VyprVPN Beoordeling

VyprVPN-logoScore:
8.5 / 10


Het in Zwitserland gevestigde VyprVPN is een gerenommeerde VPN-provider die altijd zwaar heeft geïnvesteerd in zijn technologie. Van een geverifieerd nulregistratiebeleid en een vriendelijke, veelzijdige client met meerdere platforms tot honderden snelle zelfbeheerde servers en ondersteuning voor veel populaire streamingdiensten, VyprVPN levert op vrijwel elk front.

Voordelen
 • Geen logboekregistratie geverifieerd voor volledige privacy
 • Uitstekende selectie van protocollen en coderingsinstellingen
 • Honderden servers met een grote diversiteit aan locaties
 • Intuïtieve, gebruiksvriendelijke client voor meerdere platforms
 • Ontgrendelt Netflix, BBC iPlayer en anderen
 • Staat P2P en torrent-verkeer toe
 • Hosts eigen servers (geen derden)
Nadelen
 • Geen manier om anoniem te betalen
 • VPN-verduistering niet beschikbaar op basisplan

VyprVPN is een gevestigde en bekende provider die al bestaat sinds 2009. Velen van ons zouden hun service in de loop der jaren echter om een ​​simpele reden hebben doorgegeven: ze hielden verbindingslogboeken bij.

Eind vorig jaar maakte VyprVPN bekend dat ze een nieuw blad omdraaien. Ze werden nu een no-log VPN.

Tegelijkertijd begonnen ze ook met het upgraden van hun infrastructuur om de serverprestaties te verbeteren en introduceerden ze positieve veranderingen in de klantenondersteuning.

Alle drie de ondernemingen waren op zijn zachtst gezegd groot en rechtvaardigen meer dan eens een frisse blik op het aanbod van VyprVPN.

Daartoe zullen we in deze VyprVPN-recensie ingaan op hoe goed de service nu werkt, de belangrijkste functies ervan doornemen en, belangrijker nog, beslissen of het de moeite waard is om te betalen voor.

VyprVPN Overzicht

Zoals hierboven vermeld, bestaat VyprVPN al heel lang – althans volgens de VPN-industriestandaarden. Het is in 2009 opgericht door internetprivacybedrijf Golden Frog.

VyprVPN, gevestigd in Zwitserland, opereert vanuit een zeer privacyvriendelijke jurisdictie.

Als je dat combineert met het nieuwe niet-logboekbeleid van het bedrijf en infrastructuurupgrades, heb je het potentieel voor een veilige, privé, universele VPN.

Dus tot nu toe zijn we goed begonnen.

Kenmerken

Als het gaat om functies, biedt VyprVPN een goede mix die het tot de beste VPN-providers in de branche maakt.

Het is niet perfect. Geen enkele VPN die ik ooit heb beoordeeld, moet dat nog bereiken. Maar er zijn niet veel gebieden die iemand ernstig zal missen.

Dodemansknop

Een kill-switch is een functie die elke VPN die de moeite waard is zou moeten implementeren en hier stelt VyprVPN niet teleur. Meestal.

Waarom meestal? Omdat de functie, hoewel beschikbaar op Windows, macOS en Android, een flagrante omissie is op iOS-apparaten.

Wanneer de kill-schakelaar is ingeschakeld – en in dit geval niet standaard – wordt alle internettoegang op het apparaat afgesloten als de VPN-verbinding wordt onderbroken. Het doel is ervoor te zorgen dat er geen onbedoelde gegevens of IP-adreslekken zijn bij netwerkproblemen.

In het geval van iOS krijgt u in plaats daarvan een functie voor automatisch opnieuw verbinden, die theoretisch uw VPN binnen milliseconden weer actief moet maken als de verbinding wegvalt.

Maar dat laat nog steeds een klein venster achter voor lekken, dus een goede kill-schakelaar is dat niet.

DNS-lekbescherming

VyprVPN voorkomt DNS-lekken – die kunnen worden gebruikt om bij te houden welke websites u bezoekt – door DNS-servers te gebruiken die ze volledig bezitten en beheren.

