TunnelBear VPN áttekintés (2020)

A kanadai VPN-szolgáltató, a TunnelBear néhány meglehetősen szilárd szolgáltatást kínál.


Hiányoznak azok a speciális funkciók, amelyek más cégekkel büszkélkedhetnek, de alapvető kínálatuk általában elég jó azoknak a felhasználóknak, akik csak megismerkednek a VPN-ek világával.

tunnelbear logó

Sajnos a szolgáltatásaikat nem teljesített különösen jól a sebességtesztben, egy olyan tény, amely valószínűleg visszatartja a kifinomultabb felhasználókat. A társaság egy „ingyenes” tervet kínál, és ez lehetőséget ad a potenciális ügyfeleknek, hogy vállalják magukat a teszt futtatásához, mielőtt vállalják magukat..

Ryan Dochuk és Daniel Kaldor Mindkettő kiterjedt háttérrel rendelkezik a technológiai indulások terén, ami biztosítja számukra a szükséges ismereteket és tapasztalatokat a tisztességes VPN szolgáltatás nyújtásához. Bizonyos szempontból sikerült.

Az TunnelBear figyelemre méltó következetes használatával. A medve grafika és terminológia (egyik csomagjuk Grizzly néven ismert) meglepően szeretetteljes, anélkül, hogy fárasztóvá válnának.

Ennek megfelelően az TunnelBear felületét nagyon szórakoztató megnézni, és meglehetősen felhasználóbarát, összehasonlítva más cégek ajánlataival, amelyek általában bonyolultabbá teszik az ügyeket, vagy sterilisebb munkaterületet biztosítanak. Még azok is, akik korábban nem használtak VPN-t, valószínűleg képesek lesznek navigálni a konfigurációkban, és kis nehézségekkel léphetnek kapcsolatba.

Nemrégiben az TunnelBear-t egy jól ismert amerikai kiberbiztonsági szolgáltató, McAfee vásárolta meg. A társaság székhelye Torontóban van, és ez az amerikai tulajdonos és egy kanadai székhely kombinációja piros zászló sok potenciális VPN-ügyfél számára.

Hogyan lehet egy torontói székhelyű vállalat problémát okozni a kanadaiak számára? Hadd magyarázzam…

Ennek oka az, hogy Kanada és az Egyesült Államok egyaránt tagjai az Five Eyes hálózatnak, egy nemzetközi biztonsági szövetségnek, amely az Egyesült Királyságot, Ausztráliát és Új-Zélandot is magában foglalja. Az Öt Szem tagjai könnyen megoszthatják egymással az információkat.

Ennek az információnak nagy része a következő megfigyelés és egyéb kémkedés típusú tevékenységek révén az egyik tagország ügynökei végzik, akik a másikban dolgoznak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy megkerüljék azokat a helyi törvényeket, amelyek általában megakadályozzák a kormányokat, hogy megfelelő eljárás nélkül kémkedjenek saját polgáraik felett.

Szemfelügyeleti vektorEzeknek a nemzeteknek mindegyike elfogadta az adatmegőrzésre vonatkozó törvényeket, amelyek bizonyos társaságokat, például a VPN-szolgáltatókat előírják, hogy nyilvántartást vezetjenek arról, amit ügyfeleik online tesznek. A vizsgálat közepette kérhetik ezeket a nyilvántartásokat a VPN-szolgáltatótól.

Mivel a VPN megszerzésének lényege a magánélet és az ahhoz kapcsolódó online anonimitás megőrzése, ebből következik, hogy az ügyfelek nem akarják, hogy VPN-szolgáltatóik bármilyen átfogó adatot tároljon az online világban végzett tevékenységeikről..

Egy amerikai tulajdonossal és kanadai székhellyel, ez egyértelmű Az TunnelBear jogilag kötelező több nyilvántartást vezetni mint egy olyan VPN-szolgáltató, amelynek székhelye egy olyan országban van, amely kívül esik a fő megfigyelési hálózatokon. Ha a teljes magánélet a cél, akkor az TunnelBear az nem az Ön VPN-szolgáltatója.

