NordVPN recensie

NordVPN-logoScore:
9.4 / 10


NordVPN is een provider die alles goed lijkt te doen. Het is een echte no-log-service, heeft een groot aantal snelle servers met een geweldige wereldwijde dekking en biedt een heleboel geavanceerde functies. En het zit ook allemaal verpakt in een supervriendelijke en intuïtieve klant. NordVPN is een service waar je niet mis mee kunt gaan.

Voordelen
 • Uitstekende privacy zonder logboekregistratie
 • Groot (en steeds groeiend) servernetwerk
 • Goede verbindingsprestaties
 • Speciale servers (inclusief dubbele VPN, versluierd en Tor over VPN)
 • Schone, gebruiksvriendelijke client
 • Werkt met Netflix en de meeste andere streamingdiensten
 • Staat Torrenting en P2P toe
 • Biedt speciale IP-adressen
Nadelen
 • Geen split-tunnelfunctie
 • Een beetje prijzig op kortere termijnplannen

Het is redelijk om te zeggen dat NordVPN een van de grootste en meest gebruikte VPN’s op de markt is. Maar omdat iedereen iets gebruikt, is dit niet altijd de beste keuze.

Dus, zoals ik doe met elke populaire VPN-service, besloot ik NordVPN op de proef te stellen. Is het vertrouwen dat zo velen van ons erin hebben gesteld, goed geplaatst? Kan het de functionaliteit, prestaties, privacy en beveiliging leveren die elke topleverancier zou moeten hebben?

Blijf rond terwijl mijn NordVPN-recensie uit 2020 je door alles leidt wat deze provider te bieden heeft, en alle stukjes die het misschien beter zou kunnen doen.

Een overzicht van NordVPN

Een reden voor de bekendheid van NordVPN is dat het al bijna een decennium bestaat – om precies te zijn sinds 2012.

Volgens de website van het bedrijf is het opgericht door ‘vier jeugdvrienden’ (wiens namen niet bekend worden gemaakt) en opereert het momenteel vanuit Panama.

De missie van NordVPN is om de idealen van een open internet voor iedereen te bevorderen, vrij van beperkingen, interferentie en censuur – dat is iets waar ik zeker mee aan de slag kan gaan.

En inderdaad, het klinkt allemaal best goed.

Panama is een uitstekende jurisdictie voor privacy en NordVPN heeft tot dusver een solide reputatie opgebouwd voor het verdedigen van de anonimiteit van gebruikers en internetvrijheden.

De enige zorg die me aanvankelijk opviel, was dat NordVPN abonnementen verwerkt via een in de VS gevestigd bedrijf genaamd CloudVPN. Maar laten we dat even op een laag pitje zetten – totdat we het over privacy hebben – en beginnen met te kijken naar de functies van NordVPN.

Kenmerken

Wanneer u zich verdiept in de lijst met functies die NordVPN biedt, realiseert u zich snel dat dit een van de meest complete en nuttige pakketten is die er zijn. Het biedt zo ongeveer alles wat elke andere concurrerende VPN doet en verschillende dingen die maar weinig anderen doen.

NordVPN en beveiliging

Velen van ons gebruiken VPN’s voor beveiliging, dus laten we daar beginnen.

NordVPN gebruikt 256-bit AES-codering op alle verbindingen met zijn servers. Voor OpenVPN implementeert het AES-256-CBC, terwijl IKEv2 / IPSec AES-256-CGM gebruikt.

Aangezien die cijfers en letters misschien niet voor iedereen van betekenis zijn, weet u dat beide opties zo hackbestendig en veilig zijn als mogelijk.

Alle serververbindingen gebruiken ook Perfect Forward Security (PFS) voor het uitwisselen van coderingssleutels, wat voorkomt dat iemand sessiesleutels steelt en uiteindelijk iets versleuteld leest.

NordVPN biedt u ook een kill-switchfunctie en DNS-lekbescherming om ervoor te zorgen dat geen van uw gegevens ooit onbeveiligd het internet bereikt.