Deze functie is standaard ingeschakeld.

U kunt desgewenst uw eigen DNS-servers specificeren in de clientinstellingen. Maar in de overgrote meerderheid van de gevallen is dat niet nodig.

DNS-instellingen in VyprVPN-client

Voor de goede orde, de DNS-servers van VyprVPN volgen hetzelfde strikte niet-logboekbeleid als hun reguliere servers. Dat is een goed ding.

Geen gehuurde servers

Zeer weinig VPN’s bezitten hun hardware. De meeste lease-servers van verschillende datacenters over de hele wereld.

Dat is niet het geval bij VyprVPN. Ze zijn een van de weinige providers die hun hele netwerk bezitten.

Eigendom van servers betekent dat geen derde partij gemakkelijk toegang kan krijgen tot de infrastructuur. Dat is een groot privacyvoordeel dat VyprVPN heeft ten opzichte van de meeste concurrenten.

Chameleon Protocol

Om u te helpen netwerkbeperkingen en censuur door de overheid te omzeilen, heeft VyprVPN een aangepast VPN-protocol genaamd Chameleon gebouwd.

Wat Chameleon onderscheidt van reguliere protocollen zoals OpenVPN, is dat het pakketmetadata vervormt.

Dat betekent dat uw VPN-verbinding onopgemerkt door de meeste firewalls kan gaan. Dit omvat belemmeringen die gebruikmaken van diepgaande pakketinspectie om VPN-gebruik te voorkomen.

Diagram van hoe het Kameleon-protocol van VyprVPN werkt

En het werkt opmerkelijk goed.

Chameleon is beschikbaar op elk platform behalve iOS. Het vereist ook een premium abonnement om toegang te krijgen.

Werkt VyprVPN in China?

Bij gebruik van het Chameleon-protocol werkt VyprVPN zelfs als je achter de geweldige firewall van China staat. Het is een indrukwekkende prestatie gezien de moeite die de overheid daar doet om VPN-gebruik te voorkomen.

Tot dusver heeft Chameleon veel succes bij het weerstaan ​​van alle pogingen om te detecteren, en VyprVPN blijft er wijzigingen in aanbrengen om de zaken zo te houden.

Streaming-ondersteuning

Hoewel VyprVPN niet expliciet ondersteunt bij het omzeilen van geografisch geblokkeerde inhoud, zijn ze er redelijk goed in. Het is zelfs bekend dat klantenondersteuning u helpt verbinding te maken als u problemen tegenkomt.

Populaire streamingdiensten zoals de iPlayer en Hulu van de BBC werken goed, net als vele andere over de hele wereld.

Werkt VyprVPN met Netflix?

In een tijd waarin bijna elk VPN-bedrijf het werken met Netflix heeft opgegeven, komt VyprVPN nog steeds door.

Verschillende Amerikaanse servers, waaronder New York en Chicago, maken probleemloos verbinding met Netflix. Australië, Canada, Japan en het VK werkten ook prima.

VyprVPN in samenwerking met US Netflix

VyprVPN garandeert natuurlijk niet dat hun servers altijd zullen werken. Geen enkele provider. Maar terwijl ik deze recensie schrijf, zijn ze zonder twijfel een van de beste Netflix-VPN’s.

BitTorrent en P2P-ondersteuning

Het delen van bestanden is een gebied waar VyprVPN’s nieuwe niet-loggen beleid een echt verschil maakt.

In het verleden ondersteunde VyprVPN torrenting en andere P2P-netwerken, maar gebruikte logboeken om klachten over auteursrecht door te sturen naar gebruikers van hun service.

Met logs niet meer in beeld, kan VyprVPN u niet identificeren en wordt daarom een ​​zwart gat voor alle klachten.

Ze bevatten nog steeds clausules in hun algemene voorwaarden over de noodzaak om de auteursrechten te respecteren. Maar het is een beetje een lege dreiging – meestal voor de show – aangezien VyprVPN geen enkele manier meer heeft om het af te dwingen.

Meerdere gelijktijdige verbindingen

Wanneer u zich abonneert op VyprVPN, mag u meerdere apparaten tegelijkertijd gebruiken met slechts één account.

