12 varnostnih nasvetov za zaščito telefona iPhone

Smo v času, ko se vse naše informacije, od stikov do bančnih podatkov, digitalizirajo v pametne telefone. Če imate vse podatke v eni napravi, je to občutljivo za nadzor in kraje podatkov.


Že samo misel na to, da naj bi se naši telefoni končali v rokah tujca, nam daje hlad, saj vsebuje občutljive fotografije, pa tudi gesla in različne druge osebne podatke.

Nedavna poročila o nekaterih aplikacijah za iOS, ki snemajo zaslon uporabnikov prek Glassbox SDK brez dovoljenja. Te aplikacije snemajo posnetke zaslona, ​​vnose na tipkovnici in druge interakcije na zaslonu in jih nato pošljejo na pregled v Glassbox SDK. To je bilo za uporabnike iPhone nekoliko zaskrbljujoče.

Še vedno lahko uspete zaščititi svoj iPhone na nekatere načine, ki so na voljo za vzdrževanje varnosti. Vendar vas moramo obvestiti, da vam bodo morda kljub temu, da bodo ti varnostni nasveti pomagali povečati zasebnost vašega iPhone, prikrajšali za nekatere njegove priročne funkcije.

12 nasvetov za povečanje varnosti iPhone

Skrbi glede razkritja podatkov vašega iPhone, kot so gesla, sporočila ali bančni podatki, so utemeljeni. Ta vodič vam ponuja nasvete, kako se znebiti teh skrbi. Sam sistem iOS je sicer precej varen, vendar obstaja nekaj pristopov za povečanje varnosti iPhone.

1. Redno posodabljajte iOS

Če želite zaščititi svoj iPhone pred morebitnimi hekerji ali podatkovnimi napadalci, naj bo iOS posodobljen z najnovejšo različico, ki jo ponuja Apple. To vključuje majhne posodobitve „pike“, ki jih običajno spregledajo uporabniki.

Hekerji z nenehnim delom pogosto uspejo najti vrzeli ali pomanjkljivosti v kodiranju Apple-a in jim tako omogočajo, da ga izkoristijo in dobijo dostop do vaših podatkov. Da prepreči, da bi se to pojavilo, Apple nenehno zagotavlja posodobitve za iOS kot način boja proti poskusom hekerja.

Trenutna različica iOS-a je 12.1.4, vendar Apples nenehno izdaja posodobitve točk, zato morate biti pozorni na njih. Te posodobitve so na voljo za izboljšanje varnostnih funkcij in zakrpanje prej spregledanih pomanjkljivosti.

Redno posodabljanje iOS-a je mogoče storiti kot:

 • Odprite aplikacijo »nastavitve«
 • Zavihek “splošno”.

Pojdite na navodila za posodobitev programske opreme, če želite prenesti in namestiti posodobitev, na voljo bo nova posodobitev programske opreme.

2. Omogočite “Najdi moj iPhone.”

Drug pristop, ki vam pomaga zagotoviti varnost iPhone je, da uporabite aplikacijo “najdi moj iPhone”, ki jo ponuja Apple. To je koristno, če se slučajno vaš iPhone izgubi ali ga ukrade. Tako bodo vaši podatki na daljavo izbrisani z drugo napravo iOS ali spletom.

Tudi če hekerju uspe dostop do vašega telefona, vaši podatki ne bodo na voljo za njegovo izkoriščanje. Aktivacijska koda v napravi iOS omogoča samo ogled podatkov.

Sledijo koraki za uporabo funkcije »Najdi moj iPhone«:

 • Prijavite se v aplikacijo »najdi moj iPhone« ali na »iCloud«.
 • Izberite svoj iPhone.
 • Dotaknite se “izbris podatkov”, da v celoti izbrišete svoje podatke.

Podatki se samodejno izbrišejo, če je naprava povezana z omrežjem Wi-Fi ali pa bodo izbrisani naslednjič, ko se naprava poveže v omrežje. Če vas skrbi izguba podatkov, je bolje, da vklopite samodejno sinhronizacijo iCloud.

Ta funkcija, kot pove že ime, pomaga tudi pri iskanju lokacije izgubljene naprave. Pomembno pa je zapomniti, da Apple informacije o manjkajoči napravi prejme le, če sta omogočena »Izgubljeni način« ali »Pošlji zadnjo lokacijo«..

3. Nastavite močno geslo

Močna gesla zagotavljajo boljšo zaščito podatkov. Zato priporočamo, da “nastavite” alfanumerično geslo. Resda se lahko dolga gesla izkažejo za težave, vendar zagotavljajo tudi zasebnost.

