9 måder at øge din VPN-hastighed på

Efterhånden som VPN’er bliver mere og mere populære, bruger mange af os en god mængde af vores tid online forbundet til en. Når alt kommer til alt er det en fantastisk måde at låse geo-blokerede eller censurerede websteder op og bevare online privatliv og sikkerhed.


Desværre kan brug af selv de allerbedste VPN-udbydere resultere i reduceret internetydelse. Det er et problem, der typisk vises som en langsom eller til tider endda ligefrem ubrugelig forbindelse.

Sådan opretter du en VPN hurtigere

I nogle tilfælde af afmatning skyldes den underliggende internetforbindelse. I andre kan det være VPN selv. Uanset hvad, hvis du kæmper med en dårlig forbindelse, er der håb. Her er ni måder at fremskynde din VPN og skubbe hver sidste ydelse ud af det.

 1. Skift VPN-servere

  En af de mest almindelige årsager til en langsom VPN-forbindelse er VPN-serveren. Der er flere grunde til, at dette kan være tilfældet, idet den første er geografisk afstand.

  Det koger ned til dette: jo længere serveren fra dig er, jo større er afstanden dine data skal rejse, jo langsommere er forbindelsen.

  De fleste udbydere giver dig mulighed for at vælge fra en liste over servere over hele verden. Som et første skridt, hvis du ikke allerede har gjort det, kan du prøve et, der er tættest på dig og derefter kontrollere for hastighedsforbedring. Det kunne være så simpelt som det.

  Hvis du allerede bruger den nærmeste server, er det muligt, at problemet ligger i netværksstien mellem dig og den server. I dette tilfælde skal du prøve andre tilgængelige servere (i den rækkefølge, der er tættest på det fjerneste) for at se, om du kan finde en, der fungerer bedre.

  Nogle gange oplever en server, du har forbindelse til, også stor efterspørgsel og bliver overbelastet. Flytning til en, der i øjeblikket er underudnyttet (selvom den måske er længere væk), kan løse eventuelle hastighedsproblemer.

  Det kan være nødvendigt at skifte server mere end én gang for at finde den, der giver dig den bedste ydelse.

 2. Prøv en anden protokol

  En VPN-forbindelse er en krypteret tunnel mellem din enhed og VPN-serveren. Det holder nysgerrige øjne fra at se indholdet i din trafik. For at oprette denne sikre tunnel bruger VPN-udbydere forskellige protokoller og krypteringsstandarder.

  Ikke hver kombination oprettes dog lige. Nogle prioriterer sikkerhed og ofrer ydeevne, mens andre gør det modsatte.

  Generelt set bruger de fleste kommercielle VPN’er OpenVPN-protokollen. Det er open source og giver en god balance mellem hastighed og sikkerhed. I mange tilfælde kan du dog finde en anden mulighed, der kan fungere bedre under dine specifikke omstændigheder.

  Et populært alternativ er kendt som L2TP / IPSec. I betragtning af det rigtige sæt betingelser har brugen af ​​det en god chance for at forbedre forbindelsesydelsen. En anden protokol, der er værd at overveje, er PPTP. Mens PPTP normalt er den hurtigste, er den også den mest usikre.

  Hvis hastighed er alt hvad du er interesseret i, kan PPTP være det bedste valg. Bare ikke stol på det for at beskytte dine data fra enhver, der er forpligtet til at opfange dem.

 3. Skift protokolindstillinger

  Udover at ændre din VPN-protokol helt, kan du også ændre indstillinger inden for hver. Dette kan også give en mærkbar hastighedsforøgelse.

  Nogle offentlige netværk (og endda nogle private forbindelser) begrænser VPN-trafik for at reducere potentielt misbrug. Disse netværk kan også lide af ustabilitet forårsaget af visse klientindstillinger. Begge ting kan ødelægge en VPN-forbindelse. For at omgå disse potentielle problemer og forbedre ydelsen er det undertiden nødvendigt at ændre din VPN-softwares standardkonfiguration.

  Én indstilling for at prøve at ændre er præferencen for UDP frem for TCP. Begge er protokoller, der bruges til at sende bits af data over internettet. Som standard bruger de fleste VPN-forbindelser UDP, som typisk er den hurtigste af de to indstillinger. I nogle tilfælde kan skift til TCP dog resultere i en hurtigere forbindelse, især hvis det underliggende netværk er ustabilt.