De kill-schakelaar van NordVPN inschakelen

Samengevoegd zorgen deze functies voor een robuuste oplossing die u beschermt tegen iedereen die online over uw schouder probeert te kijken.

Dubbele VPN en ui over VPN

Als je het niet prettig vindt om je gegevensbeveiliging en privacy in te zetten op slechts één VPN-laag, biedt NordVPN een aantal extra opties. Beide kunnen uw anonimiteit naar een geheel nieuw niveau tillen.

De eerste is wat bekend staat als een multi-hop of dubbele VPN-configuratie. In deze opstelling gaan uw gegevens door twee afzonderlijke – en vaak ver van elkaar – VPN-servers voordat ze het internet verlaten.

Een dubbele VPN lijkt een beetje op een spelletje telefoon, maar dan zonder de grappige verkeerde vertalingen die de boodschap vervormen.

Met een tweede sprong op de weg kent geen enkel punt in de keten zowel de bron als de bestemming van uw gegevens – waardoor de anonimiteit en veiligheid toenemen.

NordVPN ondersteunt momenteel de volgende dubbele VPN-serverparen:

Land Door
CanadaVerenigde Staten
FrankrijkVerenigd Koningkrijk
Hong KongTaiwan
NederlandZweden, Zwitserland of Verenigd Koninkrijk
ZwedenNederland of Zwitserland
ZwitserlandNederland of Zweden
Verenigd KoningkrijkFrankrijk of Nederland
Verenigde StatenCanada

De andere functie die NordVPN biedt om uw privacy nog verder te vergroten, is de mogelijkheid om TOR te gebruiken via uw VPN-verbinding.

Het resultaat van deze methode is vergelijkbaar met een dubbele VPN, maar je krijgt onderweg nog veel meer serverhops en een willekeurige padkeuze.

Het nadeel van een TOR over VPN-configuratie is dat deze vrij traag is, zelfs in vergelijking met een dubbele VPN-oplossing. Maar als het koste wat kost op zoek is naar kogelvrije privacy, is het een geweldige functie om te hebben.

NordVPN met Netflix, BBC iPlayer en anderen

Een van de meest populaire toepassingen van VPN’s is het omzeilen van geografische inhoudsbeperkingen bij het streamen van video. NordVPN ondersteunt dit niet alleen, ze hebben er zelfs een hele functie omheen ontworpen genaamd SmartPlay.

Met SmartPlay kunt u eenvoudig verbinding maken met een VPN-server in welk land de inhoud ook is beperkt, en NordVPN doet de rest.

Dat betekent dat Netflix US (evenals elke andere Netflix-bibliotheek), Hulu, Amazon Prime, Disney +, de iPlayer van de BBC en nog veel meer allemaal binnen handbereik zijn.

En inderdaad, in mijn tests werkte het gebruik van NordVPN voor Netflix heel goed. Ik kon de Amerikaanse, Britse, Canadese, Australische, Nederlandse, Franse, Duitse en verschillende andere bibliotheken streamen zonder problemen.

NordVPN deblokkeert Netflix US

Ik had ook geen problemen om toegang te krijgen tot de iPlayer van de BBC, iets waar veel andere providers mee worstelen.

NordVPN deblokkeert de BBC iPlayer

Kortom, als u op zoek bent naar streaming, is NordVPN een uitstekende keuze. Er zijn maar weinig concurrenten die u toegang geven tot zoveel locaties en streamingdiensten. En nu weet je waarom ze altijd boven of boven aan mijn lijst met beste VPN’s voor Netflix zweven.

Torrenting en P2P-ondersteuning

Behalve streamen, gebruiken velen van ons ook graag VPN’s om bestanden met BitTorrent en andere P2P-software veilig te downloaden. Hoewel niet elke VPN dit ondersteunt, heeft NordVPN je gedekt.

NordVPN is een aanbieder zonder logboeken. Dat betekent dat zelfs trolls met copyright geen gegevens over gebruikers kunnen krijgen. En de Panama-jurisdictie van NordVPN zou zo’n rechterlijk bevel sowieso onmogelijk maken.