A TunnelBear áttekintése

FeaturesInformation
használhatóság:Könnyen
Naplózási politika:Nincs naplózás
Szerver mérete:1000 ++ szerver
Szerver terjesztés:20 ország
Támogatás:Jegyrendszer
torrentezés-:Nem megengedett
streaming:Korlátozott
VPN protokoll és titkosítás:OpenVPN és IPSec / IKEv2; 256 bites AES titkosítás
Központ:Kanada
Ár:$ 4.99 / hó
Hivatalos honlapján:https://www.tunnelbear.com/

Biztonság és titkosítás

A TunnelBear tisztességes munkát végez az ügyfelek biztonságának és névtelenségének megőrzésében az online világban. Az OpenVPN protokoll minden ügyfél számára elérhető, Mac, Windows és Android készülékeket futtatva. Az iOS rendszert futtató felhasználók IPSec / IKEv2 verziót használnak. A Linux-felhasználóknak eddig nincs szerencséjük az TunnelBear-rel. Lehet, hogy a Linux eszközöket később hozzáadják a cég felállásához.

Mindkét protokoll, amelyet az TunnelBear használ, ipari szabvány, azaz biztosítja a a jelenleg elérhető legjobb biztonság. A kifinomultabb felhasználókat zavarhatja más lehetőségek hiánya, de az OpenVPN és az IPSec / IKEv2 mindkettő esetén a legtöbb embernek elégedettnek kell lennie.

alagút-titkosítási táblázat

Továbbá, Az TunnelBear 256 bites AES titkosítást alkalmaz. Ezt a titkosítási módszert a katonai és kormányzati szervezetek használják az egész világon, így minden bizonnyal megbízható személyes használatra.

A TunnelBear további funkciókat kínál, amelyek célja az ügyfelek védelme online állapotban. Ezek egyike a kill kapcsoló. Alapvetően ez a szolgáltatás megszakítja a böngészési munkamenetet, amikor a VPN-szolgáltatás váratlanul nem válik elérhetővé.

A VPN-szolgáltatások, amelyek nem rendelkeznek ezzel a funkcióval, kiszolgáltatottá teszik a kíváncsiságú szembe. A felhasználóknak azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy az TunnelBear kill kapcsolója nem alapértelmezett szolgáltatás. A működéshez be kell kapcsolni.

Mint néhány kifinomultabb VPN-szolgáltató, Az TunnelBear további obfuzációs funkciót kínál azoknak a felhasználóknak, akik figyelnek az online tevékenységek elrejtésére. Ez különösen hasznos és szükséges szolgáltatás az elnyomó kormányok alatt élő emberek számára, akik szigorúan korlátozzák az internet-hozzáférést, és heves büntetéseket szabnak ki azokra, akik ezeket a korlátokat megtagadják. Ez a szolgáltatás bekapcsolható a biztonsági beállításokban. Csak Windows, Mac OS és Android rendszert futtató emberek számára érhető el.

Nagyszerű, hogy az TunnelBear elérhetővé teszi ezeket a kiegészítő biztonsági funkciókat a felhasználók számára. Ugyanakkor más VPN-szolgáltatók, mint például a Surfshark, kedvezőbb áron kínálnak jobb sebességet és teljesítményt.

Az TunnelBear szerverhelyei

Az alagút-kiszolgáló globális helyzeteEzen a területen az TunnelBear-nek nagyobb erőfeszítéseket kell koncentrálnia. Jelenleg 20 országban vannak kiszolgálók. Sok fő szereplő képviselteti magát, mint például Kanada, Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Ausztrália, Japán, India és Singapore.

Valójában a nyugati területeket takarják le Európa és Északi Amerika elég jól, de más régiókban hiányzik a szerver. Brazília az egyetlen dél-amerikai ország, amely a listát készítette, és Afrikában vagy a Közel-Keleten nincs képviselet.

Ennek ellenére az emberek, akik olyan helyeken élnek, ahol az TunnelBear rendelkezik szerverrel, örömmel veszik tudomásul ezt A cég körülbelül 1000 szerverrel büszkélkedhet. Ez egy meglehetősen jó szám, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak nagyobb sávszélességet kell megtenniük, és ennek jobb adatátviteli sebességet kell eredményeznie. A legjobb VPN-szolgáltatókkal összehasonlítva, az TunnelBear kínálatai meglehetősen vékonyak.

