IPVanish recensie

IPVanish-logoScore:
8.3 / 10


IPVanish biedt zowel prestaties als kracht. De server netwerksnelheden zijn enkele van de beste die er zijn. En de client is zeer configureerbaar en zit boordevol functies. Hoewel niet zonder nadelen, vooral wat bezorgdheid over de privacy van gebruikers, is IPVanish een VPN die het overwegen waard is.

Voordelen
 • Uitstekende serversnelheden
 • Grote keuze aan coderingsinstellingen en privacyfuncties
 • Geen logboekbeleid
 • Staat torrenting toe
 • Maximaal 10 gelijktijdige verbindingen
 • Klantenservice bereikbaar via e-mail, chat en telefoon
Nadelen
 • Gevestigd in de Verenigde Staten
 • Werkt niet goed met Netflix of BBC iPlayer
 • Korte geld-terug-garantie van 7 dagen

IPVanish noemt zichzelf graag ‘De beste VPN-service ter wereld’ en ‘De snelste VPN-service ter wereld’. Aanspraak maken op de suprematie van VPN is één ding. Maar eigenlijk leveren is iets heel anders.

Ik ben nooit iemand die VPN-claims zonder meer accepteert. Daarom besloot ik IPVanish op de proef te stellen om te proberen marketingspins van de realiteit te scheiden.

Het resultaat? Deze IPVanish-recensie van boven naar beneden.

Hierin vindt u alles over de service, van wie erachter zit tot alle belangrijke functies die het biedt, van wat het geweldig doet tot waar het tekortschiet.

En hopelijk heb je tegen het einde een duidelijk idee van hoe waarheidsgetrouw IPVanish is en of het je tijd en aandacht waardig is.

IPVanish-overzicht

Laten we beginnen met een snelle introductie tot IPVanish en een overzicht van de voor- en nadelen.

Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten en bestaat sinds 2012 – langer dan 90% van de VPN-services die er zijn. Dat is positief.

Hoewel IPVanish aanvankelijk een onafhankelijke provider was, hebben ze sindsdien een aantal overnames gedaan – door het in Texas gevestigde netwerkbeveiligingsbedrijf StackPath in 2017 en de in Californië gevestigde technologiegigant j2 Global in 2019.

In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een robuuste VPN-service met veel beveiligings- en privacyfuncties en een servernetwerk dat meerdere continenten overspant – servers die ze zowel bezitten als beheren..

En de voordelen van IPVanish stoppen daar ook niet.

IPVanish Pros

Het bezit van hun servernetwerk, gecombineerd met een grote selectie aan encryptie- en protocolinstellingen – inclusief OpenVPN en 256-bit AES – helpt IPVanish om uitstekende beveiliging te leveren.

Er zijn ook geen IP- of DNS-lekken.

Serverbezit kan ook een goede zaak zijn voor de prestaties, en ook daar schittert IPVanish. Hun indrukwekkende verbindingssnelheden maken ze gemakkelijk een van de snelste VPN-providers die er zijn.

De service is breed compatibel en zou moeten werken met zowat elk met internet verbonden apparaat dat u bezit.

IPVanish staat ook torrenting toe en beweert geen logboeken bij te houden, hoewel er enkele vraagtekens staan ​​bij de laatste.

Ik zal natuurlijk al deze voordelen een stuk dieper in detail bekijken – dit is slechts een kort overzicht.

IPVanish Cons

Voor al hun voordelen heeft IPVanish een paar nadelen.

Mijn grootste zorg over het bedrijf is dat ze uit de Verenigde Staten zijn gevestigd. Het is geen geweldige jurisdictie voor privacy.

Ja, in theorie heeft de provider een niet-logbeleid. In de praktijk heeft IPVanish de Amerikaanse autoriteiten in het verleden echter geholpen door verzamelde gebruikersgegevens te verstrekken.

Het is iets gebeurd onder het vorige eigendom, en het huidige management zegt dat ze het nu nooit zullen laten gebeuren (hierover binnenkort meer).

Maar het stelt de vraag of IPVanish ooit zijn perfecte anonimiteitsclaims kan waarmaken vanwege de verschillende Amerikaanse wetten die het moet volgen.

