12 Biztonsági tippek az iPhone védelmére

Időben az összes információ, az elérhetőségektől a banki adatokig, okostelefonokra digitalizálódik. Ha az összes adatot egyetlen eszközbe foglalja, akkor ez érzékeny a megfigyelésre és az adatlopásokra.


Csak az a gondolat, hogy iPhone-jaink idegen kezekké válnak, meghűtést okoz nekünk, mivel érzékeny fényképeket, valamint jelszavakat és különféle egyéb személyes adatokat tartalmaz..

Legutóbbi jelentések egyes iOS-alkalmazásokról, amelyek jogosulatlanul rögzítik a felhasználók képernyőjét a Glassbox SDK-n keresztül. Ezek az alkalmazások képernyőképeket, billentyűzet-bejegyzéseket és egyéb képernyőn megjelenő interakciókat készítenek, majd továbbítják a Glassbox SDK-hoz vizsgálat céljából. Ez kissé riasztó helyzet volt az iPhone felhasználók számára.

A biztonság fenntartásához rendelkezésre álló néhány módszerrel továbbra is megbizonyosodhat az iPhone biztonságáról. Tájékoztatnunk kell azonban arról, hogy noha ezek a biztonsági tippek hozzájárulnak iPhone-jának magánéletének maximalizálásához, megfoszthatják Önt néhány kényelmes funkciójától..

12 tipp az iPhone biztonságának maximalizálásához

Az Ön iPhone-jával kapcsolatos információk, például jelszavak, üzenetek vagy banki adatok nyilvánosságra hozatalával kapcsolatos aggályai ésszerűek. Ez az útmutató tippeket nyújt arra, hogyan lehet megszabadulni ezektől a gondoktól. Bár maga az iOS rendszer elég biztonságos, de vannak olyan megközelítések, amelyekkel maximalizálható az iPhone biztonsága.

1. Rendszeresen frissítse az iOS rendszert

Annak érdekében, hogy megvédje iPhone-ját a potenciális hackertől vagy adatlopóktól, frissítse az iOS-t az Apple által biztosított legújabb verzióval. Ez magában foglalja a kis „pont” frissítéseket, amelyeket a felhasználók általában figyelmen kívül hagynak.

Folyamatos munkával a hackereknek gyakran sikerül hibákat vagy hibákat találniuk az Apple kódolásában, ezáltal lehetővé téve számukra, hogy kihasználják és hozzáférjenek az Ön adataihoz. Ennek előfordulásának megelőzése érdekében az Apple folyamatosan frissíti az iOS rendszert, hogy megtámadja a hackerek kísérleteit.

Az iOS jelenlegi verziója 12.1.4, de az Apple folyamatosan kiadja a pontfrissítéseket, ezért figyelni kell azokra. Ezeket a frissítéseket a biztonsági funkciók javítása és a korábban figyelmen kívül hagyott hibák kijavításához biztosítottuk.

Az iOS rendszeres frissítése az alábbiak szerint végezhető el:

 • Nyissa meg a „beállítások” alkalmazást
 • „Általános” lap.

Folytassa a „szoftverfrissítés” útmutatással a frissítés letöltésére és telepítésére, és megjelenik egy új szoftverfrissítés.

2. Engedélyezze a „Find My iPhone” elemet.

Egy másik megközelítés, amely segít biztosítani az iPhone biztonságát, az Apple által biztosított „Find my iPhone” alkalmazás használata. Ez akkor hasznos, ha véletlenül iPhone elveszik vagy ellopták. Ily módon az adatokat távolról törölhetik egy másik iOS-eszköz vagy az internet segítségével.

Ezen keresztül, még ha a hackert is sikerül elérni a telefonjához, az Ön adatai nem lesznek elérhetőek számára. Az iOS eszköz aktiválási kódja csak az adatok megtekintését teszi lehetővé.

Az alábbiakban bemutatjuk a „Saját iPhone-keresés” funkció használatát:

 • Jelentkezzen be a „Find my iPhone” alkalmazásba vagy az „iCloud” webhelyre.
 • Válassza az iPhone készüléket.
 • Érintse meg az „adatok törlése” elemet az adatok teljes törléséhez.

