Hoe kijk je US Netflix in Australië?

Hoe kijk je US Netflix in Australië?


Met duizenden en duizenden shows en films zijn maar weinig videostreamingservices beter dan Netflix. En hoewel het beschikbaar is in een verbazingwekkende 192 landen, zijn helaas niet al zijn bibliotheken gelijk gemaakt.

Australische Netflix-abonnees kunnen bijvoorbeeld maar een fractie van de programma’s bekijken die beschikbaar zijn voor Amerikanen. Ja, het verschil is de afgelopen jaren kleiner geworden, maar is nog lang niet onbelangrijk.

Dat gezegd hebbende, wat als ik je vertelde dat dingen niet zo hoeven te zijn?

Het blijkt dat ze dat niet doen. En in dit artikel laat ik je precies zien hoe je Amerikaanse Netflix in Australië kunt krijgen en wat je maar wilt. Het zal u misschien verbazen hoe gemakkelijk het is.

Hoe US Netflix in Australië te bekijken

De snelste en gemakkelijkste manier om Netflix USA down under te openen, is door een VPN te gebruiken. Ik zal in detail uitleggen waarom dat zo is, maar voorlopig vermeld ik alleen dat het een methode is die me nooit in de steek heeft gelaten.

Met deze stappen kun je trouwens Netflix-bibliotheken vanuit elk land deblokkeren, niet alleen uit de VS. Ze werken ook, ongeacht in welk land u zich bevindt, niet alleen in Australië.

 1. Kies en meld je aan bij een VPN-provider (alleen specifieke VPN’s werken tegenwoordig met Netflix – ik vind Surfshark of NordVPN het beste, maar er zijn ook een paar andere goede keuzes hieronder vermeld).
 2. Download de app van uw gekozen VPN en installeer deze op uw apparaat.
 3. Als je momenteel Netflix gebruikt, of het nu in een browser of via een app is, schakel het dan uit.
 4. Start de VPN-app en log in op uw account (u hoeft zich alleen de eerste keer aan te melden).
 5. Selecteer in de app een Amerikaanse server of, indien aanwezig, een gespecialiseerde Netflix Amerikaanse streaming-server en maak er verbinding mee.
 6. Open Netflix in je browser of start de Netflix-app.
 7. Je hebt nu toegang tot Amerikaanse Netflix vanuit Australië – leun achterover en geniet van de show.

Terugschakelen naar Netflix Australië

Als je klaar bent met het kijken naar Netflix US, is het nog eenvoudiger om terug te schakelen naar de Australische versie.

Sluit gewoon het browsertabblad of de app waarmee u Netflix aan het kijken was en verbreek de verbinding met de VPN. Je bent dan terug in Australië en hebt volledige toegang tot de lokale bibliotheek, net als voorheen.

Waarom deblokkeren VPN’s Netflix?

Zonder in te gaan op de bloederige details, werkt een VPN door uw internetverkeer te versleutelen en om te leiden via een VPN-server naar keuze.

Wanneer u verbinding maakt met een dergelijke server, kan elke website of online dienst die u bezoekt niet langer vertellen in welk land u zich werkelijk bevindt. In plaats daarvan denkt hij dat uw apparaat zich bevindt op de plek waar de VPN-server zich bevindt.

Door verbinding te maken met een Amerikaanse server, laat je Netflix denken dat je in Amerika bent. Daarom hebt u toegang tot alle films en shows die daar beschikbaar zijn.

Het is een simpel idee dat briljant werkt.

Beste VPN’s om Amerikaanse Netflix in Australië te krijgen

Als u een VPN kiest om US Netflix in Australië te bekijken, moet u er rekening mee houden dat niet alle providers gelijk zijn gemaakt.

Netflix weet heel goed hoe gemakkelijk een VPN zijn geografische beperkingen kan omzeilen en staarde in januari 2016 hard aan hun gebruik.

Slechts een beperkt aantal services – degenen met de middelen om dit te doen – blijven goed werken. Met dat in gedachten, hier is een lijst van wat naar mijn mening de beste VPN’s zijn om Amerikaanse Netflix vanuit Australië te bekijken.

