Surfshark recensie

Surfshark-logoScore:
9.2 / 10


Het komt zelden voor dat een nieuw VPN-bedrijf net zo snel een serieuze kanshebber wordt als Surfshark. Maar wanneer u helemaal opnieuw begint met een absoluut luchtdicht privacybeleid, een schone en gebruiksvriendelijke client en een back-up maakt met een groot wereldwijd servernetwerk dat uitstekende prestaties en streamingondersteuning biedt, is het tijd voor iedereen om merk op.

Voordelen
 • Uitstekende privacy en beveiliging zonder logboekregistratie
 • Geweldige serverprestaties
 • Ontgrendelt Netflix, BBC en vele anderen
 • Makkelijk te gebruiken cliënt
 • Onbeperkte gelijktijdige verbindingen
 • Ondersteuning voor torrenting
 • Goedkoop
Nadelen
 • Inconsistente snelheid op enkele locaties
 • Vrij trage klantenondersteuning

De VPN-industrie is een moordend bedrijf. Elke keer dat er een nieuwe provider op de markt komt, heb je bijna medelijden met hen, wetende tegen wat voor concurrentie ze het moeten opnemen.

Surfshark is zo’n nieuwe provider. Maar, in tegenstelling tot vele anderen die het moeilijk hebben, bloeien ze en gaan ze met volle kracht vooruit.

Zoals je uit deze Surfshark-recensie zult zien, is dit dankzij een gelikte en intuïtieve client, geweldige prestaties en een indrukwekkende reeks functies, een VPN die snel een kracht wordt om rekening mee te houden. Oh, en had ik al gezegd dat privacy ook niet veel beter wordt dan dit??

Kenmerken

Nieuw zijn mag geen excuus zijn om op functies te beknibbelen. Door zo ongeveer alles te bieden dat elke serieuze VPN-provider zou moeten hebben, snapt Surfshark het duidelijk. In feite bevatten ze zelfs iets dat niemand anders (voor zover ik weet) doet.

Limieten

Tegenwoordig zijn geen data- en bandbreedtelimieten de VPN-industriestandaard. Surfshark stelt daar niet teleur. Het zijn geen beperkingen over de hele linie.

Maar ze zetten ook de lat hoger door een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen aan te bieden. Geen enkele andere VPN-provider doet dit. Way to go Surfshark omdat je een trendsetter bent.

Split Tunneling

Split-tunneling is een vrij algemene VPN-functie die ook hier wordt ondersteund. Het is beschikbaar op alle clients (minus de browserextensies, waar split tunneling geen zin heeft) en wordt standaard uitgeschakeld.

Ik ben een fan van split-tunneling en ik ben blij om te zien dat Surfshark ervoor koos om het te implementeren. Het is een functie die ik vaak gebruik met P2P. Ik stuur de P2P-client via de VPN en al het andere blijft mijn reguliere (en snellere) internetverbinding gebruiken.

Wanneer slechts een klein deel van uw apps een VPN nodig heeft, heeft het geen zin om ze allemaal te dwingen dit te doen.

P2P-ondersteuning

De meeste Surfshark-servers ondersteunen P2P en Torrenting. Dat is uitstekend, vooral als je kijkt naar hun sterke privacybeleid en uitstekende prestaties.

Het nadeel is echter dat het niet duidelijk is welke die servers zijn. Ze zijn op geen enkele manier gemarkeerd, vorm of vorm.

Een serverlocatie selecteren met behulp van de Surfshark-app

Als u verbinding maakt met een server die P2P niet toestaat en deze blijft gebruiken, zal Surfshark u in ieder geval beschermen. Uw verkeer wordt automatisch omgeleid naar een in Nederland gevestigde server.

Maar door uw Torrent-verkeer in wezen dubbel te VPN’s (zonder dat u weet dat ik het zou kunnen toevoegen), zullen uw download- en uploadsnelheden ongetwijfeld een hit worden.

Het zou leuk zijn als de client-app duidelijk de servers markeert die P2P toestaan. Als alternatief zou ik ook blij zijn met een filter om alleen die servers te tonen waarop Torrenting is toegestaan.

