëtare e sigurisë që përfshin gjithashtu Mbretërinë e Bashkuar, Australinë dhe Zelandën e Re. Vendet anëtare të pesë syve me lehtësi ndajnë informacionin me njëri-tjetrin.

Pjesa më e madhe e këtij informacioni është të fituara nga mbikëqyrja dhe aktivitete të tjera të tipit spiunazh kryer nga agjentë të një vendi anëtar që punojnë brenda një tjetri. Kjo i lejon ata të anashkalojnë çdo ligje lokale që zakonisht do t’i ndalonte qeveritë të spiunojnë qytetarët e tyre pa një proces të duhur.

Vektori i mbikëqyrjes së syveSecila prej këtyre kombeve ka miratuar ligje në lidhje me ruajtjen e të dhënave, duke kërkuar që kompani të caktuara, si ofruesit e VPN, të mbajnë shënime për ato që bëjnë klientët e tyre në internet. Në mes të një hetimi, ata mund të kërkojnë këto regjistrime nga ofruesi i VPN.

Meqenëse e gjithë qëllimi i marrjes së një VPN është të ruani intimitetin dhe anonimitetin në internet që shkon me të, rrjedh se klientët nuk do të dëshironin që ofruesi i tyre VPN të ruajë çdo lloj të dhënash gjithëpërfshirëse në lidhje me ato që bëjnë në botën online..

Me një pronar amerikan dhe selinë kanadeze, eshte e qarte se TunnelBear kërkohet me ligj që të mbajë më shumë rekorde sesa një ofrues i VPN që ka selinë në një vend që është jashtë rrjeteve kryesore të mbikëqyrjes. Nëse intimiteti total është qëllimi juaj, atëherë TunnelBear është nuk ofruesi VPN për ju.

Përmbledhje e TunnelBear

FeaturesInformation
Usability:i lehtë
Politika e prerjeve:Asnjë prerje
Madhësia e serverit:1000 server ++
Shpërndarja e serverit:20 Vende
mbështetur:Sistemi i biletave
torrenting:Nuk lejohet
streaming:i kufizuar
Protokolli dhe enkriptimi VPN:OpenVPN dhe IPSec / IKEv2; Kriptimi AES me 256-bit
Shtabi:Kanadë
Çmimi:$ 4.99 / month
Uebfaqja Zyrtare:https://www.tunnelbear.com/

Siguria dhe Kriptimi

TunnelBear bën një punë të mirë për t’i mbajtur klientët të sigurt, të sigurt dhe anonimë në botën online. Protokolli OpenVPN është i disponueshëm për të gjithë klientët që drejtojnë pajisje Mac, Windows dhe Android. Ata që drejtojnë iOS përdorin IPSec / IKEv2. Përdoruesit e Linux nuk kanë fat deri më tani me TunnelBear. Ndoshta pajisjet Linux do të shtohen në përbërjen e kompanisë në një datë të mëvonshme.

Të dy protokollet që përdor TunnelBear janë standarde të industrisë, do të thotë që ato ofrojnë më e mira për sigurinë që është aktualisht në dispozicion. Përdoruesit më të sofistikuar mund të shqetësohen nga mungesa e opsioneve të tjera, por me OpenVPN dhe IPSec / IKEv2 të dy në ofertë, shumica e njerëzve duhet të jenë të kënaqur.

tabela e kriptimit të tunelit

Përveç kësaj, TunnelBear përdor enkriptim AES 256-bit. Kjo metodë e kriptimit përdoret nga organizatat ushtarake dhe qeveritare në të gjithë botën, kështu që sigurisht që është e besueshme për përdorim personal.

TunnelBear ofron veçori të tjera që janë krijuar për të mbrojtur klientët ndërsa janë në internet. Një nga këto është një vrasin kaloni. Në thelb, kjo veçori ndërpret një seancë shfletimi sa herë që shërbimi VPN papritur bëhet i padisponueshëm.