Ondanks de uitstekende snelheden is IPVanish misschien ook niet zo’n goede keuze voor streaming. Ze werken niet erg goed met veel populaire services, waaronder Netflix of de BBC iPlayer.

En IPVanish biedt slechts een 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie – momenteel (verreweg) de kortste van alle top VPN-providers.

Kenmerken

Als er iets onbetwistbaar is aan IPVanish, is het dat ze een heleboel functies bieden. Sommige verbeteren de beveiliging en privacy. Anderen verbeteren de compatibiliteit en het nut.

Maar samen vormen ze een service die perfect bij u past, ongeacht waarom u een VPN wilt gebruiken.

Dodemansknop

Wanneer u uw privacy op internet wilt behouden, is een kill-schakelaar in uw VPN een must. En inderdaad, IPVanish komt met een.

Een kill-switch is een vangnetfunctie die alle internettoegang afsnijdt als de VPN-verbinding plotseling wordt verbroken. Onverwachte verbroken verbindingen komen niet vaak voor. Maar als privacy belangrijk is, is het goed om die extra beschermingslaag te hebben.

U kunt de kill-schakelaar inschakelen op IPVanish’s Windows-, macOS- en Android-clients.

IPVanish kill-schakelaar inschakelen

Het is de moeite waard om erop te wijzen dat maar weinig VPN-providers een volwaardige Android-kill-schakelaar bieden. Dus extra punten voor IPVanish daar.

Split Tunneling

Hoewel IPVanish split-tunneling biedt, doet dit dit alleen op de Android-client.

Met gesplitste tunneling kunt u sommige apps uitsluiten van het gebruik van de VPN en in plaats daarvan uw gewone internetverbinding gebruiken. Het maakt het niet nodig om de VPN continu in en uit te schakelen op basis van wat je doet.

Het is een handige functie als u bijvoorbeeld BitTorrent wilt gebruiken terwijl u tegelijkertijd lokale tv kijkt. De torrent kan door de VPN gaan – waardoor niemand kan ontdekken wat u doet – terwijl uw videostream dat niet doet.

Zoals gezegd implementeert IPVanish momenteel alleen split tunneling op Android. Als je het op Windows of macOS wilt gebruiken, is ExpressVPN daar een goede keuze.

IPVanish SOCKS5-proxy

Hoewel de meesten van ons het niet nodig hebben, krijg je wel toegang tot een IPVanish SOCKS5-proxyserver bovenop de reguliere VPN-service.

U kunt SOCKS5 zien als een versleutelingsvrije versie van een VPN.

Hiermee kunt u uw IP-adres verbergen zonder dat u de IPVanish-client hoeft te downloaden. U vermijdt ook de lichte prestatiehit die wordt geleverd bij het versleutelen van een verbinding.

Maar SOCKS5 gaat wel ten koste van privacy en beveiliging.

Door het gebrek aan codering, kan het gebruik ervan weinig voorkomen om bijvoorbeeld te voorkomen dat uw ISP of overheid uw verkeer analyseert.

Als je wat geavanceerder bent en er een specifiek gebruik voor hebt, is het hebben van SOCKS5-toegang een leuke bonus. Maar vaker dan opgemerkt, is vasthouden aan de VPN een veiliger gok.

TOR-compatibiliteit

TOR is een gratis, door vrijwilligers beheerd anonimiteitsnetwerk waar mensen terecht kunnen wanneer privacy van vitaal belang is. Met IPVanish kunt u het combineren met hun service.

Met andere woorden, u kunt TOR gebruiken terwijl u al verbonden bent met de VPN. Deze methode voegt een tweede beveiligingslaag toe en garandeert vrijwel uw anonimiteit.

Het nadeel van het gebruik van TOR met IPVanish – en inderdaad van elke andere VPN-provider – is dat je verbindingssnelheid waarschijnlijk zal vertragen tot een crawl. Maar wanneer absolute privacy uiterst belangrijk is, is het een kleine prijs die u moet betalen.

TOR via VPN is een geavanceerde privacyfunctie waar de overgrote meerderheid van ons nooit iets aan heeft. Maar als je het nodig hebt, is het er.

