VPN’er og datanvendelse

Der er meget, vi kan gøre med en VPN. Vi kan få adgang til geo-blokeret indhold, sidestep internetcensur og blive virkelig anonym online.


Desværre er der også masser af forvirring omkring, hvordan VPN’er fungerer. Og et af de mest almindeligt misforståede emner er omkring den indflydelse, en VPN har på datanvendelse, inklusive enhver ISP eller trådløs transportør, der er pålagt datakap.

Tæller brug af VPN i forhold til din datagrænse? Kan du bruge en til at komme omkring disse kasketter? Det er spørgsmål, jeg så ofte hører.

For at hjælpe med at afmystificere dette problem er her en guide til alt, hvad du ønsker og har brug for at vide om VPN’er og dataforbrug.

Hvad er en VPN?

Inden vi graver dybere, er vi nødt til at forstå det grundlæggende. En VPN eller et virtuelt privat netværk er en softwareløsning, der skaber et netværk-inden-et-netværk. Den privatiserer og skjuler fra omverdenen datatrafik, der passerer til og fra din enhed.

Et typisk VPN-setup starter med installationen af ​​klientsoftware på din enhed. Denne software opretter derefter en krypteret tunnel til en server, der køres af VPN-udbyderen. Al din udgående og indkommende trafik vil derefter bruge denne tunnel til at nå det bredere internet.

Afhængig af den krypteringstype, som en VPN-tjeneste bruger, kan det være umuligt (eller i det mindste ekstremt vanskeligt) for nogen tredjepart at opfange og se dine oplysninger.

Nogle VPN-udbydere deaktiverer også trafikregistrering. De sikrer, at der ikke føres nogen fortegnelse over, hvilken trafik der hører til den bruger af deres system. I disse tilfælde giver VPN dig næsten perfekt anonymitet og fremragende beskyttelse af alle dine data.

Bruger en VPN data?

En VPN, som enhver anden internetforbundet ressource, sender og modtager data. Den er afhængig af en eksisterende internetforbindelse for at give ruten mellem din enhed og VPN-serveren. Det betyder, at din internetudbyder kan og stadig tæller enhver trafik, der passerer over VPN, mod generelle datakap eller begrænsninger.

Undersøgelse af hvor meget ekstra data en VPN bruger

Hvad din ISP ikke kan gøre, når du bruger en VPN, er imidlertid at se indholdet af din internettrafik.

Det betyder, at de ikke vil være i stand til at anvende nogen grænser eller gashåndtering baseret på, hvilken service du bruger. Dette gør en VPN til et særligt nyttigt værktøj, hvis du har fundet ud af, at specifikke tjenester (som BitTorrent eller Netflix) er hastighedsbegrænset af din internetudbyder.

Øger en VPN datanvendelse?

Når du bruger en VPN, vil din dataforbrug øges. Den kryptering, som en VPN anvender for at holde forbindelsen sikker, vil generelt vokse størrelsen på de transmitterede data overalt fra 5% -15%.

De fleste kommercielle VPN-udbydere bruger komprimering for at forsøge at kompensere overhead. Og selvom udbydere som CyberGhost VPN gør et bedre job end det, er det mest en tabende kamp.

Selvom komprimering lejlighedsvist kan reducere størrelsen på de krypterede data, komprimeres de fleste typer internetdata ikke godt. F.eks. Komprimeres trafik til og fra et SSL-sikret websted (HTTPS) typisk allerede af webserveren, som webstedet lever på. Det betyder, at VPNs indbyggede komprimering vil have ringe eller ingen effekt på det.

Det samme gælder for streaming af video og næsten enhver anden slags internettrafik. Den ene undtagelse er enkel, usikret tekst (men virkelig, hvor meget af det sender vi i disse dage).

Hvilken VPN-protokol, der bruger mindst data?

Selvom enhver kryptering øger datastørrelsen, oprettes ikke alle krypteringsstandarder lige.

Hvis du er interesseret i at holde overhead på et minimum, skal du vælge standarden med omhu. Det vil gøre en forskel.

De fleste VPN-udbydere tilbyder den samme håndfuld krypteringsmuligheder. Her er en liste over disse standardtyper, bestilt fra mindst dataforbrug til de fleste:

 • 128-bit PPTP – Lav datanvendelse, dårlig sikkerhed
 • 128-bit L2TP / IPSec – Lav datanvendelse, moderat sikkerhed
 • 128-bit OpenVPN – Lav datanvendelse, moderat sikkerhed
 • 128-bit Stealth OpenVPN – Moderat databrug, moderat sikkerhed
 • 256-bit L2TP / IPSec – Moderat dataanvendelse, fremragende sikkerhed
 • 256-bit OpenVPN – Moderat dataanvendelse, fremragende sikkerhed
 • 256-bit Stealth OpenVPN – Høj datanvendelse, fremragende sikkerhed

Som du kan se, er PPTP-kryptering den mest dataeffektive. Det er dog vigtigt at bemærke, at det betragtes som usikkert og derfor bør temmelig meget undgås. De fleste VPN-udbydere understøtter kun PPTP for at opretholde god kompatibilitet på tværs af forskellige enheder.

