Hoe ISP-gegevensbeperking te stoppen

Het is u misschien opgevallen dat uw internetsnelheden soms veel langzamer zijn dan zou moeten. En dat het vaak gebeurt als je specifieke websites of diensten gebruikt.


In sommige gevallen kunnen deze problemen worden opgevoerd tot eenvoudige netwerkcongestie. In enkele andere gevallen zijn ze mogelijk het gevolg van hardwarestoringen of andere onderhoudsgerelateerde activiteiten.

Maar er kan ook een andere, snode reden zijn voor een plotselinge vertraging van de internetsnelheid. Het kan zijn dat uw internetprovider uw verkeer opzettelijk beperkt.

Het kan een schok zijn dat uw internetprovider opzettelijk uw internetverbindingen kan vertragen. Maar helaas gebeurt het.

In feite was het Comcast’s beleid om het BitTorrent-protocol in 2007 te beperken, wat er in 2015 het meest rechtstreeks toe leidde dat de FCC bijgewerkte regels voor netneutraliteit aannam. Lang verhaal kort, de FCC maakte de praktijk illegaal.

Helaas voor ons internetgebruikers zijn die regels onlangs ingetrokken. En dus zijn het weer open seizoenen voor internetproviders om gegevens te beperken die ze niet leuk vinden.

Op dit moment is een goed geïnformeerd publiek de beste verdediging tegen dit soort activiteiten. En met dat in gedachten heb ik deze gids geschreven. Het zal u helpen te begrijpen wat internetbeperking is en hoe ISP’s het doen. Het zal ook precies bespreken hoe u het kunt omzeilen. Laten we er meteen in duiken.

Wat is gegevensbeperking

Verkeersbeperking is de praktijk van ISP’s om opzettelijk de snelheid of het volume van gegevensoverdracht tussen hun gebruikers en sommige of alle delen van het internet te beperken.

Als je hebt gehoord van het internet dat de informatiesnelweg wordt genoemd, overweeg dan deze metafoor om bandbreedtebeperking te begrijpen:

Stel je voor dat je naar je plaatselijke supermarkt rijdt. Onderweg kom je een wegploeg tegen. Ze hebben twee van de beschikbare drie rijstroken langs uw route afgesloten. Erger nog, ze laten slechts een bepaald aantal auto’s tegelijk toe op de resterende open rijstrook.

De acties van de wegbemanning voorkomen niet volledig dat verkeer langs uw route stroomt. Maar ze controleren actief welke auto’s wanneer binnenkomen en hoe snel ze kunnen reizen.

Het verschil tussen een gesmoorde en niet-gesmoorde internetverbinding

Dat is in een notendop verkeersbeperking.

Het enige verschil is dat wanneer je ISP het doet, er niemand in een reflecterend vest met een vlag zal zwaaien om je te laten weten wat er gebeurt.

Waarom ISP’s Throttle Traffic

Op het eerste gezicht lijkt een internetprovider die opzettelijk interfereert met het verkeer van zijn eigen klanten een beetje contra-intuïtief. Langzame verbindingssnelheden zijn tenslotte een van de meest voorkomende redenen waarom we ze noemen en klagen (en soms zelfs vertrekken naar groenere weiden).

Zou het dan niet volgen dat een ISP niets zou doen om ons een slechte ervaring te bezorgen? Het antwoord is vreemd genoeg nee.

Gerechtvaardigde redenen voor internetbeperking

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​internetprovider zijn klanten zou kunnen kwetsen door bepaalde soorten verkeer te beperken. Velen van hen zijn in feite legitiem. Ze zorgen voor een betrouwbare service voor alle gebruikers van de ISP en zijn als volgt:

 • Beheer van netwerkcongestie tijdens piekvraagmomenten
 • Handhaving van expliciet vermelde limieten voor gegevensoverdracht
 • Verkeersprioritering en optimalisatie
 • Preventie van DDoS-aanvallen

Dit zijn allemaal goede voorbeelden en, naar mijn mening, acceptabele redenen waarom de provider van uw internet verkeersbeperkingen zou kunnen veroorzaken.