1. Surfshark

Surfshark-logo

Zonder twijfel een van de beste Netflix-VPN’s, Surfshark werkt met alle grote Netflix-bibliotheken, zowel uit Australië als waar dan ook ter wereld. Maak gewoon verbinding en kijk – zo simpel is het.

Netflix USA streamen in Australië met Surfshark

Surfshark ondersteunt hun griezelige vermogen om Netflix te deblokkeren met uitstekende serversnelheden, zodat je altijd je favoriete programma’s in high-definition kunt streamen.

Als je zin hebt om toegang te krijgen tot een Netflix-bibliotheek in een ander land dan de VS, kan Surfshark je daar ook helpen. Hun servernetwerk beslaat 63 landen, waardoor elke grote bibliotheek goed binnen handbereik is.

Surfshark is ook de enige VPN-provider die onbeperkte gelijktijdige verbindingen mogelijk maakt. Je kunt dus op zoveel schermen streamen als Netflix je tegelijkertijd toestaat.

En alsof dat nog niet genoeg is, zijn ze ook de goedkoopste VPN van alle hier vermelde providers – vooral als u profiteert van een van hun huidige kortingen.

Voordelen
 • Uitstekende privacy en beveiliging zonder logboekregistratie
 • Geweldige serverprestaties
 • Ontgrendelt Netflix, BBC en vele anderen
 • Makkelijk te gebruiken cliënt
 • Onbeperkte gelijktijdige verbindingen
 • Ondersteuning voor torrenting
 • Goedkoop
Nadelen
 • Inconsistente snelheid op enkele locaties
 • Vrij trage klantenondersteuning

2. NordVPN

NordVPN-logo

NordVPN is een andere uitstekende keuze voor het bekijken van out-of-market Netflix in Australië. Het deblokkeert bibliotheken wereldwijd zoals in 2014 – jaren voordat Netflix het VPN-verbod invoerde.

Netflix US kijken vanuit Australië met NordVPN

Serverprestaties zijn zo goed als mogelijk, dus u zult geen problemen ondervinden bij het streamen, zelfs bij instellingen met ultrahoge definitie. En een serverlijst die 58 landen omvat, betekent dat u zich niet hoeft te beperken tot het kijken naar alleen Netflix USA.

Met NordVPN kunt u tot zes apparaten tegelijkertijd aansluiten – genoeg voor zelfs de grootste gezinnen.

En, net zoals de NordVPN Netflix-combo werkt, is er, als de kans klein is dat je een probleem krijgt, dag en nacht hulp beschikbaar via chat of e-mail.

U krijgt ook een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie voor volledige gemoedsrust.

Voordelen
 • Uitstekende privacy zonder logboekregistratie
 • Groot (en steeds groeiend) servernetwerk
 • Goede verbindingsprestaties
 • Speciale servers (inclusief dubbele VPN, versluierd en Tor over VPN)
 • Schone, gebruiksvriendelijke client
 • Werkt met Netflix en de meeste andere streamingdiensten
 • Staat Torrenting en P2P toe
 • Biedt speciale IP-adressen
Nadelen
 • Geen split-tunnelfunctie
 • Een beetje prijzig op kortere termijnplannen

3. CyberGhost

Logo van CyberGhost

Sommige VPN-providers maken welke server voor Netflix een beetje een raadspel is. Niet zo met CyberGhost. Hun speciaal geoptimaliseerde Amerikaanse Netflix-server is zo duidelijk mogelijk gemarkeerd.

Streaming USA Netflix in Australië met CyberGhost

Prestaties zijn uitstekend. De beste downloadsnelheid die ik heb gemeten voor CyberGhost was 103,1 Mbps – veel sneller dan wat Netflix suggereert voor maximale kwaliteit. En inderdaad, het hele servernetwerk van 90 landen is bijna net zo snel.

De client van CyberGhost is een makkie om te gebruiken en staat een genereuze zeven gelijktijdige verbindingen toe.

Je krijgt ook 45 dagen de tijd om de service uit te proberen. Dat is de langste geld-terug-garantie van elke top-VPN en een bewijs van hoeveel CyberGhost de kwaliteit vertrouwt van wat ze aanbieden.

Zorg ervoor dat u ook profiteert van alle huidige CyberGhost-verkopen. Het maakt deze provider tot een van de beste deals die er zijn.