Afhankelijk van welk platform je gebruikt, is een andere tekortkoming van Torrenting het gebrek aan kill switch-functionaliteit. De Windows- en Mac-clients hebben het. Geen van de andere doet.

Als je een VPN gebruikt om P2P-gebruik voor je ISP te verbergen, is naar mijn mening een kill-switch een must.

Ik moet zeggen, ik heb geen verbindingsdalingen met Surfshark ervaren. Maar als het zou gebeuren zonder een kill-schakelaar, zouden al je downloads graag doorgaan, waardoor je zichtbaar blijft.

Dus, terwijl ik dit schrijf, kan ik alleen maar aanraden om deze VPN-provider te gebruiken voor P2P op Windows en Mac. Tenzij je natuurlijk een grotere risiconemer bent dan ik.

CleanWeb

Als u een adblocker gebruikt, hoeft u met Surfshark dat niet meer. CleanWeb is in wezen een versie van een versie die rechtstreeks in de VPN-client is ingebouwd.

Het is standaard uitgeschakeld en kan via de instellingen worden ingeschakeld in elke versie van de app, inclusief de browserextensies.

Eenmaal ingeschakeld, merkte ik dat CleanWeb heel goed werkte. Geen advertentie in zicht.

Naast het blokkeren van advertenties, wordt het ook verondersteld je te beschermen door verschillende trackers niet toe te staan ​​en malware-infecties te voorkomen.

Werkt Surfshark met Netflix?

De Netflix-bibliotheek van een andere markt in handen krijgen is niet zo eenvoudig als ooit. Veel VPN-providers gooiden de hoed in en ondersteunen deze niet langer. Sommigen beweren het te ondersteunen terwijl ze dat in werkelijkheid niet doen. Surfshark maakt een soortgelijke bewering en … levert daadwerkelijk.

Ik had geen enkel probleem met het wijzigen van mijn Netflix-land en het bekijken van shows uit de Amerikaanse, Britse of Canadese bibliotheek – uiteraard met behulp van de servers in de respectievelijke landen.

Dankzij hoe goed de serverprestaties zijn, had ik ook geen problemen met streamen in glorieuze, glorieuze 4K.

Als je Netflix met een VPN wilt bekijken, doen maar weinigen het beter dan Surfshark.

Privacy en beveiliging

Van het uitvoeren van activiteiten in een privacyvriendelijk land en het hebben van een strikt logboekbeleid, tot sterke codering en verschillende functies die zijn ontworpen om uw informatie veilig te houden, Sharksurf doet het erg goed op het gebied van privacy en beveiliging.

Jurisdictie

Surfshark is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden (BVI). Dat is een heel goede zaak voor privacy.

BVI heeft momenteel geen wetten voor het bewaren van gegevens. Ze maken ook geen deel uit van overeenkomsten voor het delen van informatie.

Surfshark Logging-beleid

Zelfs als er iemand op Surfshark’s deur zou kloppen om informatie te vragen over uw online activiteiten (wat wederom gewoon niet zal gebeuren in de BVI), zouden ze pech hebben. Dit komt door een zeer strikt geen logboekbeleid.

Na het bekijken van alle legalese van Surfshark, volgt hier een citaat rechtstreeks uit hun Servicevoorwaarden die de dingen misschien het beste samenvat:

“Beleid zonder logboeken is een van de belangrijkste kenmerken van onze Services. Het betekent dat uw activiteiten op geen enkele manier worden geregistreerd, bewaard of overgedragen aan derden wanneer u verbinding maakt met onze Services. We verzamelen geen IP-adressen, browsegeschiedenis, sessie-informatie, gebruikte bandbreedte, tijdstempels voor verbinding, netwerkverkeer en andere vergelijkbare gegevens. “

Omdat Surfshark onbeperkt alles biedt (gelijktijdige verbindingen, bandbreedte en gegevens), is hun logboekbeleid gemakkelijk te geloven.

Veel andere providers claimen geen logboekregistratie, maar beperken bijvoorbeeld toch uw verbindingen tot een bepaald aantal. Hoe is dat mogelijk als ze niets loggen? Ze moeten op zijn minst opslaan dat u momenteel vier verbindingen gebruikt om u een vijfde te weigeren.