  En anden indstilling til at prøve at justere er den port, du bruger til din VPN. Skift den til 443. Denne port bruger SSL (krypteret) webtrafik. Netværk blokerer eller throttles sjældent, da det ville begrænse normal brug af nettet.

 4. Skift VPN-software

  Det meste af tiden er den klientsoftware, som din VPN-udbyder stiller til rådighed for dig, forudkonfigureret til at give den bedste ydelse med deres service. I nogle tilfælde kan eksisterende software eller indstillinger på din enhed dog forstyrre softwarens standard en-størrelse-passer til alle konfigurationer.

  Der er bestemt tidspunkter, hvor en prøve af en anden VPN-softwarepakke kan forbedre resultaterne og give hurtigere internethastigheder. Før du går ned ad denne vej, skal du dog være opmærksom på, at det muligvis kræver noget mere avanceret teknisk know-how.

  Da de fleste VPN-tjenester bruger OpenVPN som deres standardforbindelsesprotokol, er et godt sted at starte at gribe Vanilla OpenVPN-klienten. Her kan du finde det, opført af operativsystemet:

  • Microsoft Windows
  • Android
  • Apple iOS / Apple OS X

  Kontakt din VPN-udbyder for instruktioner om konfiguration af softwaren, da der sandsynligvis er specifikke indstillinger for hver VPN-tjeneste. De fleste udbydere stiller en trinvis vejledning til rådighed på deres supportwebsteder, og det er det bedste sted at starte.

 5. Aktivér delt tunneling

  I nogle tilfælde er kravene, som du stiller til din VPN-forbindelse større, end forbindelsen kan håndtere, almindelig og enkel. Hvis du bruger flere båndbreddeintensive applikationer på én gang og ikke kan (eller ikke ønsker) lukke nogle af dem ned for at løse dine hastighedsproblemer, tilbyder flere VPN-udbydere en anden mulighed. Det kaldes split tunneling.

  Split Tunneling giver dig mulighed for at specificere, hvilken trafik, der går over VPN, og hvilken, der udkrypteres over din almindelige internetforbindelse.

  Hvis din VPN-udbyder tillader brug af delt tunneling, skal du følge deres instruktioner for at få den til at køre korrekt. Uanset hvordan de implementerer denne funktion, koges tingene ned for at specificere, hvilken trafik der skal undtages fra VPN-tunnelen, og hvilken der skal inkluderes.

  I nogle tilfælde kan du muligvis også bruge omvendt split tunneling. Denne metode giver dig kun mulighed for at specificere den trafik, der skal bruge VPN i stedet for at ekskludere et stort antal programmer eller trafiktyper fra det. Inverse split tunneling er en fremragende mulighed, hvis du bruger en VPN til at undgå regionens begrænsninger eller omgår indholdsblokke, der er indført af dit land eller internetudbyder..

 6. Tjek din internettjeneste

  Hvis du, efter at have prøvet alt det ovenstående, stadig oplever langsom hastighed, når du får adgang til websteder eller andre onlinetjenester med en VPN, er den næste ting at gøre, at finde ud af, om din underliggende internetforbindelse er skylden.

  Frakobl først forbindelsen til VPN. Afbrydelse sikrer, at dine data går lige ud over standard internetforbindelsen og ikke omdirigeres gennem en VPN-server.

  Når det er gjort, skal du køre en hastighedstest for at bestemme ydelsen på dit internet. Hvis resultaterne er subpar, ligesom sådan, har du fjernet VPN som kilden til problemet.

  Hvis du antager dårlige resultater, kan du prøve at genstarte dit internetmodem (hvis du er på en hjemmeforbindelse) eller prøve at skifte til et andet hotspot, hvis der er et tilgængeligt. Hvis ingen af ​​disse trin løser problemet, bliver du desværre nødt til at tage ting op med din internetudbyder eller ejeren af ​​hotspot.

 7. Kontroller systemressourcer

  Undertiden er årsagen til en langsom VPN-forbindelse tættere på hjemmet, end du måske er klar over. Derfor er det også klogt at kontrollere, om nogen applikationer på din enhed muligvis optager for store mængder båndbredde.

  For eksempel, hvis du har efterladt din BitTorrent-klient åben i baggrunden, og den i øjeblikket frøser syvogtyve andre klienter, er oddset det, der er årsagen til din afmatning.