De kill switch-functie van de app zorgt er ook voor dat je niet je echte IP-adres onthult als er een verbindingsprobleem is – iets dat kan gebeuren (hoewel zeer zelden) met een VPN-provider.

Dan zijn er de prestaties van NordVPN, die tot de beste in de branche behoren.

Dat gezegd hebbende, met NordVPN kun je vol vertrouwen torrents downloaden dat je anoniem en veilig bent – en doe het ook snel.

Toegewezen IP van NordVPN

NordVPN is een van de weinige providers waar u een speciaal IP-adres kunt krijgen – vaak ook een statisch IP genoemd. U kunt er momenteel een krijgen in de volgende vijf landen:

 • Frankrijk (Parijs)
 • Duitsland (Frankfurt)
 • Nederland (Amsterdam)
 • UK (Londen)
 • VS (Buffalo, Los Angeles, Dallas)

Je moet extra betalen voor een dedicated IP voor een bedrag van $ 70 per jaar bovenop de reguliere abonnementskosten, hoewel de prijs hetzelfde is, ongeacht welke locatie je kiest.

Of u een gedeeld IP-adres of een speciaal IP-adres wilt gebruiken, hangt volledig af van de reden waarom u een VPN gebruikt. Maar als je besluit dat je het laatste nodig hebt, is NordVPN misschien wel de beste VPN voor een statisch IP-adres.

Werkt NordVPN in China?

Ik ben blij om te zeggen dat het antwoord ja is, NordVPN werkt van achter China’s Great Firewall.

Hoewel de reguliere servers een beetje een schot in de roos kunnen zijn, zou je geen problemen moeten hebben om verbinding te maken met een van NordVPN’s speciaal ontworpen verduisterde servers.

Obfuscated servers gebruiken geavanceerde packet rewriting-technologie en bekende poorten in plaats van de VPN-standaarden. Door dit te doen, houden ze de censuur voor de gek door te denken dat de verbinding niets meer is dan gewoon webverkeer.

Dezelfde technologie kan natuurlijk worden gebruikt in andere landen waar VPN’s worden afgekeurd, zoals Iran, Irak, Rusland en Turkije.

CyberSec

Nog een andere belangrijke functie die NordVPN biedt, is CyberSec, een oplossing voor het blokkeren van malware en advertenties die u kunt inschakelen wanneer u verbonden bent met de VPN.

CyberSec blokkeert automatisch verdachte websites en advertenties en biedt u een veiligere en minder vervelende browse-ervaring. Wie houdt er immers van advertenties?

Het is een handige functie die redelijk goed werkt – veel beter dan vergelijkbare pogingen van concurrenten van NordVPN. Het is standaard uitgeschakeld, maar kan gemakkelijk worden ingeschakeld via het instellingenmenu van de app.

Hoe u CyberVec van NordVPN kunt inschakelen

Het enige wat ik denk dat NordVPN fout heeft gedaan, was de naam. Tenzij je al weet waar het allemaal om draait, betekent de term CyberSec niet veel.

Dat kleine marketingprobleem terzijde, het is een geweldige toevoeging aan het NordVPN-platform.

NordVPN en privacy

Zoals ik bovenaan deze recensie al zei, is NordVPN een van de beter gepositioneerde VPN’s als het gaat om privacy. Hier is waarom.

Jurisdictie

NordVPN is gevestigd in Panama, wat een uitstekende jurisdictie is voor gegevensprivacy.

Panama is geen lid van een grote internationale overeenkomst voor het delen van inlichtingen. Dus zoiets als de autoriteiten die NordVPN dwingen om gebruikersgegevens over te dragen, gebeurt niet.

Het land heeft ook geen wetten voor het bewaren van gegevens en staat volledig onbeperkte internettoegang toe.

Dat gezegd hebbende, is er één privacybeperking die het vermelden waard is.

NordVPN gebruikt een bedrijf genaamd CloudVPN om abonnementsbetalingen te verwerken, wat een aantal mogelijke zorgen met zich meebrengt.

Ten eerste doet het bedrijf zaken in de Verenigde Staten en valt het daarom onder zijn jurisdictie. In theorie is het meeste dat CloudVPN kan weten over de gebruikers van NordVPN dat ze bestaan, dus misschien is dit niet zo’n probleem.

