Verkrijg een Brits IP-adres in 5 eenvoudige stappen

Als je een Britse expat bent, een vakantieganger uit het buitenland of zelfs maar een Anglophile (zoals ik), is de kans groot dat je graag toegang hebt tot een Brits IP-adres.


Waarom? Elk IP is gekoppeld aan een geografische locatie. Elke website of online service die u gebruikt, kan deze zien en op basis daarvan uitvinden waar ter wereld u zich bevindt.

Om verschillende redenen beperken veel Britse websites en services de toegang tot iedereen die niet in het land is. Wanneer u probeert verbinding te maken met een IP-adres uit bijvoorbeeld Spanje, sluiten ze de poorten.

Dit is wat algemeen bekend staat als geoblocking.

Dus als je op vakantie bent en hoopt de nieuwste aflevering van Doctor Who op de BBC te zien, heb je helaas pech. Hetzelfde geldt als u toegang wilt tot Britse Netflix, ITV Hub of een aantal andere Britse sites (en niet alleen entertainment-sites). Tenzij uw IP in het VK is gevestigd, komt u er gewoon niet doorheen.

Dus hoe verander je je IP-adres in het VK? Verreweg de snelste en gemakkelijkste manier is om een ​​VPN te gebruiken.

Waarom een ​​VPN gebruiken om een ​​IP in het VK te krijgen

Een VPN werkt door een gecodeerde verbinding tot stand te brengen tussen uw apparaat en een zogenaamde VPN-server. Het apparaat kan van alles zijn, van je telefoon of tablet tot een laptop, desktopcomputer of zelfs een router of smart-tv.

De VPN-server is eigenlijk gewoon een andere computer, beheerd door de VPN-provider. Het kan overal ter wereld worden gevonden (en, met het risico dat ik bederf waar ik hiermee naartoe ga, dat is de sleutel).

De magie vindt plaats nadat u uw apparaat op de server heeft aangesloten. Dit doe je via een client-app die je van de VPN-service krijgt.

Vanaf dat moment gaan alle gegevens die u verzendt en ontvangt eerst via de server. En nog belangrijker, uw apparaat gebruikt nu ook het IP-adres van die server voor alle externe communicatie.

Als de server zich in het VK bevindt, heeft deze een Brits IP-adres. En omdat uw apparaat datzelfde IP-adres gebruikt, zal elke website of service waartoe u toegang heeft, 100% denken dat u ook in het VK bent gevestigd. Handig (en superhandig), is het niet?

Stappen voor het verkrijgen van IP-adressen in het VK

Een VPN is zonder twijfel de gemakkelijkste en meest betrouwbare manier om on-demand een Brits IP-adres te krijgen. En dat kan niet eenvoudiger. De stappen zijn als volgt.

 1. Registreer u bij een VPN-provider met servers in het VK. Mijn voorkeursservice is CyberGhost, maar vele andere werken ook geweldig. Er is een lijst waarmee u iets verderop kunt beginnen.
 2. Download de clienttoepassing van uw provider en installeer deze op uw apparaat. Alle providers hebben gedetailleerde instructies voor uw specifieke platform of besturingssysteem.
 3. Open de client-app en log in op de VPN-service.
 4. Kies een server in het VK en maak er verbinding mee. Zo zou uw apparaat nu in Groot-Brittannië een IP-adres moeten hebben. Als je het dubbel wilt controleren, ga dan naar https://mylocation.org/ en kijk welk land wordt weergegeven als je locatie.
 5. Doe je voeten omhoog. U kunt nu genieten van toegang tot eerder geblokkeerde Britse websites en services.

De BBC-iPlayer is toegankelijk met een Brits IP-adres

Wanneer u geen IP uit het VK meer nodig heeft, koppelt u eenvoudig de VPN-clientapp los en sluit u deze. En herhaal dezelfde stappen de volgende keer dat u dat doet (minus de registratie- en installatieonderdelen natuurlijk).

Erg makkelijk. Even terzijde, soortgelijke stappen werken ook voor het verkrijgen van een IP in zowat elk ander land ter wereld.

Een VPN-service kiezen voor het VK

Over het algemeen is het proces om een ​​VPN in te stellen en er verbinding mee te maken om uw IP naar het VK te wijzigen, eenvoudig. Het moeilijkste en meest tijdrovende onderdeel is ongetwijfeld het kiezen van de VPN-provider die moet worden gebruikt.

Het belangrijkste is natuurlijk om er een te kiezen die Britse servers biedt. Als er geen Britse servers zijn, kun je gewoon geen IP-adres in het VK vervalsen. Periode.

