Gratis VPN’er kontra betalte VPN’er

Nogle gange er det svært at argumentere med gratis. Mange af os ville elske at køre en splinterny bil. Men hvis du har brug for et køretøj, og din onkel tilbyder dig sin Ford Escort fra 1994 gratis, ville du sige nej? Det kører og får dig fra punkt A til punkt B. Det kan bare være godt nok.


Denne analogi kan udvides til VPN’er. Der er masser af fremragende betalte tjenester, vi kan vælge imellem. Men der er også mange gratis udbydere. Ingen vil hævde, at gratis VPN’er er perfekte, men ligesom den 25 år gamle Ford, kunne de være gode nok til at få jobbet gjort?

måske.

Udover det åbenlyse, prisen, er der adskillige betydelige forskelle mellem en gratis VPN og en betalt VPN. Og afhængigt af hvad du håber på at gøre, er du måske meget bedre til at investere i sidstnævnte. Eller du kunne have det godt.

Gratis eller betalt VPN, der kører en er dyre

Den perfekte VPN skal gøre det hele. Det skal holde os sikre online og anonyme online, give os mulighed for at besøge websteder eller streame video fra ethvert land i verden og gøre alt i hastigheder, der matcher vores almindelige internetforbindelse.

Hvor fantastisk ville det være, hvis vi kunne få alt det for ingenting?

Desværre sker det bare ikke. Det koster en masse penge at køre en VPN-service. Lige lige fra toppen af ​​mit hoved er de nødt til at vedligeholde et globalt netværk af servere, udvikle og vedligeholde deres klientsoftware på et dusin forskellige platforme og give os support når det er nødvendigt.

Hvordan en betalt VPN får sin finansiering er temmelig klart. Men hvad sker der i det tilfælde, hvor en udbyder ikke opkræver en krone?

Der er to måder, hvorpå gratis VPN’er slutter sammen.

At køre VPN kræver et stort budget

Gratis VPN’er kæmper ofte med funktioner. De kører færre servere, bruger ældre hardware, har ikke nogen support at tale om. Og det kan være fint. Så længe de får jobbet, hvem bryder sig, ret?

Bortset fra at de stadig har brug for at indføre mindst nogle midler, hvis ikke andet, for at betale deres elregninger. Gratis VPN’er tjener penge, men gør det på en meget mere indirekte måde end betalte udbydere.

Grundlæggende bliver du valuta. Og det er her du skal være forsigtig med dit valg af udbydere.

For at hjælpe med at forklare, lad os gennemgå de mest almindelige VPN-funktioner og sammenligne, hvordan betalte og gratis tjenester håndterer ting anderledes.

Gratis VPN vs. betalt VPN-funktion af Feature Comparison

Gratis og betalte VPN’er tager en anden tilgang til, hvordan de implementerer de fleste funktioner. Og desværre får du i de fleste tilfælde meget, hvad du betaler for.

Sikkerhed

Hvis du som mig, du er lidt sikkerhedsbevidst og stoler på en VPN for at beskytte dine data, betyder det sikkert niveauet og krypteringsmåden, der anvendes til VPN-forbindelsen. I dette tilfælde klipper gratis udbydere det ikke.

Det meste af tiden bruger gratis VPN’er PPTP til at kryptere dine data uden mulighed for at vælge en anden protokol. Nogle nævner ikke engang, hvad de bruger overhovedet (i hvilket tilfælde det næsten helt sikkert er PPTP).

Problemet er, at PPTP er forældet. Det betragtes som usikkert og har været siden helt tilbage i 1999.

PPTP vil beskytte dine data mod tilfældig observation. Hvis alt hvad du gør er at streame geo-blokerede videoer, skal du have det godt. Men det vil ikke mindst beskytte dig mod nogen, der ved, hvad de laver (og hvis nogen forsøger at inspicere dine data, kan du vædde på, at de ved, hvad de laver).

På den anden side giver betalte VPN’er dig flere muligheder og dem, der faktisk er sikre.

Næsten hver betalt udbyder, der er værd at være salt, bruger OpenVPN, en open source-protokol, der bruger SSL. Det er den samme type kryptering, der bruges af sikre https-websteder, som din bank. L2TP med IPSec er en anden protokolindstilling, som du ofte løber ind i.

Betal VPN-tjenester bruger også 256-bit krypteringsnøgler. Gratis udbydere har en tendens til at vælge den mindre sikre 128-bit indstilling af den enkle grund, at det er beregningsmæssigt billigere og derfor billigere at implementere.

Kombinationen af ​​OpenVPN og 256-bit krypteringsnøgler er praktisk talt skudsikker, umulig for nogen at opfange og dekryptere. En betalt VPN er en sikker VPN, og hvis det er det, du leder efter, er det vejen at gå.