Verduisterde servers

Sommige netwerken, zoals bedrijven of scholen, blokkeren het gebruik van VPN. Sommige landen doen hetzelfde. Of ze nu terecht zijn of niet, ze hebben allemaal hun redenen.

Om dergelijke blokkades te omzeilen, biedt IPVanish VPN-serververduistering in een functie die ze “scramble” noemen.

IPVanish-serververduistering inschakelen

Scrambling werkt alleen met het OpenVPN-protocol. Het gaat erom dat uw verbinding eruitziet alsof deze geen VPN gebruikt, waardoor het voor elk netwerk veel moeilijker wordt om te blokkeren.

Het is een imperfect systeem en sommige meer geavanceerde methoden kunnen er nog steeds doorheen kijken. Maar tijdens mijn testen werkte het goed genoeg.

Werkt IPVanish in China?

Ondanks het implementeren van een vorm van verduistering van servers, is IPVanish niet de juiste keuze voor China. Om het simpel te zeggen: hun verduisteringsmethode is niet goed genoeg om voorbij de geavanceerde firewall van het land te komen.

Als dit een probleem is dat je probeert op te lossen, raad ik aan om in plaats daarvan naar VyprVPN te kijken.

Het op maat gemaakte en voortdurend evoluerende Chameleon-protocol van VyprVPN maakt ze tot een van de beste VPN’s voor China – hun staat van dienst in het vermijden van detectie is uitstekend.

Streaming-ondersteuning

IPVanish krijgt de hoogste cijfers voor downloadprestaties. Dat zou het een goede VPN moeten maken voor streaming, toch?

Niet noodzakelijk.

Hoewel de serversnelheden inderdaad meer dan goed genoeg zijn voor zelfs de hoogste videokwaliteit, heeft IPVanish over het algemeen moeite om toegang te krijgen tot veel populaire geo-geblokkeerde streamingdiensten.

Deze verklaring geldt met name voor alles wat buiten de VS is gevestigd, zoals de BBC iPlayer.

Werkt IPVanish met Netflix?

Wanneer u de IPVanish-website zorgvuldig bekijkt, is er een VPN-functie die velen van ons zoeken en die u nergens vindt vermeld: Netflix-ondersteuning.

Sinds begin 2016 heeft ieders favoriete streamingdienst er alles aan gedaan om het VPN-gebruik te blokkeren. En inderdaad, IPVanish lijkt het slachtoffer te zijn geworden.

Zoals de zaken er nu voorstaan, is de combinatie van IPVanish en Netflix verre van ideaal. Natuurlijk had ik toegang tot de Amerikaanse versie van de service. Maar ik had ook geen geluk met het streamen van de bibliotheek van een ander land.

IPVanish werkt niet met Netflix

Er is meer dan één VPN die veel beter met Netflix werkt dan IPVanish. Dus als u op zoek bent naar onbeperkte en consistente toegang, dan zou ik daar kijken.

IPVanish en Kodi

Kodi is een enorm populaire, open-source mediabeheer- en streaming-software. Een van de grote aantrekkingskracht is de mogelijkheid om gratis tv-programma’s en films te streamen.

Veel landen zien dit als het equivalent van het downloaden van die tv-programma’s of films. Het gebruik van Kodi wordt daarom vaak afgekeurd en kan u blootstellen aan juridische problemen.

Net als bij torrenting kun je jezelf beschermen door Kodi te gebruiken via een VPN-verbinding. En IPVanish werkt er heel goed mee.

U kunt IPVanish natuurlijk eenvoudig op uw apparaat installeren en al het verkeer via de VPN leiden. Maar er is ook een Kodi-plug-in waarmee u IPVanish rechtstreeks in de software kunt instellen.

Ik geef de voorkeur aan de tweede methode.

Maar welke kant je ook opgaat, het is gemakkelijk in te zien waarom IPVanish een van de go-to VPN’s is voor Kodi-gebruikers.

Torrenting en P2P-ondersteuning

Een internetactiviteit die tegenwoordig vrijwel alleen een VPN vereist, is het delen van bestanden. En als u dat doet, zult u blij zijn te horen dat IPVanish het gebruik van BitTorrent niet beperkt.