Het apparaatnummer is afhankelijk van uw abonnement.

Met het basisabonnement kunt u tot drie apparaten tegelijk aansluiten. Als u kiest voor het Premium-abonnement, springt dat aantal tot vijf.

Andere functies Opmerkingen

Naast alle bovenstaande functies is het ook vermeldenswaard dat VyprVPN Tor-verbindingen niet blokkeert. Tegelijkertijd wordt Tor via de VPN niet expliciet ondersteund.

In mijn tests leek het gebruik van Tor geen problemen te veroorzaken terwijl ik verbonden was met VyprVPN, maar ik heb ook niet elke server gecontroleerd.

Het komt erop neer dat uw aantal kilometers kan variëren, maar uw kans op succes is goed.

Ik moet er ook op wijzen dat er geen ondersteuning is voor een dubbele VPN-verbinding. Dat is echter niet zo verrassend omdat het een beetje een nichefunctie is.

Dat gezegd hebbende, als een dubbele VPN een van uw vereisten is, is VyprVPN niets voor u. NordVPN, Surfshark en ProtonVPN implementeren allemaal de functie en zijn uitstekende alternatieven.

VyprVPN Privacy en beveiliging

Voor veel van ons VPN-gebruikers is niets belangrijker dan de privacy en beveiliging die een VPN biedt. Dit is een ander gebied waar VyprVPN niet teleurstelt.

Het is ook een gebied waarop VyprVPN recentelijk serieuze vooruitgang heeft geboekt, met name door hun nieuwe niet-logboekbeleid.

Jurisdictie

Zoals ik eerder al zei, opereert VyprVPN vanuit het privacyvriendelijke Zwitserland, net als het moederbedrijf Golden Frog.

Beide bedrijven profiteren van de strikte wetten voor gegevensprivacy van het land, die sterk in het voordeel zijn van individuele rechten.

Kritiek genoeg is Zwitserland ook niet verbonden met de beruchte overeenkomsten voor het delen van inlichtingen met 5, 9 of 14 ogen. Als zodanig zullen ze nooit privégegevens aan andere landen overdragen zonder een eerlijk proces in hun rechtssysteem.

In een wereld waar overal spionage plaatsvindt, is Zwitserland een oase van privacyrechten.

Logboekbeleid

Sinds VyprVPN meer dan tien jaar geleden begon, staan ​​ze algemeen bekend als een provider die verbindingslogboeken bijhoudt.

Ze hebben nooit gecontroleerd wat gebruikers op hun platform deden. Ze hielden echter wel bij wie verbonden was, voor hoelang en hoeveel gegevens ze verstuurden.

Erger nog, alle opgeslagen informatie bevatte het echte IP-adres van de gebruiker. Dat maakte het voor derden triviaal om iemand aan een specifieke online activiteit te binden.

Eind 2018 heeft VyprVPN echter de oproep gedaan om over te stappen op een strikt no-loggingbeleid. Ze hebben zelfs hun volledige infrastructuur onderworpen aan een onafhankelijke externe audit om ons te bewijzen dat hun transformatie compleet was.

Die audit vond nul sporen van bewaarde gebruikersgegevens en VyprVPN werd officieel een zero-logging-provider.

Eigendom van de server

Zoals ik eerder al zei, bezit VyprVPN al hun servers. Dit geeft hen een natuurlijk beveiligingsvoordeel ten opzichte van de meeste andere services die ervoor kiezen hun hardware te leasen.

VyprVPN heeft strakke controle over wie toegang krijgt tot hun apparatuur, waardoor de machines fysiek veiliger worden.

Voor ons gebruikers vertaalt zich dat in minder risico dat onze gegevens in verkeerde handen vallen.

Protocol- en versleutelingsnormen

Hoewel VyprVPN je op geen enkele manier protocollen en coderingsstandaarden laat mixen en matchen, bieden ze verschillende uitstekende combinaties.

De beschikbaarheid van sommige van deze koppelingen is platformafhankelijk en ik zal het op elk moment noemen als dat het geval is.