Az adatok automatikusan törlődnek, ha az eszköz Wi-Fi hálózathoz kapcsolódik, vagy törlődnek, amikor a készülék legközelebb csatlakozik a hálózathoz. Ha aggódik az adatok elvesztése miatt, akkor jobb, ha bekapcsolja az iCloud automatikus szinkronizálását.

Ez a szolgáltatás, amint azt a neve is sugallja, az elveszett eszköz helyének megtalálásában is segít. Fontos azonban megjegyezni, hogy az Apple csak akkor kap információt a hiányzó eszközről, ha a „Lost Mode” vagy a „Last Location”.

3. Állítson be egy erős jelszót

Erős jelszavak biztosítják az adatok jobb védelmét. Ezért azt javasoljuk, hogy állítson be egy alfanumerikus jelszót. Az elismert hosszú jelszavak szóváltásnak bizonyulhatnak, de biztosítják a magánélet védelmét is.

Ezenkívül bevezettek egy új, „GrayKey” néven ismert hackereszközöt is, amelyet a bűnüldözés és a kormány használ. Ez az eszköz másodpercek alatt megszakíthatja a négyjegyű kódot, míg a hatjegyű kód néhány nap alatt megtört.

Míg a kormánynak vagy a rendőrségnek nincs oka becsapni a telefonjait, de mi lényegünk az, hogy ha ilyen eszköz létezik, akkor valószínűsíthető, hogy hasonló eszközök jelennek meg hackerek vagy kíváncsiskodó szemmel.

Bár a közelmúltban beszámoltak arról, hogy az Apple sikeresen gátolja meg ezt a „GrayKey” hackereszköz támadását az iOS biztonságának megsértésén, továbbra is úgy gondolják, hogy erős alfanumerikus jelszavakat használnak, ellentétben a rövid négy- vagy hat számjeggyel, mivel ezekbe nehéz betörni. A Touch ID / Face ID használata szintén megbízhatónak tekinthető.

Erős jelszó létrehozásához kövesse a megadott lépéseket:

 • Menj a beállításokhoz.’
 • Nyissa meg a Touch ID / Face ID és a jelszót.
 • Írja be az aktuális kódot.
 • Érintse meg a jelszó megváltoztatását.
 • Írja be a jelszót.
 • Folytassa a „jelszót”.
 • A megadott lehetőségek közül választhat numerikus vagy alfanumerikus kódot.
 • Most írja be az új kódot, és ellenőrizze azt.

4. Aktiválja az „Adatvédelem” funkciót

Ez a pont néhány ember számára elégedetlennek tűnik, de elősegíti a maximális adatvédelmet. Az Apple biztosítja a felhasználók számára, hogy telefonjaik beállításához az adatok törlődjenek. Ez az „adatvédelem” jellemzője az, hogy ha valaki tíz sikertelen kísérlettel lép át a helyes jelszó beírására, akkor az eszközön lévő adatok automatikusan törlődnek..

Ez kissé aggasztó azok számára, akik hajlamosak elfelejteni jelszavaikat, mivel vannak olyan jelentések, amelyek szerint az emberek véletlenül törölték az adataikat. Ezek általában ugyanazok az emberek, akik nem használják az iCloud automatikus szinkronizálási lehetőséget.

Ezért ennek a funkciónak a használatához elengedhetetlen az iCloud szinkronizálás bekapcsolása. Ilyen módon abban az esetben, ha elfelejti a jelszavát, vagy ha az eszköz gyermekek kezébe kerül, és az adatok törlődnek, akkor továbbra is lehetősége van helyreállítani az iCloud-ból..

Az „adatvédelem” funkció bekapcsolásához kövesse az alábbi lépéseket:

 • Nyissa meg a „beállításokat”.
 • Érintse meg az Érintő-azonosító és a jelszó, vagy az arc-azonosítót.
 • Engedélyezze az oldal alján található „adatok törlése” opciót.