Poleg tega je bilo predstavljeno novo orodje za vdiranje, imenovano “GrayKey”, ki ga uporabljajo organi pregona in vlada. To orodje lahko v nekaj sekundah prekine štirimestno kodo, šestmestno kodo pa lahko prekinete v nekaj dneh.

Medtem ko vlada ali policija morda nimata razloga, da bi vdrli v vaše telefone, toda naš namen je, da če obstaja takšno orodje, obstaja velika verjetnost, da bodo podobne naprave prisotne s hekerji ali radovednimi očmi.

Čeprav so v zadnjem času objavljena poročila, da je Apple uspešno blokiral to hekersko orodje “GreyKey” zaradi kršenja varnosti iOS, še vedno velja, da uporablja močna alfanumerična gesla za razliko od kratkih štirimestnih ali šestmestnih, saj jih je težko vdreti. Uporaba ID-ja Touch ID / Face se prav tako šteje za zanesljivo.

Za ustvarjanje močnega gesla sledite spodnjim korakom:

 • Pojdite na »nastavitve«.
 • Odprite ID za dotik / osebni ID in geslo.
 • Vnesite trenutno geslo.
 • Dotaknite se gesla za spremembo.
 • Vnesite svojo geslo.
 • Pojdite na ‘možnosti gesla.’
 • Med ponujenimi možnostmi izberite številčno kodo ali alfanumerično kodo.
 • Zdaj vnesite novo kodo in jo preverite.

4. Aktivirajte funkcijo ‘Varstvo podatkov’

Ta točka se nekaterim morda zdi nezadovoljna, vendar pomaga zagotoviti največjo zasebnost. Apple svojim uporabnikom ponuja nastavitev telefonov za brisanje njegovih podatkov. Te funkcije “varstva podatkov” gredo tako, da če se nekdo prebije z desetimi neuspešnimi poskusi vnosa pravilnega gesla, se podatki v napravi samodejno izbrišejo.

To je zaskrbljujoče za ljudi, ki ponavadi pozabijo gesla, saj obstajajo poročila o tem, da ljudje po nesreči izbrišejo svoje podatke. To so običajno isti ljudje, ki ne uporabljajo naprave za samodejno sinhronizacijo iCloud.

Zato je pri tej funkciji nujno vklopiti iCloud sinhronizacijo. Tako v primeru, da kdaj pozabite svojo geslo ali če naprava ostane v otrokovi roki in se podatki izbrišejo, imate še vedno možnost, da jo obnovite iz iCloud.

Sledijo koraki za vklop funkcije „varstvo podatkov“:

 • Odprite »nastavitve«.
 • Dotaknite se Touch ID-ja in gesla ali Face ID-ja.
 • Na dnu strani omogočite možnost »zbriši podatke«.

5. Ne uporabljajte naprave Apple, ki jo zaprete

Jailbreak zaobide omejitve, ki jih Apple postavlja na operacijski sistem naprave. Uporabnikom omogoča dostop do aplikacij in programske opreme, ki so sicer omejene na uporabnike iPhone. Poleg tega omogoča več prilagodljivih možnosti za uporabnike.

Zdi se, da bi naprava lahko zvarila, da bo naprava zaradi zapora zaprta, vendar se močno odsvetuje. To je zato, ker bi naprava zaradi zapora zaradi virusov in druge zlonamerne programske opreme postala nemočna. Z napravo jailbroken bi bili v nevarnosti, da bi prenesli nekreirane aplikacije, ki bi s seboj prinesle viruse in drugo zlonamerno programsko opremo.

Poleg tega, če naprava pobegne iz zapora, moti prvotni varnostni sistem, ki ga je zasnoval Apple, zaradi česar naprava ni varna. Poleg tega, ko je naprava prekinjena, je garancija prekinjena, zato v primeru težav ne morete od Apple zahtevati, da vam pomaga.

6. Šifrirajte varnostno kopijo za iPhone

Ta previdnost je še posebej pomembna, če imate iPhone sinhroniziran s prenosnikom ali računalnikom. To pomeni, da bi bili ne glede na podatke v vašem telefonu tudi v tej sinhronizirani napravi. Podatke iPhone zaščitite tako, da jih šifrirate.

To lahko storite posebej v iTunes, ko sta dve napravi iPhone sinhronizirani. iTunes ponavadi ne ustvari varnostne kopije nekaterih vaših podatkov, kot so gesla ali spletna zgodovina. Ko je šifriranje vklopljeno, lahko varnostno kopirate tudi te podatke.