Elk computernetwerk heeft een limiet aan de totale capaciteit. Er moeten een aantal bedieningselementen zijn om ervoor te zorgen dat geen enkele gebruiker of groep gebruikers het overweldigt. Nu dergelijke beperkingen van kracht zijn, kan het netwerk snel onbruikbaar worden voor anderen.

Helaas zijn er ook andere, minder legitieme redenen waarom een ​​ISP ervoor kan kiezen om bepaald verkeer te beperken.

Schetsmatige redenen voor internetbeperking

Comcast’s beperking van (of regelrechte interferentie met) verkeer met behulp van het BitTorrent-protocol in 2007 is een uitstekend voorbeeld van een ISP die grijze en controversiële redenen gebruikt om de bandbreedte te beperken.

Comcast beweerde dat gebruikers van het populaire systeem voor het delen van bestanden een buitensporige hoeveelheid bandbreedte in beslag namen op hun netwerk. Ze verklaarden dat hun actie bedoeld was om andere klanten te beschermen.

De FCC onderzocht het echter en was het er niet mee eens. Ze kwamen tot de conclusie dat Comcast gebruikers probeerde te dwingen om te stoppen met het downloaden van films en ander materiaal door middel van torrenting om het gebruik van hun eigen betaalde streamingdiensten (die ze op de markt brachten) te vergroten..

Dat was natuurlijk niet de enige keer dat een internetprovider werd opgeroepen om zijn service opzettelijk te verslechteren om minder dan legitieme redenen. Een snelle Google-zoekopdracht kan onthullen in hoeverre internetproviders proberen het dek in hun voordeel te stapelen. In vrijwel alle gevallen komt het neer op pure hebzucht.

Bandbreedtebeperking is legaal

Na enkele van de redenen te hebben gehoord waarom ISP’s hebben geprobeerd het verkeer op hun netwerken te beperken, is het logisch om zich af te vragen of de praktijk in feite legaal is.

Sinds de intrekking van de FCC-regels voor netneutraliteit in 2015 is dat een moeilijke vraag om te beantwoorden, althans in de Verenigde Staten. In de Europese Unie is beperking om welke reden dan ook anders dan legitiem netwerkbeheer illegaal volgens de netneutraliteitsregels van de regio, aangenomen in 2014.

In de VS is het enige echte juridische kader dat we hadden om te voorkomen dat internetproviders zich bezighouden met welk soort beperking dan ook, op 11 juni 2018 verlopen met de netneutraliteitsregels. Er bestaan ​​geen wettelijke beperkingen meer waarmee de ISP’s te maken hebben met betrekking tot verkeersbeperking.

Het is onmogelijk om te weten hoe de grote Amerikaanse internetproviders vanaf dit moment verder zullen gaan. Maar op basis van hun openbare verklaringen zien dingen er niet bemoedigend uit.

Onder de grote Amerikaanse internetproviders, alleen AT&T en Cox hebben aangegeven dat ze niet veel meer willen doen dan nodig is om hun respectieve netwerken te beheren. Alle anderen hebben een mengeling van vrijblijvende verklaringen over beperking gegeven, waardoor er in de toekomst veel ruimte is voor veranderingen.

Zelfs de verklaringen van AT&T en Cox zeggen niet of ze zich bezighouden met betaalde prioriteitstelling van verkeer, een praktijk die internetbedrijven waarschijnlijk zou dwingen te betalen voor snellere toegang voor hun eindgebruikers (die dan zeker aan ons zou worden doorgegeven).

Betaalde verkeersprioritering zou een pay-for-play-systeem creëren. Het is aan individuele internetbedrijven (Netflixes en Hulus of the world) om af te zien van beperking door ISP’s. Jij, andere eindgebruikers en ik hebben natuurlijk niets te zeggen.