U kunt alle P2P-software gebruiken via zowel het reguliere netwerk als IPVanish’s SOCKS5-servers.

Of je nu kiest voor VPN of proxy, verwacht dat de downloadsnelheden uitstekend zijn.

Een ding dat ik moet opmerken is dat de Servicevoorwaarden van IPVanish een waarschuwing bevatten over het niet gebruiken ervan om auteursrechtelijk beschermd materiaal te downloaden.

Dat gezegd hebbende, beweert IPVanish geen verkeer te registreren of te volgen. Dus, hoe ze erachter kunnen komen dat er illegale downloads plaatsvinden, weet ik niet zeker. Maar het is iets om in gedachten te houden.

Gelijktijdige verbindingen

Als u van plan bent meerdere apparaten tegelijk met een VPN te gebruiken, is IPVanish een goede keuze. Ze laten je tot tien gelijktijdige verbindingen per account uitvoeren.

Het is een nummer dat ver boven het branchegemiddelde ligt – de meeste andere providers staan ​​niet meer dan vijf toe, als dat zo is.

Hoewel ik me moeilijk kan voorstellen dat je ooit meer nodig hebt, kun je, om welke reden dan ook, ook eens naar Surfshark kijken, dat een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen biedt.

Privacy en beveiliging

Zelfs de langste lijst met functies kan zinloos zijn als een VPN u niet de beveiliging en privacy biedt die ze zouden moeten hebben.

Maar behalve voor het land waar ze wonen en een geval uit het verleden van twijfelachtig gedrag, levert IPVanish daar ook.

Jurisdictie

IPVanish’s jurisdictie is naar mijn mening hun grootste zwakte op het gebied van beveiliging en privacy – ze zijn gevestigd in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse regering heeft een lange (en sommigen zouden zeggen, achterbakse) geschiedenis van digitale bewaking, meer dan enig ander land in de westerse wereld.

Er werd bijvoorbeeld ooit onthuld dat de NSA een apparaat had geïnstalleerd waarmee ze elk stukje data dat door AT ging, kon bespioneren&Het enorme internetnetwerk van T. Dat is behoorlijk groot.

Dus hoewel IPVanish een beleid heeft om niet te loggen en geavanceerde versleuteling gebruikt, is er weinig dat de NSA, FBI of een dozijn andere instanties ervan weerhoudt om IPVanish’s arm legaal te verdraaien om u te laten bespioneren.

Eerlijk gezegd is er geen bewijs dat dit is of ooit zal gebeuren.

Maar elke IPVanish-gebruiker die zich echt met privacy bezighoudt, zou een stuk beter slapen als het bedrijf offshore zou verhuizen naar een plaats waar de VS (of zijn bondgenoten) geen invloed hebben.

Logbeleid

IPVanish houdt geen logboeken bij. Dat is het enige dat hun ondermaatse jurisdictiekeuze een beetje gemakkelijker maakt om te slikken.

IPVanish is een VPN-serviceprovider zonder logboeken, wat betekent dat we geen gegevens over verbindingen, verkeer of activiteiten bijhouden met betrekking tot onze Services.

Dus tenzij iemand (ik kijk naar jou, NSA) in realtime verbindingen bekijkt vanuit het IPVanish-netwerk, mogen ze geen gegevens hebben over hoe je de service gebruikt.

Dat gezegd hebbende, was er in 2016 één geval waarin IPVanish, ondanks hun niet-logboekbeleid, autoriteiten informatie over een klant verstrekte.

Dat ging (en zou het ook) niet goed zitten bij iemand.

Nieuwe eigenaren van IPVanish hebben het incident inmiddels afgewezen. Hun belangrijkste argument was dat het gebeurde voordat ze bij het bedrijf betrokken waren.

Ze hebben zich opnieuw gecommitteerd aan het nullogbeleid van IPVanish en beloofden dat een dergelijke samenwerking niet onder hun hoede zou zijn en niet zal plaatsvinden.

En hoewel alleen de tijd zal uitwijzen of wat ze zeggen waar is, is er tot nu toe geen reden geweest om te twijfelen aan IPVanish’s hernieuwde toewijding aan privacy.

