Gør en VPN Min internet hurtigere

For den gennemsnitlige internetbruger begynder konceptet med internethastighed og slutter med de numre, som deres internetudbyder (ISP) bruger til at sælge deres tjenester. Internetudbydere koger ned internethastigheder til teoretiske maksimum for at retfærdiggøre de stadigt stigende priser, de opkræver.


På trods af de store løfter er det almindeligt at finde forbindelsesydelse, der mangler, når de sættes på prøve under normal brug.

På jagt efter en måde at øge internethastigheden prøver nogle af os at vende os til VPN’er. Masser af kommercielle tjenester hævder, at de tilbyder hurtig forbedringer. Der er også masser af tech-eksperter, der insisterer på, at det ikke er sandt.

Sandheden ligger et sted imellem, og for at forklare det har jeg sammensat denne vejledning. I det vil jeg kort tale om det grundlæggende i internethastigheder i den virkelige verden og vil hjælpe dig med at forstå, hvornår disse hastigheder kan blive hjulpet (eller såret) ved hjælp af en VPN.

Din internetforbindelseshastighed

Hvis du har udført en internethastighedstest, skal du være bekendt med (eller i det mindste have set) ting som pingtider og download- og uploadhastigheder. Chancerne er, at du ankom til denne hastighedstestside for at prøve at komme til bunden af, hvorfor din internettservice føltes langsom, eller hvorfor du ikke kunne streame en video jævnt.

I mange tilfælde returnerer testen resultater, der indikerer, at forbindelsen er mere end hurtig nok til at håndtere det indhold, du prøver at få adgang til. Der er en grund til de tilsyneladende modstridende oplysninger.

Netværkspræstationsfaktorer

Online, forbindelser til websteder og tjenester krydser et komplekst netværk. Dette netværk er under kontrol af utallige enkeltpersoner og virksomheder over hele kloden. Det er grunden til navnet World Wide Web. Strukturen i det underliggende net ligner mest en edderkopbane af sammenkoblede maskiner.

Når du udfører en hastighedstest, forlader testdata normalt aldrig internetudbyderens netværk. Så resultaterne afspejler ikke altid virkeligheden. På den anden side, når du besøger et sted, har du ingen kontrol over den sti, dine data tager for at nå sin destination. Du kan heller ikke kontrollere netværksbetingelserne langs denne sti.

I den virkelige verden kan ting som netværkstopning, hardwarefejl og angreb på benægtelse af service bringe selv den hurtigste internetforbindelse til knæene. Og det er kun et par af de ting, du kan støde på regelmæssigt.

Internetadgang via en VPN

En VPN-tjeneste giver en krypteret og sikker forbindelse mellem dig og VPN-tjenesteudbyderen. Derfra når din internettrafik sin destination på samme måde, som den ville have gjort, hvis den kom direkte fra din enhed.

Det er et nyttigt værktøj for alle, der ønsker at forhindre andre i at se indholdet af deres webtrafik. Det er også en favorit blandt dem, der foretrækker at forblive anonym online.

Diagram over, hvordan en VPN fungerer for at forhindre throttling

Arten af ​​en VPN-forbindelse betyder, at webtrafik ikke længere tager den mest direkte sti muligt. Det skal først strømme gennem serverne på VPN-tjenesteudbyderen. Kryptering af trafikken og ændringen i datavejen kan undertiden fremskynde en langsom internetforbindelse. Det afhænger dog alt sammen af ​​grundene til, at det var langsomt i første omgang.

Når en VPN kan forbedre internethastigheden

Der er nogle situationer, når en VPN kan forbedre internethastigheden. For eksempel, hvis din forbindelse er langsom på grund af forsinkelser i den typiske dataspor. Ved først at skulle gå til en server kan en VPN-forbindelse muligvis løse problemet ved at undgå de dele af stien, der forårsager langsomheden.

Du kan også opleve en hastighedsforøgelse, hvis din trafik er bestemt til et netværk, der har en bedre forbindelse til VPN-udbyderens netværk end din ISP gør. Begge disse forhold er imidlertid ikke så almindelige.