Nu de FCC-regels niet langer bestaan, zijn al deze beperkende praktijken nu een eerlijk spel.

Hoe gegevensbeperking te omzeilen

Wanneer u erachter komt dat uw ISP uw verbinding belemmert, of zelfs als u vermoedt dat ze het doen, is het tijd om een ​​oplossing te vinden.

In sommige situaties kunt u zaken als BitTorrent-verkeersbeperking verslaan door codering in te schakelen in een client zoals uTorrent. Die codering kan het verkeer voldoende maskeren om te voorkomen dat het beperkingsmechanisme wordt geactiveerd.

Helaas worden tegenwoordig de meeste internetproviders niet zo gemakkelijk voor de gek gehouden (hoewel er een paar overblijven). Ze gebruiken steeds geavanceerdere detectiesystemen en gebruiken een veelzijdige analyse van verkeersstromen om gegevens te classificeren voor hun beperkingsbeleid.

Om erachter te komen wat hun netwerk doorkruist, houden ISP’s rekening met zaken als het aantal gelijktijdige verbindingen, de totale gegevensoverdrachtsnelheid en de gebruikte poorten. Het controleren van verkeerskoppen (het equivalent van een postadres op een envelop) om te zien waar gegevens naartoe gaan en vandaan komen, is ook gebruikelijk.

Sommige ISP’s maken mogelijk gebruik van een soort gegevensverwerking die deep packet inspection (DPI) wordt genoemd. DPI gaat nog een stap verder en leest de inhoud van de gegevens die uw apparaat verzendt en ontvangt (in plaats van alleen kopteksten te controleren). Op basis van die informatie kan uw provider erachter komen of u een film downloadt via BitTorrent of een afbeelding van Facebook en daarnaar handelen.

Hoe eng en onverslaanbaar dit ook mag klinken, verlies de hoop niet. Of u nu Windows, Android of iets daartussenin gebruikt, er zijn een paar goede en verrassend gemakkelijke manieren om ISP-beperkingsmechanismen te vermijden.

Gebruik een proxy

De eerste stap die u kunt nemen om beperking te voorkomen, is door gebruik te maken van een proxyserver.

Proxy’s zijn een manier om sommige of alle verbindingen van uw computer via een server van derden te routeren. Het fungeert als tussenpersoon voor uw gegevensoverdracht. Hierdoor verbergt u de werkelijke bestemming van het verkeer, evenals de betrokken poortnummers. In plaats daarvan lijken alle verbindingen een enkele poort te gebruiken en op dezelfde plaats te eindigen.

Het nadeel van proxy’s is dat ze geen gegevens versleutelen die u verzendt of ontvangt. Als uw ISP deep packet-encryptie gebruikt als onderdeel van hun throttling-systeem, kunnen ze nog steeds alles lezen, classificeren en reageren op alles wat u downloadt of uploadt.

Persoonlijk gebruik ik om deze reden geen proxy’s. Er is een betere oplossing voor het probleem. Maar als u ze eens wilt proberen, zijn er talloze commercieel verkrijgbare providers. De gratis anonieme proxy van CyberGhost is bijvoorbeeld een goede keuze.

Gebruik een VPN

Afhankelijk van hoe uw ISP verkeer op hun netwerk inspecteert, zal een proxyserver mogelijk niet elke vorm van detectiemethode vermijden. Diepe pakketinspectie is bijvoorbeeld iets dat proxy’s niet kunnen verslaan. Een virtual private network (VPN) daarentegen is een heel ander verhaal.

Hoewel beide oplossingen fungeren als tussenpersoon voor uw gegevensoverdracht, is er een aanzienlijk verschil tussen een proxy en een VPN. De laatste creëert een gecodeerde tunnel tussen uw apparaat en de server waar al uw internetverkeer doorheen stroomt. Versleuteling is hier het sleutelwoord.