Maar als je een eenmalige waarschuwing hebt en je bent uit het beleid – en eerlijk genoeg – zijn er tal van andere uitstekende en onafhankelijk geverifieerde zero-log VPN’s waaruit je kunt kiezen.

Protocol en codering

Er zijn niet veel dingen die belangrijker zijn voor de privacy en beveiliging van een VPN dan de protocol- en versleutelingsstandaarden die het gebruikt. Op dat punt heeft IPVanish vrijwel alle bases gedekt.

Ze bieden zowat elke protocoloptie onder de zon:

 • OpenVPNL2TP
 • IKEv2
 • IPSec
 • SSTP
 • PPTP

Let wel, niet elk protocol is beschikbaar op elk platform. Op Android is uw enige optie bijvoorbeeld OpenVPN (met TCP of UDP – uw keuze).

OpenVPN is echter het vlaggenschipprotocol. Het maakt ook gebruik van 256-bit AES-codering, wat betekent dat het zo veilig is als mogelijk.

Elders gebruikt IPVanish een HMAC SHA1-handdruk en DHE-2048 Perfect Forward Secrecy. Vertaald in het Engels, betekent dit dat niemand – behalve uw apparaat en de IPVanish-server waarmee u verbinding maakt – enige kans heeft om uw verkeer te ontsleutelen.

Het enige protocol om weg te blijven (als je kunt) is PPTP. Het is jaren geleden gecompromitteerd en de enige reden waarom IPVanish het bevat, is vanwege de compatibiliteit met geselecteerde oudere apparaten.

De gedachte hier is dat zelfs onvolmaakte bescherming beter is dan helemaal geen bescherming. Ik ben het er niet mee oneens.

IPVanish DNS-lekken

Veel VPN-providers zien vaak één belangrijk privacyrisico over het hoofd: DNS-lekken.

Er treedt een DNS-lek op wanneer, hoewel uw gegevens via een VPN gaan, de DNS-zoekopdrachten van uw apparaat dat niet doen.

Als u zo’n lek heeft, zal iedereen met toegang tot het logboek van de DNS-server – meestal uw ISP – de naam kennen van elke website en online service die u bezoekt.

Het vermindert de effectiviteit van een VPN drastisch.

Gelukkig krijgt IPVanish hier een schone gezondheidsverklaring.

IPVanish slaagt voor een DNS-lektest

IPVanish voorkomt DNS-lekken door standaard DNS-servers te gebruiken die zij bezitten en beheren. Telkens wanneer u verbinding maakt met de VPN, is dit de enige plaats waar uw vragen terecht kunnen.

Op macOS – en alleen om een ​​of andere reden op macOS – kunt u de standaard overschrijven door uw eigen DNS-servers van derden op te geven in de voorkeuren van de klant.

DNS-servers van derden instellen in IPVanish macOS-client

Maar voor 99% van ons is dat niet nodig. IPVanish’s DNS-servers doen geweldig werk om uw VPN-verbinding lekvrij te houden.

Apps en klanten

Hoewel de IPVanish-client er in het begin misschien wat overweldigend uitziet met zijn verbindingstelemetrie vooraan en in het midden, is het zeer intuïtief en eenvoudig te gebruiken.

En, afkomstig van een provider die jaren had om hun gebruikerservaring te verfijnen, zou ik niet minder verwachten.

Op het moment van schrijven biedt IPVanish software voor de volgende besturingssystemen en platforms:

 • ramen
 • macOS
 • iOS
 • Android
 • Chrome OS
 • Brand TV

Ze geven u ook gedetailleerde installatie-instructies voor het uitvoeren van de VPN op Linux, Windows Phone en een verscheidenheid aan routers.

De lijst met door IPVanish ondersteunde routers is uitgebreid. Terwijl ik dit schrijf, maken niet minder dan vijftien routermerken en tientallen en tientallen modellen de doorslag. Het zou moeilijk zijn om ze allemaal op te sommen, maar als vuistregel zouden high-end RT-serie routers van ASUS en alles dat naar DD-WRT of Tomato is gespoeld, moeten werken.

Voor die platforms waar een klant beschikbaar is, is de look en feel overal redelijk consistent.

