Beste veilige berichten-apps voor Android en iOS


Het tijdperk van internet en communicatie beweegt zich vooralsnog het snelst, met steeds toenemende technologische kenmerken. De surveillanceactiviteiten nemen echter overal ter wereld enorm toe en er worden wetten voor het bewaren van gegevens ingevoerd. Dit heeft het bijhouden van gebruikersgegevens enorm verhoogd en bij de mensen zorgen gewekt.

Om het probleem op te lossen, hebben tech-eigenaren een revolutie teweeggebracht in hun apps, waardoor ze de gecodeerde berichten-apps zijn om de communicatie te beveiligen. Deze messenger-apps zijn zo ontworpen dat de communicatie tussen u en een andere persoon niet wordt gevolgd. Dit is mogelijk via een functie die bekend staat als end-to-end-codering.

De kaders van end-to-end-encryptie zijn bedoeld om alle pogingen tot verkenning of verandering te ondermijnen, aangezien geen enkele buitenstaander de informatie die wordt overgebracht of weggezet kan ontwarren. Organisaties die end-to-end-versleuteling gebruiken, kunnen bijvoorbeeld de schrijfsels van de berichten van hun klanten niet aan de autoriteiten overhandigen.

End-to-end versleutelde berichtenapps?

In een E2EE-framework zouden encryptiesleutels gewoon bekend moeten zijn bij de overdragende partijen. Om dit doel te bereiken, kunnen E2EE-frameworks informatie coderen met behulp van een vooraf georganiseerde reeks afbeeldingen, een pre-shared secret (PGP) genoemd, of een eenmalig geheim dat afkomstig is van zo’n pre-shared secret (DUKPT). Ze kunnen ook ter plekke een geheime sleutel regelen met behulp van Diffie-Hellman key trade (OTR).

De beveiligde berichten-app maakt het voor de cyber-idioten en snuffelende ogen moeilijk om toegang te krijgen tot uw persoonlijke communicatie. Een gesprek tussen jou en de persoon aan de andere kant wordt onherkenbaar gemaakt voor een ander individu en het is bijna onmogelijk om het te decoderen.

Deze end-to-end-coderingsfunctie zorgt ervoor dat uw communicatie niet wordt misbruikt door een cyberaanval en tegen onrechtmatig gebruik. In sommige apps moet u deze functie echter inschakelen, anders wordt deze automatisch ingeschakeld.

Om het gesprek tussen de twee privé te houden, worden enkele van deze beste gecodeerde berichten-apps bedacht en hieronder besproken.

WhatsApp

De meest gebruikte app voor berichtenuitwisseling heeft eindelijk end-to-end-encryptie geïmplementeerd. Het duurde ongeveer 6 maanden voordat ze de functie volledig hadden geïmplementeerd. Door deze actie van de app-makers werd het volledig duidelijk hoeveel encryptie belangrijk is.

Het staat op de eerste plaats in de lijst met beste gecodeerde berichten-apps die volledige end-to-end-codering bieden. Het is nu voor cybercriminelen moeilijk geworden om WhatsApp te doorbreken en uw informatie te decoderen. WhatsApp slaat geen van uw berichten op hun servers op. Bovendien is het een gratis app en heeft het meer dan 1 miljard gebruikers over de hele wereld.

Gebreken:

Een beveiligingsingenieur en columnist bij het Onderscheppen, Micah Lee, vestigde de aandacht op het feit dat WhatsApp is gecodeerd, maar zoals aangegeven door de beschermingskennisgeving, kan WhatsApp gegevens over datum en tijdstempel (wel) bevatten met betrekking tot effectief overgebrachte berichten en de mobiele telefoonnummers die verband houden met een inhoudelijke handel.

Bovendien zal de berichtentoepassing eveneens “alle andere gegevens” verzamelen die wettelijk verplicht zijn te verzamelen. Ondanks wat te verwachten was, garandeerde WhatsApp vooraf dat er geen informatie met betrekking tot de gesprekken of daarmee geïdentificeerde gegevens op zijn servers zou worden opgeslagen.

WhatsApp is eigendom van Facebook en Facebook ontgint de metagegevens van hun gebruikers. Het is beschut om te accepteren dat het hetzelfde zal doen voor WhatsApp; op deze manier is 100 voor elke cent bescherming niet haalbaar vanuit het perspectief van een klant.

Een Twitter-gebruiker met de naam YourAnonNews (niet bekend of geïdentificeerd met anoniem) waarschuwde klanten om niet opgefokt te worden voor de end-to-end-codering, aangezien de moederorganisatie Facebook is.