Privacy bij aanmelden

Tijdens het aanmeldingsproces moet u een e-mailadres en een betaalmethode opgeven. Beiden worden bewaard.

Volgens Surfshark is uw e-mailadres alleen nodig om redenen voor wachtwoordherstel en uw betalingsgegevens voor gevallen waarin restitutie vereist is. U kunt op elk moment een verzoek indienen om beide gegevens te verwijderen door contact op te nemen met de ondersteuning.

Dat gezegd hebbende, gebruik gerust een vals e-mailadres als u dit wilt doen. Ik hoefde de opgegeven e-mail niet te bevestigen en kon de service prima gebruiken. Zorg ervoor dat u dat wachtwoord onthoudt / opschrijft.

Wat de betaling betreft, is de meest persoonlijke vorm die door Surfshark wordt geaccepteerd, cryptocurrency. Bitcoin, Ethereum en Ripple zijn allemaal opties.

Privacy- en beveiligingsfuncties van Surfshark

Alle tekenen wijzen erop dat Surfshark de privacy en beveiliging van gebruikers zeer serieus probeert te nemen. Hoewel nog niet alle gerelateerde functies beschikbaar zijn op elk platform, zijn de dingen er bijna.

Toch moet je, afhankelijk van wat je nodig hebt, in ieder geval totdat de klanten van Surfshark elkaar inhalen, tijdelijk naar andere providers kijken.

Menu met beveiligingsopties in de Surfshark-clientsoftware

Elke zelfstandige app bevat momenteel een dubbele VPN-functie. Hetzelfde geldt voor VPN automatisch verbinden op wifi.

Kill switch-functionaliteit is voorlopig alleen beschikbaar op de Windows- en macOS-clients. Hoewel, naar ik begrijp, zou het zeer binnenkort naar mobiele telefoons moeten komen.

Surfshark biedt momenteel niets dat lijkt op TOR via VPN. Maar ze hebben onlangs server-obfuscation toegevoegd (wat de NoBorders-modus wordt genoemd). Helaas ontbreekt dat momenteel ook op mobiel.

Houd er ook rekening mee dat noch de Chrome-extensie noch de Firefox-add-on een van deze beveiligings- of privacyfuncties implementeert.

Surfshark Double VPN

MultiHop is Surfshark’s versie van dubbele VPN. U kunt ervoor kiezen om dit in te schakelen bij het tot stand brengen van een verbinding met de client.

Een lijst met dubbele VPN-verbindingsopties

Als deze functie is ingeschakeld, worden uw gegevens verzonden via twee VPN-servers in plaats van slechts één. Dat is het dubbele van de codering die, als je erg privacygericht bent, geen slechte zaak is.

Het nadeel van het gebruik van MultiHop (en inderdaad elke andere dubbele VPN-implementatie) is de hit to performance. Omdat gegevens nu tweemaal zijn gecodeerd en naar een tweede VPN-server moeten reizen voordat ze hun eindbestemming bereiken, zal uw verbindingssnelheid afnemen.

Ik heb een snelle test uitgevoerd waarbij een directe verbinding met een Los Angeles-serverserver werd vergeleken met een MultiHop-verbinding die voor het eerst via Canada ging. Deze laatste toonde een extra snelheidsdaling van 20% tot 25% bovenop de standaard VPN-verbinding.

Maar, afhankelijk van wat uw basissnelheid voor internet is en wat u met de VPN probeert te doen, zijn die druppels mogelijk nog steeds meer dan acceptabel.

Dubbele VPN-koppelingen die ten tijde van deze beoordeling worden ondersteund, zijn als volgt:

 • Frankrijk via VK
 • Duitsland via VK
 • Nederland via VS.
 • Portugal via de VS.
 • Zweden via Frankrijk
 • UK via Duitsland
 • VS via Nederland
 • VS via Canada

Maak automatisch verbinding via wifi

Een andere handige beveiligingsfunctie van Surfshark is de mogelijkheid om automatisch verbinding te maken met de VPN wanneer je apparaat wifi gebruikt. Het doel hier is om u en uw gegevens te beschermen wanneer u zich op een openbaar netwerk bevindt.