Het is duidelijk dat de mobiele clients een beetje touchscreen-flair hebben in vergelijking met de desktopversies. En sommige functies bestaan ​​alleen op één platform en niet op andere.

Maar als het erop aankwam, had ik geen hang-ups die heen en weer schakelden tussen hen – alle functies en functies waren waar ik had verwacht.

IPVanish-servers

IPVanish heeft een zeer respectabele 1437 servers in 53 landen.

Het is niet het grootste netwerk van alle topaanbieders – die eer gaat naar PureVPN – maar kan zich meer dan staande houden.

Laten we ook niet vergeten dat IPVanish hun hardware bezit – een pluspunt voor beveiliging en privacy – terwijl de meeste andere providers die van hen huren bij verschillende datacenters.

Als u geïnteresseerd bent, kunt u hier de volledige IPVanish-serverlijst vinden.

Het selecteren van een land, stad of zelfs een individuele server om verbinding mee te maken is een eitje. De lijst is volledig doorzoekbaar, sorteerbaar en filterbaar.

IPVanish-serverkeuzescherm

Een kaartweergave van de serverlocatie is ook beschikbaar in de desktopversies van de IPVanish-client.

Hoe snel is IPVanish?

Ik vermeldde bovenaan deze recensie dat IPVanish zichzelf beschouwt als de snelste VPN ter wereld. Hoewel ze niet helemaal nauwkeurig zijn – althans niet volgens mijn snelheidstests – hebben ze inderdaad niets om zich voor te schamen.

Zoals het geval is bij elke VPN-provider, zal het gebruik van IPVanish uw verbinding enigszins vertragen. Maar op enkele kleine uitzonderingen na zijn zowel download- als uploadsnelheden uitstekend.

Mijn beste downloadresultaat was 82,7 Mbps, met een gemiddelde snelheid van 60,4 Mbps voor alle geteste locaties.

Het beste uploadresultaat was een razendsnelle 67,4 Mbps met een algemeen gemiddelde van 54,6 Mbps.

En zelfs op de locaties waar de snelheid wat lager ligt (Duitsland en Frankrijk om precies te zijn), zijn ze nog steeds meer dan snel genoeg voor zwaar downloaden en videostreaming van hoge kwaliteit.

Hieronder vindt u een klein voorbeeld van mijn volledige IPVanish-snelheidstest.

Beste server
IPVanish beste VPN server snelheid testresultatenMet VPN IPVanish beste testresultaten bij baseline snelheidGeen VPN
Verenigde Staten
IPVanish Verenigde Staten VPN server snelheidstestresultatenMet VPN IPVanish Unites States baseline speed test resultsGeen VPN
Nederland
IPVanish Nederland VPN server snelheid testresultatenMet VPN IPVanish Nederland baseline snelheidstestresultatenGeen VPN

Een ding dat je misschien opvalt is het grote verschil tussen de VPN en geen VPN-nummers. Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Ik gebruik opzettelijk een snelle 500 Mbps down- en 100 Mbps up-verbinding, een die veel sneller is dan wat een VPN-provider momenteel aankan.

Door een sneller internet te gebruiken, zorg ik ervoor dat we de echte maximale snelheid zien die IPVanish’s servers bieden, niet een die wordt beperkt door mijn ISP.

IPVanish-klantenservice

Hoewel ik geen problemen heb ondervonden bij het instellen of gebruiken van IPVanish, is dat geen garantie dat niemand dat zal doen. Technologie is tenslotte technologie.

Het goede nieuws is dat IPVanish, als je problemen tegenkomt, een aantal van de beste klantenservice in de VPN-industrie biedt.

Het personeel is 24/7 beschikbaar via chat en e-mail – handig voor de meeste algemene vragen en operationele problemen.

Waar IPVanish-ondersteuning echt schittert, is aan de telefoon.

Telefonische ondersteuning is iets heel, heel weinig VPN-providers bieden. Het is duur om te bedienen en wordt daarom meestal vermeden zoals de pest.

Maar niet IPVanish. U kunt van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur Central Time doorgaan en met een echte persoon praten in hun callcenter in de VS..