5. Ne dobja az Apple készülékét börtönbe

A Jailbreak megkerüli az Apple által az eszköz operációs rendszerére megállapított korlátozásokat. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára az egyébként az iPhone felhasználókra korlátozott alkalmazások és szoftverek elérését. Ezenkívül testreszabhatóbb lehetőségeket kínál a felhasználók számára.

Akár olyan vonzó, mint a börtön törés, az eszköz hangzik, ám erõsen ajánlott. Ennek oka az, hogy az eszköz börtönbe kerülése tehetetlenné teszi a vírusokat és más rosszindulatú programokat. A jailbroken eszközzel veszélyt jelenthet olyan szűrő nélküli alkalmazások letöltésére, amelyek vírusokat és más rosszindulatú programokat hoznak magukkal.

Ezen túlmenően az eszköz megrongálja az Apple által kifejlesztett eredeti biztonsági rendszert, ezáltal az eszközt biztonságtalanná teszi. Ezen túlmenően, ha egy eszköz megsérül, a garancia megszakad, így bármilyen probléma esetén nem kérheti az Apple-t, hogy segítsen.

6. Titkosítsa az iPhone biztonsági másolatát

Ez az elővigyázatosság különösen akkor fontos, ha az iPhone készüléket laptop vagy számítógéppel szinkronizálja. Ez azt jelenti, hogy bármi is van a telefonban, az abban a szinkronizált eszközben is található. Biztosítsa az iPhone adatainak titkosítását.

Ezt megteheti az iTunes alkalmazásban, ha két iPhone készülék szinkronizálva van. Az iTunes általában nem készít biztonsági másolatot adataira, például jelszavakra vagy internetes előzményekre. A titkosítás bekapcsolása után ezekről az adatokról is biztonsági másolatot készíthet.

Kövesse az alábbi lépéseket az iPhone biztonsági másolatának titkosításához:

 • Csatlakoztassa az eszközt a számítógéphez.
 • Nyissa meg az iTunes alkalmazást.
 • Válassza ki azt az eszközt, amelynek adatait titkosítani kívánta.
 • Lépjen a biztonsági mentés szakaszba.
 • Jelölje be az iPhone / iPad titkosításának jelölőnégyzetét.

Az iCloud funkciója a biztonsági mentés adatainak automatikus titkosítása, így nem kell tennie semmit a szolgáltatás engedélyezéséhez..

Ezek a lépések az „adatmentés” engedélyezéséhez az iCloudon keresztül.

 • Nyissa meg a „beállítást”.
 • Lépjen az Apple ID szalaghirdetések oldalára.
 • Indítsa el az iCloud-ot.
 • Váltás az iCloud Backup mellett található kapcsolóra.
 • Érintse meg a „mentés” elemet.

7. Kapcsolja ki a képernyőzár opciót

Még ha nagyon biztonságos zárjelszó-jelszóval is rendelkezik, mégis kissé könnyű feltörni az iPhone-jába. Az Apple asszisztens, Siri nagyszerű és hasznos szolgáltatás, ám gyakran hasznos kísérletként túl sok információt tár fel.

A Siri gyakran kér ellenőrzést, mielőtt hozzáférne a fényképekhez, névjegyekhez vagy egyéb személyes adatokhoz, de vannak olyan esetek, amikor az emberek találtak módot ezen ellenőrzési módszerek megkerülésére. Ezért jobb, ha a Siri le van tiltva a lezárási képernyőn, bármennyire is kényelmes.

A hackerek egy másik módja annak, hogy hozzáférjenek a telefonjához, vagy legalább egy kis idő telik el a jelszó megkerüléséhez, a zárolási képernyőn lévő vezérlőközponton keresztül. A zárolási képernyőn lehetősége van a repülési mód bekapcsolására. Ha iPhone-ja repülési módban van, akkor nem tudja megnézni azt a Find my iPhone funkción keresztül.

A képernyőzár letiltása az alábbiakon keresztül lehetséges:

 • Menj a beállításokhoz.’
 • Lépjen a Touch ID / Face ID elemre és a jelszóra.
 • Kapcsolja ki a Siri és a vezérlőközpont „hozzáférés engedélyezése zárolt állapotban” funkcióját.