Op de website van elke provider staat welke landen ze ondersteunen. Als dat niet het geval is, of als het Verenigd Koninkrijk niet wordt vermeld, ga dan verder.

Naast de beschikbaarheid van een Britse server, zijn er ook andere factoren die een rol zouden moeten spelen bij uw beslissing. Ze bevatten:

 • De VPN die u kiest, moet meerdere servers in het VK hebben, niet slechts één. Sterker nog, hoe meer, hoe beter.

  Zoals gebeurt met alle online services, kunnen onderhoud of upgrades VPN-providers soms dwingen om servers offline te halen (zij het kort). Andere gebruikers zullen ook dezelfde server gebruiken als u. Als er te veel mensen tegelijkertijd verbinding maken, wordt de server overbelast, traag en onbruikbaar.

  Als de VPN-provider meerdere Britse servers heeft, heb je altijd verschillende verbindingsopties. U kunt uw IP in het VK op elk moment betrouwbaar ophalen, ongeacht externe factoren.

 • Prestaties zijn absoluut belangrijk. Alleen de snelste VPN’s die er zijn, zullen het doen. Een goede reputatie voor stabiliteit is ook belangrijk.

  Snelheid is vooral van cruciaal belang als u toegang krijgt tot streamingmedia die geografisch beperkt zijn tot het VK. Uw VPN-verbinding moet kunnen voldoen aan de eisen van hoogwaardige streams met hoge bandbreedte. Als dat niet het geval is, zal het u niet veel helpen.

 • Een strikt niet-logboekbeleid en eersteklas gegevensversleuteling zijn belangrijk, vooral als u waarde hecht aan uw online privacy.

  Net als uw internetprovider, heeft de VPN-provider een goed idee van wat u online doet en waar vandaan. Om uw privacy en veiligheid te beschermen, moeten al uw gegevens sterk versleuteld zijn. De VPN-provider mag ook geen informatie over uw online activiteiten verzamelen of opslaan.

 • De VPN-client moet elk apparaat ondersteunen dat u gebruikt (platforms en besturingssystemen). Dit betekent ook dat u moet weten hoeveel apparaten u tegelijkertijd kunt gebruiken. Bij sommige providers kan dit aantal slechts twee zijn. Anderen hebben mogelijk helemaal geen beperkingen.

De beste VPN om een ​​Britse IP te krijgen

Afhankelijk van hoe ervaren en up-to-date je bent met welke VPN-services er zijn, zal het vinden van een die je leuk vindt (en een die aan de bovenstaande criteria voldoet) wat onderzoek vereisen.

Geloof me, het is niet zo ontmoedigend als het misschien klinkt. Als je eenmaal in de groove van de dingen bent, zou het behoorlijk snel moeten gaan.

Dat gezegd hebbende, als je in het begin een kortere lijst wilt, zijn dit VPN’s die ik met vertrouwen kan aanbevelen als een manier om een ​​Brits IP-adres te krijgen.

1. CyberGhost

Logo van CyberGhost

Zoals ik hierboven al kort heb vermeld, is CyberGhost mijn keuze voor het nest wanneer ik een IP-adres in het VK nodig heb.

Om te beginnen zijn er op een totaal van meer dan 7100 CyberGhost-servers 480 in het VK. Alleen NordVPN heeft meer. Al die servers zijn mooi verdeeld over drie locaties.

Op het gebied van prestaties doet CyberGhost het heel goed en kan het de beste van hen volgen. Zoals je kunt zien aan mijn snelheidstestresultaten, is de verbinding meer dan snel genoeg voor vrijwel elke taak. Elke VPN-provider zou trots zijn op die cijfers.

Privacy is een ander sterk punt van CyberGhost. Simpel gezegd, ze loggen niets.

CyberGhost is gevestigd in Roemenië. Daarom kunnen sommigen van ons zich zorgen maken over het bewaren en delen van gegevens. Maar Roemenië is eigenlijk verrassend privacygericht. Er zijn geen door de overheid opgelegde houtkapmandaten en het land speelt helemaal niet goed met de niet-overheidsactoren, FBI’s of GCHQ’s van de wereld.

Bovendien, zoals ik al zei, logt CyberGhost niets in. Dus zelfs als er iemand op de deur klopte, hadden ze gewoon niets te delen.

Britse Netflix, de BBC iPlayer, ITV Hub en alle andere services werken ook geweldig met CyberGhost. Het is een van de dingen waar ze trots op zijn, en ze leveren absoluut waar.