Ha az TunnelBear jobban változtatna a helyszínen, akkor jobban meg tudja tudni hamisítani a helyét. Ez javítja annak esélyét is, hogy olyan kiszolgálót találjon, amely közel áll ahhoz, ahol tartózkodik, amelynek gyorsabb feltöltési és letöltési sebességet kell biztosítania..

Bárki Észak-Amerikán, Európán vagy Ázsia részein kívül él valószínűleg jobb, ha másutt keres VPN-t. Például a NordVPN-nek több mint 5000 szervere van szinte 100 országban.

BitTorrent vagy P2P használata az TunnelBear-rel

fájlmegosztó vektorAzok az emberek, akik egy ideje kipróbálták az TunnelBear szolgáltatást, és úgy döntöttek, hogy nem regisztrálnak a szolgáltatásra, kellemesen meglepődhetnek, amikor megtudják, hogy a cég módosította álláspontját a torrentok és a P2P fájlmegosztás területén. Míg ezeket a tevékenységeket korábban az TunnelBear tiltotta, most megengedettek.

Politikájukban azonban a társaság világossá teszi, hogy megsérti a szerzői jogi törvényeket továbbra is tiltott tevékenység a felhasználók számára szolgáltatásaikat. Ha elsősorban online fájlok megosztására vagy torrentek letöltésére, akkor érdemes megnézni a VPN-áttekintésünket, hogy megtudja, mely szolgáltatók rendelkeznek e tevékenységekhez szándékosan épített szerverekkel..

Ez egy jó hír is Az TunnelBear most kompatibilis a TOR-tal. Az Onion Router újabb biztonságot nyújt a felhasználóknak az online világban. Korábban nem lehetett együtt használni a TOR-ot és az TunnelBear-t, és ez a módosítás üdvözlendő azok számára, akik ébernek tartják a magánélet védelmét..

Ha azt reméli, hogy egy VPN lehetővé teszi a Netflix élvezetét, akkor máshol kell keresnie. A Netflix komolyan támogatja a játékot, amikor blokkolja a VPN-en keresztül zajló felhasználókat. A tesztelés során kiderült, hogy a Netflix figyelése, miközben az TunnelBear aktív, aktív gyakorlatilag lehetetlen.

Az TunnelBear sebességteszt eredményei

Adatátviteli sebesség teszt a A TunnelBear csalódást okozó eredményeket hozott. Általánosan érthető, hogy bármilyen VPN használata könnyebben lelassítja a webes forgalmat. Úgy tűnik azonban, hogy a legfontosabb VPN-k egyáltalán nem befolyásolják az adatátviteli sebességet. Az TunnelBear esetében nem ez a helyzet.

Amikor bejelentkezik egy szerverre New York City-ben, a tesztelés eredménye 33,38 Mbps volt letöltéseknél és 15,04 Mbps letöltéseknél. Ez aligha lenyűgöző. Valójában, ha az internetes forgalom sebessége állandóan ilyen lassú lenne, online életét állandó csalódással töltötte volna.

A dolgok csak kissé jobbak voltak amikor csatlakozik az amszterdami szerverhez. Az 52,26 Mbps és a 27,20 Mbps letöltések még mindig nem állnak rendelkezésre kiváló minőségű VPN-kkel.

alagút-sebesség eredmény

A londoni szerverhez való csatlakozás valamivel lassabb eredményeket adott. Az átlagos letöltés 50,10 Mbps és az átlagos feltöltés 48,36 Mbps nem jelent pontosan az TunnelBear számára bármiféle böjtölési jogot.

A legmegvetõtlenebb teljesítmény azonban a hongkongi szerver volt. Csak 7,54 Mbps letöltési sebességgel és 2,63 Mbps feltörő sebességgel a szokásos online feladatok elvégzése napokba telt..

Ha kiváló adatátviteli sebességet igényel online állapotban, akkor más VPN-szolgáltatót kell igénybe vennie.

Az TunnelBear naplózási politikája

Mint sok VPN-szolgáltató, az Tunnel Bear egy „bejelentkezés nélküli” politikát hirdet. Az amerikai tulajdonos és a kanadai székhely esetében azonban ez valószínűleg nem igaz. A cég adatvédelmi politikájának olvasása során kiderül, hogy a vállalat valószínűleg sokkal több adatot nyomon követ, mint sok felhasználó szeretne.