Če želite šifrirati varnostno kopijo za iPhone, sledite tem korakom:

 • Napravo priključite na računalnik.
 • Odprite iTunes.
 • Izberite napravo, katere podatki ste želeli šifrirati.
 • Pojdite na razdelek za varnostno kopiranje.
 • Potrdite polje za “šifriranje” varnostne kopije za iPhone / iPad.

iCloud ima funkcijo samodejnega šifriranja varnostnih kopij, zato vam ni treba storiti ničesar, da bi to funkcijo omogočili.

To so koraki za omogočanje varnostne kopije podatkov prek iClouda.

 • Odprite »nastavitev«.
 • Pojdite na pasice Apple ID.
 • Zaženi iCloud.
 • Preklopite stikalo poleg iCloud varnostne kopije.
 • Tapnite “backup” zdaj.

7. Onemogoči možnost zaklenjenega zaslona

Tudi če imate zelo varno geslo zaklenjenega zaslona, ​​je še vedno nekoliko enostavno vdreti v vaš iPhone. Applova pomočnica Siri je odlična in koristna funkcija, vendar pogosto v svojih poskusih, da bi bili koristni, na koncu razkrije veliko preveč informacij.

Siri pogosto zaprosi za preverjanje, preden zagotovi dostop do fotografij, stikov ali drugih osebnih podatkov, vendar so bili primeri, ko so ljudje našli načine, kako se izogniti tem načinom preverjanja. Zato je bolje onemogočiti Siri na zaklenjenem zaslonu, ne glede na to, kako priročno je.

Še en način, da hekerji dobijo dostop do vašega telefona ali vsaj dobijo nekaj časa, da obidejo geslo, je prek nadzornega centra, ki je prisoten na zaklenjenem zaslonu. Zaklenjeni zaslon ima možnost vklopa načina letenja. Z vašim iPhoneom v načinu letenja ga ne boste mogli iskati skozi funkcijo find my iPhone.

Onemogočanje zaklenjenega zaslona lahko storite s tem:

 • Pojdite na »nastavitve«.
 • Pojdite na Touch ID / Face ID in geslo.
 • Izklopite Siri in nadzorni center “dovoli dostop, ko je zaklenjen”.

8. Možnost samodejnega polnjenja izklopa

Apple ima ključno lastnost, da uporabnike poziva, naj shranijo svoje podatke, ko opravijo prijavo. To je zelo priročna funkcija, saj pomeni, da vam ni treba ves čas zapomniti gesla. Preprosta tapka omogoča dostop do vseh podatkov, ki jih želite.

Zdaj vemo, da je morda nadvse nadležno, da morate vsakič, ko se prijavite, vnesti gesla, toda če bi se vaš telefon končal v roki tujca, bi imel enostaven dostop do vaših osebnih podatkov, ne glede na udobje, pa je še vedno veliko da je onemogočena možnost samodejnega polnjenja.

Možnost samodejnega polnjenja je mogoče onemogočiti s to metodo:

 • Pojdite na »nastavitve«.
 • Odprite Safari.
 • Izklopi samodejno polnjenje.

9. Vklopite dvofaktorno overjanje

Če imate vklopljeno iCloud, je bolje vklopiti dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Ta inovativna funkcija svojim uporabnikom zagotavlja dodatno zaščito. Namen uvedbe te funkcije je bil zaščititi vaš Apple ID in račun iCloud pred nepooblaščenim dostopom.

Dvostopenjska avtentikacija zavaruje podatke, shranjene v Apple ID-ju, in račun iCloud, ki vključuje dokumente, slike, podatke o plačilu itd., Če je v dvostopenjskem preverjanju kdo potreboval, bi za dostop do računa potreboval še eno napravo Apple, tudi če imate geslo.

Z dvofaktorno avtentifikacijo, ki je vklopljena v vašem iPhone, jo potrebujete v kombinaciji z zaupanja vredno napravo Apple. Ko se prvič prijavite s Apple ID-ja, se bo na vaši zaupanja vredni napravi Apple prikazala potrditvena koda. Ko vnesete to varnostno kodo v svoj iPhone, je naprava odobrena.

To je priročna funkcija in se obrne s temi koraki:

 • Pojdite v aplikacijo iPhone za nastavitve.
 • Tapnite na ‘svoje ime’, napisano na vrhu.
 • Izberite “geslo in varnost.”
 • Tapnite dvofaktorno preverjanje pristnosti.

10. Uporabljajte zaupanja vredne polnilne postaje

Postaje za polnjenje so zdaj udobje na letališčih, kavarnah in drugih javnih mestih. Te postaje so sicer zelo primerne, vendar ni zagotovilo, da bodo varne. Za prenos podatkov se uporabljajo strelovodni in polnilni kabli, tako da lahko vsakič, ko vklopite polnilno postajo, izpostavite svoje telefonske podatke.

