ProtonVPN hastighedstest

Der er meget at lide ved ProtonVPN. Det er en sikkerheds- og privatlivsorienteret service med hurtige servere, fremragende software og tilbyder adskillige praktiske funktioner, som andre udbydere ikke gider at implementere. Ja, de er på en dyr side, men hvis det at forblive anonym på internettet er dit mål, er det få VPN’er, der gør et bedre stykke arbejde for det.

Fordele
 • Fremragende privatlivets fred og sikkerhedsfunktioner
 • Dobbelt VPN, der tilbydes i alle understøttede lande
 • Ingen logfiler
 • Let at bruge klient
 • God serverydelse
 • Spændende og P2P venlig
 • Tilbyder en gratis version
Ulemper
 • Dyrt
 • Ingen live chat support
 • P2P-servere kun i fire lande

ProtonVPN er kendt for sin stærke holdning til sikkerhed og privatliv. Men hvad godt er en sikker VPN, når det er så langsomt, vil du trække dit hår ud, hver gang du bruger det.

Heldigvis er det ikke tilfældet med ProtonVPN. Ikke engang tæt på.

De fremsætter flere VPN-industristandard “High Speed” -krav på deres websted, men i modsætning til mange andre udbydere leverer de faktisk disse krav.

Og selvom det ikke er den hurtigste VPN derhen, sætter ProtonVPNs hastighedstestresultater dem fast i den øverste række af alle udbydere.

Downloadhastigheder er solide overalt. De Forenede Stater var lidt langsommere, end jeg ville have forventet, baseret på hvad de andre lokationer gjorde. Men alt i alt gode tal.

Selv når du opretter forbindelse via Secure Core, ProtonVPNs fremragende dobbelt VPN-implementering, så tingene godt ud. Jeg så et ret konsekvent 1/3 hastighedsfald over den almindelige forbindelse, som for en dobbelt VPN er fremragende.

På uploadsiden var resultaterne lidt værre, men ikke desto mindre respektable. Udover lavere hastigheder end forventet fra de amerikanske servere, så jeg også en sub-par performance fra Canada og Australien.

Da downloadydelsen for de fleste af os er langt vigtigere end uploadhastigheder, synes jeg ikke, at dette er et kæmpe problem.

Når det er sagt, tester jeg VPN’er regelmæssigt og opdaterer de resultater, der er offentliggjort her, hvis der er væsentlige ændringer (i begge retninger).

Bedste server
ProtonVPN bedste VPN-serverhastighedstestresultaterMed VPN ProtonVPN bedste server baselinehastighedstestresultaterIngen VPN
Forenede Stater
ProtonVPN forener stater VPN-serverhastighedstestresultaterMed VPN ProtonVPN forener staternes grundlæggende hastighedstestresultaterIngen VPN
Det Forenede Kongerige
ProtonVPN Storbritannien VPN-serverhastighedstestresultaterMed VPN Resultater af ProtonVPN Storbritanniens baselinehastighedstestIngen VPN
Canada
Resultater af ProtonVPN Canada VPN-serverhastighedstestMed VPN Resultater af ProtonVPN Canada-basishastighedstestIngen VPN
Australien
Resultater af ProtonVPN Australien VPN-serverhastighedstestMed VPN Resultater af ProtonVPN Australien-basishastighedstestIngen VPN
Holland
ProtonVPN Holland VPN-serverhastighedstestresultaterMed VPN Resultater af ProtonVPN Nederlandens baselinehastighedstestIngen VPN
Tyskland
Resultater af ProtonVPN Tyskland VPN-serverhastighedstestMed VPN Resultater af ProtonVPN Tyskland-basishastighedstestIngen VPN
Frankrig
Resultater af ProtonVPN Frankrig VPN-serverhastighedstestMed VPN Resultater af ProtonVPN Frankrig-baselinehastighedstestIngen VPN

Det er værd at påpege, hvorfor uoverensstemmelsen er så stor mellem mine no-VPN-baselinehastighedstest og dem, der udføres via en VPN.

Jeg kører med vilje en hurtig internetforbindelse – 500 Mbps ned, 100 Mbps op. De er meget hurtigere end hvad VPN-servere i forbrugerkvalitet i øjeblikket kan tilbyde.

Brug af en sådan hurtig forbindelse har fordelen ved at afsløre os den reelle maksimale ydelse af en VPN – uden min ISP’s begrænsninger skæv resultaterne.

Hvis jeg f.eks. Kun kørte en 50 Mbps-forbindelse og en VPN-server var i stand til 75 Mbps, ville vi aldrig vide, at.

Om ProtonVPN

ProtonVPN er en gennemgået VPN, som ligesom moderselskabet ProtonMail er baseret i Schweiz. Det betyder en meget privatlivsvenlig jurisdiktion.

Det er også en streng no-log-udbyder og gennemgår i øjeblikket en sikkerhedsrevision, som forventes at være offentligt tilgængelig snart.

