VPN-uhkamallin ymmärtäminen

Tässä artikkelissa analysoidaan VPN-uhkamalli. Tämä kattaa uhat, jotka VPN on suunniteltu suojaamaan, ja myös uhat, joita VPN ei voi torjua.

Uskomme, että ainoa asia, joka on pahempaa kuin ei turvallisuutta, on väärä turvatunne. Tästä syystä, olipa kyse sitten ProtonMailista tai ProtonVPN: stä, olemme aina täysin avoimia määritellessämme tarjoamiemme palvelujen uhkailumallin määrittämisessä..


Tämä artikkeli koskee melko nimenomaan ProtonVPN: ää, koska ProtonVPN sisältää ainutlaatuisia VPN-suojausominaisuuksia, joiden avulla se voi suojautua laajemmalta uhkilta verrattuna muihin VPN-palveluihin. Saadaksesi paremman kuvan VPN: n tietoturvariskeistä yleensä, katso tämä artikkeli parhaan VPN-palvelun löytämisestä.

ProtonVPN on suunniteltu toimimaan tehokkaasti seuraavissa tilanteissa:

Turvattoman Internet-yhteyden turvaaminen

ProtonVPN perustaa salatun tunnelin tietokoneesi ja minkä tahansa VPN-palvelimen välillä ympäri maailmaa. Tämä salattu tunneli on suojattu AES-256: lla, ja se estää käyttäjääsi hallitsevaa vastustajaa, joka hallitsee käyttämääsi Internet-yhteyttä, kykyä seurata liikennettäsi. Tämä tarkoittaa, että voit selata turvallisesti jopa julkisissa Internet-verkoissa.

Selaushistorian piilottaminen Internet-palveluntarjoajalta

Ainoa Internet-palveluntarjoajasi (ISP) näkyvä tieto on, että olet muodostanut yhteyden ProtonVPN-palvelimeen. Liikenteesi sisältö, mukaan lukien käymäsi sivustot tai siirrettävät tiedot, on piilotettu Internet-palveluntarjoajalta.

Tietojen syrjinnän estäminen

VPN-palvelu voi auttaa varmistamaan verkon neutraliteetin. Koska kaikki liikenteesi on salattu, palveluntarjoajasi ei voi selektiivisesti kuristaa tai hidastaa tietyn tyyppistä liikennettä.

Internet-sensuurin estäminen

Jos Internet-palveluntarjoajasi estää liikennettä tietyille verkkosivustoille (tai verkkosivustot estävät tiettyjen maiden vierailijoiden pääsyn), VPN voi auttaa ohittamaan nämä esteet ja varmistamaan, että kaikki maailman tiedot ovat vapaasti saatavissa.

Turvallinen tiedostojen jakaminen tai bittorrent

Monet Internet-palveluntarjoajat estävät bittorrent- tai muut tiedostonjakoprotokollat. Vielä pahempaa, tiedostojen jakaminen voi johtaa ankariin seuraamuksiin ja sakkoihin joissakin maissa. ProtonVPN sallii turvallisen tiedostojen jakamisen ja bittorrentin, koska reititämme P2P-liikenteen turvallisten maiden läpi. Huomaa, että sveitsiläisenä yrityksenä virallinen käytäntömme on Sveitsin lainsäädännön mukainen, joka sallii tiedostojen jakamisen vain henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen käyttöön.

ProtonVPN tarjoaa myös suojan seuraavissa tilanteissa:

Suojaus VPN-kompromisseilta

ProtonVPN: n ainutlaatuisen Secure Core -arkkitehtuurin takia voimme suojata henkilöllisyytesi, vaikka poistuisit palvelimesta maassa, jolla on laaja valvontainfrastruktuuri ja -ominaisuudet (Yhdysvallat, Iso-Britannia jne.). Tämä tarjoaa ylimääräisen turvallisuuden siinä tapauksessa, että edistyksellinen vastustaja napauttaa poistumispalvelimiamme ja suorittaa korrelaatio- / ajoitushyökkäyksiä. Voit oppia lisää Secure Core -järjestelmästä täältä.

Suojaus online-seurantaa vastaan

ProtonVPN pystyy puolustamaan suurinta osaa IP-pohjaisesta seurannasta, koska yhteydenpito jonkin VPN-palvelimen kautta peittää todellisen IP-osoitteesi. Seuranta suurissa, yksityisyyttä loukkaavissa yrityksissä, kuten Googlessa tai Facebookissa, on kuitenkin hiukan edistyneempi. Näin ollen, vaikka peität todellisen IP-osoitteesi, yritykset kuten Google ja Facebook voivat silti seurata sinua useilla Internet-sivustoilla evästeiden tai kankaassa olevien sormenjälkien avulla. Siksi, jos haluat todella pysyä jäljittämättömänä verkossa, on myös tärkeää poistaa evästeet, käyttää yksityistä selaustilaa ja käyttää yksityisyyttä parantavia selaimia (ei esimerkiksi Google Chromea).