Wat echter een groter probleem is, is dat CloudVPN wordt beheerd door een bedrijf genaamd Tesonet, dat zich bezighoudt met datamining.

En hoewel dat in theorie ook geen probleem zou moeten zijn – er zijn tenslotte geen gegevens behalve de betalingstransacties zelf – is aansluiting bij een dataminingbedrijf geen goed idee voor een VPN die trots is op privacy.

Uiteindelijk heeft de relatie van NordVPN met CloudVPN niet veel invloed op je anonimiteit en is het geen reden om NordVPN te vermijden. Maar het is iets om in gedachten te houden.

Het logboekbeleid van NordVPN

Simpel gezegd, NordVPN is een aanbieder zonder logboeken, punt. En dat is ook niet alleen een marketingclaim.

NordVPN is een van de weinige VPN’s die een onafhankelijke audit van hun systemen hebben ondergaan. Het doel van de beoordeling was om te bevestigen dat er geen verzameling van consumentengegevens is en dat er geen informatie is opgeslagen over het gebruik van het platform.

De audit werd uitgevoerd door PricewaterhouseCoopers, dat wereldwijd een uitstekende reputatie heeft, en NordVPN slaagde met vlag en wimpel.

Op het moment van schrijven kunnen alleen NordVPN-abonnees de details van de audit lezen – waarom precies, ik heb geen idee. Maar ik heb het gezien en het is behoorlijk luchtdicht.

DNS-lekken

Alle nieuwste en beste coderingsprotocollen en het niet-loggen beleid dat NordVPN hanteert, zal niet veel betekenen als ze DNS-informatie lekken.

Als u op internet surft via een VPN, kunt u net zo goed de moeite nemen om een ​​VPN te gebruiken als uw ISP de DNS-verzoeken ziet die worden gebruikt om een ​​voor mensen leesbare URL naar een IP-adres te vertalen. Uw echte IP wordt zichtbaar en online activiteiten kunnen worden gevolgd.

Dat gezegd hebbende, na het uitvoeren van mijn standaard batterij DNS-lektests, ben ik blij om te melden dat ze niet iets zijn waar je je zorgen over hoeft te maken met NordVPN.

NordVPN slaagt voor de DNS-lektest

Er zijn geen IPv4-, IPv6- of DNS-lekken gedetecteerd.

Ik heb ook getest of NordVPN gegevens lekt via het WebRTC-kanaal dat in de meeste moderne browsers is ingebouwd. Ook daar ontdekte ik geen problemen.

NordVPN houdt u veilig en beschermt uw IP-adres en locatie uitstekend.

Apps en klanten

Er zijn maar weinig dingen die uw VPN-ervaring zo snel kunnen bederven als een slecht geïmplementeerde client-app – misschien ook prestaties, maar daar komen we binnenkort op terug. Met NordVPN is slechte software echter niet iets dat u zult vinden.

Ik zou hun klant zelfs gemakkelijk als een van de top drie in de branche beoordelen.

Om te beginnen ondersteunt NordVPN een grote verscheidenheid aan apparaten. U kunt clients downloaden voor de volgende platforms:

 • ramen
 • macOS
 • iOS
 • Android
 • Android TV
 • Linux (dit is een opdrachtregelclient)

NordVPN heeft ook extensies voor zowel Chrome als Firefox, wat geweldige opties zijn als je browse-activiteiten alles zijn wat je wilt beschermen.

Je hebt ook toegang tot verschillende OpenVPN-configuraties waarmee je verbinding kunt maken met de service vanaf apparaten met OpenVPN-ondersteuning. Dat betekent dat routers, firewalls, NAS-apparaten – en inderdaad bijna alles dat met internet is verbonden – NordVPN kunnen gebruiken.

Bij het testen richtte ik me op de Windows-client, aangezien dat de meesten van ons zijn die gebruiken.

Standaardweergave van de NordVPN-clienttoepassing

De app is schoon, responsief en intuïtief om te navigeren.