8. Kapcsolja ki az automatikus kitöltést

Az Apple kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy arra készteti a felhasználókat, hogy mentsék meg adataikat, miután teljesítették a bejelentkezési lehetőségeket. Ez egy nagyon kényelmes szolgáltatás, mivel azt jelenti, hogy nem kell mindig emlékezni a jelszavakra. Egy egyszerű érintés lehetővé teszi a kívánt adatok elérését.

Most tudjuk, hogy rendkívül bosszantó lehet minden alkalommal, amikor bejelentkezik, és jelszavakat kell beírnia, de ha a telefon idegen kezébe kerül, akkor könnyen hozzáférhet személyes adataihoz, függetlenül a kényelemtől, még mindig jelentős. az „automatikus kitöltés” ​​opció letiltásához.

Az automatikus kitöltés kikapcsolható az alábbi módszerrel:

 • Menj a beállításokhoz.’
 • Nyisd ki a Safarit.
 • Kikapcsolja az automatikus kitöltést.

9. Kapcsolja be a két tényezős hitelesítést

Ha be van kapcsolva az iCloud biztonsági mentése, akkor jobb, ha a két tényezőjű hitelesítés be van kapcsolva. Ez az innovatív szolgáltatás extra védelmet nyújt a felhasználók számára. A szolgáltatás bevezetésének célja az Apple ID, valamint az iCloud fiók védelme az illetéktelen hozzáférés ellen.

A kétlépcsős hitelesítés biztosítja az Apple ID-ben mentett adatok védelmét, és az iCloud-fiókhoz, amely dokumentumokat, képeket, fizetési információkat stb. Tartalmaz, a bekapcsolt kétlépcsős azonosítással egy másik Apple-eszközre lenne szükség ahhoz, hogy hozzáférjen a fiókhoz, még akkor is, ha megvan a jelszavad.

Ha az iPhone készülékben be van kapcsolva a két tényezős hitelesítés, akkor párosulnia kell egy megbízható Apple-eszközzel. Amikor először jelentkezik be az Apple ID-ből, ellenőrző kód jelenik meg a megbízható Apple-eszközön. Miután megadta ezt a biztonsági kódot az iPhone készülékébe, az eszköz jóváhagyásra kerül.

Ez egy kényelmes szolgáltatás, amelyet az alábbi lépésekkel lehet megfordítani:

 • Lépjen iPhone készülékének „Beállítások” alkalmazásába.
 • Koppintson a te nevedre írt nevedre.
 • Válassza a „jelszó és biztonság” lehetőséget.
 • Érintse meg a két tényezős hitelesítést.

10. Használjon megbízható töltőállomásokat

A töltőállomások kényelmesebbé válnak a repülőtereken, kávézókban és más nyilvános helyeken. Bár ezek az állomások nagyon illeszkednek, de nem garantált, hogy biztonságosak. A villám- és a töltőkábeleket adatátvitelre használják, tehát minden alkalommal, amikor csatlakoztat egy töltőállomást, van esély arra, hogy a telefon adatait feltárja.

Ezenkívül, miután az eszközt USB-n keresztül csatlakoztatta a lé-feltöltő állomáshoz, bármikor hozzáférhet vezeték nélkül az Ön hozzájárulása vagy ismerete nélkül, feltéve, hogy a hacker elérhető. Ezért jobb, ha van egy teljesen feltöltött energiabank, mivel nem kell függnie a töltőállomásoktól.

Azt is megszerezheti, hogy az adatszolgáltató blokkolja a töltőkábel használatát, ha nincs áram alatt, vagy zárolva tarthatja az eszközt, és nem használhatja, amikor csatlakozik egy töltőállomáshoz. Egy másik dolog, amit meg lehet tenni, hogy bekapcsolhatja az Apple által biztosított „USB korlátozott” módot.

Ezt a funkciót az Apple vezette be elsősorban azért, hogy megakadályozza a telefon támadását a bűnüldöző hatóságok és a bűnözők számára. Ennek a funkciónak a bekapcsolásával nem lehet hozzáférni az eszközhöz, annak feloldása nélkül.