For privatlivets bevidste er det alt, der bør fortjenes en vis opmærksomhed.

Det er også værd at påpege, at ProtonVPNs forældreorganisation er velkendt i internetfortrolighedskredse. Det er ansvarligt for OpenPGPjs og GopenPGP open source-krypteringsbiblioteker og er en aktiv deltager i det digitale samfund.

Det giver ProtonVPN noget privatlivets fred, som ingen konkurrent kan håbe på at matche.

Privatliv og sikkerhed

Som du måske allerede har gættet, udmærker ProtonVPN både sikkerhed og privatliv. Det er hele grunden til, at tjenesten findes i første omgang.

Med henblik herpå udsætter ProtonVPN avanceret teknologi og et funktionssæt designet til at sætte datasikkerhed i centrum for alt, hvad de gør.

Som vi har set, gør de det dog uden at gå på kompromis med forbindelseshastighederne.

Til at begynde med bruger ProtonVPN kun kryptering og protokoller uden kendte sårbarheder. Det betyder, at du ikke finder PPTP-adgang, selv ikke som en kompatibilitetsfalback-mulighed.

I stedet bruger alle forbindelser 256-bit AES-kryptering, 4096-bit RSA-nøgleudveksling og HMAC-SHA384 til meddelelsesgodkendelse.

Kort sagt, alle faser af datatransmission drager fordel af de højeste tilgængelige kryptering. Det påvirker ydelsen negativt, og det er sandsynligvis årsagen til, at hastighedstestresultaterne ikke er så top som for nogle af de andre udbydere.

På pc’er og Linux-maskiner passerer forbindelsen over OpenVPN-protokollen. Det er den nuværende konsensusstandard i branchen, og ProtonVPN holder sig til den.

På macOS-, iOS- og Android-enheder er IKEv2 / IPSec den valgte protokol.

På toppen af ​​dette bruger systemet roterende krypteringsnøgler og perfekt fremadretthed for at forhindre angribere i at dekryptere data ved hjælp af kompromitterede nøgler.

Som nævnt er ProtonVPN også en streng leverandør af ingen logs. Det betyder, at de fører nul poster over alt, hvad du gør, mens de er tilsluttet tjenesten.

ProtonVPN respekterer brugernes privatliv og håndhæver en No Logs-politik. Dette betyder, at dine VPN-forbindelser forbliver private, og vi gemmer ikke oplysninger om dine forbindelser eller de websteder, du besøger.

Med det formål at sikre din konto og sikre dig, at det er dig, der logger ind, gemmer vi et enkelt tidsstempel for dine konti seneste login. Igen gemmer vi ingen oplysninger om, hvor du logget ind fra, eller hvor længe du var logget ind.

ProtonVPN bruger også kun dedikerede servere til dets VPN-servere og kører private DNS-servere for at forhindre, at brugeraktiviteter falder i de forkerte hænder.

Når det kommer til at holde brugere afskærmet mod nysgerrige øjne, er dette en VPN-udbyder, der dækker alle baser. Og fra januar 2020 har de endda en tredjeparts sikkerhedsrevisionsrapport for at bevise det.

ProtonVPN-funktioner

Privatliv og sikkerhed er dog ikke de eneste overvejelser, når man vælger en VPN. Der er også spørgsmålet om, hvilke funktioner der er tilgængelige.

Medmindre en VPN-tjeneste har den rigtige funktion, uanset hvor hurtig den er, kan det være en dårlig pasform, afhængigt af hvad du prøver at gøre med det.

 • Dræb switch

  ProtonVPN tilbyder en kill switch på sine Windows- og macOS-klienter.

  En driftsafbryder blokerer al internettrafik på din enhed i tilfælde af afbrydelse fra VPN. Det sikrer, at der ikke lækker data gennem den ikke-krypterede internetudbydende internetforbindelse, som din enhed typisk ville bruge.

 • DNS-lækage beskyttelse

  En anden måde, hvorpå dit privatliv kan blive kompromitteret online, er gennem poster, der føres af de DNS-servere, du bruger. En DNS-server kan afsløre alle websteder og tjenester, dine besøg samt din ISP-leverede IP-adresse.

  ProtonVPN driver sine egne DNS-servere og håndhæver deres brug, når som helst, du er tilsluttet til tjenesten.

  Deres DNS, ligesom deres VPN, holder ingen logfiler, hvilket giver dig maksimal privatliv.

 • Sikker kerne

  ProtonVPN tilbyder også en dobbelt VPN-konfiguration, som de kalder Secure Core.

  Secure Core forbedrer sikkerhed og privatliv ved at dirigere forbindelser via en anden VPN-server. Alle disse servere er placeret i sikre faciliteter i lande, der er fortrolige med privatliv.

  Denne mekanisme garanterer, at dine data er sikre, selvom de til sidst passerer gennem et land, der deltager i overvågningsaftaler eller holder oversigt over internettrafik inden for dets grænser.