En af de mest almindelige årsager til langsomhed på internettet er båndbreddestrottning, og det er noget, som en VPN kan hjælpe med at stoppe. Internetudbydere tager ofte hjælp til at kontrollere trafikken på denne måde, ofte uden så meget som en anmeldelse af, at den sker. Det kan være en af ​​de mest frustrerende årsager til en langsom internetforbindelse. Ikke kun er det vanskeligt at opdage, men det er også en afmatning, der påføres målrettet.

Båndbredde Throttling forklaret

Hvis du aldrig har hørt om det, refererer båndbreddestrømning til en situation, hvor en internetudbyder bevidst bremser trafikken for en bestemt type data. Det kan også ske, når du når en forudbestemt dataoverførselsgrænse.

Det er en praksis, der sandsynligvis bliver endnu mere almindelig blandt amerikanske internetudbydere. Dette er ikke en lille del takket være FCC fjernelse af regler, der sikrede netneutralitet. Når en internetudbyder reservere til båndbreddestrottning, er de ofte målrettet mod meget specifikke datatyper. Dette er grunden til, at fremgangsmåden er så irriterende og vanskelig at opdage.

I mange tilfælde bremser internetudbydere trafik, der bruger BitTorrent-protokollen. De vil også ofte målrette forbindelser med høj båndbredde til videostreamingtjenester som Netflix eller Hulu.

ISP throttling Netflix-streaming

I tilfælde af BitTorrent hævder internetudbydere, at deres throttling kontrollerer tyveri og piratkopiering af intellektuel ejendom på deres netværk. Dette er dog ikke nøjagtigt sandt. De gør det, fordi BitTorrent genererer en god del af den samlede trafik på internettet. De kan lide at målrette videostreamingsplatforme af samme grund – de er hurtigt ved at blive den mest betydelige kilde til internettrafik i hele verden.

Internetudbydere overvåger aktivt for de typer trafik, de ønsker at kontrollere, og aggresivt agerer for at bremse de specifikke forbindelser. De vil også ofte handle uvidende om praksis, når du kalder dem på det. I stedet prøver internetudbydere ofte at sælge dig et dyrere internethastighedsniveau i stedet.

En VPN kan imidlertid hjælpe dig med at stoppe din internetudbyder fra at forstyrre din trafik helt.

Hvordan stopper en VPN bandwidth Throttling

Hvis du beskæftiger dig med målrettet båndbreddestrottning fra din internetudbyder, er en VPN en fremragende måde at løse problemet. Hemmeligheden ligger i den anonymitet, som en VPN giver.

Internetudbydere bestemmer, hvilken trafik der skal gashåndtages, baseret på et sæt forudbestemte identifikationsregler. For eksempel kan de kigge efter forbindelser til specifikke servere online eller trafik, der bruger fælles porte, de gerne vil begrænse.

Når en VPN er i brug, er imidlertid al trafik krypteret og ser ud til at være bestemt til VPN-serveren i stedet for dens faktiske endelige destination. Dette giver internetudbyderen ikke mulighed for at klassificere trafikken, der passerer via VPN-forbindelsen. Hvis de ikke kan identificere det, kan de ikke spjælde det. Denne manglende evne til at handle meget effektivt beskytter dig mod forsætlige afmatninger.

Når en VPN ikke forbedrer internetpræstation

Desværre er en VPN ikke en løsning for enhver årsag til en langsom internetforbindelse. I nogle situationer kan de endda gøre tingene langsommere, end det ellers ville være.

Faktisk er der flere tilfælde, hvor du måske har det bedre at deaktivere din VPN helt. Disse inkluderer:

 • Geografisk afstand
  Hvis VPN-serverplacering er på den anden side af verden fra dig og yderligere fra den endelige destination for dine data, vil den ekstra afstand, som dataene skal rejse, reducere forbindelsens samlede hastighed. Vælg en VPN-udbyder med et stort antal serverplaceringer at vælge imellem for at hjælpe med at undgå dette problem.
 • VPN Server Congestion
  Hvis VPN-serveren, som dataene skal passere, er overbelastet, bliver det et chokepunkt, hvilket vil resultere i en langsommere forbindelse. Hvis dette sker, kan du prøve at skifte til en let indlæst server i stedet. Næsten alle VPN-udbydere lader dig gøre dette.
 • Krypteringsforsinkelse
  På en VPN skal alle udgående data krypteres, og alle indgående data skal dekrypteres. Da denne proces sker i realtid, kan den tilføje en til tider mærkbar forsinkelse på ældre eller lavere spec-enheder. Kontroller dine VPN-klientindstillinger, og vælg kun så høj kryptering, som du har brug for.