 • PPTP

  PPTP is het oudste en meest ondersteunde beschikbare VPN-protocol. Het is ook volkomen onveilig, aangezien het al in 1998 is aangetast.

  VyprVPN biedt PPTP met 128-bits codering puur ter ondersteuning van oudere apparaten en hardware die OpenVPN niet kunnen gebruiken, en alleen op Windows.

  Anders gezegd, het is er, maar het moet koste wat het kost worden vermeden.

 • L2TP / IPSec

  Om de gegevens die het draagt ​​te beschermen, gebruikt het L2TP / IPSec-protocol 256-bit AES-codering met dubbele inkapseling.

  Het is een zeer veilige en breed ondersteunde standaard die als onbreekbaar wordt beschouwd.

  Het heeft ook het voordeel van het gebruik van een multi-threaded encryptie- en decryptie-engine, dus op nieuwere hardware is het misschien wel het snelste VPN-protocol dat beschikbaar is.

  L2TP / IPSec kan worden gebruikt op de Windows-, macOS- en iOS-clients.

 • OpenVPN

  OpenVPN wordt beschouwd als de gouden standaard van VPN-protocollen. Het is open source, volledig veilig en razendsnel.

  Je kunt kiezen voor 256-bit of 160-bit encryptie. De eerste is veiliger, de tweede sneller (hoewel nog steeds voldoende beveiligd).

  VyprVPN laat je echter niet kiezen tussen TCP of UDP. Het gebruikt de hele tijd UDP.

  Over het algemeen is OpenVPN het best presterende protocol van de beschikbare opties, vooral via onstabiele internetverbindingen.

  Voor de meesten van ons zou dit het voorkeursprotocol moeten zijn. VyprVPN gaat akkoord en maakte het de standaard op alle versies van hun client-app waar het is geïmplementeerd.

 • Kameleon

  Zoals eerder vermeld, is Chameleon het aangepaste, versluierde VPN-protocol van VyprVPN. Het is gebaseerd op OpenVPN en gebruikt 256-bit encryptie om je data te beschermen.

  Het belangrijkste verschil is dat het Chameleon-protocol ook header-informatie herschrijft om VPN-blokkeermethoden zoals deep packet inspection te verslaan.

  Functioneel gezien is Chameleon net zo veilig als OpenVPN. Maar omdat het wat meer overhead nodig heeft om de verduistering weg te nemen, zal het iets langzamer zijn.

  Chameleon is beschikbaar op alle platforms behalve iOS, maar alleen als je je abonneert op het Premium-abonnement.

DNS-lekken

Om te zien of VyprVPN DNS-lekvrij is en geen privé-informatie onthult, heb ik mijn standaard batterij testen uitgevoerd. Ik heb de Windows-, macOS- en Android-clients gecontroleerd.

In alle gevallen slaagde VyprVPN met vlag en wimpel.

VyprVPN slaagt voor een DNS-lektest

Er zijn geen IPv4- of IPv6-lekken, ook niet via WebRTC. De clients gebruiken ook nooit iets anders dan de privé VyprVPN DNS-servers.

Met andere woorden, VyprVPN is veilig en doet het uitstekend om u online te beschermen en anoniem te houden.

Apps en klanten

VyprVPN biedt ondersteuning voor veel op internet aangesloten apparaten. Ze hebben op maat gemaakte apps voor Windows, macOS, Android en iOS. U kunt ook handmatig verbindingen met de service configureren op sommige routers, smart-tv’s en Linux-computers.

Samengevoegd betekent dit dat het moeilijk is om een ​​apparaat te vinden dat niet compatibel is met VyprVPN.

De apps op maat zijn vrij uniform in hun uiterlijk en gevoel op alle platforms. Ze zijn ook intuïtief en gebruiksvriendelijk.

Een vergelijking van VyprVPN's Windows-, macOS- en Android-clients

Alle geavanceerde functies zijn netjes weggestopt in het aanpassingsmenu. Ze zitten niet in de weg bij dagelijks gebruik, maar zijn gemakkelijk toegankelijk wanneer u ze nodig heeft.