Deze dubbele klap van een gecodeerde verbinding en de VPN-server die als tussenpersoon optreedt, betekent dat een ISP niets belangrijks over uw verkeer kan achterhalen. Het enige wat ze kunnen zien zijn gegevenstotalen en de bestemmings-VPN-server.

Het gebruik van een VPN kan een oplossing zijn voor beperking

Daarom zou een ISP met een VPN nooit uw verkeer moeten kunnen beperken. Tenzij ze natuurlijk alles beperken dat afkomstig is van uw IP-adres. En als dat ooit gebeurt (behalve voor legitieme netwerkbeheerdoeleinden), is het misschien goed om een ​​betere internetprovider te vinden.

Dus zal een VPN werken om beperking te voorkomen? Ongeveer. Hoewel er een paar dingen zijn waar u speciaal op moet letten.

Waarop moet je letten in een VPN

Zoals je kunt zien in mijn handige gids over het kiezen van een VPN, zijn er veel functies waar je misschien aan moet denken bij het zoeken naar een provider. Maar als het je doel is om een ​​gashendel-gelukkige ISP in zijn sporen te stoppen, zijn hier de VPN-functies waarop ik me zou concentreren.

 • De juiste VPN-protocollen

  Een VPN kan veel protocollen gebruiken. Maar niet alle zijn gelijk gemaakt. Veel protocollen zijn verouderd en bevatten potentiële beveiligingslekken. Idealiter wilt u een provider die OpenVPN of L2TP / IPsec (of beide) aanbiedt.

  Deze twee protocollen zijn niet alleen kogelvrij qua beveiliging, maar ze bieden ook een aantal van de sterkste encryptie die er bestaat. De kans dat iemand een VPN-codering breekt, is klein. Maar wanneer u de meest robuuste beschikbare opties gebruikt, weet u zeker dat uw ISP uw gegevens niet kan inspecteren en daarom uw verbinding niet kan belemmeren.

 • Geen logboekregistratie

  Het laatste dat ik zou willen, is met succes voorkomen dat een internetprovider mijn internet beperkt, zodat het VPN-bedrijf dat ik heb gebruikt, kan vertellen wat ik heb gedaan. VPN-providers die loggen, verkopen die gegevens vaak aan derden. Vermijd ze.

  Door te gaan met een virtueel particulier netwerk met een strikt nulregistratiebeleid, is er geen algemene manier voor uw internetprovider om erachter te komen wat u online doet en u daardoor te vertragen.

 • Goede selectie van VPN-server

  Deze functie heeft minder te maken met het feit dat een internetprovider uw gegevens kan inspecteren en beperken en meer met een bruikbare VPN.

  Sommige VPN’s bieden maar heel weinig servers. Dit betekent dat die servers meestal ver weg zijn van uw locatie en overbelast zijn door andere gebruikers. Dat zijn twee belangrijke factoren die uw verbinding met een crawl kunnen vertragen. Een beetje contraproductief als je traag internet in de eerste plaats probeert te vermijden.

 • Goede VPN-serverprestaties

  Gaat hand in hand met het vorige punt, tenzij je eindigt met een snelle VPN-provider (en dat zijn ze niet allemaal), loop je in cirkels. U kunt de pogingen van uw internetprovider om uw verbinding te vertragen met succes omzeilen, maar wordt verslagen door de zwakke prestaties van de VPN.

 • P2P en Torrenting-ondersteuning

  Om hun eigen redenen staan ​​niet alle VPN-providers P2P-verkeer toe op hun netwerken. Als je verbinding wordt vertraagd vanwege torrenting, lost het verkrijgen van een VPN die dergelijk verkeer niet toestaat niets op.

 • Een Kill Switch

  Hoe goed een VPN ook is, de verbinding wordt verbroken. Van uw apparaat tot de VPN-server en elk stuk hardware daartussenin, er zijn gewoon te veel variabelen om de hele tijd soepel te kunnen zeilen.