Ez a szolgáltatás a következő módon kapcsolható be:

 • Nyissa meg a „Beállítások” elemet.
 • Lépjen a Touch ID és jelszó / Face ID elemre.
 • Helyezze be a jelszót a beállítások eléréséhez.
 • Görgessen lefelé az „USB-kiegészítők” opcióhoz.
 • Hagyja kikapcsolni, ha az „USB-kapcsolatok” révén le szeretné tiltani az eszközéhez való hozzáférést, ha már több mint egy órája volt a feloldása óta.
 • Kapcsolja be, ha azt akarja, hogy eszköze USB-kapcsolaton keresztül érhető el, még akkor is, ha egy órát nem oldotta fel a telefonját.

11. Használjon VPN-t

Az utóbbi időben az iPhone legbiztonságosabb módja a VPN-szolgáltatás használata. A VPN egy intelligens és ultramodern szoftver, amelyet az iPhone biztonságának fenntartására terveztek. A VPN extra védettséget biztosít, és lehetővé teszi, hogy készüléke fenntartások nélkül használjon.

A VPN-kiszolgáló biztonságos és magánjellegű hozzáférést biztosít az internethez. Elrejti a kapcsolatokat a kódon keresztül, és elrejti IP-címét még az internetszolgáltatóktól is, így szinte lehetetlenné teszi az adatok online nyomon követését..

VPN nélkül az Ön adatai nyilvánosak, és bárki is szippanthat. A VPN ezeket az információkat kódolja és biztonságot nyújt.

Az információkkal titkosítva senki sem férhet hozzá az eredeti titkosítási kulcs nélkül. Ezenkívül rejtett IP-címmel senki sem tudja követni téged. A VPN tehát egy extra védelem biztosítási módja.

A VPN beállításának lépései az iPhone készüléken.

 • Először “töltse le” a VPN alkalmazást iPhone-jára.
 • A regisztráció után felszólítást kap a VPN-konfiguráció elérésére az eszközön.
 • Koppintson az Engedélyezze a VPN konfigurálását az eszközére.
 • A „VPN-beállítások” megváltoztatásához be kell írnia a Touch ID-t.
 • Akkor lépjen a „beállítások” menübe.
 • Tab az „általános” fülre.
 • Lépjen a ‘VPN opcióra’, és kapcsolja be.

12. Abbanhagyja a nyilvános Wi-Fi-t

A nyilvános Wi-Fi a végső forrás a hackerek számára a potenciális célok halászatához. Ezért ajánlott a nyilvános kapcsolatok nem használata. Nyilvános kapcsolat személyes célokra történő felhasználása, például banki adatok átadása vagy üzleti célú felhasználása azt jelenti, hogy az adatait bárki számára felfedheti,.

Az iPhone rendelkezik azzal a funkcióval, hogy automatikusan csatlakozik a nyilvános Wi-Fi-hez. Ez a szolgáltatás nem számít, mennyire hasznos lehet kitéve a potenciális hackereknek és a számítógépes bűnözőknek, ezért nem túl okos ötlet a nyilvános Wi-Fi-hálózatok használata, és még ha ilyen is van, akkor jobb, ha VPN-vel használja..

Következtetés

Az adatok biztonsága az iPhone készüléken a legfontosabb dolog, amit aggódnia kell. Annak ellenére, hogy a számítógépes bűnöző behatol az iPhoneba, ez nem egyszerű, mégis odafigyelnie kell az összes olyan biztonsági tippekre, amelyek javítják az adatok védelmét.

Ne tedd nehézséget nekik, bár robusztus is lesz számukra. A Touch ID és az erős jelszó sokat segít a nagy biztonság megteremtésében. A kétlépcsős azonosítás és az automatikus Wi-Fi kapcsolat elvetése szintén javítja a biztonságot. Sőt, számos más lehetőség, amelyekről a fentiekben már szóltunk, minden bizonnyal segíteni fog az iPhone kívánt és tökéletes biztonságának megteremtésében.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map