Ko je vaša naprava priključena na postajo za odstranjevanje soka prek USB-ja, lahko do nje kadarkoli brezžično dostopate brez vašega soglasja ali vednosti, dokler je heker dosegljiv. Zato je bolje imeti popolnoma napolnjeno banko moči, tako da vam ni treba odvisni od polnilnih postaj.

Prav tako lahko dobite polnilni kabel za blokiranje podatkov, ki ga boste uporabljali, ko ste zunaj, ali pa lahko držite napravo zaklenjeno in je ne uporabljate, ko je povezana s polnilno postajo. Še nekaj, kar lahko storite, je, da lahko vklopite funkcijo načina »USB omejen«, ki jo ponuja Apple.

Apple je to funkcijo uvedel predvsem zato, da prepreči, da bi ga organi pregona in kriminalci preprečili, da bi telefon predrl. Z vklopljeno funkcijo ni mogoče dostopati do naprave, ne da bi jo odklenili.

To funkcijo je mogoče vklopiti na naslednji način:

 • Odprite »Nastavitve«.
 • Pojdite na Touch ID in geslo / Face ID.
 • Vnesite geslo za dostop do nastavitev.
 • Pomaknite se navzdol do možnosti »USB dodatki«.
 • Pustite ga izključeno, če želite onemogočiti dostop do svoje naprave prek povezav USB, če je od odklenjenega minilo več kot eno uro..
 • Vklopite ga, če želite, da do vaše naprave dostopate prek povezave USB, tudi če telefona niste odklenili eno uro.

11. Uporabite VPN

V zadnjem času je najdragocenejša možnost za zaščito vašega iPhone uporaba storitve VPN. VPN je pametna in ultra moderna programska oprema, ki je zasnovana za vzdrževanje varnosti iPhone. VPN zagotavlja dodatno plast zaščite in omogoča uporabo naprave brez zadržkov.

Strežnik VPN zagotavlja varen in zaseben dostop do spleta. Svoje povezave prikriva prek kode in skriva vaš IP naslov tudi pred ponudniki internetnih storitev, zaradi česar je skoraj nemogoče slediti podatkom v spletu.

Brez VPN-ja so vaši podatki na razpolago za vsakogar, ki bi lahko prisluhnil. VPN kodira te podatke in zagotavlja varnost.

Z šifriranimi informacijami nihče ne more dostopati do njega, ne da bi imel izvirni šifrirni ključ. Poleg tega s skritim naslovom IP nihče ne more izslediti. Tako je VPN metoda zagotavljanja dodatne zaščite.

Koraki za nastavitev VPN-ja na iPhone.

 • Najprej prenesite aplikacijo VPN na vaš iPhone.
 • Po prijavi bo pozvan dostop do konfiguracije VPN v vaši napravi.
 • Tapnite in dovolite konfiguriranje VPN-ja v vaši napravi.
 • Če želite spremeniti nastavitve VPN, boste morali vnesti ID dotika.
 • Nato pojdite na »nastavitve«.
 • Zavihek ‘splošno’.
 • Pojdite na možnost »VPN« in jo vklopite.

12. Zapustite javni Wi-Fi

Javni Wi-Fi je najboljši vir za hekerje, ki lovijo potencialne tarče. Zato ni priporočljivo uporabljati javnih povezav. Uporaba javne povezave za osebne namene, kot je prenos bančnih podatkov ali uporaba za poslovno delo, pomeni, da se lahko podatki izpostavijo vsem, ki jih lahko pregledujejo.

iPhone ima funkcijo samodejne povezave z javnim Wi-Fi-jem. Ta funkcija ne glede na to, kako koristna vas lahko izpostavi potencialnim hekerjem in kibernetskim kriminalcem, zato uporaba javnih omrežij Wi-Fi ni zelo pametna ideja in tudi če jo uporabljate, zato je bolje, da jo uporabljate z VPN.

Zaključek

Varnost podatkov na iPhoneu je najpomembnejša stvar, ki bi jo morali skrbeti. Čeprav kibernetski kriminalec v iPhone ni preprost, vendar morate biti pozorni na vse podrobne varnostne nasvete, ki bodo izboljšali zaščito podatkov.

Težko jim otežite, čeprav bo tudi za vas zanesljiv. Touch ID in močno geslo vam veliko pomagata pri gradnji odlične varnosti. Varnost v dveh korakih in zavrnitev samodejne povezave Wi-Fi tudi izboljšata varnost. Poleg tega vam bo več drugih možnosti, ki smo jih povedali zgoraj, zagotovo pomagalo pri izgradnji želene in popolne varnosti za iPhone.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map