  Wanneer een VPN wegvalt, worden uw gegevens weer volledig zichtbaar voor uw ISP. Dat betekent dat je opnieuw een belangrijk doelwit wordt voor throttling.

  Een VPN-kill-switch voorkomt dat dat gebeurt. Het detecteert dat uw apparaat niet langer met de VPN-server praat en maakt automatisch opnieuw verbinding.

Beste VPN’s om ISP-beperking te stoppen

Er zijn tal van VPN-providers die elke functie aanbieden die ik hierboven heb uiteengezet. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat ik moest inspecteren wat je verwacht. Daarom moedig ik je aan om zelf wat rond te graven voor een dienst die je leuk vindt.

Dat gezegd hebbende, als je een kleinere lijst wilt om mee te beginnen of gewoon helemaal niet geïnteresseerd bent om rond te snuffelen (en eerlijk genoeg zijn velen van ons dat niet), hier zijn drie VPN’s die geweldig werk zullen leveren om internetsnelheid te voorkomen beperking.

CyberGhost

Logo van CyberGhost

Met een luchtdicht no-logging-beleid en het gebruik van de sterkst mogelijke versleutelingsstandaarden, zal CyberGhost elke ISP in zijn sporen stoppen. Neem afscheid van het analyseren van uw gegevens en het vertragen van de internetverbinding.

CyberGhost heeft meer dan 7100 servers in 90 landen over de hele wereld, dus er zou er altijd een bij u in de buurt moeten zijn. Die servers leveren ook topprestaties.

Alle P2P-protocollen zijn toegestaan ​​door CyberGhost en een always-on internet kill-switch is ingebouwd in de clientsoftware. Dit is een VPN-provider waar je vrijwel niet mis mee kunt gaan.

Voordelen
 • Geen logboekregistratie voor maximale privacy
 • Uitstekende serverdistributie met meer dan 7100 servers in 90 landen
 • Zeer hoge verbindingssnelheden
 • Werkt met US Netflix en BBC iPlayer
 • Staat P2P torrenting toe
 • Lange geld-terug-garantie van 45 dagen
Nadelen
 • Moederbedrijf met twijfelachtige reputatie
 • Ingewikkelde handmatige OpenVPN-installatie
 • Werkt niet vanuit China

NordVPN

NordVPN-logo

Net als CyberGhost doet NordVPN privacy super goed. Gebaseerd op internet-privacyvriendelijke Panama (en buiten het bereik van zowat elk bedrijf en elke overheid), loggen ze absoluut niets.

NordVPN heeft een enorm netwerk van snelle servers (5645 terwijl ik dit schrijf – je kunt de hele lijst hier zien) verspreid over 58 landen. Een onevenredig aantal van die servers bevindt zich in de VS en het VK, wat uitstekend nieuws is voor iedereen die daar woont. De overgrote meerderheid van de servers staat ook P2P-verkeer toe (ze zijn dienovereenkomstig gemarkeerd).

Zoals je zou verwachten van elke top VPN-provider, bevat de klant van Nord een multifunctionele kill-schakelaar en een groot aantal protocollen en coderingsstandaarden (inclusief natuurlijk die kogelvrije opties die ik eerder noemde).

NordVPN is een geweldige allround provider en is een van de slechts twee services waarmee ik altijd een actief abonnement heb.