Raak niet enthousiast over #WhatsApp-codering, ze hebben waarschijnlijk een achterdeur, ze zijn nog steeds eigendom van #Facebook (aannemer van de overheid)

– Anoniem (@YourAnonNews) 5 april 2016

Downloaden:

Android [/ button] en
iOS [/ button]

Viber

Viber is ook de instant encrypted messaging-app, het introduceerde end-to-end encryptie in hun nieuwste 6.0-versie. Ze hebben ook een overzicht van hun codering gegeven, zodat degenen die op zoek zijn naar geavanceerde beveiliging dit kunnen achterhalen.

Ze hebben een uitzondering genoemd die deze codering niet zou dekken, namelijk de bijlagen via de iOS-share-extensie.

De officiële verklaring:

Bijlagen die via deze methode zijn verzonden, zijn nog steeds versleuteld tijdens verzending (met HTTPS), maar zijn niet end-to-end versleuteld. Om ervoor te zorgen dat uw afbeeldingen en video’s volledig end-to-end gecodeerd zijn, stuurt u ze rechtstreeks vanuit uw Viber-applicatie en niet vanuit de iOS-afbeeldingenbibliotheek. Deze beperking is alleen van toepassing op iOS en zal in een toekomstige release worden behandeld.

Gezien dit, moet je ervoor zorgen dat je de methode van delen gebruikt waar Viber op wees. Al uw gegevens worden vanaf uw kant tot aan de ontvanger versleuteld. Viber is een gratis app met ongeveer 754 miljoen gebruikers.

Downloaden:

Android [/ button] en
iOS [/ button]

LIJN

De lijn is gebouwd door Japanse ingenieurs. De uitvinding van deze app heeft een vreemd verhaal. Het werd gebouwd voor communicatie na een grote aardbeving die Japan in 2011 trof. De telecommunicatie-infrastructuur werd vernietigd als gevolg van de ramp, en de enige manier om te communiceren was via via internet verbonden platforms..

Toen het echter door het publiek in gebruik werd genomen, groeiden de gebruikers dramatisch. In 2015 overschreden de gebruikers 700 miljoen en in hetzelfde jaar introduceerde de lijn end-to-end encryptie. De functie is genoemd als briefverzegeling, schakel deze functie in en u bent klaar om te gaan. Line kan dus ook worden beschouwd als de veilige app voor versleutelde berichten.

Downloaden:

Android [/ button] en
iOS [/ button]

Telegram Messenger

Telegram is ook een veilige berichten-app die zich richt op snelheid en beveiliging. Toen WhatsApp in Brazilië werd verboden, begonnen mensen telegram als alternatief te gebruiken en dit helpt de applicatie om de kracht van de gebruiker te vergroten. Het is een gratis app met meer dan 100 miljoen gebruikers.

Een telegram heeft end-to-end-codering die wordt beschouwd als het meest beveiligde berichtenplatform. Als u berichten van uw kant verwijdert, worden dezelfde berichten aan de andere kant verwijderd.

Het biedt ook een functie die zelfvernietiging van de berichten, foto’s, video’s en bestanden veroorzaakt zodra ze worden geopend en gezien door de ontvanger. Uw vereiste bestanden worden binnen een bepaalde tijd verwijderd. Deze zelfvernietiging verwijdert berichten van zowel uw apparaat als dat van uw vriend.

De geheime chats van telegram zijn apparaatspecifiek, maar ze maken geen deel uit van de telegramwolk. Deze factor maakt duidelijk dat u toegang kunt krijgen tot de berichten vanaf het oorspronkelijke apparaat waarmee ze zijn verzonden. Dit betekent dat uw berichten veilig zijn tot het moment dat uw apparaat bij u is.

Stappen om de optie Geheime chat in te schakelen?

  • Ga naar geavanceerde instellingen
  • Schakel ‘geheime chats’ in

Downloaden:

Android [/ button] en
iOS [/ button]

IMessage en FaceTime

Het is een andere gecodeerde berichten-app, maar alleen voor iPhone- en Mac-gebruikers. Als u communiceert via deze applicatie, wordt uw informatie op alle apparaten beschermd. Het codeert alle berichten op uw apparaat op een manier die alleen toegankelijk is met een toegangscode.

Apple heeft beweerd dat er geen manier is om je berichten die zijn verzonden of ontvangen via iMessages en FaceTime te decoderen. Ze hebben ook uitgelegd hoe veilig iMessage echt is.

Download:

iOS [/ -knop]

Signaleer Private Messenger

Deze veilige messenger heeft ook zijn plaats gevonden in de meest gecodeerde berichten-apps en heeft een lange geschiedenis die we voor u zullen proberen samen te vatten. Whisper Systems heeft Signal ontworpen als afstammeling van twee afzonderlijke apps die zijn gewijd aan gecodeerd sms’en en gecodeerde spraakoproepen.