Deze functie is standaard uitgeschakeld.

De verbindingsmogelijkheden van de Surfshark-client bekijken

Indien ingeschakeld, werkt het op een witte lijst. De client-app gaat ervan uit dat alle wifi-netwerken openbaar zijn (en dus potentieel gevaarlijk), tenzij anders aangegeven.

Dus in het geval dat je thuis bent, bij een vriend thuis of ergens waar je het netwerk vertrouwt, kun je de Surfshark-client vertellen om niet automatisch een VPN-verbinding tot stand te brengen. Op deze manier neem je thuis geen onnodige VPN-prestatiehit, maar ben je nog steeds standaard beschermd wanneer je je lokale coffeeshop bezoekt.

Protocollen en codering

Surfshark ondersteunt momenteel twee protocollen: IKEv2 en OpenVPN. Meer heb je tegenwoordig niet nodig. Beide zijn snel, veilig en tussen de twee kun je verbinding maken vanaf vrijwel elk platform.

De iOS- en Android-apps gebruiken beide IKEv2, wat een zeer verstandige keuze is.

IKEv2 is veel gemakkelijker op de batterij van je telefoon dan andere protocollen. Het herstelt ook automatisch de VPN-verbinding na een internetonderbreking. U blijft dus verbonden, zelfs als uw telefoon van provider-netwerk verandert of schakelt tussen mobiel en wifi.

Met zowel de Windows- als Mac-clients kunt u aangeven welke van de twee beschikbare protocollen u wilt gebruiken. Als u kiest voor OpenVPN, kunt u ook kiezen tussen de UDP- of TCP-transportlaagprotocollen.

Op beide besturingssystemen is OpenVPN over UDP de standaardselectie.

Het selecteren van het OpenVPN UDP- of TCP-protocol

En als u zich comfortabel genoeg voelt om een ​​beetje handmatig in te stellen in plaats van de client-app te gebruiken, krijgt u nog een optie. Surfshark maakt handmatige configuratie van OpenVPN op Android mogelijk.

Als het gaat om codering, krijgen we een AES-256-GCM-codering met SHA-512-handtekeningen. Tenzij iemand oneindig veel middelen heeft (zowel tijd als rekenkracht), zal niemand dat ooit breken.

AES-256-GCM heeft ook een klein voordeel ten opzichte van AES-256-CBC dat door de meeste andere providers wordt gebruikt. Het heeft ingebouwde authenticatie, waardoor encryptie sneller gaat.

Het verschil zal niet enorm zijn, maar elk klein beetje telt. Dus een pluim voor Surfshark daar.

Lektesten

Een VPN is een geweldige manier om uw IP te verbergen, ervan uitgaande dat IP op de een of andere manier niet wordt gelekt. Na willekeurig te hebben gekozen en verbinding te hebben gemaakt met verschillende Surfshark-servers, voerde ik mijn standaard batterij tests uit om dergelijke problemen te identificeren.

Een overzicht van de Surfshark IP-lektestresultaten

Elke test slaagde met vlag en wimpel. Geen van de IPv4-, IPv6- of DNS-adressen werd gelekt, ook niet via WebRTC.

Apps en klanten

Wanneer je een Surfshark-client opstart, valt het eerste op wat opvalt. Je krijgt het gevoel dat dit ding een fluitje van een cent zal zijn om te gebruiken. En het is.

De Surfshark-software

De klant is heel logisch ingedeeld. Alles is waar u het zou verwachten en navigeren tussen verschillende functies en secties is eenvoudig.

In tegenstelling tot veel andere VPN-providers, houdt Surfshark het uiterlijk ook consistent tussen verschillende platforms (inclusief de browserextensies). Misschien ben ik aan het muggenziften, maar ik waardeer het zeker. Ik hou er niet van om elke keer dat ik wissel tussen mijn telefoon, pc en MacBook gedwongen dezelfde applicatie opnieuw te leren.

Door Surfshark ondersteunde platforms

Voor alle grote platforms is een client-app beschikbaar. Dit omvat Android, iOS, macOS en Windows.