Der er også flere andre ting, du kan gøre for at forsøge at fremskynde din VPN-forbindelse i de situationer, når det slukkes enten ikke er muligt eller ikke ønskeligt.

Bedste VPN til hurtigere internet

Hvis du leder efter en VPN-tjeneste for at forhindre, at båndbreddestrottling eller for en, der giver dig det bedste skud på at forbedre dit internetpræstation, skal du undgå gratis udbydere lige fra flagermus.

En af de store forskelle mellem betalt og gratis er ydelse. Gratis VPN-servere er berygtede for at være overbelastede, og en overbelastet server resulterer altid i langsommere hastigheder. Der er bare ingen måde at omgå det på.

Bare baseret på denne kendsgerning alene er premiumudbydere vejen at gå. Ja, de koster penge, men det er sandsynligvis mindre, end du måske tænker. Du kan nemt få et abonnement på nogle af de øverste VPN’er for så få som et par dollars pr. Måned. Dette abonnement giver dig adgang til hundreder af VPN-servere over hele verden. Alle disse servere bruger top-of-line-hardware og alle implementerer korrekt brugerventilbalancering.

Som en del af kørslen på dette websted måler jeg regelmæssigt ydelsen til snesevis af VPN’er. Mens jeg inviterer dig til at se på min fulde liste over de hurtigste udbydere, er nedenunder de tre bedste. Dette er langt din bedste mulighed for at stoppe throttling af båndbredde og øge download- og uploadhastighederne på din internetforbindelse.

ProviderFeaturesCost

Hastighedstest | Serverliste
Lande:90
servere:7159
protokoller:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
platforme:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, routere
Tilslutninger:7
Logning:Ingen logning
Beliggenhed:Rumænien
1 måned plan:$ 12,99 / måned
Årlig plan:$ 2,75 / måned
Gratis prøveversion:Ja
Penge tilbage:45 dage
Betaling:Kreditkort, PayPal, Bitcoin

Hastighedstest | Serverliste
Lande:131
servere:2070
protokoller:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
platforme:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, routere
Tilslutninger:5
Logning:Forbindelsesdato, samlet båndbredde
Beliggenhed:Hong Kong
1 måned plan:$ 10,95 / måned
Årlig plan:$ 3,33 / måned
Gratis prøveversion:Ingen
Penge tilbage:31 dage
Betaling:Kreditkort, PayPal, BitCoin, Alipay, Store gavekort, CashU, Andre kryptokurser, Paymetwall

Gennemgang | Hastighedstest | Serverliste
Lande:58
servere:5645
protokoller:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
platforme:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, routere
Tilslutninger:6
Logning:Ingen logning
Beliggenhed:Panama
1 måned plan:$ 11,95 / måned
Årlig plan:$ 3.49 / måned
Gratis prøveversion:Ingen
Penge tilbage:30 dage
Betaling:Kreditkort (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Andet

Bundlinjen

Generelt vil en VPN ikke fungere som en pålidelig måde at øge internethastighederne, medmindre du har at gøre med nogle meget specifikke årsager. Naturligvis tilbyder en VPN også privatliv og sikkerhed. Så selvom det ikke fremskynder dit internet i mange tilfælde, er det stadig en fremragende investering.

Hvis du har en langsom forbindelse, skal du først prøve at identificere årsagen til problemet, før du vender dig til en VPN som en potentiel løsning. Et fremragende sted at starte er at teste for båndbreddestrottning. Hvis throttling faktisk er den skyldige, bør brug af en af ​​ovenstående VPN’er gøre en stor forskel og hjælpe med at øge din internethastighed. Hvis problemet ligger andetsteds, kan det dog være et problem, der bedst overlades til internetudbyderen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map