En ik kan niet genoeg benadrukken hoe waardevol die optie kan zijn als iets in de war raakt. Een technisch probleem uitleggen (en proberen het op te lossen) aan de telefoon is zoveel gemakkelijker dan via een chat.

Ik heb een paar keer contact opgenomen met de ondersteuning met enkele algemene vragen (één keer per e-mail, één keer via de chat), en in beide gevallen vond ik ze snel en hoffelijk. En, belangrijker nog, de antwoorden die ik kreeg waren aan de bal.

Als je meer een doe-het-zelver bent, heeft IPVanish ook een vrij uitgebreide en gedetailleerde kennisbank op hun website.

IPVanish kennisbank voorbeeld

Van installatiehandleidingen tot het oplossen van een aantal technische problemen, ik vond de informatie goed in elkaar gezet en gemakkelijk te volgen (screenshots en zo).

Prijs en waarde

De beste manier om de prijs en waarde van IPVanish’s service samen te vatten, is door te zeggen dat het niet spotgoedkoop is, maar een koopje is voor wat je krijgt.

Met IPVanish kunt u kiezen uit drie abonnementslengtes: maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks.

Afhankelijk van welke optie u kiest, worden de standaard IPVanish-kosten per maand als volgt onderverdeeld:

 • 1 maandplan: $ 10,00 per maand
 • 3 maanden plan: $ 8,99 per maand
 • 1 jaarplan: $ 3,25 per maand

Het is vermeldenswaard dat IPVanish alleen maandelijks in rekening brengt met het abonnement ‘1 maand’. U moet het volledige bedrag vooraf betalen met een abonnement van “3 maanden” of “1 jaar”.

Zoals de meeste VPN-providers biedt IPVanish ook kortingen en verkopen op verschillende tijdstippen gedurende het jaar. Controleer voordat u zich aanmeldt of u een betere deal kunt krijgen.

Als betaalmiddel accepteert IPVanish alle gangbare creditcards, evenals PayPal. Er is helaas geen optie om met cryptocurrencies te betalen voor een betere anonimiteit.

IPVanish ondersteunt ook alle abonnementen met een geld-terug-garantie van 7 dagen.

Zeven dagen is echter aan de korte kant. De meeste providers bieden minimaal een maand, en de terugbetalingsperiode van de marktleider CyberGhost is een zeer genereuze 45 dagen.

Dat gezegd hebbende, het is iets waarop u kunt terugvallen als u binnen een week besluit dat IPVanish tenslotte niet de juiste keuze voor u is.

IPVanish gratis proefperiode

IPVanish biedt geen gratis proefversie en heeft dit al jaren niet meer gedaan. Voor een eersteklas VPN-provider is dat helemaal niet ongebruikelijk.

De beste optie die je hebt voor iets dat lijkt op een gratis proefperiode, is om je voor een maand aan te melden bij IPVanish en je abonnement op te zeggen binnen het geld-terug-venster van 7 dagen.

De geld-terug-garantie is onvoorwaardelijk, dus u zou geen problemen moeten hebben om een ​​terugbetaling te krijgen.

Afsluitende gedachten

Over het algemeen is er heel wat leuk aan IPVanish. Ze bieden uitstekende snelheden, een grote selectie aan beveiligings- en privacyfuncties, hebben een niet-logbeleid en worden geleverd met een van de beste klantenservice-ervaringen in de branche.

Twee dingen waar ik echter geen fan van ben, is hun Amerikaanse jurisdictie en degene die een overtreding registreert die onder het vorige eigendom plaatsvond.

Ze zijn ook niet de beste service voor het streamen van geografisch geblokkeerde niet-Amerikaanse inhoud.

Als een van deze dingen voor u van belang is, zijn andere goed beoordeelde providers betere opties. Bekijk gerust mijn aanbevelingen hier.

Maar als videostreamingservices buiten Amerika niet zo belangrijk voor je zijn, en je bent bereid voorbije tijden voorbij te laten gaan, is IPVanish een solide aanbeveling en een dienst waar je heel blij mee zou moeten zijn.

Dit vind je misschien ook leuk:
 • Werkt IPVanish met Netflix?
 • IPVanish Serverlijst

IPVanish-logoScore:
8.3 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map