Alles is aanwezig, van de verbinding per app en kill-switchopties tot protocolselectie en DNS-instellingen.

Een overzicht van het aanpassingsmenu van de VyprVPN-client

Tomatensupport

VyprVPN onderscheidt zich ook boven de meeste andere providers door een aangepaste build van de populaire Tomato-routerfirmware aan te bieden met ingebouwde VPN-software.

Als u een ondersteunde router bezit, hoeft u deze alleen maar te flashen, verbinding te maken met internet en krijgt u automatisch een netwerkbrede VPN.

Met de firmware kunt u zelfs bepalen welke apparaten de VPN-verbinding gebruiken, waardoor de configuratie per apparaat een fluitje van een cent is.

VyprVPN-serverlocaties

Puur gebaseerd op cijfers – 700+ servers in 73 locaties en 64 landen – kan VyprVPN trots zijn op hun servernetwerk.

Maar wat nog meer indruk maakt, is dat ze, in tegenstelling tot bijna al hun concurrenten, hun hardware bezitten.

Van Europa en Azië tot Amerika, elke locatie die de overgrote meerderheid van ons ooit zou willen, is daar. U kunt de volledige VyprVPN-serverlijst hier bekijken.

Wanneer u een server kiest om verbinding mee te maken in de client, kunt u de lijst doorzoeken op land of – als er meerdere locaties binnen één land zijn – stad. Je kunt ook je favoriete locaties voor later een ster geven.

Serverselectiescherm in VyprVPN-client

De serverlijst is sorteerbaar op regio, land of snelheid.

Hier kan de term snelheid een beetje een verkeerde benaming zijn en enige verwarring veroorzaken. Het vertegenwoordigt eigenlijk latentie.

Latentie is geen maatstaf voor hoe snel u gegevens van de server kunt downloaden. In plaats daarvan wordt aangegeven hoe snel de server reageert nadat u er een verzoek naar heeft verzonden.

Hoe snel is VyprVPN?

VyprVPN is snel genoeg. Ze hebben zelfs mijn snelste VPN-lijst gemaakt.

Over de hele linie zijn de snelheden meer dan goed genoeg, zelfs voor activiteiten met hoge bandbreedte zoals torrenting of het streamen van 4K-video, laat staan ​​eenvoudig browsen.

Hieronder vindt u een steekproef van de acht locaties die ik heb gecontroleerd tijdens mijn uitgebreide VyprVPN-snelheidstest. De beste server is gekozen door de functie ‘Snelste server’ van de client-app.

Beste server
VyprVPN beste VPN server snelheid testresultatenMet VPN VyprVPN beste baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Verenigde Staten
VyprVPN Verenigde Staten VPN server snelheid testresultatenMet VPN VyprVPN verenigt staten baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Nederland
VyprVPN Nederland VPN server snelheid testresultatenMet VPN VyprVPN Nederland baseline snelheidstestresultatenGeen VPN

Je hebt misschien de grote discrepantie tussen de VPN en geen VPN-resultaten opgemerkt. Dat komt omdat ik opzettelijk een snelheidstest doe met een internetverbinding veel sneller dan wat een VPN-provider aankan.

Door een 500 Mbps down- en 100 Mbps up-verbinding te gebruiken, zorg ik ervoor dat we de echte snelheden zien die een server kan bieden, niet die worden beperkt door de beperkingen van mijn ISP.

Klantenservice

In het verleden stond VyprVPN bekend om zijn ietwat matte klantenondersteuning. Het goede nieuws is dat ze de boodschap lijken te hebben begrepen en hun supportafdeling een serieuze upgrade hebben gegeven.

Om ze te testen, heb ik op drie verschillende momenten van de dag vragen gesteld aan hun ondersteuningsteam. Elke keer kreeg ik binnen een kwartier een antwoord.

Dat maakt de reactietijd van VyprVPN tot de beste van alle VPN-services die ik heb beoordeeld.

De reactietijd is echter slechts de helft van de strijd. Hoe goed ondersteuningsverzoeken worden afgehandeld, is ook van belang.

In mijn geval vond ik de antwoorden die ik nodig had nuttig, maar niet perfect.