Online privatliv og anonymitet

Selv hvis du ikke er for bekymret over sikkerheden i dine data og alt hvad du interesserer dig for er at forblive anonym, skal noget en gratis VPN teoretisk give dig, skal du stadig være forsigtig.

Når du vælger en gratis tjeneste, skal du altid (og jeg mener altid) læse det med småt.

Nogle gange understøttes gratis VPN’er. Andre gange subsidieres de gennem salg af dine data og onlinevaner. Så selvom din internetudbyder (ISP) muligvis ikke længere er i stand til at spore, hvad du laver direkte, er en anden altid altid.

Jeg siger “spore direkte”, fordi ærlig talt, hvis de ville, kan din internetudbyder stadig hurtigt få de oplysninger, de ønsker. De ser IP-adressen på VPN-serveren, du opretter forbindelse til og fra den, kan finde ud af, hvilken service du bruger. Og da dine data er til salg, skjuler du dig ikke rigtig for nogen.

En gratis VPN, der sælger data til ISP

Som du kunne forvente, er en betalt VPN en bedre chance for at beskytte dit privatliv og anonymitet. Betalte VPN-servere sælger aldrig information om dine aktiviteter til tredjepart og undgår ofte at indsamle brugerdata (men ikke altid).

Mange betalte udbydere opbevarer en eller anden form for forbindelseslog, der kan spores tilbage til dig. Og afhængigt af hvilken jurisdiktion de er baseret på, kan de give disse oplysninger til retshåndhævelse (eller andre myndigheder), når de får ordre om at gøre det.

Selvom det ikke er perfekt, vil enhver betalt VPN altid gøre et bedre job end et gratis ved at opretholde dit privatliv online. Men hvis det er fuldstændig anonymitet, som du er på udkig efter, er en service med en politik uden logning et must.

Servervalg

Bortset fra at give sikkerhed og privatliv, giver VPN’er dig også mulighed for at maskere din rigtige placering ved at sende trafik gennem en server i en anden del af verden. Dette giver dig adgang til geobegrænsede tjenester (som Netflix eller BBC iPlayer) og undgår andre typer placeringsbaseret filtrering (som internetcensur).

Mange gratis VPN-tjenester er designet med denne specifikke brug i tankerne. De har et godt antal globale serverplaceringer, som du kan oprette forbindelse til, selvom dette valg muligvis er en smule begrænset på grund af omkostningerne til drift af hver serverklynge.

For ikke at blive overgået, tilbyder alle betalte VPN også et godt valg af serverplaceringer over hele kloden. Men fordi disse virksomheder normalt finansieres bedre, er det samlede antal placeringer en tendens til at være større.

Kort over en betalt VPN-serverplacering

Betalte udbydere har også en interesse i at opretholde et højt serviceniveau for at forhindre kunder i at springe hen over til en konkurrent. Så det er mere sandsynligt, at de udvider deres netværk.

Hvis det er grunden til at du bruger geo-blokering eller censur, hvorfor du ønsker at bruge en VPN, skal en gratis service gøre det fint, hvis de selvfølgelig har servere tilgængelige i det land, du gerne vil oprette forbindelse til. Selvom der er to advarsler.

Afhængigt af hvad du laver, kan serverydelse (eller mangel på dem) blive et problem. Du har det fint med at surfe på websteder, men hvis du for eksempel vil streame videoer, kan du være på en hård tur med en gratis udbyder.

Mange streamingtjenester gør også deres bedste for at forhindre, at seere bruger en VPN ved at sortliste individuelle server-IP’er. F.eks. Blokerer BBC VPN’er med hensynsløs effektivitet.

Hvis det er blokeret, er betalte udbydere meget mere tilbøjelige til at gøre noget ved det. De har ressourcerne, og igen kan abonnenter springe skibet, hvis de ikke handler.

Når en gratis VPN er registreret og sortlistet, kan det tage dem måneder at komme tilbage (hvis de nogensinde gør det overhovedet).

Tilslutningshastigheder

Et andet vigtigt skelnen mellem en gratis og betalt VPN-tjeneste er hastighed.

Ingen kan lide at bruge penge, hvis de ikke skal, og derfor er gratis VPN-servere ofte i kraftig brug. Fordi de muligvis ikke kører den bedste hardware til at begynde med, når du bruger en, kan du lide af forskellige grader af ydelse og forbindelsesproblemer.

Selvom du bruger en gratis VPN på plussiden, vil du normalt ikke opleve yderligere hastighedsstraffe fra krypteringsomkostninger. Som nævnt før har frie udbydere en tendens til at bruge PPTP. Selvom det ikke er meget sikkert, er det den hurtigste af alle protokoller.

Betalte VPN’er har derimod en tendens til at have robuste serverbaggrunde, der skaleres for at imødekomme den aktuelle efterspørgsel.