Als u een Mac gebruikt, houd er dan rekening mee dat u ten minste versie 10.12 van macOS (Sierra) moet gebruiken om de Surfshark-software te laten werken.

Lijst met beschikbare Surfshark-clientsoftware

De Chrome-extensie en Firefox-add-on delen hun uiterlijk en gevoel met de andere implementaties. Ze werken goed en zijn, zoals blijkt uit een recente onafhankelijke audit, prettig en veilig.

Aan de andere kant missen ze momenteel enkele van de functies die de stand-alone clients hebben (bijvoorbeeld dubbele VPN).

En voor het geval u zich dit afvraagt, hebben de browserextensies de volgende rechten nodig:

 • Toegang tot uw gegevens voor alle websites
 • Toegang tot uw locatie
 • Toestemming om privacyinstellingen te lezen en te wijzigen
 • Controle van browserproxy-instellingen
 • Toegang tot browsertabbladen

Werkt Surfshark op routers?

Surfshark kan ook op bepaalde routers worden ingesteld. Ze hebben gedetailleerde handleidingen over hoe u dit kunt doen voor AsusWRT-, DD-WRT- en tomatenproducten.

De firmware op de meeste andere routers (Netgear, TP-Link, Linksys, enz.) Ondersteunt geen OpenVPN-verbindingen, wat een vereiste is. Om die op gang te krijgen, moet je flitsen naar een aangepaste firmware zoals DD-WRT of Tomato.

Serverlocaties

Voor een redelijk nieuwe VPN-provider doet Surfshark het erg goed voor wereldwijde serverdekking. Ze hebben momenteel meer dan 1040 servers in 63 landen over de hele wereld.

Verschillende landen krijgen ook meerdere locaties, zoals de VS en het VK, waardoor het locatietotaal op 108 komt. Al deze cijfers staan ​​aan de bovenkant van de schaal. Sterker nog, ze blazen meerdere meer gevestigde aanbieders uit het water.

Landelijk gezien is elke belangrijke waar ik ooit verbinding mee zou willen hebben, aanwezig en verantwoord. Je kunt de volledige Surfshark-serverlijst hier bekijken.

Als u specifiek geïnteresseerd bent in een kleiner Aziatisch of Afrikaans land, moet u mogelijk ergens anders zoeken. PureVPN heeft een enorm servernetwerk en is misschien een uitstekende keuze. Maar voor 99% van ons zou de dekking van Shurfshark geweldig moeten werken.

Snelheid en prestaties

Een groot aantal servers en een geweldige wereldwijde dekking zijn één ding. Maar beide betekenen niets, zo niet ondersteund door solide prestaties.

Het goede nieuws is dat Surfshark het ook hier heel erg goed doet.

De resultaten van de snelheidstest spreken alleen boekdelen. Maar het zijn ook de kleine details, zoals het kiezen voor het snellere AES-256-GCM-cijfer dat de toewijding van deze provider aan snelheid laat zien.

De onderstaande tests zijn uitgevoerd met een download van 500 Mbps en een uploadverbinding van 100 Mbps vanuit Europa. Ik liet de Surfshark-klant kiezen wat volgens hem mijn beste locatie was.

Beste server
Surfshark beste server VPN-snelheidstestresultatenMet VPN Surfshark beste baseline resultaten van de server snelheidstestGeen VPN
Verenigde Staten
Surfshark Amerikaanse server VPN-snelheidstestresultatenMet VPN Surfshark US server snelheidstest baseline resultatenGeen VPN
Nederland
Surfshark Netherlands server VPN snelheid testresultatenMet VPN Surfshark Netherlands server speed test baseline resultatenGeen VPN

In alle bovenstaande gevallen waren de resultaten uitstekend. Surfshark is ongetwijfeld een van de snelste VPN’s die ik ooit heb getest. Providers die betere snelheden bieden, zijn zeldzaam, en het zou moeilijk zijn om uw verbinding sneller te maken.

Met dit soort prestaties is alles van het streamen van 4K-video tot het downloaden van grote bestanden een fluitje van een cent.