Shërbimet VPN që nuk e kanë këtë veçori ju lënë të prekshëm nga sytë e çmendur. Sidoqoftë, përdoruesit nuk duhet të anashkalojnë faktin se çelësi i vrasjes së TunnelBear nuk është një veçori e paracaktuar. Duhet të ndizet në mënyrë që të funksionojë.

Si disa nga ofruesit më të sofistikuar të VPN, TunnelBear ofron një veçori shtesë të bllokimit për ata përdorues që janë vigjilentë për të fshehur aktivitetet e tyre në internet. Kjo është një veçori veçanërisht e dobishme dhe e nevojshme për njerëzit që jetojnë nën qeveritë shtypëse që kufizojnë rreptësisht hyrjen në internet dhe vendosin dënime të mëdha për ata që kundërshtojnë këto kufij. Kjo veçori mund të ndizet në cilësimet e sigurisë. Isshtë në dispozicion vetëm për njerëzit që drejtojnë Windows, Mac OS dhe Android.

Shtë mirë që TunnelBear i vë në dispozicion të këtyre karakteristikave shtesë të sigurisë. Sidoqoftë, kështu veproni me ofruesit e tjerë të VPN që ofrojnë shpejtësi dhe performancë më të mirë me një çmim të arsyeshëm, si Surfshark.

Vendndodhjet e serverëve të TunnelBear

vendndodhja e serverit të tunelit globalKjo është një fushë në të cilën TunnelBear duhet të përqendrohet më shumë nga përpjekjet e tyre. Aktualisht, ata mburren me serverë në 20 vende. Shumë nga lojtarët kryesorë përfaqësohen si psh Kanadë, Shtetet e Bashkuara, Mbretëria e bashkuar, Australi, Japoni, Indi dhe Singapore.

Në fakt, ato mbulojnë perëndimore Evropë dhe veri Amerikë goxha mirë, por rajone të tjera tregojnë mungesë të serverëve. Brazili është i vetmi vend i Amerikës së Jugut që e bën listën dhe nuk ka asnjë përfaqësim në Afrikë apo Lindjen e Mesme.

Megjithatë, njerëzit që jetojnë në vendet ku TunnelBear ka serverë do të jenë të kënaqur ta dinë këtë kompania krenohet me afro 1.000 serverë. Ky është një numër mjaft i mirë, që do të thotë se përdoruesit kanë më shumë gjerësi bande për të parë, dhe kjo duhet të përkthehet në nivele më të mira të transferimit të të dhënave. Kur krahasohen me ofruesit më të mirë të VPN atje, ofertat e TunnelBear duken mjaft të pakta.

Nëse TunnelBear do të kishte shumëllojshmëri më të mirë vendndodhjes, do të ishit më mirë të prishni vendndodhjen tuaj. Do të përmirësonte gjithashtu shanset tuaja për të gjetur një server që është shumë afër vendit ku jeni, i cili duhet të ofrojë shpejtësi më të shpejtë të ngarkimit dhe shkarkimit.

Kushdo që jeton jashtë Amerikës së Veriut, Evropë ose pjesë të Azisë do të ndoshta bëni më mirë të kërkoni diku tjetër për një VPN. Për shembull, NordVPN ka mbi 5,000 serverë të përhapur në pothuajse 100 vende.

Përdorimi i BitTorrent ose P2P me TunnelBear

vektori i fileshitNjerëzit që e kontrolluan TunnelBear pak kohë më parë dhe vendosën të mos regjistroheshin për këtë shërbim, mund të befasohen me kënaqësi kur mësuan se kompania ka modifikuar qëndrimin e tyre për torrents dhe shkëmbimin e skedarëve P2P. Ndërsa këto aktivitete më parë ishin të ndaluara nga TunnelBear, ata tani janë të lejuar.