ProtonVPN ei voi puolustaa sinua seuraavista tilanteista:

Pysyminen täysin nimettömänä verkossa

Näet usein VPN-palveluiden väittävän, että heidän VPN voi tehdä sinusta täysin nimetön verkossa. Tämä ei ole totta, katso esimerkiksi aiemmin käsitelty seurantakysymys. Täysi nimettömyys VPN-palvelun kanssa on teknisesti mahdotonta, koska vaikka vierailemasi sivustot eivät tiedä todellista IP-osoitettasi, VPN-palveluntarjoaja tietää AINA IPT-osoitteesi. Siksi, vaikka voit varmasti kirjautua ProtonVPN-palveluun nimettömästi (käyttämällä nimettömää ProtonMail-sähköpostiosoitetta), koska olet yhteydessä palvelimiin, tiedämme todellisen IP-osoitteesi.

Siksi ProtonVPN: n nimettömyys ei johdu teknisestä takuusta, vaan heikommasta juridisesta takuusta. Sveitsin lain mukaan meitä ei voida pakottaa kirjaamaan IP-osoitteitasi, ja siksi vaikka meillä on teknisesti pääsy IP-osoitteisiisi, emme voi olla laillisia velvoitteita sen kirjaamiseen ja luovuttamiseen. Tämä on varsin ainutlaatuista Sveitsille ja yksi syy päätimme perustaa ProtonVPN Sveitsiin.

Kaistanleveyden kuristus

Jos Internet-palveluntarjoajasi päättää kuristaa koko Internet-yhteytesi, ProtonVPN ei voi tehdä mitään auttaakseen sinua ohittamaan sen, koska palvelimillemme VPN-yhteys muodostetaan palveluntarjoajan tarjoaman yhteyden yli..

Hienostunut sensuuri

Samoin, jos Internet-palveluntarjoajasi käyttää syväpaketintarkastusta (DPI), he voivat tunnistaa ja estää tai kuristaa liikenteen, joka menee VPN: n yli. He eivät voi purkaa liikennettä, mutta he voivat hidastaa tai estää sitä. Vaikka DPI: tä on mahdollista ohittaa fiksuilla keinoilla, hienostuneet sensuuriohjelmat voivat AINA estää VPN-liikenteen, jos he haluavat. Tämä johtuu siitä, että kuten muuallakin Internetissä, VPN-yhteydet muodostetaan TCP / IP: n kautta, mikä tarkoittaa, että vastustaja voi aina estää VPN: t vain estämällä yhteydet VPN-palvelimien IP-osoitteisiin. Juuri tätä Netflix ja Kiinan suuri palomuuri tekevät.

Muita mielessä pidettäviä asioita …

Internetistä löydät usein VPN-palveluita, jotka väittävät, että heidän palvelunsa tarjoavat täydellisen nimettömyyden, tyhjän suojan, ohittavat kaiken sensuurin, luodinkestävän suoratoiston jne. VPN: n tekniset rajoitukset ovat kuitenkin melko selkeät ja tekniikan määrittelemät. Yksinkertaisesti sanottuna, jokainen palveluntarjoaja, joka väittää toisin, joko valehtelee tai mikä pahempaa, ei ymmärrä täysin uhkia.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä – VPN Trust

On tärkeää pitää mielessä, että kun käytät VPN: tä, siirrät luottamusta tehokkaasti Internet-palveluntarjoajalta VPN-palveluntarjoajalle. Siksi on tärkeää miettiä, mitä VPN-palveluntarjoaja on tehnyt ansaitakseen tämän luottamuksen. Tämä on tärkeää, koska on olemassa suuri joukko VPN-palveluita, jotka ovat haitallisia ja joita käytetään haittaohjelmien levittämiseen. Suojausryhmämme on myös tunnistanut ainakin yhden VPN-palvelun, joka muuttaa tietokoneesi osaksi bottiverkkoa. Lisätietoja suosittelemme lukemaan tämän artikkelin VPN-luottamuksesta.

Kun käytät ProtonVPN: ää, uskot meille tehokkaasti Internet-liikenteesi. Vaikka uskommekin, että olemme tehneet paljon ansaitaksesi luottamuksesi, velvollisuutemme on kuitenkin huomauttaa, että sinun on silti luotettava meihin ProtonVPN: ää käytettäessä. Muita turvakysymyksiä varten voimme aina tavoittaa osoitteessa [email protected]

Parhain terveisin,
Proton Technologies -tiimi

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map