Sådan vælges en VPN

Når du vælger en VPN-udbyder, er det vigtigste at sørge for, at den opfylder dine behov. Der er ikke meget mening i at investere i en service, der ikke gør, hvad du vil.


Vi bruger alle VPN’er af forskellige grunde, og hvad der er vigtigt for dig kan være mindre vigtigt for en anden. Derfor er der ingen perfekt service, som alle kan abonnere på og være helt tilfredse med. Sikker på, nogle er generelt meget bedre end andre, men der er stadig vugge plads til at sikre, at en VPN er den perfekte til dig.

Hvad skal man overveje, når man vælger en VPN

Så hvordan vælger du en VPN-udbyder, der er perfekt til dig? Det første trin er at identificere, hvad dine behov er. Der er ni ting, du skal overveje, og de er nævnt nedenfor. Brug et par minutter på at se over dem. Denne øvelse skal hjælpe dig med at finde ud af, hvad med en VPN er vigtig for dig, og hvad du kan gå på kompromis med. Det vil sikre dig, at du ender med et produkt, som du er tilfreds med.

 1. Beliggenhed

  Lad os starte med en nem en. Du får ofte en VPN med det formål at oprette forbindelse til et bestemt sted eller et bestemt land. Er der en eller flere, du har i tankerne? I så fald skal du sørge for, at VPN-udbyderen understøtter dem.

  Vælg en VPN med de serverplaceringer, du ønsker

  Bemærk også, hvor mange servere og IP’er der er på stedet. Jo mere af begge, jo bedre. En geografisk mangfoldig service som PureVPN skal have dig dækket, uanset hvor du vil oprette forbindelse.

 2. Hastighed

  Hvor hurtig en VPN-service er, kan gøre eller ødelægge din oplevelse. Hvis forbindelsen er smerteligt langsom, er det meget mindre sandsynligt, at du bruger den og forbander den, hver gang du gør. Det første skridt er at spørge dig selv, hvilke hastighedsmålinger der betyder mest. De tre mest berørte målinger er download- og uploadhastigheder og pingtid.

  De to første er nøjagtigt, hvordan de lyder: hvor hurtigt data modtages og sendes af din enhed, når de er tilsluttet en VPN. Hvis du downloader store filer eller streamer en masse videoer, vil du have en høj downloadhastighed. Upload-hastigheder på den anden side betyder noget, hvis du sender betydelige mængder data. Et godt eksempel er sikkerhedskopiering af dine billeder til skyen.

  Pingtid er, hvor lang tid det tager for en enkelt dataenhed (kaldet en pakke) at rejse fra din computer, gennem VPN-serveren til sin ultimative destination og derefter tilbage. Pingtid er specificeret i millisekunder. Jo lavere dette tal er, jo bedre. En lav ping er kritisk for realtidsapplikationer som Skype, voice over IP-telefoner eller at spille online spil.

  VPN-hastighed er vigtig i tjenesteudvælgelsesprocessen

  Hvilken beregning eller beregning der betyder noget for dig, afhænger af dine vigtigste grunde til at bruge en VPN i første omgang. Jeg er for eksempel meget interesseret i både upload- og downloadhastighed, men pingtid er mindre af overvejelse.

  Når du har identificeret dine metriske behov, skal du kigge efter en VPN-tjeneste med de bedste numre for det land, som du gerne vil oprette forbindelse til. Du kan henvise til min liste over de hurtigste virtuelle private netværk for at finde ud af det. Husk, at bare fordi en VPN-udbyder har flammende hurtige servere i USA, garanterer den ikke, at det samme vil være tilfældet for andre lande.

 3. Privatliv og logning

  For mange er øget online privatliv den primære grund til at bruge en VPN. Hvis dette er noget vigtigt for dig, er den første ting at finde ud af, om den udbyder, du overvejer, ikke opbevarer logfiler (også kendt som en nul-log eller en logløs service).

  Der er forskellige grader af skovhugst. Nogle udbydere kalder sig selv logløse, men beholder muligvis stadig anonyme oplysninger som forbindelsestider, brug af båndbredde eller besøgte IP-adresser. På egen hånd, at ikke nok information til entydigt at identificere nogen bruger. Men smid din internetudbyderes log over din aktivitet i blandingen, og du vil blive overrasket over, hvad der er muligt.

  Noget andet at være opmærksom på er den slags personlige oplysninger, som udbyderen opbevarer. Har de bare brug for en e-mail, eller er din fulde fysiske adresse og telefonnummer nødvendigt? Jo mindre de ved, jo bedre.

  Sådan vælges en VPN baseret på dit online privatlivsbehov

  Det land, VPN-virksomheden er baseret på, kan også være kritisk. Det kan påvirke både politikken for opbevaring af data såvel som hvad udbyderen har brug for at afsløre, når han bliver bedt om at gøre det. Når det er muligt, skal du vælge et land, hvor der ikke findes sådanne love, som Panama eller Rumænien.

  Så hvor finder du alle disse oplysninger? Se udbyderens side om personlige oplysninger eller servicevilkår. Så skræmmende som det måske kan lyde, informationerne der er normalt ret nemme at læse og fordøje.

  Du kan også se på mit bedste VPN-artikel uden log. Alle de udbydere, jeg taler om, der er fremragende valg for privatlivets fred.