Voordelen
 • Uitstekende privacy zonder logboekregistratie
 • Groot (en steeds groeiend) servernetwerk
 • Goede verbindingsprestaties
 • Speciale servers (inclusief dubbele VPN, versluierd en Tor over VPN)
 • Schone, gebruiksvriendelijke client
 • Werkt met Netflix en de meeste andere streamingdiensten
 • Staat Torrenting en P2P toe
 • Biedt speciale IP-adressen
Nadelen
 • Geen split-tunnelfunctie
 • Een beetje prijzig op kortere termijnplannen

Surfshark

Surfshark-logo

Ze bestaan ​​niet zo lang als de meeste VPN-providers. Maar, zoals ik in mijn recensie al zei, Surfshark is een service die de dingen heel, heel goed doet. Dit houdt in dat u ervoor moet zorgen dat u alles heeft wat u nodig heeft om te voorkomen dat uw ISP uw verbinding belemmert.

Surfshark opereert vanuit de privacyvriendelijke Britse Maagdeneilanden en is een andere strikte aanbieder van niet-loggen. Ze bieden alle juiste VPN-protocollen en coderingsstandaarden van militaire kwaliteit.

Met meer dan 1040 servers in 63 landen heeft Surfshark een uitstekende wereldwijde dekking. U kunt verbinding maken, waar u ook bent en waar u maar wilt.

Last but not least, verpakt in een van de schoonste en gemakkelijkst te gebruiken apps die ik heb gezien, is de functionaliteit van de kill-schakelaar. Surfshark stelt zeker niet teleur (vooral gezien hoe laag de servicekosten zijn).

Voordelen
 • Uitstekende privacy en beveiliging zonder logboekregistratie
 • Geweldige serverprestaties
 • Ontgrendelt Netflix, BBC en vele anderen
 • Makkelijk te gebruiken cliënt
 • Onbeperkte gelijktijdige verbindingen
 • Ondersteuning voor torrenting
 • Goedkoop
Nadelen
 • Inconsistente snelheid op enkele locaties
 • Vrij trage klantenondersteuning

Hoe weet u of uw internet wordt beperkt?

Zoals eerder uitgelegd, zal, in tegenstelling tot verkeersopstoppingen op de snelweg veroorzaakt door wegwerkzaamheden, verkeersbeperking door ISP’s niet noodzakelijkerwijs een waarschuwing zijn voor ons eindgebruikers.

In het verleden waren sommige ISP’s al maanden of jaren bezig met het beperken van gegevens voordat iemand kon bewijzen dat ze het deden. De reden dat internetbeperking zo moeilijk te detecteren is, is dat het vele vormen kan aannemen, waardoor iedereen die op zoek is naar een identificeerbaar patroon een lus krijgt.

Wanneer een internetprovider het verkeer beperkt, kan dit:

 • Gebeurt alleen in tijden van grote vraag
 • Richt u alleen op specifieke soorten verkeer
 • Gebeurt op een intermitterende (soms volledig willekeurige) basis
 • Alleen van invloed op delen van het abonneebestand van de provider

Hoewel deze factoren het lastig maken om verkeersbeperkingen te detecteren, is het mogelijk. Maar voordat we daar op ingaan, is er één onderscheid dat belangrijk is om op te merken.

Als een ISP beperking toepast op al het internetverkeer, niet alleen op een deel ervan, is dat niet ongebruikelijk of zorgwekkend (hoewel nog steeds vervelend). Wanneer ze echter specifieke soorten verkeer targeten, is dat wanneer het is ingeschakeld. Dat is wanneer het tijd is om een ​​tijdelijke oplossing te vinden om de vertraging te voorkomen.

ISP Throttle Tests

De eerste stap bij het detecteren van verkeersbeperking is het vaststellen van een basissnelheid voor uw internetverbinding. U moet dit natuurlijk doen voordat u bypass-methoden implementeert.

Voer een test uit op Speedtest.net om erachter te komen hoe snel uw internet onder normale omstandigheden is. Op Windows en Mac kunt u dit rechtstreeks vanuit uw browser naar keuze doen. Op Android- en iPhone-apparaten moet je een app downloaden.

Zodra u de typische prestaties van uw verbinding hebt opgemerkt, heeft u iets om te vergelijken met de snelheden die u ervaart met een site of service waarvan u vermoedt dat deze wordt beperkt.