Voordelen
 • Geen logboekregistratie voor maximale privacy
 • Uitstekende serverdistributie met meer dan 7100 servers in 90 landen
 • Zeer hoge verbindingssnelheden
 • Werkt met US Netflix en BBC iPlayer
 • Staat P2P torrenting toe
 • Lange geld-terug-garantie van 45 dagen
Nadelen
 • Moederbedrijf met twijfelachtige reputatie
 • Ingewikkelde handmatige OpenVPN-installatie
 • Werkt niet vanuit China

4. PureVPN

PureVPN-logo

PureVPN is er trots op dat je overal ter wereld geo-geblokkeerde inhoud kunt bekijken, en ze stellen zeker niet teleur met Netflix USA. Maak eenvoudig verbinding met hun duidelijk gemarkeerde gespecialiseerde server en ga aan de slag.

US Netflix werkt in Australië met PureVPN

Met hun enorme lijst met servers, een die 131 landen beslaat, kun je verbinding maken met elke Netflix-bibliotheek, niet alleen met de Amerikaanse versie. Netflix Brazilië, iedereen?

Op basis van mijn snelheidstests is PureVPN ook de snelste VPN die je kunt krijgen, dus geen problemen met bufferen of beeldblokkering hier.

Je kunt PureVPN ook op allerlei apparaten gebruiken. Windows, macOS, Android en iOS zijn natuurlijk een gegeven. Maar Linux, Android TV, Apple TV, BoxeeBox, Roku, Firestick, Kodi, meerdere routers en meer dan 20 andere platforms maken ook de lijst.

En de prijs is goed – vooral als er momenteel een promotiecode beschikbaar is. Als je bedenkt hoeveel je krijgt, biedt PureVPN geweldige waarde.

Voordelen
 • Uitstekende snelheden
 • Enorm servernetwerk (131 landen)
 • Ontgrendelt Netflix, iPlayer en meer dan 70 andere streamingdiensten
 • Compatibel met meer dan 50 apparaten en platforms
 • Onafhankelijk geverifieerde zero log VPN-provider
 • Speciale IP-optie
 • Grote waarde
Nadelen
 • Apps kunnen wat meer glans gebruiken
 • Enkele intermitterende verbindingsproblemen

5. ExpressVPN

ExpressVPN-logo

Hoewel het niet altijd bij de eerste poging was, had ik geen enkel probleem met het deblokkeren van Amerikaanse Netflix met ExpressVPN. Wat de streaminggigant ze ook geeft, ze blijven werken. En daarom blijven zoveel mensen ze gebruiken.

ExpressVPN deblokkeert Amerikaanse Netflix

Een beperkende factor bij ExpressVPN kan zijn dat ze slechts drie apparaatverbindingen tegelijkertijd toestaan. Voor de meesten van ons zou dat geen probleem moeten zijn, maar het is iets om in gedachten te houden.

Anders dan dat, laat ExpressVPN je alle Netflix-bibliotheken en elke andere provider bekijken. Consistent goede snelheden en een lange serverlijst zorgen daarvoor.

De opvallende kenmerken van ExpressVPN zijn de super intuïtieve app en uitstekende klantenondersteuning – de laatste, zoals ik in mijn recensie betoog, is verreweg de beste in zaken.

Helaas is ExpressVPN niet de goedkoopste van VPN’s, zelfs geen couponcode in de hand. Maar naar mijn mening krijg je meer dan waar je voor betaalt.

Voordelen
 • Een feature-rijke en intuïtieve client
 • Sterke back-end-technologie
 • Tal van servers en serverlocaties
 • Snelle en consistente verbindingssnelheden
 • Werkt met US Netflix
 • Eersteklas klantenondersteuning
Nadelen
 • Sommige geaggregeerde logging
 • Niet de goedkoopste

Netflix AUS versus Netflix USA

Dus, in hoeverre verschillen de Australische en Amerikaanse versies van Netflix? Best wel.

Op het moment van schrijven heeft American Netflix in totaal 5829 titels beschikbaar. Daarvan zijn 3922 films en 1907-series.

Ter vergelijking: Australië heeft toegang tot 3643 films en series uit 1911, voor in totaal 5554 titels.

Houd er rekening mee dat al die titels elkaar ook niet overlappen, wat betekent dat het verschil in de praktijk veel groter is.