  Dobbelt VPN’er bremser din forbindelse lidt, og ProtonVPNs Secure Core-implementering er ikke anderledes. Forvent cirka 1/3 hastighedsreduktion, når du bruger disse servere.

 • Support til Tor

  For nogle af os er intet beløb med garanteret privatliv nok. Derfor tillader ProtonVPN forbindelser til Tor-netværket via sin VPN-service.

  Dette gør det muligt for et andet beskyttelseslag for enhver, der er dybt bekymret over at være anonym. Dette inkluderer journalister, politiske dissidenter og varslere, for hvilke eksponering kan medføre fare for det virkelige liv.

  At smide Tor i blandingen vil påvirke både upload- og downloadhastigheder negativt. Da Tor-netværket drives af frivillige, kan du forvente, at ydeevnen er større end dem, når du bruger Secure Core.

 • Support til streamingtjeneste

 • Selvom ProtonVPN ikke giver nogen garantier, er de en af ​​de få resterende VPN-tjenester, der stadig kan forbinde brugere til Netflix – i det mindste i USA.

  Det samme gælder Hulu, ITV og All 4.

  Brugere af BBCs iPlayer eller Amazon Prime Video har dog ikke held. Men det bliver en stadig mere almindelig kendsgerning for VPN-brugere.

  Der er ingen bekymringer på performancefronten. ProtonVPNs servernetværk er mere end hurtigt nok til endda 4K-videostreaming.

 • BitTorrent og P2P Support

  ProtonVPN tillader også BitTorrent og anden P2P-fildeling gennem en bestemt undergruppe af dets servere.

  Da de er en udbyder uden log, kan du være sikker på, at når du bruger sådanne tjenester, vil den være fri for den ægte trussel om copyright-trold.

 • Support til flere enheder

  Som ProtonVPN-bruger kan du forbinde flere enheder til tjenesten med et enkelt abonnement.

  Hvis du tilmelder dig basisplanen, kan du oprette forbindelse til to enheder – med Plus-planen springer dette nummer op til fem.

  Hvis du springer efter Visionary-planen – og den er ikke billig – kan du bruge op til ti enheder på én gang. Som en dejlig bonus får du også en ProtonMail-konto.

Begrænsninger

ProtonVPN håndhæver ikke meget i vejen for begrænsninger for sine brugere. Der er bestemt ingen båndbredde eller hastighedsgrænser.

Selvom brugen af ​​P2P-tjenester til krænkelse af ophavsret eller til anden tvivlsom brug er forbudt i henhold til deres servicevilkår, gør deres politik for ikke-logning det forbud ikke at håndhæve.

Der er dog funktionsforskelle mellem de tilgængelige serviceplaner, som faktisk kan fortolkes som begrænsninger.

For eksempel kan basale brugere bruge P2P på specificerede servere, men er begrænset til et meget mindre antal af dem. Basic betyder heller ingen sikker kerne, ingen Tor support og ingen streaming support.

Plus-planbrugere får alle disse ting, hvilket er en betydelig opgradering.

Den eneste fordel ved Visionary-planen er tilføjelsen af ​​en ProtonMail-konto. Du får også tilfredsheden med at vide, at du subsidierer det gratis niveau for folk i lande, for hvilke det er en bogstavelig livline.

Kunde support

For brugere, der har brug for hjælp til tjenesten, tilbyder ProtonVPN direkte e-mail-support, som har en gennemsnitlig responstid på mindre end 24 timer. I de fleste tilfælde venter du dog næsten ikke længe.

Deres repræsentanter er kyndige og giver komplette svar på spørgsmål.

For at udvide “menneskelig” kundesupport har ProtonVPN webstedets supportafdeling en omfattende selvhjælpsafdeling, der dækker alle de mest almindelige problemer, du kan møde.

Selvom der ikke er nogen live chat eller telefonsupport, skal det samlede kundeserviceniveau være godt nok til at tilfredsstille den gennemsnitlige bruger.

Derudover har ProtonVPN et ry for ikke at lade brugere hænge – de holder sig med dig, indtil dit problem er løst. I mine bøger kompenserer det bestemt enhver formodet støttemangel.

ProtonVPN-serverplaceringer

ProtonVPNs servernetværk er et af de mindre, du vil støde på. Det inkluderer 44 lande og består af 698 individuelle servere på dette tidspunkt.

Da nogle af sine konkurrenter tilbyder netværk mange gange den størrelse – som NordVPN og dets 58 land, 5645 stærke servernetværk – mangler ProtonVPN noget her.

Hvad de mangler i størrelse, udgør de dog i kvalitet.

ProtonVPNs netværk er modent og stabilt, hvilket betyder, at de ikke lider under mange serviceafbrydelser. Som hastighedstestresultaterne viser, er ydelsen også stor.

Kast på det faktum, at Secure Core-serverne er placeret steder som et 1000 m dybt tidligere schweizisk hær-nedbrud, og ProtonVPNs netværksmangler er lettere at overse.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map