Vrijwel alle gebruikersinstellingen zijn configureerbaar met een simpele aan of uit schakelaar. En als u meer een ervaren gebruiker bent, zult u enkele van de meer geavanceerde instellingen, zoals het specificeren van aangepaste DNS-servers, gemakkelijk toegankelijk vinden.

Over het algemeen werkte de software zoals verwacht en leverde deze geen verrassingen op. En het is zeker gemakkelijk genoeg om te gebruiken dat iemand die het nog nooit heeft gezien, binnen enkele ogenblikken aan de slag kan.

macOS IKEv2 versus OpenVPN-client

Een vreemde eend in de bijt is dat de NordVPN-client voor macOS in twee smaken verkrijgbaar is: OpenVPN en IKEv2. Met andere woorden, u moet tijdens de installatie beslissen welk protocol u wilt gebruiken.

Afgezien van het protocol, is het grote verschil dat de OpenVPN-app geen volledige kill-switchfunctie implementeert, wat een beetje teleurstellend is. Je kunt specifieke apps doden als de verbinding wordt verbroken, maar het is aan jou om ze een voor een toe te voegen.

Kill switch-functie in de macOS-app van NordVPN

Het is geen veilige en eerder foutgevoelige methode waarop u kunt vertrouwen als u het mij vraagt.

Gelukkig pusht de downloadpagina van NordVPN standaard de IKEv2 macOS-client, die wel een goede kill-schakelaar heeft geïmplementeerd. Als zodanig zou ik adviseren dat dit degene is die moet worden gebruikt.

Servers van NordVPN

Hoewel de serverlijst van NordVPN niet de grootste is – PureVPN verslaat ze hier comfortabel – is het nog steeds indrukwekkend. We hebben het over 5645 servers op 80 locaties en 58 landen.

Er is niet één locatie die ik kan bedenken die ik ooit zou willen verbinden, die is niet beschikbaar.

U kunt het land selecteren waarmee u verbinding wilt maken door het op een kaart of in een keuzelijst aan de linkerkant van de client te kiezen.

Elke landvermelding in de keuzelijst is uitbreidbaar om alle servers en locaties die daar beschikbaar zijn weer te geven. Individuele servers kunnen ook worden gemarkeerd als favorieten om later gemakkelijk toegang te krijgen.

De serverlijst van NordVPN wordt weergegeven in de client

De landenlijst is ook doorzoekbaar, tot op individuele locaties. Als je eenmaal weet dat een locatie bestaat – zeg de Amerikaanse stad Atlanta – is de eenvoudigste manier om er verbinding mee te maken, door de naam in te typen.

NordVPN biedt ook tal van gespecialiseerde servers die maar weinig andere providers doen. Dubbele VPN-servers, versluierde servers, ui over VPN-servers en servers die expliciet zijn geoptimaliseerd voor P2P zijn allemaal beschikbaar.

Is NordVPN snel?

Zoals veel providers adverteert NordVPN zichzelf als ‘s werelds snelste VPN.

Het probleem is dat er maar één kan zijn. En helaas voor NordVPN zijn ze dat niet – althans niet volgens mijn tests.

Dat gezegd hebbende, ze zijn zo dichtbij.

Met een beste downloadsnelheid van 91,4 Mbps en een gemiddelde van 69,1 Mbps over alle geteste locaties, zijn slechts een handvol andere providers sneller – en slechts marginaal.

Nord VPN is op geen enkele manier traag.

Downloads zijn ook snel, met de hoogste geregistreerde snelheid van 51,4 Mbps en een getest locatiegemiddelde van 48,6 Mbps.

Hieronder vindt u een voorbeeld van de prestatienummers die ik zag tijdens het uitvoeren van mijn tests. Inbegrepen is mijn dichtstbijzijnde server, evenals servers in de VS en Nederland. Zie mijn volledige NordVPN-snelheidstestpagina voor volledige resultaten.