Begrijp me niet verkeerd. De Australische Netflix-bibliotheek is uitstekend en ik zou hem zeker in de top vijf plaatsen. Maar er zijn nog steeds veel titels beschikbaar voor de VS die ontbreken. Enkele van de meest populaire zijn:

 • Je kunt beter Saul bellen
 • Breaking Bad
 • Bel de vroedvrouw
 • De flits
 • Grey’s Anatomy
 • The Lord of the Rings Trilogy
 • Sherlock
 • Super meid
 • De levende doden

Waar Australiërs wel een betere deal krijgen, is de prijs. De drie niveaus van Netflix zijn tussen 20% en 25% goedkoper dan in de Verenigde Staten.

PlanUS-prijs (USD) Australische prijs (AUD)
Basic $ 8,99 $ 9,99
Standaard $ 12,99 $ 13,99
Premie $ 15,99 $ 19,99

Netflix en geoblocking

Geoblocking is wanneer inhoud wordt beperkt – of deze nu wordt gewijzigd of beperkt – op basis van uw geografische locatie. En Netflix is ​​een zeer geografisch geblokkeerde website.

Waarom blokkeert Netflix Geo-content in Australië

Netflix produceert veel van zijn inhoud, maar geeft nog meer licenties. Die gelicentieerde inhoud is de reden waarom het bedrijf gebruik maakt van geoblocking.

De meest populaire shows en films zijn een hot commodity in de online streamingwereld, en de rechten daarop worden vaak per land verkocht.

Omdat Netflix niet altijd in staat is om de rechten op een programma op te halen – een overeenkomst met een andere dienst kan bijvoorbeeld al bestaan ​​- zal hun Australische bibliotheek verschillen van de Amerikaanse (en inderdaad van elk ander land).

En om contractbreuken met de houders van auteursrechten op inhoud te voorkomen, moet Netflix proberen te voorkomen dat u toegang krijgt tot die shows die alleen in de VS zijn. Vandaar geoblocking.

Als je ooit nieuwsgierig bent naar hoe verschillend de verschillende Netflix-bibliotheken zijn en wat je mogelijk misloopt door alleen Australië te bezoeken, kijk dan op uNoGS.com.

Hoe blokkeert Netflix Geo-inhoud

Dus hoe weet Netflix dat je in Australië bent? Door te kijken naar het gemakkelijk traceerbare IP-adres van uw apparaat.

Alles dat met internet is verbonden, van uw computer en mobiele telefoon tot uw smart-tv, heeft een IP-adres. En elk IP is gekoppeld aan een zeer specifiek geografisch gebied.

U kunt het IP-adres van uw apparaat beschouwen als het equivalent van het postadres van uw huis. Het is daar zodat de Netflix-servers – en natuurlijk elke andere online service en website – weten waar ze gegevens naartoe moeten sturen.

Wat een VPN doet, verbergt eerst uw IP-adres. Vervolgens wordt u een andere toegewezen dan in het land waar de VPN-server waarmee u verbinding maakt zich bevindt.

Door het te laten lijken alsof je in de Verenigde Staten bent en niet in Australië, krijg je met een VPN toegang tot Amerikaanse Netflix.

VPN werkt niet met Netflix US?

Zelfs de beste VPN’s, die meestal Amerikaanse Netflix kunnen deblokkeren zonder in het zweet te lopen, zullen van tijd tot tijd storingen ondervinden. Wanneer dat gebeurt, zie je het volgende scherm:

Netflix USA geblokkeerd bij gebruik van VPN

Wat het bovenstaande bericht betekent, is dat de VPN-server waarmee je verbinding hebt gemaakt, op de zwarte lijst is gezet door Netflix en niet langer zal werken.

Hoe serieus dat ook klinkt, u hoeft zich nergens zorgen over te maken en het is een makkelijke oplossing. Dat één server op de zwarte lijst staat, betekent niet dat ze dat allemaal zijn.

De eenvoudigste oplossing is om een ​​andere server te proberen. Goede VPN’s hebben de neiging om ze snel te repareren, dus er moet altijd genoeg zijn rond dat werk.