Snelheidstest van de internetverbinding om mee te vergelijken

Helaas is er geen alles-in-één-test beschikbaar die elke site of dienst online dekt. Maar er zijn tests die algemene throttling-doelen controleren. Een waarschuwing is dat sommige ISP’s proberen stiekem te zijn en de beperking uit te schakelen zodra ze uw tests detecteren. In dat geval kan uw kilometerstand hierop variëren.

Stoppen met Netflix stoppen

Als je kwaliteitsverlies ziet tijdens het kijken naar media op Netflix, ga dan naar Fast.com en controleer je verbindingssnelheden met de Netflix-videoservers.

Als de snelheidsmeting die u krijgt aanzienlijk verschilt van uw basissnelheid, kan ISP-beperking de schuld zijn. Het is ook belangrijk om op verschillende tijdstippen van de dag te controleren of uw bevindingen consistent zijn.

Screenshot van een Netflix-server snelheidstest

Als u vermoedt dat uw internet wordt belemmerd bij het kijken naar Netflix, is de oplossing eenvoudig.

 1. Installeer een Netflix-vriendelijke VPN op uw apparaat (een van de VPN’s die ik in deze sectie noem, werkt prima).
 2. Maak verbinding met een licht geladen VPN-server die zich fysiek dicht bij uw locatie bevindt.
 3. Geniet van een ongestoorde Netflix-ervaring.

Nadat u verbinding hebt gemaakt met de VPN, kunt u de Fast.com-test opnieuw uitvoeren om uw vermoedens van beperking te bevestigen. Als de snelheid toeneemt, had je gelijk. En u bent nu ook succesvol om de vertragingspogingen van uw ISP heen gekomen.

Stop met throttling op YouTube

Als je problemen hebt met YouTube, heeft Google een handige rapportagetool voor videostreaming gemaakt. Het zal u vertellen hoe hun service presteert op het netwerk van uw specifieke ISP.

De tool geeft resultaten weer voor een periode van 24 uur, zodat u zelfs kunt zien wanneer de piekuren voor gebruikers van uw internetprovider zijn.

Soms lost u uw problemen op door die tijden alleen te vermijden. Als je al streamt tijdens de daluren maar geen stabiele of snelle verbinding kunt krijgen, kan je internetprovider je service beperken.

Screenshot van de YouTube-tool voor het streamen van videokwaliteit

Afgezien van wat ik eerder noemde, is er niets speciaals dat je hoeft te doen om YouTube ISP-beperking te omzeilen. Neem gewoon een VPN, maak er verbinding mee en geniet van de snelheden en kwaliteit waarvoor u betaalt.

Dat gezegd hebbende, let op met welke VPN-server u verbinding maakt om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt. Kies er een die licht wordt belast en dicht bij waar je bent. Als u dit doet, worden de overhead en prestaties van het gebruik van een VPN tot een minimum beperkt.

Hoe ISP-beperking te omzeilen tijdens torrenting

Torrenting is verreweg het meest gesmoorde type verkeer. Het is ook het moeilijkste type beperking dat kan worden gedetecteerd.

De beste manier om te controleren op BitTorrent-beperking is door uTorrent (of een andere client) te gebruiken om een ​​bestand met veel bekende seeders te downloaden. Dat zou moeten garanderen dat uw download vanwege lage beschikbaarheid immuun is voor traagheid.

Een uitstekende keuze hier is om een ​​installatieprogramma te pakken voor de populaire Linux-distributie Ubuntu. Het is een zeer veilige download die dag en nacht met zeer hoge snelheden beschikbaar moet zijn. Als u het bestand niet tegen een redelijke snelheid kunt downloaden, kan uw ISP uw torrents opnieuw belemmeren.

Het omzeilen van BitTorrent-beperking (of welke P2P dan ook) is net zo eenvoudig als in alle andere hierboven genoemde gevallen. Nogmaals, VPN’s komen ons te hulp. De stappen zijn als volgt.