Versleuteling was altijd het hoofddoel van de producten van het bedrijf. Toen Twitter in 2011 werd bijgewerkt, was het doel om de beveiliging van het microbloggingbeleid te verbeteren.

Het bedrijf leverde voortdurend inspanningen en lanceerde Open Whisper Systems, een open source en een samenwerkingsproject. Signal is ook in dezelfde context ontworpen en het is ook een open source.

Vooraanstaande figuren van cyberveiligheid en privacy zoals Edward Snowden en Bruce Schneier gebruiken Signal. De enige reden achter het succes van deze app is dat alle communicatie end-to-end versleuteld is.

Downloaden:

Android [/ button] en
iOS [/ button]

Voxer

Voxer (Android, iOS) hanteert een meer stemgestuurde strategie dan een heleboel van deze verschillende applicaties, waardoor klanten spraakberichten kunnen verzenden zoals een walkietalkie of een push-to-talk-gadget. Klanten kunnen afstemmen op live in-applicatie berichten of berichten zoals spraakberichten later afspelen; ze kunnen ook inhoud, foto’s, opnamen en gebiedsberichten verzenden en ontvangen.

Desalniettemin ondersteunt de applicatie bijeenkomsten van maximaal 500 personen en discretionaire end-to-end gecodeerde berichten met behulp van het signaalprotocol. De applicatie is gratis, maar een eersteklas lidmaatschap opent hoogtepunten, bijvoorbeeld een grenzeloze berichtengeschiedenis, beheerderscontroles voor verzamelbezoeken en een walkietalkiemodus zonder handen. U moet zich aanmelden voor gecodeerde berichten met de modus Privéchat, in plaats van deze standaard ingeschakeld te hebben.

Download:

Android [/ button] en
iOS [/ button]

Cyber ​​Dust

De functies van deze app kunnen je aan het denken zetten over Snapchat. Het is een iets andere gecodeerde berichten-app die end-to-end-codering biedt als hun belangrijkste privacy- en beveiligingsdoel.

Met Cyber ​​Dust kun je sms-berichten, stickers, links, afbeeldingen, video’s en nog veel meer verzenden en ontvangen. Hiermee kunt u in feite onafhankelijk communiceren.

Niemand kan een screenshot van uw berichten maken, ook verdwijnt het bericht als u het leest, maar als u bereid bent om de berichten op te slaan, kunt u de optie inschakelen.

Cyber ​​Dust is eigenlijk een platform dat uw veiligheid en privacy verbetert. Business Insider, Financial Times, Forbes en Inc gebruiken deze app dagelijks.

Downloaden:

Android [/ button] en
iOS [/ button]

Threema

In het begin noemden de uitvinders het als “EEEMA” dat werd afgekort als “End-to-End Encrypted Messaging Application”, maar de drie ‘Es’ zagen er lastig uit en werden gewijzigd als ‘Threema’.

Het heeft end-to-end-codering, niet alleen voor berichten, maar ook mediabestanden, groepschats en statusupdates zijn volledig beveiligd. De makers van de app beweren ook dat de app de berichten van hun servers verwijdert zodra ze zijn verzonden en ontvangen.

De uitvinders behoren tot een onafhankelijk bedrijf in Zwitserland. Het is een betaalde app die 2,99 EUR kostte en in 2015 3,5 miljoen gebruikers had.

Download:

Android [/ button] en
iOS [/ button]

Pryvate

Pryvate (Android, iOS) is een andere gecodeerde berichtentoepassing, die is bedacht vanwege bekwame en zakelijke klanten. In ieder geval biedt de applicatie nog steeds enige sterke bruikbaarheid, zelfs in haar complementaire plan. De Pryvate Now-afgevaardigde biedt RSA 4096 gecodeerde spraak- en IM-informatiecapaciteiten, en bovendien zelfvernietigende berichten.

Klanten die bereid zijn om voor premiumlidmaatschappen te springen, krijgen privé-spraak- en videogesprekken, beveiligde telefoongesprekken, privé-e-mail, het opslaan van documenten en vijandige blokkeringsmaatregelen met als doel dat u de applicatie universeel kunt gebruiken. Nog een andere perfecte end-to-end app voor coderingsberichten.

Downloaden:

Android [/ button] en
iOS [/ button]

Conclusie

Met het verstrijken van de tijd heeft innovatie in technologie de dynamiek van beveiliging en privacy veranderd. Het briljante voorbeeld is encryptie, in het begin was het beperkt voor enkele doeleinden, maar nu is het uitgegroeid tot elk afzonderlijk netwerkapparaat.

We hebben de veiligste gecodeerde berichten-apps verzameld die worden gebruikt door de bekende figuren in de beveiligingssector en door veel prominente persoonlijkheden. De versleutelde berichten-app is de meest relevante keuze als u op zoek bent naar een betere beveiliging van uw berichten.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map