Kun abonnenter har adgang til betalte VPN-tjenester. Administratorer kan derfor designe deres systemer til et kendt antal brugere og gøre brug af sofistikerede belastningsbalanceringsalgoritmer for at undgå ydelsesproblemer.

Det burde ikke komme som en stor overraskelse, at de hurtigste VPN’er har tendens til at blive betalte VPN’er. Hvis du bare vil bladre lidt rundt, skal en gratis udbyder gøre det fint. Men for mere intensiv båndbreddeaktivitet som streaming eller tung downloading, kan du ikke slå hastigheden for en betalt tjeneste.

Prisfastsættelse

Hvis omkostninger er din primære bekymring ved at vælge en VPN-tjeneste, er dit valg klart. Når alt kommer til alt kan du ikke blive billigere end gratis.

En betalt VPN-service koster overalt mellem $ 2 og $ 12 per måned, afhængigt af udbyderen og dit abonnements længde.

Det er dog vigtigt at huske, at gratis VPN’er subsidierer deres service gennem reklame, data mining eller begge dele. Så du betaler stadig for tjenesten, bare ikke fra din bankkonto.

Support

Uanset hvor teknisk kyndige vi er, løber vi alle sammen med problemer, der stubber os fra tid til anden. Hvis du har problemer med en gratis VPN-udbyder, skal du ikke forvente meget hjælp.

Den gratis model giver ikke meget plads til overhead, hvilket gør teknisk support lidt mere end en eftersyn. Ofte er en ofte stillet spørgsmål eller en videnbase de eneste ting, du skal bruge til at arbejde med.

Med en betalt VPN-service kan du forvente en hel del mere hjælp. Ikke enhver udbyder er perfekt, og nogle gør et forbløffende forfærdeligt job. Men generelt har en VPN-top-niveau 24/7 support via live chat og e-mail. Nogle tilbyder endda en-til-en telefonstøtte.

Betalte udbydere vil gå meget længere for at holde dig tilfreds og have ressourcer til at sikre dig, at du er.

Hvornår er det fint at bruge en gratis VPN

Selvom de er meget overgået, fungerer en sikker og hæderlig gratis VPN-service muligvis meget godt i visse situationer. Selvom vi mest taler om let og lejlighedsvis brug.

For eksempel, hvis du er på en offentlig Wi-Fi og ønsker en smule ekstra beskyttelse, så ufuldstændig som det måtte være, er en gratis udbyder et meget bedre valg end slet ingen VPN. Eller, hvis du er i udlandet og ønsker at få adgang til en rudimentært geo-blokeret service eller websted i dit hjemland, kan gratis arbejde også.

Hvilken gratis VPN skal du vælge?

Undgå bestemt enhver service, der hævder at give dig ubegrænset alt. Det er for godt til at være sandt, og det er det. Disse typer gratis VPN’er er som regel de mest skyggefulde og mest risikable.

En farlig gratis VPN-udbyder

Accepter i stedet, at gratis kommer med begrænsninger. Kig efter en udbyder, der leveres med en åbenlys finansieringskilde, såsom en betalende VPN, der tilbyder et gratis abonnementstrin. Gode ​​valg er TunnelBear, Windscribe eller Hide.me.

Ja, du får månedlige båndbreddegrænser, muligvis begrænsede hastigheder og måske et mindre udvalg af servere, du kan oprette forbindelse til end betalende abonnenter. Men til let brug fungerer disse gratis muligheder meget godt.

Det er vigtigt, at disse udbydere tager dit privatliv og sikkerhed meget alvorligt. Deres omdømme står på spil.

Hvis ord kom ud, at de sælger brugerdata eller deltager i anden lyssky praksis, kan du satse, at abonnementssiden af ​​deres forretning vil lide. Og jeg gætter på, at det ikke er noget, de ønsker.

En anden tilgang er bare at gøre brug af en betalt udbyder gratis forsøg eller tilbagebetalingsgarantier.

Ikke alle har en gratis prøveperiode. Men enhver god VPN-udbyder giver dig mindst et par uger til at prøve deres service. Faktisk kan de bedste tilbagebetalingsgarantier vare så længe som 45 dage.

Hvis du kun har brug for en VPN i kort tid, kan dette være en meget levedygtig mulighed for at undgå at betale for en.

Hvorfor bruge en betalt VPN

Uanset hvordan du skiver det, kommer en gratis VPN med ulemper. I værste fald vil de gå på kompromis med din sikkerhed, privatlivets fred og give dig en meget sub-par brugeroplevelse. I det bedste tilfælde er du nødt til at tage fat på brugsrestriktioner, såsom begrænset båndbredde.

I betragtning af at det ikke er et enormt økonomisk skridt at gå fra gratis til at betale, hvor nogle af de bedste VPN’er på markedet ikke koster meget mere end to til tre dollars om måneden, giver en betalt VPN virkelig dig så meget mere for relativt så lidt? Lad os lave regnestykket.