A TunnelBear adatvédelmi politikája és a naplóvezetési szabványok nem különösebben rettenetesek. Világosan kijelentik, hogy a vállalat nem vezet nyilvántartást arról, hogy mely IP-címek látogatják meg a webhelyüket, vagy akár azokat az IP-címeket sem, amelyeket a felhasználók a szolgáltatás közben látogatnak.

A DNS-lekérdezések hasonlóan privát jellegűek. Az TunnelBear nem rögzíti azokat az online szolgáltatásokat, webhelyeket vagy alkalmazásokat, amelyekhez az ügyfelek a VPN-hez kapcsolódva férnek hozzá.

alagútfedélzeti naplózási politika

Ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy nyilvántartást vezetnek az egyes felhasználók személyes adataival kapcsolatban. Ez magában foglalja az ügyfél által használt operációs rendszert, valamint nevét, e-mail címét és a számlázáshoz használt hitelkártya utolsó négy számjegyét. Az egyedi vevők által felhasznált adatok mennyiségét is nyilvántartják.

Mindent összevetve, ez egy csomó információ, egy helyen tárolva. Az TunnelBear valószínűleg megfelelő biztonsággal rendelkezik, de ha nagyon érzékenyen reagál a személyes adatainak őrzésére, érdemes fontolóra vennie egy olyan VPN szolgáltatást, amely lehetővé teszi, hogy teljesen névtelen maradjon, és lehetőséget adjon arra, hogy anonim módon, például ajándékkártyákkal fizethessen..

Az TunnelBear árazási lehetőségei

Sok VPN-től eltérően az TunnelBear lehetővé teszi, hogy ingyenesen megtapasztalják szolgáltatásaikat. Valójában, ha csak bizonyos tevékenységeire érzi az online biztonság védelmének szükségességét, akkor a „kis” csomag, amely semmit sem fizet, valószínűleg jól működik az Ön számára..

Ne feledje, hogy havonta csak 500 MB adatot kap e tervvel. A legtöbb felhasználó számára ez csak nem elegendő adat a folyamatos működéshez. Tehát mindenképpen tesztelje ki a szabad tervet, mielőtt minden grizzlybe kerülne.

alagút viselése

Azok az emberek, akik havonta fizetni akarnak, választhatják az „Óriás” tervet. Havonta 9,99 dollárért kapnak korlátlan adatot. A TunnelBear azonban megjegyzi, hogy legnépszerűbb tervük a Grizzly. Ez a csomag megköveteli, hogy egy év szolgálatot előre fizetjen. Az ár havi mindössze öt dollárnak számít, ami nem rossz üzlet, ha elégedett az adatátviteli sebességgel és az TunnelBear által nyújtott biztonsággal..

A TunnelBear nem kínál annyi fizetési lehetőséget, mint más VPN-szolgáltatók. A legtöbb nagy hitelkártya mellett elfogadják a Bitcoint is. Nem fizethet kiskereskedelmi ajándékkártyákkal, mint néhány nagyobb szolgáltatónál.

Az TunnelBear ajánlott?

tunnelbear logó

A TunnelBear aggódóan lassú adatátviteli sebessége azt jelenti nem ajánlott VPN szolgáltatás. Ezen felül szerverhálózatuk továbbra is kissé csalódást okoz, mivel a világ sok olyan területét, amelyre valóban szükség van megbízható VPN-szolgáltatásra, egyáltalán nem képviselik. Ez a korlátozott hálózat tovább nehezíti a felhasználókat a helyük megfelelő megtévesztésében.

Jó, hogy az TunnelBear ingyenesen kipróbálhatja szolgáltatásaikat. Ennek azonban egyszerűen nincs meg a hatalmas szerverhálózata és az adatátviteli sebesség, amelyet a versenytársak kínálnak, mint például Surfshark vagy NordVPN. Ha elhatározta, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyeri ki a rendszeréből, akkor alapvető fontosságú, hogy vegye fel a kapcsolatot egy legfontosabb VPN szolgáltatóval.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map