Sidoqoftë, në politikat e tyre, kompania e bën të qartë që shkel ligjet e të drejtave të autorit mbetet një aktivitet i ndaluar për përdoruesit të shërbimeve të tyre. Nëse kryesisht shkoni në internet për të shkëmbyer skedarë ose për të shkarkuar përrua, atëherë mund të jetë e mençur të shikoni rishikimet tona VPN për të parë se cilët ofrues të shërbimeve kanë serverë të ndërtuar me qëllim për këto aktivitete.

Një pjesë tjetër e lajmeve të mira është ajo TunnelBear tani është në përputhje me TOR. Router Onion u jep përdoruesve edhe një shtresë tjetër të sigurisë në botën online. Më parë, nuk ishte e mundur të përdoren TOR dhe TunnelBear së bashku, dhe ky modifikim është një mirëseardhje për ata që janë vigjilentë rreth intimitetit.

Gjithashtu, nëse vërtet shpresoni se një VPN do t’ju bëjë të mundur që të shijoni Netflix, atëherë duhet të kërkoni diku tjetër. Netflix është duke e rritur seriozisht lojën e tyre kur bëhet fjalë për bllokimin e përdoruesve që transmetojnë përmes VPN. Testimi zbuloi se shikimi i Netflix ndërsa TunnelBear është aktiv është praktikisht e pamundur.

Rezultatet e Testit të Shpejtësisë së TunnelBear

Testet e shpejtësisë së transferimit të të dhënave me TunnelBear dha rezultate zhgënjyese. Zakonisht kuptohet që përdorimi i çdo VPN është i detyruar të ngadalësojë pak trafikun në internet. Sidoqoftë, disa prej VPN-ve më të mira duket se nuk ndikojnë aspak në shkallët e transferimit të të dhënave. Ky nuk është rasti me TunnelBear.

Kur hyni në një server në New York City, testimi dha rezultate prej 33,38 Mbps për shkarkime dhe 15.04 Mbps për ngarkime. Hardshtë vështirë mbresëlënëse. Në fakt, nëse shpejtësitë e trafikut tuaj në internet ishin vazhdimisht kaq të ngadalta, do ta kalonit jetën tuaj në internet në zhgënjim të përhershëm.

Gjërat ishin vetëm pak më të mira kur lidheni me serverin në Amsterdam. Shkarkimet prej 52.26 Mbps dhe 27.20 Mbps ende nuk janë atje me VPN me cilësi të lartë.

rezultat i shpejtësisë së tunelit

Lidhja me një server në Londër dha rezultate pak më të ngadalta. Një shkarkim mesatar prej 50.10 Mbps dhe një ngarkim mesatar prej 48,36 Mbps nuk i japin saktësisht TunnelBear çdo lloj të drejtash të bezdisshme.

Sidoqoftë, performanca më e keqe doli nga serveri në Hong Kong. Me shpejtësi të shkarkimit prej vetëm 7.54 Mbps dhe shpejtësi të ngarkimit të një plodding 2.63 Mbps, do të duheshin ditë për të kryer detyra të zakonshme në internet.

Nëse kërkoni norma të shkëlqyera të transferimit të të dhënave kur jeni në internet, atëherë duhet të shkoni me një ofrues të ndryshëm VPN.

Politika e Regjistrimit të TunnelBear

Si shumë ofrues të VPN, Tunnel Bear reklamon një politikë “pa prerje”. Sidoqoftë, me një pronar amerikan dhe selinë kanadeze, kjo nuk mund të jetë e vërtetë. Leximi i politikës së privatësisë së kompanisë zbulon se kompania me siguri po mban të dhëna shumë më tepër nga sa do të dëshironin shumë përdorues.

Politika e privatësisë e TunnelBear dhe standardet e mbajtjes së regjistrave nuk janë veçanërisht egreguese. Ata shprehen qartë se kompania nuk mban shënime se cilat adresa IP vizitojnë faqen e tyre të internetit ose madje edhe adresat IP që përdoruesit vizitojnë gjatë shërbimit..