Voordelen
 • Geen logboekregistratie voor maximale privacy
 • Uitstekende serverdistributie met meer dan 7100 servers in 90 landen
 • Zeer hoge verbindingssnelheden
 • Werkt met US Netflix en BBC iPlayer
 • Staat P2P torrenting toe
 • Lange geld-terug-garantie van 45 dagen
Nadelen
 • Moederbedrijf met twijfelachtige reputatie
 • Ingewikkelde handmatige OpenVPN-installatie
 • Werkt niet vanuit China

2. NordVPN

NordVPN-logo

Van alle aanbieders op de markt heeft NordVPN het grootste aantal servers in Groot-Brittannië. Geen enkele andere VPN-provider heeft meer. Terwijl ik dit schrijf, staat dat aantal op 610 en gaat het bijna dagelijks omhoog (ik overdrijf een beetje, maar nieuwe servers verschijnen met een schokkende frequentie).

De servers van NordVPN zijn slechts op één locatie in Engeland beschikbaar.

De prestaties die u van die servers krijgt, zijn van topklasse. Hoewel dit niet de snelste is, is dit een VPN die consequent in de top vijf van alle providers staat die ik test (en ik controleer er veel van). Bekijk zelf de snelheidstestresultaten van NordVPN. Erg indrukwekkend.

Privacygewijs scoort NordVPN ook goed. Ze zijn gevestigd in Panama, een land waar termen als dataretentie, internetcensuur en toezicht niet in iemands vocabulaire voorkomen. Om de deal zoeter te maken, heeft Nord ook een strikt no logging-beleid.

Een potentieel nuttige functie die maar heel weinig VPN’s bieden, is een statisch IP-adres in het VK. Zoals we hieronder zullen zien, is PureVPN een van de uitzonderingen. Dat geldt ook voor NordVPN.

Het hebben van een speciaal VPN IP-adres heeft veel voordelen in vergelijking met een gedeeld VPN-adres. De essentie is, als je het idee niet leuk vindt om hetzelfde adres te hebben als honderden andere mensen of niet enthousiast bent over het krijgen van een ander IP-adres elke keer dat je verbinding maakt met een VPN-server (beide gebeuren met gedeelde IP’s), dit is een functie voor jou.

Last but not least werkt NordVPN als een droom met de iPlayer van de BBC en vrijwel alle Britse streamingdiensten. Veel andere providers hebben het moeilijk. Maar het maakt niet uit wat de BBC naar NordVPN gooit, hij neuriet vrolijk mee.

Voordelen
 • Uitstekende privacy zonder logboekregistratie
 • Groot (en steeds groeiend) servernetwerk
 • Goede verbindingsprestaties
 • Speciale servers (inclusief dubbele VPN, versluierd en Tor over VPN)
 • Schone, gebruiksvriendelijke client
 • Werkt met Netflix en de meeste andere streamingdiensten
 • Staat Torrenting en P2P toe
 • Biedt speciale IP-adressen
Nadelen
 • Geen split-tunnelfunctie
 • Een beetje prijzig op kortere termijnplannen

3. PureVPN

PureVPN-logo

Op de hielen van de andere twee providers, is PureVPN een andere uitstekende optie om een ​​IP-adres uit het VK te krijgen.

Hoewel PureVPN minder Britse servers heeft dan zowel CyberGhost als NordVPN, momenteel 168, zijn die servers robuuster. Ze hebben onlangs ook een aantal enorme upgrades ondergaan. Alles, van snelheid tot algehele betrouwbaarheid, heeft een merkbare verbetering gezien (bovenop wat al behoorlijk indrukwekkende prestaties waren).

De servers van PureVPN zijn verspreid over vier locaties in Engeland. Ze omvatten Londen, Manchester, Maidenhead en Gosport.

Zoals eerder vermeld, zijn de serversnelheden van PureVPN de beste. Stream 4K-video’s, download grote bestanden, het maakt niet uit. U zult zeer weinig prestatieverschillen merken van uw normale internetverbinding.

En wat 4K-video betreft, de BBC iPlayer en inderdaad alle andere Britse streamingdiensten werken geweldig met PureVPN.

Vanuit een privacystandaard is PureVPN niet perfect. Ze registreren nog steeds niets specifieks dat u doet, zoals welke sites u bezoekt of wat u downloadt. Ze houden echter anoniem de tijdstempels van de verbinding en het bandbreedtegebruik bij (om redenen van servicekwaliteit).

Het is geen gigantische deal. Je blijft nog steeds anoniem en veilig. Maar loggen is loggen en daar kunnen ze het beter doen.

Samen met NordVPN is PureVPN ook een van de weinige op één hand te tellen VPN-providers die een Brits statisch IP-adres aanbieden. Dat doen ze ook voor goedkoper.