 4. Tekniske funktioner

  Mange mennesker er ligeglade med dette, men nogle har en foretrukken VPN-protokol, de vil bruge (OpenVPN, PPTP, L2TP, osv. …). Gør du? Og hvis ja, tilbyder den udbyder, du overvejer det?

  Hvis du ikke er ligeglad med den ene eller den anden måde, anbefaler jeg dig mindst at kontrollere, om OpenVPN er tilgængelig. Det betragtes som den mest sikre og, alt andet lige, den bedste VPN-protokol. Brug det over enhver anden mulighed, medmindre du har en grund til at gøre andet.

  Det samme gælder kryptering. Hvis du føler, at du har brug for en AES-256-chiffer, en RSA-4096-håndtryk og SHA-512-hash-godkendelse, skal du sørge for, at den understøttes. Men for de fleste vil dette ikke være så relevant.

  Ud over protokoller er der flere andre funktioner, som du måske (eller måske ikke er interesseret i) om. Hvis privatlivets fred er meget vigtigt for dig, kan dobbelt VPN-funktionalitet (nogle gange også kaldet multihop VPN) være noget at overveje.

  VPN’er er ikke ufejlbarlige. Er du okay med din internetforbindelse, der heldigvis brummer sammen, hvis VPN pludselig falder og potentielt afslører, hvad det er, du laver? Hvis ikke, ønsker du måske en udbyder, der også tilbyder en internet-kill-switch, der er samlet med sin klient.

 5. Klientfunktioner

  Ikke alle VPN-tjenester er tilgængelige på enhver enhed eller operativsystem. Og dem, der er, tilbyder ikke nødvendigvis de samme funktioner på hver platform. En Android-version af VPN-softwaren kan være en fjernet version af Windows-klienten. Det samme gælder en AppleTV- eller routerimplementering.

  Uanset hvilke platforme du planlægger at bruge VPN på, skal du kontrollere, at funktioner, du er interesseret i, er tilgængelige på det.

 6. Begrænsninger

  Nogle VPN-udbydere pålægger deres tjenester begrænsninger. Et maksimalt antal samtidige forbindelser er meget almindelige. Bemærk, hvor mange forbindelser du med rimelighed har brug for. Visse tjenester tillader så få som to, selvom dette antal normalt svæver omkring fem. Den i øjeblikket ubestridte samtidige forbindelsesmester er Surfshark uden grænser.

  Vær opmærksom på antallet af samtidige forbindelser, når du vælger en udbyder

  Hvis du agter at bruge fildeling, peer-to-peer eller BitTorrent-tjenester, skal du vælge en VPN, der tillader dem. Selvom BitTorrent ofte bruges af helt lovlige og legitime grunde, vælger nogle VPN-udbydere at tæppe afvise brugen af ​​det. De gør dette for at beskytte sig mod enhver, der bruger BitTorrent til mere tvivlsomme formål.

  Der er meget få andre begrænsninger, som VPN-udbydere pålægger i disse dage. Men det er altid bedst at dobbelttjekke og undgå at blive skuffet senere. Andre begrænsninger, du kan løbe ind i, kan omfatte begrænsninger for upload- eller downloadmængder eller reducerede forbindelseshastigheder på bestemte tidspunkter af dagen.

 7. Pris

  Omkostningerne ved VPN-tjenester kan variere betydeligt. Dit budget kan eliminere nogle muligheder lige fra start.

  Hvis man forpligter sig til en periode på seks eller tolv måneder i stedet for at gå måned til måned, vil prisen sænke markant, nogle gange opad på 70%. Hvis du er komfortabel med, at en udbyder er det rigtige for dig, kan en langsigtet plan spare dig for en masse penge.

  Hvis du på den anden side stadig er lidt på hegnet, skal du enten gå månedligt eller kontrollere refusionspolitikken, før du går længere i gang. Med nogle få undtagelser ser du normalt mellem 7 og 30 dage for at få dine penge tilbage fuldt ud. Mange VPN-udbydere tilbyder også en gratis prøveversion.

 8. Betalingsmuligheder

  Du har muligvis en stærk præference for visse betalingsmetoder frem for andre. Hvis privatlivets fred er en stor bekymring, vil du sandsynligvis gerne betale med Bitcoin. Eller du føler dig måske bare ikke komfortabel med at give endnu et firma dit kreditkortnummer og vælger at bruge PayPal i stedet.

  Uanset hvilken betalingspræference du er, skal du tjekke, at VPN-udbyderen accepterer det, før de bruger mere tid på at undersøge dem.

 9. Kunde support

  I mindre eller større grad bør god kundesupport være på alles liste. Selv hvis du er teknisk kyndig og muligvis ikke har brug for teknisk support, kan noget som et faktureringsproblem opstå når som helst.

  24/7 kundeservice er det, jeg altid sigter mod, og jo mere interaktiv måde at nå support på, jo bedre. For eksempel foretrækker jeg meget chat via e-mail eller et billetsystem. Du kan normalt få et problem løst i minutter sammenlignet med timer eller endda dage (især hvis der er lidt frem og tilbage involveret).

  Aktive konti på sociale medier er også altid en positiv og kan være en god måde at få støtte til mere generelle problemer.

Konklusion

Og der har du det. Ni ting at tænke på, når du vælger en VPN-service, som din investering er værdig.

Glem ikke at du altid kan kigge efter mine bedste VPN-anbefalinger. Hvis du gør det, sparer du tid ved at starte dig med en kortere første liste over udbydere, der skal undersøges og give dig relevante oplysninger om dem alle meget hurtigt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map