 1. Top of the Line Security

  Intet ville sætte en betalt VPN-tjeneste hurtigere ud af forretningen end et massivt sikkerhedsbrud, og betalte udbydere investerer meget for at undgå sådanne hændelser.

  De tilbyder uigennemtrængelige protokoller som OpenVPN og implementerer umuligt at knække 256-bit kryptering.

  Og de fleste har funktioner som dræbte afbrydere og lækagebeskyttelse, som sikrer, at du aldrig udsender dig selv eller dine data ved et uheld.

 2. Komplet online anonymitet

  Ingen betalt VPN vil nogensinde spore dine aktiviteter, selvom nogle måske opbevarer nogle statistikker til fejlfinding. Men når du bruger en udbyder, der holder sig til en streng politik, der ikke logger på (og stadig flere top-VPN’er gør), er det som om du overhovedet ikke findes på internettet.

  Dine data forlader din enhed og forsvinder i tomrummet.

  Flere betalingstjenester implementerer også funktioner som en dobbelt VPN for at føre dit online privatliv til et endnu højere niveau.

 3. Ingen hastighed eller båndbredde begrænser

  I verden af ​​betalte VPN’er findes ting som båndbreddehætter eller hastighedsgrænser simpelthen ikke. Du kan trække så meget data, som du vil, så hurtigt som din forbindelse kan håndtere. Dette er naturligvis nøglen til aktiviteter som videostreaming, spil eller P2P.

  Faktisk er de bedste af de bedste jævnkørende servere optimeret nøjagtigt til disse formål for at sikre, at du altid har den bedst mulige oplevelse.

 4. Hundredvis af serverplaceringer

  Når du betaler for en VPN, får du adgang til hele deres servernetværk. I nogle tilfælde kan antallet af placeringer overstige hundrede markeringen. PureVPNs servernetværk inkluderer for eksempel i øjeblikket 131 lande og 160 byer.

  Hvad betyder det? Ubegrænset, verdensomspændende adgang til websteder og tjenester, herunder alt, hvad der er geo-blokeret.

 5. Adgang til streamingtjenester

  Når vi taler om geo-blokering, er evnen til at omgå det det, der får de bedst betalte VPN’er til at skille sig ud. Hvis du gerne vil have adgang til amerikanske Netflix eller BBC iPlayer fra udlandet, er det denne måde at gøre det på.

  Streamingtjenester kender alt om VPN’er og forsøger at blokere dem så meget som de kan. Kun en god betalt udbyder har knowhow og ressourcer til at forblive et skridt foran pålideligt.

 6. Ingen internetcensur

  Ligesom tilfældet er for geo-blokering, er en premium VPN dit eneste håb om at komme forbi internetfiltreringssystemer, der er mandat af regeringen i lande som Kina, Egypten, Rusland og Tyrkiet.

  Det kræver en hel del ressourcer og teknisk ekspertise at sidesteget en sofistikeret firewall som den. Og betalte udbydere har begge.

 7. Andre premium-funktioner

  Oven på alt det ovenstående vil enhver betalt VPN, der er værd at være salt, have hurtig, lydhør og (vigtigst) kyndig kundesupport. Du kan forvente, at deres klientsoftware også er robust og brugervenlig.

  Og kun betal VPN’er giver dig mulighed for at forbinde flere enheder på én gang ved hjælp af et enkelt abonnement.

  Der er også en række andre funktioner, du kan finde med betalte VPN’er. Fra dedikerede IP-adresser til indbyggede annonceblokkere og malware-beskyttelse, selvom disse bestemt ikke er nødvendige, er de velkomne indstillinger.

Du skal selvfølgelig være forsigtig, når du også vælger en betalt VPN. Der er ganske mange duds omkring. Men når du vælger godt, i betragtning af alle de fordele, du får med dem, er VPN’er værd at betale for et par dollars pr. Måned, de koster. En kop kaffe er mere i disse dage.

Til sidst

Alt gratis vil altid være tiltalende, og VPN’er er ikke forskellige. Desværre, meget mere ofte end ikke, selvom du ikke betaler for en gratis udbyder i traditionel forstand, vil du med dit privatliv, sikkerhed eller brugeroplevelse. Og nogle gange alt det ovenstående.

I en binding eller i nogle meget specifikke tilfælde fungerer brugen af ​​en gratis VPN. Du skal bare vælge den udbyder, du bruger med omhu.

Men selv da, hvorfor ikke bare bruge en gratis prøveversion eller en tilbagebetalingsgaranti for en god betalt service?

For mig har den gratis VPN vs. betalte VPN-debat en klar vinder. Og i betragtning af at du altid kan finde en hel del hos en topudbyder, uanset tidspunkt på året, er det at betale betalt en klog investering.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me