U kunt ook proberen contact op te nemen met de klantenondersteuning van uw VPN-provider. Zij wijzen u graag op een goede server. Elke provider die ik hoger heb vermeld, heeft livechat, dus het duurt maar een paar minuten om een ​​antwoord te krijgen.

Zoals ik al eerder zei, met de juiste VPN heb ik nooit out-of-market Netflix kunnen deblokkeren. Af en toe kunnen er hikken optreden, maar uiteindelijk is het een methode die heel, heel goed blijft werken.

Is het legaal om Netflix te kijken met een VPN in Australië?

Het wijzigen van je Netflix-regio van Australië naar de VS heeft veel voordelen. En zoals je kunt zien, is dit helemaal niet moeilijk. De volgende vraag is echter of het legaal is, zowel vanuit het oogpunt van Australië als van Netflix.

Zijn VPN’s legaal in Australië?

Ja, volgens de huidige Australische wetgeving is VPN-gebruik legaal. En terwijl het gebruik van een VPN om inhoud te omzeilen, is geoblocking misschien een beetje meer een grijs gebied, ook dat is niet illegaal.

Met andere woorden, er zijn geen Australische wetten die u verbieden Netflix-programma’s uit de VS te streamen.

Streamt Netflix via een VPN legaal?

Netflix beperkt het gebruik van VPN al enkele jaren, dus ze geven er duidelijk de voorkeur aan dat we ze niet gebruiken om toegang te krijgen tot hun service. Waarom? Omdat ze wettelijk verplicht zijn om te proberen hun licentieovereenkomsten met inhoudseigenaren af ​​te dwingen.

Maar proberen is hier het sleutelwoord. En wat ze lijken te doen, is net genoeg proberen om rechthebbenden tevreden te stellen zonder ons abonnees te veel van streek te maken.

Hoewel Netflix iedereen die een VPN gebruikt gemakkelijk van hun service kan verbannen, is dat niet één keer gebeurd. Honderdduizenden (zo niet miljoenen) abonnees die VPN’s gebruiken, zouden er immers niet zo goed uitzien op de balans, toch??

Dus uiteindelijk, terwijl officieel een VPN wordt gebruikt om Netflix te kijken, wordt afgekeurd, in de praktijk zal niemand je daarvoor straffen.

Doe gratis VPN’s Deblokkeer Amerikaanse Netflix uit Australië?

In theorie zou je US Netflix kunnen deblokkeren met een gratis VPN. In de praktijk is de kans dat het werkt echter klein.

Als je een provider vindt die werkt, beschouw jezelf dan als een geluksvogel. Maar weet ook dat het niet lang zal duren.

Netflix zet regelmatig VPN-servers op de zwarte lijst. Betaalde VPN-providers hebben de middelen om die servers snel te vervangen en kunnen Netflix vaak een stap voor blijven. Gratis providers kunnen dat niet.

Gratis VPN’s hebben doorgaans ook bandbreedtebeperkingen en lijden onder serveroverbelasting. Beide dingen vertalen zich in een minder dan optimale videostreamingervaring – vooral in hoge kwaliteit.

Ik vermijd ook gratis providers vanwege privacy- en beveiligingsproblemen.

In tegenstelling tot betaalde VPN’s, registreren veel gratis alternatieven niet alleen uw online activiteiten, maar verkopen ze ook uw gegevens aan adverteerders. Aangezien ze geen kosten in rekening brengen voor abonnementen, moeten ze andere inkomstenbronnen vinden om te overleven.

Dus hoe graag ik ook geld bespaar, helaas is dit geen goede gratis manier – VPN of anderszins – om Netflix US vanuit Australië te streamen.

Laatste woorden

Zo goed als Netflix Australië is, is de programmeerselectie in de VS net zo veel beter. En veel van de best beoordeelde shows zijn alleen daar beschikbaar.

Waarom zou u beperken wat u kunt bekijken als u zo gemakkelijk Amerikaanse Netflix in Australië kunt krijgen. Geef jezelf de kracht om toegang te krijgen tot alles wat de streaminggigant naar believen te bieden heeft. Leun dan achterover, ontspan en eet weg.

Dit vind je misschien ook leuk:
 • De beste VPN’s voor Netflix
 • Werkt privé-internettoegang met Netflix?
 • Werkt IPVanish met Netflix?
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me