En net over het algemeen biedt PureVPN uitstekende waarde. Voor enkele van de laagste prijzen op de markt krijg je een van de best beschikbare VPN-services die werkt op elk denkbaar apparaat.

Even terzijde, als je geïnteresseerd bent in IP’s buiten het VK, heeft PureVPN servers in in totaal 131 landen. Slechts één andere provider, HideMyAss!, Kan dat aantal verbeteren.

Voordelen
 • Uitstekende snelheden
 • Enorm servernetwerk (131 landen)
 • Ontgrendelt Netflix, iPlayer en meer dan 70 andere streamingdiensten
 • Compatibel met meer dan 50 apparaten en platforms
 • Onafhankelijk geverifieerde zero log VPN-provider
 • Speciale IP-optie
 • Grote waarde
Nadelen
 • Apps kunnen wat meer glans gebruiken
 • Enkele intermitterende verbindingsproblemen

Andere voordelen van IP-adressen in het Verenigd Koninkrijk

Er zijn veel redenen waarom u een Brits IP-adres wilt. Zoals we al hebben besproken, is dit de enige manier om Britse tv in het buitenland te kijken. Maar er zijn ook andere, minder voor de hand liggende redenen.

 • Geoblocking is niet beperkt tot entertainmentsites. Afhankelijk van waar ter wereld u zich bevindt, kan de toegang tot uw sociale media en zelfs uw favoriete nieuwssite ook ernstig beperkt zijn.

  Groot-Brittannië beperkt de toegang tot dergelijke services niet. De mogelijkheid hebben om uw IP-adres in het VK te laten zijn. De volgende keer dat u naar China reist, kunt u nog steeds op Facebook komen en nog steeds het nieuws lezen, gezien door de ogen van een westers land.

 • Laat uw financiële instellingen niet buitensluiten. Een Brits IP-adres kan handig zijn om te voorkomen dat bijvoorbeeld een bankrekening in het VK in het buitenland wordt geblokkeerd.

  Banken en andere organisaties gebruiken locatiegegevens van IP-adressen om zich te beschermen tegen illegale of anderszins verdachte online activiteiten. Zelfs legitieme pogingen om vanuit het buitenland toegang te krijgen tot uw eigen accounts kunnen rode vlaggen veroorzaken.

  Vaak veroorzaken dergelijke rode vlaggen niets meer dan een eenvoudige interne activiteitscontrole. Maar soms kan uw account worden vergrendeld en moet u inbellen om het probleem op te lossen. Door uw IP-adres in het Verenigd Koninkrijk te bewaren, kunt u mogelijk tijd en hoofdpijn besparen.

 • Bescherm uw gegevens en persoonlijke informatie. Dit is vooral relevant wanneer u onbeveiligde of openbare Wi-Fi-hotspots gebruikt (coffeeshops, hotels, luchthavens, enz.)

  Als u zich in een land bevindt dat niet bekend is met sterke online beveiligings- of privacywetten (of bekend is met productieve hackers), wordt dit nog belangrijker.

  Ik heb altijd graag gemoedsrust dat mijn gegevens veilig zijn. Wanneer u verbonden bent met een VPN, waar u ook naartoe gaat, wordt uw internetverkeer automatisch versleuteld. Die codering voorkomt dat gegevens in handen vallen van iedereen die er geen toegang toe zou moeten hebben.

Waarom gratis VPN’s niet ideaal zijn

Wanneer u VPN’s gaat onderzoeken, komt u een onbeperkt aantal gratis services tegen. Hoewel dit enigszins haalbare opties zijn, moet u ze met enige scepsis benaderen. Gratis en betaalde VPN’s zijn heel anders.

Gratis providers kunnen u zelfs helpen een IP-adres in Engeland te krijgen. Maar, zoals ik zeker weet, hebben we allemaal ooit ontdekt dat je in het leven vaak krijgt waar je voor betaalt. En dat geldt ook in dit geval heel erg.

Hoewel gratis services geen kosten in rekening brengen voor het gebruik ervan, verdienen ze nog steeds op andere manieren geld. Zij moeten. Wie betaalt er anders voor al die infrastructuur?

Hoe gratis VPN-providers geld verdienen, is vaak minder dan ideaal. Velen dekken hun kosten door informatie over uw surfgedrag te verkopen aan reclamebureaus (d.w.z. ze registreren en catalogiseren wat u online doet). Anderen injecteren advertenties rechtstreeks in uw browser terwijl u bent verbonden met hun service. Sommigen doen beide.

Kortom, als het gaat om gratis VPN-services, betaal je niet met geld. U betaalt in plaats daarvan met uw privacy en persoonlijke gegevens.