Mulighederne for 128-bit og 256-bit stealth skiller sig også ud. De bruger SSL-indkapsling for at få det til at se ud som om VPN-trafikken ikke er andet end standard HTTPS-trafik. Selvom dette hjælper med at undgå VPN-begrænsninger (det være sig af din skole, internetudbyder eller endda på regeringsniveau), vil det også øge datastørrelsen.

Protokollen til at vælge

For den gennemsnitlige internetbruger giver valg af 128-bit OpenVPN-kryptering den perfekte blanding af sikkerhed og lavt omkostning.

Til alle praktiske formål er den krypteringstype, der bruges af OpenVPN-protokollen, i øjeblikket uknuselig, selv med 128-bit nøgler. Men hvis du vælger en 256-bit mulighed, skal du være opmærksom på, at den ekstra sikkerhed kommer til en omkostning.

Kryptering, der gør brug af 256-bit nøgler, vil i gennemsnit udføre ca. 40% langsommere end den samme krypteringstype ved hjælp af 128-bit taster. Det er langt fra ubetydeligt. Selv hvis du bruger en af ​​de hurtigste VPN-udbydere, vil forskellen mærkes. Det er en særlig vigtig faktor at overveje, hvis du bruger din VPN til applikationer, hvor hastighed betyder noget, f.eks. Streaming af video.

Tæller ved hjælp af et VPN-tal mod datakapsler

Som nævnt tidligere stoler en VPN på din internetudbyder til at sende data til og fra internettet. Selvom din internetudbyder ikke kan bestemme, hvad det er, du laver online via din VPN-forbindelse, kan de måle mængden af ​​data, der passerer gennem deres netværk.

Med andre ord, at bruge en VPN tæller med alle datakapsler, der gælder for din almindelige internettjeneste.

Faktisk fordi en VPN øger størrelsen på de data, du sender via din internetforbindelse, kan du muligvis opleve, at dit datahætte bliver endnu mere restriktivt.

Forsøger at bruge en VPN til at komme omkring mobile datakapsler

Naturligvis fungerer ikke alle datahætter på samme måde. Nogle internetudbydere (eller trådløse udbydere) sælger datapakker, der inkluderer en forudindstillet mængde dataoverførsel. Hvis du løber tør, kan du ikke bruge din internettjeneste, før du køber en anden datablok.

Andre kobler dig ikke fra, når du når den forudindstillede grænse. De taber i stedet din forbindelseshastighed, indtil din faktureringscyklus er afsluttet, eller du køber flere data. I tilfælde af sidstnævnte tilfælde fortsætter din VPN med at fungere, men med reduceret ydelse.

Kan en VPN omgå datakapsler?

Mange mennesker udforsker VPN-tjenester som et middel til at omgå datakapper, der er indstillet af deres internetudbyder eller trådløse udbyder.

Som nævnt ovenfor er en VPN afhængig af din internetudbyder for at sende data til internettet. Så det er ikke muligt at undgå ISP’ernes datakap – i det mindste i de fleste tilfælde.

Den eneste gang, en VPN muligvis kan hjælpe dig med at undgå en datakap, er, at internetudbyderen begrænser data baseret på typen eller destination for selve dataen.

Internetudbydere og datatilsyn

I slutningen af ​​sidste år begyndte Verizon Wireless-brugere at bemærke, at deres adgang til Netflix var langt langsommere end andre onlinetjenester. Det viste sig, at Verizon med vilje havde begrænset forbindelseshastighederne til videostreaming-tjenesten.

Brugere spekulerede i, at Verizon forberedte sig på at introducere et lagdelt datasystem. Dermed ville de udvise præference over for bestemte tjenester, mens de lider af andre.

Selvom Verizon ikke skubbede tingene længere (i det mindste i øjeblikket), er det et perfekt eksempel på en situation, hvor en VPN kunne være nyttig til at undgå ISP-begrænsninger på specifikke websteder og tjenester.

Med en VPN ville Verizon ikke have kunnet registrere, at trafikken var bestemt til Netflix. Det kunne derfor ikke have talt dem op mod nogen Netflix-specifikke data eller hastighedskapper.

Med nedtællingen til nettoneutralitet i USA i gang, kunne internetudbydere begynde at slå og blokere data på denne måde i den nærmeste fremtid. Brug af en VPN kan være en af ​​de få muligheder, de fleste af os bliver nødt til at komme omkring på.

Data er data, selv på en VPN

VPN’er er et fremragende værktøj til at forbedre dit privatliv og sikkerhed online. De mindsker dog ikke din samlede dataforbrug. Faktisk er hver VPN-udbyder næsten garanteret marginalt at øge, hvor meget data du bruger, uanset hvordan du konfigurerer dem.

Hvor en VPN imidlertid skal hjælpe, er at komme rundt på datapakker eller throttling pålagt af din internetudbyder på en bestemt tjeneste, som Netflix eller torrents.

Prøv det og se hvad der sker. Alle top VPN’er tilbyder mindst en 7-dages refusionspolitik (og nogle går så højt som 45 dage). Hvis du finder ud af, at den ikke fungerer, skal du annullere tjenesten for en fuld refusion. Selvom du oplever det ekstra privatliv, online frihed og streamingfordele, du får med en VPN, kan du bare ende med at holde det alligevel.

Du vil måske også syntes om:
 • Sådan stoppes ISP-datatrottling
 • Sådan stopper din internetudbyder fra at spore dig
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map