  For hurtigt at finde ud af, hvilke programmer du har kørt, der muligvis binder din forbindelse, skal du kigge på enhedens opgavehåndtering. Sådan får du adgang til det (eller dets tilsvarende) på de mest populære operativsystemer:

  • Microsoft Windows: Task Manager
  • Android: Baggrundsapps
  • Apple iOS: App switcher
  • Apple OS X: Aktivitetsmonitor

  Det er en god ide at lukke alle programmer eller apps, som du ikke har brug for. Det frigør muligvis unødvendigt brugt båndbredde på din VPN-forbindelse. Selv hvis applikationerne ikke bruger internettet, vil lukning af dem stadig frigøre systemressourcer, hvilket bestemt ikke vil skade.

 8. Brug en kabelforbindelse

  I disse dage opretter de fleste af os forbindelse til internettet via Wi-Fi. Det er langt den mest praktiske og mobile måde at komme online på. Desværre er trådløse forbindelser følsomme for interferens fra andre enheder, bygningskonstruktionskomponenter og endda husholdningsapparater. For at få en bedre forbindelse skal du muligvis gå i old-school.

  Hvis du bruger en enhed med en Ethernet-port, skal du bruge et netværkskabel til at plugge direkte i din router eller modem. En kabelforbindelse sikrer, at din enhed har en klar og uafbrudt sti til internettet. Det eliminerer alle problemer med Wi-Fi-interferens fra ligningen og bringer dig et skridt tættere på at finde årsagen til din VPN-langsomhed.

  Hvis du ikke kan bruge en kabelforbindelse, skal du analysere din Wi-Fi for at kontrollere, at du bruger de mest optimale indstillinger. Ændring af din placering (f.eks. At flytte til den anden ende af sofaen) kan hjælpe.

 9. Prøv en anden VPN

  Desværre er der nogle årsager til langsom VPN-ydelse, der helt uden for din kontrol – ting som subpar netværkshardware eller elendig VPN-serverbelastningsbalance. I disse tilfælde er der intet, du kan gøre for at overvinde problemet undtagen at skifte til en anden udbyder.

  Skift af VPN-udbydere er din mulighed for sidste udvej, hvis du har prøvet alle andre måder at løse den langsomme VPN-forbindelse.

  Hvis du er tilbageholdende med at skifte, skal du overveje, at VPN’ernes rene popularitet i dag har ført til et marked, der er fyldt med muligheder. Det betyder, at der kan være en service, der ikke eksisterede, da du valgte din nuværende VPN. Alternativt kan en udbyder, du engang afskediget, også have siden intensiveret deres spil.

  Tag dig tid til at gøre din research. Når alt kommer til alt, hvorfor skifte fra en VPN-tjeneste, som du ikke er helt tilfreds med til en anden, ligesom det.

  Da tilslutningshastighed er et af målene, kan enhver udbyder, der er baseret på min resultattestbaserede liste over de hurtigste VPN’er, give et godt udgangspunkt. Ud over tophastighedstestresultater er også et stort servernetværk, en bred vifte af protokoller og konfigurationsmuligheder og funktioner som delt tunneling plus. Tjenester som CyberGhost, Surfshark og ProtonVPN markerer alle disse bokse.

Mange løsninger, et mål

Med enhver held er en (eller flere) af de ovennævnte løsninger nøglen til at løse dine VPN-hastighedsproblemer. Jeg ved faktisk, at der er en god chance for, at dette vil være tilfældet. I de fleste tilfælde gør en VPN ikke dit internet hurtigere. Men ideelt set bør mængden af ​​afmatning næppe ses.

Når VPN’er bliver stadig mere populære, er det vigtigere end nogensinde for alle at blive bedre bekendt med, hvordan de fungerer. Du finder ud af, at VPN’er under hætten ikke er så komplicerede, som du måske har troet. I sidste ende kan lidt detektivarbejde og tinkering gå en lang vej mod at få din forbindelse til at fungere bedst og ikke længere lade dig undre, “Hvorfor er min VPN-forbindelse så langsom?”

Du vil måske også syntes om:
 • Sådan stoppes ISP-datatrottling
 • De hurtigste VPN-tjenester i 2020
 • VPN-hastighedstest
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map