Klantenservice

Wanneer de behoefte zich voordoet, is de hulp van het ondersteunend personeel van Surfshark direct beschikbaar. Het bedrijf biedt 24/7 klantenondersteuning via chat of e-mail.

Ondersteuning lijkt ook op de bal. Na het updaten van mijn Windows-client kwam ik een plek tegen waar ik geen verbinding kon maken omdat alle TAP-Windows-adapters in gebruik waren. Het probleem was binnen een paar uur opgelost (en bleek niets met Surfshark te maken te hebben).

Schermopname van Surfshark's klantenondersteuningsportaal

Voor degenen onder ons die de voorkeur geven aan een meer praktische benadering, heeft de website van het bedrijf ook een groeiende kennisbasis. Maar met slechts ongeveer 35 artikelen in totaal tussen de FAQ, installatiehandleidingen, facturering, account en technische categorieën, voelt de hoeveelheid informatie een beetje licht aan.

Dat gezegd hebbende, lijken alle basisprincipes gedekt.

Een Surfshark-abonnement opzeggen

Contact opnemen met de klantenondersteuning is de officiële manier om een ​​lopend abonnement te annuleren. Ik vind dat een beetje vervelend. Indien mogelijk vermijd ik liever menselijk contact.

Maar om de eer te geven waar het nodig was toen ik het abonnement dat ik voor deze recensie gebruikte, opzegde, reageerden ze en gaven me geen verdriet.

Als u met PayPal betaalt, moet u ook kunnen annuleren door het terugkerende abonnement via uw PayPal-account te stoppen. Het is een route die ik vaak afleg met andere diensten.

Prijs en waarde

Ik geef niet graag meer uit dan nodig is, en ik weet zeker dat jij dat ook doet. En afhankelijk van welk abonnement je kiest, kan Surfshark een van de beste (zo niet de beste) deals aanbieden.

De prijsstructuur is momenteel opgesplitst in plannen voor één maand, twaalf maanden en 24 maanden.

Een overzicht van de prijsplannen van Surfshark

De eerste twee zijn vergelijkbaar met veel andere aanbieders, geven of nemen een dollar.

Het 24-maandenplan is echter niet alleen de beste deal die het bedrijf ooit heeft aangeboden, maar ook het goedkoopste abonnement van een topklasse VPN. Het zal moeilijk zijn om een ​​andere provider te vinden die je toegang geeft voor $ 1,99 per maand, laat staan ​​een die de functies, privacy en prestaties biedt die Surfshark biedt.

Betaalmethoden

Wat betaalmethoden betreft, neemt Surfshark alle standaardvormen aan. Grote creditcards en PayPal zijn er allemaal, te betalen in een van de zes valuta’s (AUD, CAD, CNY, EUR, GBP en USD). AliPay is ook beschikbaar.

Een lijst met beschikbare betalingsopties

En voor degenen onder ons die meer privacy-minded zijn, accepteert Surfshark cryptocurrencies. Er zijn meerdere opties, waaronder Beam, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Nano, TRON en XRP.

Surfshark gratis proefperiode en restituties

U kunt een gratis proefperiode van 7 dagen van Surfshark op Android en iOS krijgen.

Als je de VPN wilt gebruiken voor een draai op een ander platform, moet je vertrouwen op hun 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Tijdens die periode kunt u om welke reden dan ook een volledige terugbetaling aanvragen door contact op te nemen met de klantenondersteuning.

Afsluitende gedachten

Wanneer u het opneemt tegen veel gerenommeerde bedrijven, heeft u uw werk voor u gedaan. Surfshark is echter meer dan de uitdaging aan en klaar om de strijd aan te gaan met enkele van de grootste spelers in de VPN-industrie.

Ja, zoals deze Surfshark-recensie liet zien, zijn er hier en daar een paar problemen die nog moeten worden gladgestreken.

Maar een eenvoudig te gebruiken en schone client, fantastische privacy, geweldige wereldwijde serverdekking en prestaties, en Netflix en Torrenting ondersteunen meer dan de kleine tekortkomingen goed te maken.

Waar het op neerkomt, is dat Surfshark alle vakjes aanvinkt en een zeer gemakkelijke aanbeveling is om te doen.

Surfshark-logoScore:
9.2 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map