Hoe u uw Netflix-regio in elk land kunt wijzigen

Hoe u uw Netflix-regio in elk land kunt wijzigen


Een van de dingen die me het meest irriteren aan Netflix, is hoe drastisch de inhoud kan verschillen, afhankelijk van in welk deel van de wereld ik me bevind.

Als ik bijvoorbeeld de vijf Terminator-films wilde zien die momenteel beschikbaar zijn op de dienst, zou ik naar niet minder dan drie verschillende landen moeten reizen: het VK, Japan en Canada.

Of zou ik?

Er is natuurlijk een veel gemakkelijkere (en niet te vergeten goedkopere) manier om dit aan te pakken.

Om toegang te krijgen tot elke show uit elk land, hoeft u alleen maar uw Netflix-regio te wijzigen. Het is een eenvoudig proces dat iedereen kan beheren. Het enige dat u nodig heeft, is een virtueel particulier netwerk (VPN).

Hiertoe volgt hier een korte handleiding over hoe u het land op uw Netflix-account naar believen kunt wijzigen.

Hoe u uw Netflix-regio kunt wijzigen – een snel overzicht

Het is een eenvoudig proces in vier stappen om van land te wisselen op Netflix. Terwijl ik verderop al deze punten veel gedetailleerder bespreek, volgt hier een kort overzicht:

 1. Kies een VPN-provider die Netflix betrouwbaar ontgrendelt. NordVPN en PureVPN zijn twee van de beste in de branche.
 2. Download de VPN-client-app en installeer deze op uw apparaat.
 3. Maak met de VPN-app verbinding met een server in het land waarvan u de Netflix-bibliotheek wilt streamen.
 4. Start Netflix, kies je programma, leun achterover en ontspan.

Waarom je een VPN nodig hebt om Netflix te streamen?

De grootste reden om een ​​VPN te gebruiken om Netflix te kijken, zijn de geografische beperkingen die het op zijn inhoud legt.

Met andere woorden, de selectie van shows die u op Netflix US zult zien, kan drastisch verschillen van die op Netflix Canada, die nog steeds zal verschillen van Netflix Japan.

Uiteindelijk onderhoudt Netflix 34 verschillende regiospecifieke catalogi. Hoewel een deel van de inhoud van land tot land overlapt, vertaalt het zich voor ons kijkers meestal in een heel andere streamingervaring op basis van onze locatie.

Netflix bepaalt uw huidige locatie en tot welke catalogus u toegang heeft op basis van het IP-adres van uw apparaat.

Verbinding maken met een VPN verbergt uw echte IP en vervangt deze door die van de VPN-server die u hebt gekozen.

Als u een Duitse server kiest, heeft uw apparaat nu een Duits IP-adres en mag het inhoud van Netflix Duitsland streamen.

NordVPN veranderde de Netflix-regio in Duitsland

Het is zo simpel. En dit werkt natuurlijk voor elk land.

Hoe een VPN voor Netflix te kiezen

Als het tijd is om een ​​VPN-provider te kiezen om je Netflix-regio mee te ruilen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

 1. Kies een VPN die werkt met Netflix

  Vroeger was het mogelijk om elke Netflix-bibliotheek te ontgrendelen met vrijwel elke VPN-service. Vanaf begin 2016 is dat echter niet meer het geval.

  In januari van dat jaar, in een poging om houders van contentlicenties tevreden te houden, verbood Netflix VPN’s en begon het gebruik ervan hard aan te pakken.

  Hoewel ze succes hebben gehad en veel VPN’s niet langer met Netflix werken, slagen sommige erin om een ​​stap voor te blijven. Een van die providers is wat je nodig hebt.

  De eerder genoemde NordVPN en PureVPN zijn goede keuzes. Er zijn ook een handvol anderen, waaronder elk item op mijn beste VPN voor Netflix-lijst.

 2. VPN-servers in landen die u wilt ontgrendelen

  Je kunt je Netflix-regio niet wijzigen in een specifiek land als je VPN daar geen servers heeft.

  Met andere woorden, als je Netflix Frankrijk wilt streamen, controleer dan of je geselecteerde VPN Franse servers heeft (hier is een lijst met de beste Franse VPN’s voor het geval je er echt naar op zoek bent).

  Met alle VPN’s kunt u verbinding maken met populaire landen zoals de VS, het VK, Canada of Australië. Maar als u bijvoorbeeld regio’s naar Japan wilt wijzigen, zijn kansen die alleen providers met grote serverlijsten kunnen gebruiken.

 3. Uitstekende downloadsnelheden

  Voor een goede Netflix-streamingervaring overal ter wereld heb je een snelle VPN nodig – een VPN die een snelle en betrouwbare verbinding kan onderhouden.

  Anders krijg je misschien toegang tot Netflix-content op de markt, maar het zal waarschijnlijk een korrelige puinhoop zijn – een die vaak wordt onderbroken door die vervelende bufferschermen.

  En dat is geen manier om te kijken.