Gratis Britse VPN's kunnen gebruikersgegevens verkopen

Een ander probleem met gratis VPN’s is dat je vaker wel dan niet zult merken dat ze de toegang tot de BBC iPlayer, ITV Hub of zelfs Channel 4 niet ontgrendelen.

Er zijn verrassend veel bronnen nodig om IP-adressen te onderhouden die werken met deze populaire services. Premium VPN-providers blijven op de hoogte van dit soort dingen. Gratis VPN-providers doen dat niet.

Andere manieren om een ​​Brits IP-adres te krijgen

Een VPN is niet de enige manier om een ​​IP in het Verenigd Koninkrijk te krijgen. Er zijn andere opties. Die opties zijn lang niet zo flexibel of betrouwbaar, vooral als je probeert geografische beperkingen te omzeilen. Maar dat betekent niet dat er geen tijd en plaats voor is.

SmartDNS

Een van de meer populaire VPN-alternatieven houdt in dat je helemaal geen Brits IP-adres krijgt (strikt genomen). Het heet SmartDNS.

SmartDNS kan u helpen geografische beperkingen te omzeilen door te maskeren waar in de wereld slechts een deel van uw verkeer vandaan komt.

Nadat u het hebt ingesteld, stuurt de SmartDNS-server alle gegevens die nodig zijn om een ​​geblokkeerde site te gebruiken transparant door regio’s die toegang hebben. Alle andere gegevens blijven uw normale internetverbinding gebruiken.

Dit soort services is ingesteld om te werken met een relatief kleine subset van websites. Ze werken meestal redelijk goed, maar zijn over het algemeen veel beperkter dan een VPN.

Enkele van de meer populaire SmartDNS-services zijn Unlocator, SmartyDNS en Smart DNS Proxy. Een paar VPN-providers nemen ook SmartDNS op als onderdeel van hun service, de meest opvallende is Invisible Browsing VPN.

Proxy’s

SmartDNS-services zijn een variant van internetproxy-services, die ook kunnen worden gebruikt om geografisch beperkte Britse websites te deblokkeren.

Een proxy lijkt op een VPN omdat het al uw internetverkeer door een server leidt. U mag kiezen in welk land die server zich bevindt.

Het verschil, en het is een belangrijk verschil, is dat proxyservers bijna altijd niet-versleuteld zijn. U krijgt geen van de privacy- en beveiligingsvoordelen die horen bij het gebruik van een VPN.

Vaker wel dan niet, proxy’s worden ook beheerd door individuen zoals jij en ik. Dat maakt ze een stuk minder betrouwbaar, zowel wat betreft prestaties als of een proxy die je gebruikt er binnen een paar uur nog steeds zal zijn.

De keuze maken

Wat uw reden ook is om er een nodig te hebben, een VPN-service is zonder twijfel uw beste optie om een ​​Brits IP-adres te krijgen. Ze zijn betrouwbaar, veilig en bieden tal van voordelen die andere methoden niet kunnen evenaren.

Zorg ervoor dat u de juiste Britse VPN-service kiest en u bent klaar. Toegang tot alle inhoud is altijd binnen handbereik.

Dat zou geweldig nieuws moeten zijn voor Britse expats en iedereen die graag wil profiteren van wat het VK online te bieden heeft. En je kunt dit doen, waar ter wereld je ook bent.

Beste Britse IP-adres VPN-vergelijking

ProviderUK ServersFunctiesKosten

Snelheidstest | Server lijst
Servers:480
Locaties:3
Landen:90
Servers:7159
Protocollen:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Routers
Aansluitingen:7
Logboekregistratie:Geen logboekregistratie
Plaats:Roemenië
1 maandplan:$ 12,99 / maand
Jaarlijks plan:$ 2,75 / maand
Gratis proefperiode:Ja
Geld terug:45 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, Bitcoin

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
Servers:610
Locaties:1
Landen:58
Servers:5645
Protocollen:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:6
Logboekregistratie:Geen logging
Plaats:Panama
1 maandplan:$ 11,95 / maand
Jaarlijks plan:$ 3,49 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcards (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Overige

Snelheidstest | Server lijst
Servers:168
Locaties:4
Landen:131
Servers:2070
Protocollen:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:5
Logboekregistratie:Verbindingsdatum, totale gebruikte bandbreedte
Plaats:Hong Kong
1 maandplan:$ 10,95 / maand
Jaarlijks plan:$ 3,33 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:31 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, BitCoin, Alipay, belangrijke cadeaubonnen, CashU, andere cryptocurrencies, Paymetwall
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me