Beste server
NordVPN beste VPN server snelheidstestresultatenMet VPN NordVPN beste baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Verenigde Staten
NordVPN Verenigde Staten VPN server snelheid testresultatenMet VPN NordVPN verenigt staten baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Nederland
NordVPN Nederland VPN server snelheid testresultatenMet VPN NordVPN Netherlands baseline speed test resultsGeen VPN

Klantenservice

Een ander essentieel maar vaak vergeten kenmerk van een VPN-service is bekwame en behulpzame klantenondersteuning. Software is software en de hik kan op elk moment gebeuren, zelfs voor de besten.

NordVPN, ik ben blij om te melden, biedt uitstekende klantenservice.

U kunt 24 uur per dag rechtstreeks vanaf de website contact met hen opnemen. Maar het beste van alles is dat je met agenten kunt praten die weten wat ze doen – en ik neem dat niet licht op, ondanks dat ik net zoveel met VPN’s te maken heb als ik.

Ik heb een paar keer contact met ze opgenomen en het duurde nooit langer dan een minuut of zo om verbinding te maken. Elke keer vond ik de vertegenwoordigers gemakkelijk om mee te praten en behulpzaam.

Als je geen haast hebt, kun je ook via e-mail vragen stellen aan het ondersteuningsteam van NordVPN. Het is een goede keuze als u wat complexer of technisch advies nodig heeft.

Voor de doe-het-zelvers onder ons heeft de website van NordVPN ook een zeer nuttige kennisbasis. Het behandelt alle veelvoorkomende problemen die ik kan bedenken.

Alles bij elkaar, als je het nodig hebt, heb je geen problemen om hulp te krijgen met NordVPN. Het is geruststellend om te weten, vooral als je een minder geavanceerde gebruiker bent.

NordVPN prijs en waarde

Alles heeft een prijs en de uitstekende service van NordVPN is geen uitzondering. Maar hoewel het zeker niet de goedkoopste VPN-provider is die u zult vinden, is het ook zeker niet duur.

Als u bereid bent een driejarig abonnement af te sluiten, betaalt u momenteel slechts $ 3,49 per maand. Dat is een geweldige deal voor alles wat NordVPN je geeft en zeker de moeite waard.

En als drie jaar te lang lijkt, kun je natuurlijk ook een korter abonnement krijgen. Het nadeel is dat uw maandelijkse kosten omhoog gaan.

NordVPN-abonnementskosten

Houd er ook rekening mee dat VPN-providers de prijzen wijzigen en voortdurend promoties uitvoeren. Aarzel dus niet om hier terug te komen of mijn NordVPN-dealspagina te bezoeken voor de laatste kortingen.

Betalingsopties met NordVPN omvatten alle belangrijke creditcards, Amazon Pay, Alipay, UnionPay en een verscheidenheid aan cryptocurrencies. PayPal is een vreemde eend in de bijt.

Restituties en gratis proefperiode

Hoewel NordVPN geen gratis proefversie biedt, hebben ze wel een onvoorwaardelijke geld-terug-garantie van 30 dagen. En ze lijken redelijk goed in het onverwijld terugbetalen van verzoeken wanneer daarom wordt gevraagd.

Het terugbetalingsbeleid omvat zelfs betalingen met cryptocurrencies, iets wat de meeste VPN’s niet doen.

Het venster van 30 dagen zou u voldoende tijd moeten geven om met de software te spelen en uit te zoeken of het geschikt voor u is. Met de garantie in je achterzak is er weinig reden om NordVPN niet uit te proberen.

Afsluitende gedachten

Over het algemeen is NordVPN een gemakkelijke aanbeveling. Zoals zovelen van ons, is het een service die ik bijna dagelijks gebruik, en hopelijk maakte mijn NordVPN-review duidelijk waarom.

NordVPN wordt geleverd met tal van geweldige functies, levert uitstekend werk op het gebied van beveiliging en anonimiteit en heeft een van de snelste servernetwerken van elke provider. Hun klantenondersteuning behoort ook tot de beste in de branche.

Het beste van alles is dat het al het bovenstaande doet zonder een arm en een been op te laden.

Als je op zoek bent naar een VPN-service, zoek dan niet verder dan NordVPN. Premium-providers worden niet veel beter dan dit.

NordVPN-logoScore:
9.4 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map