 4. Meerdere verbindingen toegestaan

  Als je niet de enige persoon in je huis bent die Netflix-shows uit andere landen wil bekijken, heb je een VPN nodig die meerdere verbindingen tegelijkertijd mogelijk maakt.

  Tegenwoordig geven de meeste providers je er vijf of meer. Maar sommigen zullen je nog steeds om twee uur bedekken. Het is dus zeker iets om rekening mee te houden.

 5. Goede klantenondersteuning

  Zoals ik al zei, probeert Netflix met VPN’s regiowijzigingen te voorkomen. En van tijd tot tijd zullen zelfs de beste providers een tijdelijke storing ervaren.

  Dan is een goede supportafdeling goud waard. Ze helpen u aan de slag te gaan door problemen met uw verbinding op te lossen en u door te verwijzen naar de juiste VPN-servers, die nog steeds werken.

Hoe Netflix vanuit andere landen te bekijken

Het gebruik van een VPN om je Netflix-locatie te wijzigen, is verrassend eenvoudig. Hier is de eenvoudige stapsgewijze handleiding.

 1. Kies een goede VPN

  Zoals in het bovenstaande gedeelte wordt besproken, is de eerste stap om Netflix-inhoud die niet op de markt is te streamen, een VPN te kiezen die bij de klus past.

  Ervan uitgaande dat u de vijf punten hebt gevolgd die ik heb uiteengezet bij het kiezen van uw provider, bent u klaar om te gaan. Meld je aan en je bent een stap dichter bij het bekijken van alles en nog wat Netflix te bieden heeft.

 2. Installeer de VPN Client-app op uw apparaat (en)

  Nadat je je VPN-account hebt ingesteld, download je de client. Alle providers hebben een sectie ‘VPN-apps’ op hun website waar u de juiste software voor uw platform kunt vinden.

  Elke halfwaardige VPN heeft software voor Windows, macOS, iOS en Android.

  Als je Netflix echter wilt kijken op een minder vaak gebruikt apparaat – zoals een Linux-box of een Smart TV – kan er wat handmatig werk bij betrokken zijn.

  Dat gezegd hebbende, zou u gedetailleerde stapsgewijze installatie-instructies moeten kunnen vinden op de website van de provider. En als u problemen tegenkomt, zal die goede klantenondersteuning die ik noemde u graag helpen.

 3. Maak verbinding met een VPN-server in het land waarin je Netflix wilt kijken

  Met je VPN-app geïnstalleerd, ben je nu klaar om toegang te krijgen tot een andere Netflix-regio. Open de client, kies het land waaruit je content wilt streamen en maak verbinding. Als je bijvoorbeeld Netflix US in Australië wilt hebben, moet je verbinding maken met een Amerikaanse server.

  De meeste VPN-apps hebben een kaart of lijst waarmee u eenvoudig verbinding kunt maken met een specifiek land. Zo ziet dat eruit met NordVPN.

  Netflix-land wijzigen in NordVPN-client

  Andere providers kunnen gespecialiseerde Netflix-servers bevatten. Als ze dat doen, gebruik dan een van die. PureVPN doet dit.

  De Netflix-regio wijzigen door een VPN-server te kiezen met PureVPN

 4. Bekijk Netflix vanuit andere regio’s

  Start Netflix terwijl uw apparaat is verbonden met de VPN. De inhoud die u ziet, is nu die van uw geselecteerde regio.

  Het enige dat overblijft is achterover leunen en genieten van een show.

Tot welke Netflix-landen heb ik toegang met een VPN?

Het korte antwoord is ze allemaal.

Het lange antwoord is dat, hoewel Netflix beschikbaar is in meer dan 190 landen, het slechts 34 landspecifieke catalogi heeft – met een groot deel van de meeste overlappen.

Dus in de praktijk kun je, zolang je toegang hebt tot die 34 landen, alles zien wat de streaminggigant te bieden heeft (de tabel is sorteerbaar op kolom als je dat wilt).

De 34 Netflix-regio’s zijn als volgt:

ArgentiniëAustraliëBelgië
BraziliëCanadaTsjechische Republiek
FrankrijkDuitslandGriekenland
Hong KongHongarijeIJsland
IndiaIsraëlItalië
JapanLitouwenMexico
NederlandPolenPortugal
RoemeniëRuslandSingapore
SlowakijeZuid-AfrikaZuid-Korea
SpanjeZwedenZwitserland
ThailandkalkoenVerenigd Koningkrijk
Verenigde Staten

Voor de meesten van ons is Netflix US de belangrijkste catalogus om toegang tot te krijgen. Het is een van de grootste van de belangrijkste markten en, nog belangrijker, heeft verreweg de grootste releases.

Hier ziet u hoe de totale titel-, film- en serienummers worden opgesplitst voor de acht meest gebruikte Netflix-landen.