 1. Download en installeer een VPN-client.
 2. Pauzeer alle actieve torrents (als die er zijn).
 3. Maak verbinding met een VPN-server die niet zwaar wordt belast.
 4. Ga terug naar uTorrent en hervat je downloads.

Dat is het.

Een paar dingen om op te merken. Zorg ervoor dat u een systeembrede VPN gebruikt, niet alleen een browserextensie. Omdat uTorrent een aparte applicatie is, zal deze laatste niets voor je doen.

U hoeft zich ook geen zorgen te maken over uw fysieke afstand tot de VPN-server. Torrenting is gedecentraliseerd en u downloadt van seeders over de hele wereld. Concentreer u gewoon op het kiezen van een server die niet zwaar wordt belast en die zich in een P2P-vriendelijk land bevindt. Ik ga meestal met Nederland.

Vangst-test

Als een van de bovenstaande tests niet doorslaggevend is, voert u deze internetgezondheidstest uit. Het toont u uw verbindingssnelheid via vijf grote backbone-netwerken. Ze zouden allemaal een vergelijkbaar resultaat moeten opleveren.

Screeshot van het testen van uw internet tegen backbone-netwerken om eventuele beperking te detecteren

Als u merkt dat een of meer netwerken slechter presteren dan de andere, kan dit een teken van congestie zijn. Dat zou een tijdelijke voorwaarde moeten zijn.

Maar als u merkt dat er een hardnekkig probleem is bij het verbinden met een van de geteste netwerken, is het tijd om een ​​formele klacht in te dienen bij uw internetprovider.

Het komt neer op

Met een beetje geluk kom je nooit een situatie tegen waarin je te maken krijgt met verkeersbeperking. Er zijn geen concrete statistieken die aantonen hoe wijdverbreid de praktijk is. Het vindt ongetwijfeld plaats, maar het meeste bewijs suggereert dat het voor de meeste ISP’s nog geen standaardprocedure is.

De dood van netneutraliteit in de Verenigde Staten kan (en zal waarschijnlijk) dat eerder dan later veranderen.

Het goede nieuws is dat als je ooit last hebt van verkeersbeperking, je opties hebt (waarbij VPN’s momenteel de beste keuze zijn). En de kans is groot dat als ISP’s steeds geavanceerdere tools voor verkeersmonitoring inzetten, er altijd een tegenmaatregel zal bestaan.

Zoals ik in het begin al zei, is de beste verdediging een goed geïnformeerd publiek. Als je zover bent gekomen, maak je nu deel uit van de verlichte enkelingen.

Beperkende oplossing VPN-vergelijking

ProviderFunctiesAnti Throttling FeaturesCost

Snelheidstest | Server lijst
Landen:90
Servers:7159
Protocollen:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Routers
Aansluitingen:7
Logboekregistratie:Geen logboekregistratie
Plaats:Roemenië
P2P-ondersteuning:Ja
Dodemansknop:Ja
1 maandplan:$ 12,99 / maand
Jaarlijks plan:$ 2,75 / maand
Gratis proefperiode:Ja
Geld terug:45 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, Bitcoin

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
Landen:58
Servers:5645
Protocollen:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:6
Logboekregistratie:Geen logging
Plaats:Panama
P2P-ondersteuning:Ja
Dodemansknop:Ja
1 maandplan:$ 11,95 / maand
Jaarlijks plan:$ 3,49 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcards (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Overige

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
Landen:63
Servers:1040+
Protocollen:OpenVPN, IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:Onbeperkt
Logboekregistratie:Geen logging
Plaats:Britse Maagdeneilanden
P2P-ondersteuning:Ja
Dodemansknop:Ja
1 maandplan:$ 11,95 / maand
Jaarlijks plan:$ 1,99 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, Bitcoin, Alipay
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map