Natuurlijk, zonder mijn VPN-verbinding te saboteren, was het moeilijk om echt te lezen hoe technisch vaardig het personeel van VyprVPN is. Maar ze zijn interne werknemers en lijken hun software redelijk goed te kennen.

De website van VyprVPN heeft ook een behoorlijk grondige zelfhulpsectie met meer dan genoeg informatie om de meest elementaire problemen op te lossen.

Hoeveel kost VyprVPN?

De meeste VPN-providers bieden de voorkeur aan één abonnement met meerdere abonnementslengtes. VyprVPN koopt die trend en biedt twee soorten abonnementen: Basic en Premium.

Elk kan maandelijks of jaarlijks worden gekocht. Kiest u voor het laatste, dan bespaart u in een jaar tijd bijna 50%.

Beoordeling van VyprVPN-prijsplan

Het grootste verschil tussen de twee plannen – naast hun kosten – is tot welke functies u toegang heeft.

Abonnees van het basisabonnement krijgen tot drie gelijktijdige apparaatverbindingen en onbeperkte gegevens.

Premium-abonnees kunnen maximaal vijf apparaten tegelijkertijd verbinden en toegang krijgen tot het Chameleon-protocol.

Voor de meesten van ons zou het basisplan voldoende moeten zijn – de uitzonderingen zijn als u veel apparaten moet aansluiten of achter een beperkende firewall zit.

U kunt voor een abonnement betalen met elke gangbare creditcard, PayPal of UnionPay.

Helaas accepteert VyprVPN geen betalingen met cryptocurrency, dus de door privacy geobsedeerde onder ons is hier misschien niet gelukkig.

Alle abonnementen komen in aanmerking voor een onvoorwaardelijke geld-terug-garantie van 30 dagen. Als u om welke reden dan ook niet tevreden bent met de service, dient u binnen 30 dagen na uw eerste betaling een verzoek in bij de klantenservice voor terugbetaling..

Al met al biedt VyprVPN een behoorlijke waarde voor wat ze vragen, vooral gezien de vele verbeteringen die ze hebben aangebracht om hun vroegere zwakke plekken aan te pakken.

Gratis proefversie van VyprVPN

Tot voor kort bood VyprVPN een gratis proefperiode van drie dagen aan. Dat is niet meer het geval.

Toen de gratis proefperiode rond was, bestond de geld-terug-garantie niet. Alles wat we hadden waren die drie dagen om te beslissen of de service voor ons geschikt was – niet per se veel tijd.

Op basis van feedback van gebruikers koos VyprVPN ervoor om de gratis proefperiode stop te zetten en koos in plaats daarvan voor een in de tijd beperkte terugbetalingsgarantie, de route die bijna alle providers nemen.

VyprVPN Review Slotgedachten

Door hun twee meest in het oog springende zwakke punten aan te pakken – logging en slechte klantenservice – is VyprVPN een solide VPN-optie geworden.

Ze bieden een uitstekende client-app, brede apparaatondersteuning, meerdere protocollen, hoge snelheden en bezitten zelfs elk deel van hun servernetwerk om de fysieke beveiliging te verbeteren. Niet veel andere providers bieden u al die dingen.

Bovendien deed VyprVPN een extra stap om hun niet-geregistreerde claims te laten controleren door een derde partij. Dat is ook iets dat maar weinig providers doen.

De enige nadelen die ik tijdens mijn beoordeling vond, zijn een paar ontbrekende functies op de iOS-client en een gebrek aan betalingsopties voor cryptocurrency. Als een van deze zaken voor jou van belang is, bekijk dan mijn lijst met de beste VPN’s voor mogelijke alternatieven.

Waar het op neerkomt, is dat ik, hoewel ik dit een jaar geleden nog niet kon doen, VyprVPN nu gemakkelijk kan aanbevelen.

En een pluim voor hen voor het maken van de wijzigingen die ze hebben aangebracht. Het was geen gemakkelijke klus en ze hebben het uitzonderlijk goed gedaan.

VyprVPN-logoScore:
8.5 / 10

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me