LandTotale titelsFilmseries
Verenigde Staten582939221907
Verenigd Koningkrijk595339482005
Australië555436431911
Canada589640711825
Frankrijk422326431580
Duitsland449529561539
Japan514133561785
Nederland406626411425

De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van de niet-officiële Netflix online Global Search-website.

Kan ik Netflix in het buitenland bekijken?

Als je naar een van de meer dan 190 landen reist waar het beschikbaar is, kun je Netflix in het buitenland gebruiken. Standaard kun je echter alleen inhoud streamen van het land waarin je je bevindt.

Maar net zoals u uw Netflix-regio thuis kunt wijzigen met een VPN, kunt u hetzelfde doen als u onderweg bent. Met andere woorden, u kunt toegang blijven houden tot de exacte bibliotheek die u altijd heeft door verbinding te maken met een VPN-server waar u woont.

Netflix gaat nog een stap verder en kan zelfs in verschillende landen tegelijkertijd worden gebruikt.

Zolang je het aantal schermen dat je tegelijkertijd kunt bekijken volgens je plan niet overschrijdt, mag je je Netflix-account over internationale grenzen heen delen.

Dus terwijl u uw favoriete programma streamt tijdens uw volgende vakantie, kan iedereen met toegang tot uw Netflix ook thuis kijken.

Staat Netflix VPN-gebruik toe?

Officieel wil Netflix niet dat we verbinding maken met hun service met een VPN, vanwege hun verplichting om licentieovereenkomsten af ​​te dwingen met contentproducenten.

Om die reden heeft het bedrijf in januari 2016 een van de meest geavanceerde VPN-detectie- en blokkeringssystemen van alle internetcontentproviders opgezet.

In de praktijk zijn er echter geen openbare rapporten geweest van Netflix die een abonnee bestraft voor countryhoppen met een VPN – behalve dat het ons natuurlijk blokkeert om te streamen terwijl er verbinding is met één.

Dit is volkomen logisch. Netflix heeft geen enkele prikkel om ons abonnees te veel van streek te maken in opdracht van rechthebbenden.

Het volledig verbieden van VPN-gebruik is sowieso een erg moeilijk probleem om op te lossen, en zolang Netflix er tenminste uitziet alsof het probeert, lijken contentproducenten tevreden te zijn.

Waar het op neerkomt, is dat als je bereid bent te doen wat nodig is om Netflix-regio’s te veranderen met een VPN – wat niet zo moeilijk is – niemand je ervoor zal straffen.

Kan ik gratis VPN’s gebruiken om Netflix-regio’s te wijzigen?

Hoewel het zeker mogelijk is om een ​​gratis VPN te gebruiken om je Netflix-land succesvol te veranderen, is het meestal een uitdaging om te doen. En vaak kan het zelfs een slecht idee zijn om het te proberen.

De overgrote meerderheid van gratis VPN-services staat al op de geblokkeerde lijst van Netflix. Ze kunnen geen verbinding maken en het is onwaarschijnlijk dat ze dat ooit zullen doen – een gratis provider heeft niet de middelen (of zelfs de neiging) om voortdurend te proberen het Netflix VPN-verbod te omzeilen.

De meeste gratis VPN’s hebben ook databeperkingen. Zelfs als je een programma uit een andere regio kunt deblokkeren, kan het zijn dat je je datalimiet bereikt voordat je het van begin tot eind kunt bekijken, zelfs bij de instellingen van Netflix met de laagste kwaliteit.

En wat als het je lukt om een ​​gratis provider te vinden zonder datalimieten? De kans is groot dat anderen dat ook hebben. Je zult waarschijnlijk eindigen met overbelaste servers, slechte prestaties en een algehele ellendige streaming-ervaring.

Dan zijn er natuurlijk de twijfelachtige beveiligings- en privacypraktijken van veel gratis VPN’s.

U kunt merken dat u wordt blootgesteld aan advertentie-injectie, opdringerige gegevensverzameling en, in de meest extreme gevallen, malware-infectie.

Wanneer de maandelijkse prijs van enkele van de beste VPN-providers een fractie is van wat een Netflix-abonnement kost, is het voor mij een goed idee om er een te gebruiken.

Dat gezegd hebbende, als je nog steeds in de verleiding komt om de gratis VPN-route te gaan om te voldoen aan je onbedoelde Netflix-verlangens, begin dan niet blindelings de eerste provider die je vindt te gebruiken. Doe eerst wat onderzoek.

Wijzig de Netflix-regio-conclusie

Netflix-content streamen vanuit elk land ter wereld is niet ingewikkeld. Zolang je de juiste VPN-provider hebt en de paar eenvoudige stappen hierboven volgt, kun je je Netflix-regio zo vaak wijzigen als je wilt.

Het kost allemaal maar een paar minuten om op te zetten. Krijg het voor elkaar en je kunt elke show bekijken die Netflix te bieden heeft, waar ter wereld je ook bent.

Dit vind je misschien ook leuk:
 • De beste VPN’s voor Netflix
 • Werkt NordVPN met Netflix?
 • Werkt privé-internettoegang met Netflix?
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map