Në të njëjtën mënyrë, pyetjet e DNS janë private. Shërbimet në internet, faqet e internetit ose aplikacionet që klientët përdorin ndërsa janë të lidhur me VPN nuk janë regjistruar nga TunnelBear.

politika e prerjes së tunelit

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se ato mbajnë shënime në lidhje me informacionin personal të secilit përdorues. Kjo përfshin sistemin operativ të përdorur nga klienti, si dhe emrin e tyre, adresën e postës elektronike dhe katër shifrat e fundit të kartës së kreditit që ata përdorin për qëllime të faturimit. Të dhënat në lidhje me sa të dhëna përdoren nga klientët individual gjithashtu ruhen.

Në përgjithësi, janë mjaft informacione të ruajtura në një vend. TunnelBear ka të ngjarë të ketë siguri të përshtatshme, por nëse jeni vërtet të ndjeshëm për mbrojtjen e informacionit tuaj personal, mund të dëshironi të merrni në konsideratë një shërbim VPN që ju lejon të qëndroni plotësisht anonim dhe ju ofron mundësinë për të paguar me një metodë anonime si kartat e dhuratave.

Opsionet e çmimeve për TunnelBear

Për dallim nga shumë kompani të tjera VPN, TunnelBear do t’ju lejojë të provoni shërbimet e tyre falas. Në fakt, nëse ndjeni vetëm nevojë për të mbrojtur sigurinë tuaj në internet për disa nga aktivitetet tuaja, atëherë paketa “Little”, e cila nuk kushton asgjë, mund të funksionojë mirë për ju.

Mbani në mend se ju merrni vetëm 500 Mb të dhëna në muaj në këtë plan. Për shumicën e përdoruesve, këto nuk janë thjesht të dhëna të mjaftueshme për t’i vazhduar ato. Prandaj, sigurohuni që të provoni së pari planin e lirë para se të merrni të gjitha me shkëlqim.

çmimet e tunelit

Njerëzit që duan të paguajnë çdo muaj mund të zgjedhin planin “Giant”. Për 9,99 dollarë në muaj, ata marrin të dhëna të pakufizuara. Sidoqoftë, TunnelBear vë në dukje se plani i tyre më i njohur është Grizzly. Kjo paketë kërkon që të paguani për një vit shërbim paraprakisht. Mimi funksionon të jetë vetëm pesë dollarë në muaj, gjë që nuk është diçka e keqe nëse jeni të kënaqur me tarifat e transferimit të të dhënave tuaja dhe sigurinë që ofron TunnelBear.

TunnelBear nuk ofron aq mundësi opsionesh pagese sa ofruesit e tjerë VPN. Përveç shumicës së kartave kryesore të kredisë, ata gjithashtu pranojnë Bitcoin. Ju nuk mund të paguani me karta dhuratë me pakicë siç mundeni me disa nga ofruesit më të mëdhenj.

Rekomandohet TunnelBear?

logon e tunelit

Shkalla e transferimit të të dhënave në mënyrë agonizuese ngadalë e TunnelBear do të thotë që është jo një shërbim i rekomanduar VPN. Përveç kësaj, rrjeti i serverëve të tyre mbetet pakënaqësi pasi shumë zona të botës që me të vërtetë kanë nevojë për shërbim të besueshëm VPN nuk përfaqësohen fare. Ky rrjet i kufizuar më tej e bën të vështirë për përdoruesit të prishin si duhet vendndodhjen e tyre.

Shtë bukur që TunnelBear ju lejon të provoni shërbimin e tyre falas. Sidoqoftë, thjesht nuk ka rrjetin e fuqishëm të serverëve dhe shpejtësinë e transferimit të të dhënave që ofrohen nga konkurrentët si Surfshark ose NordVPN. Nëse jeni të vendosur të merrni performancën më të mirë nga sistemi juaj, atëherë është me rëndësi që të shkoni me një ofrues të lartë VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map