Fullständigt test av osynliga browsing-VPN-serverhastigheter

En VPN-tjänst med mycket att gilla, ibVPN erbjuder alla funktioner du förväntar dig av en toppleverantör – inklusive dubbel VPN och Smart DNS – till ett pris som är lägre än de flesta konkurrenter. Utmärkt integritet och ett bra urval av servrar i kombination med bra prestanda gör det till en enkel rekommendation.

Fördelar
 • Starka krypterings- och säkerhetsalternativ
 • Bra serverprestanda
 • Funktionsrik kund med många avancerade funktioner
 • Stöder P2P (med dedikerade servrar)
 • Fungerar med Netflix och BBC iPlayer
 • Gratis prov
Nackdelar
 • Komplicerad klient-app
 • Förvirrande prisplaner
 • Ganska litet servernätverk

IbVPN-hastighetstestet

Invisible Browsing VPN: s webbplats gör ett djärvt påstående att deras tjänst är berömd över hela världen för dess hastighet och support (jag berör support längre ner). Jag är inte helt säker på hur mycket beröm de får, men de fick hastighetsdelen rätt. Mina tester har visat att deras servrar mer än kan hålla sina egna på en VPN-marknad som erbjuder många val. I själva verket ska jag gå ut på en lem och kalla ibVPN-hastighetstestresultaten ganska utmärkta.

För ännu större prestanda, om integritet inte är ett stort problem, ibVPN låter dig ansluta via proxy till alla deras serverplatser. Att använda en proxy innebär att din anslutning inte kommer att krypteras, men att inte ha kryptering kan också göra det snabbare.

Som är fallet med alla VPN-leverantörer jag utvärderar, kör jag en serie uppladdnings- och nedladdningshastighetstester med och utan VPN-anslutning till vad som ska vara min snabbaste server, liksom de sju mest populära länderna som användare brukar ansluta till.

Min internetanslutning är en snabb 500 Mbit ner och 100 Mbit upp. Dessa hastigheter gör att vi kan se hur bra servrarna fungerar utan att behöva oroa oss för att träffa några gränser som min Internetleverantör sätter.

Om du är nyfiken på hur ibVPN jämförs med andra populära leverantörsalternativ, ta en titt på mitt tabell med VPN med snabbaste hastigheter där jag jämför alla topptjänster.

Bästa server
ibVPN bästa VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ibVPN bästa resultat för basbashastighetstestIngen VPN
Förenta staterna
ibVPN Förenar stater VPN-serverns hastighetstestresultatMed VPN ibVPN förenar staternas bashastighetstestresultatIngen VPN
Storbritannien
ibVPN Storbritannien VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ibVPN Storbritanniens bashastighetstestresultatIngen VPN
kanada
ibVPN Kanada VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ibVPN Kanada bashastighetstestresultatIngen VPN
Australien
ibVPN Australien VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ibVPN Australien bashastighetstestresultatIngen VPN
nederländerna
ibVPN Nederländerna VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ibVPN Nederländernas bashastighetstestresultatIngen VPN
Tyskland
ibVPN Tyskland VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ibVPN Tyskland bashastighetstestresultatIngen VPN
Frankrike
ibVPN Frankrike VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ibVPN Frankrike bashastighetstestresultatIngen VPN

Om IBVPN

Invisible Browsing VPN är baserat från Rumänien och har funnits sedan 2010, även om kärnteamet har arbetat tillsammans i ytterligare sju år innan detta på en proxy-tjänst. Med så mycket erfarenhet bakom dem har ibVPN en god förståelse för vad folk letar efter i en VPN-leverantör. Det är inte konstigt att de för närvarande har över 500 000 användare över hela världen, ett antal som bara fortsätter att öka.

Sekretess och säkerhet

När det gäller sekretess är ibVPN lika bra som det blir. De samlar inte in eller loggar någon anslutning eller trafikinformation överhuvudtaget. Med sina egna ord:

Vi kan inte relatera någon specifik aktivitet till någon specifik användare.

Sekretesspolicyn anger att Invisible Browsing VPN följer lagliga meddelanden. Men eftersom de faktiskt inte har någon information att lämna ut, har användarna inget att oroa sig för. Baserat i Rumänien finns det inte några bekymmer över statliga lagar som kräver lagring av data. En sådan lag fanns en gång men slogs ned efter att ha blivit olaglig.

Endast en giltig e-postadress krävs för att registrera dig för ibVPNs tjänst. Inget namn eller annan personlig information behövs. BitCoin och flera andra kryptokurser är tillgängliga som betalningsalternativ.

På krypteringsfronten erbjuder Invisible Browsing VPN-klient sex protokoll- / krypteringsparningar. Så vitt jag kan säga kan du inte blanda och matcha, vilket innebär att du inte kan höja din krypteringsnivå med ditt föredragna protokoll som du vill.

Av de sex parningarna har en 128-bitars kryptering (vilket är ganska lätt, och klienten uppger det), 4 har 256-bitars kryptering (en bra balans mellan nedladdningshastighet och säkerhet) och en har 2048-bitars kryptering. Den senare använder SSTP som protokoll. Om du letar efter stark kryptering med ett annat protokoll är det inte något som ibVPN för närvarande tillhandahåller.

Funktioner

ibVPN erbjuder alla funktioner du kan förvänta dig av en VPN-leverantör i toppnivå samt några extra. En smart DNS-tjänst är en av dessa. Även om det inte gör mycket för sekretess, är den här tjänsten idealisk för att strömma geo-blockerat innehåll. I mina tester låstes både US Netflix och BBC: s iPlayer upp när de använde den.

En annan funktion som sticker ut, även om jag ser fler och fler leverantörer som erbjuder detta, är en dubbel VPN. ibVPN går inte ur sitt sätt att marknadsföra det, men det är där. Det finns sex dubbla VPN-anslutningsalternativ som använder servrar i USA, Nederländerna och Singapore. Vad detta betyder är att du kan ansluta till USA genom Nederländerna, till Nederländerna genom USA, till Singapore genom Nederländerna, etc..

Jag tyckte att klientprogramvaran var fullständigt presenterad och lätt att ta reda på och använda, om än ibland instabil på Windows (men långt ifrån en deal breaker). Programvaran är tillgänglig för alla huvudplattformar. Det finns även tillägg / tillägg för Chrome, Firefox och Opera.

Något som klienten gör som jag tyckte var särskilt trevligt, vilket få andra tjänster gör, är att visa realtidsbelastning bredvid varje serveralternativ. Den här funktionen tar bort alla gissningar från vilken server du vill ansluta till.

begränsningar

Som de flesta VPN-leverantörer gör, begränsar Invisible Browsing VPN det maximala antalet samtidiga anslutningar. De sätter det numret till tre om du får Ultimate-planen, och på ett för lägre nivåkonton.

Med tanke på att Ultimate-planen bara är $ 2 per månad mer än de andra alternativen och erbjuder ytterligare funktioner som proxyer, webbläsarutvidgningar och tillåter P2P, tror jag att det är värt den extra kostnaden. Även då är det fortfarande billigare än de flesta konkurrenter. Om dessa anslutningsnummer inte är tillräckliga kan du behöva ta tillvara att installera ibVPN på din router, som stöds.

Förutom detta är ibVPN: s tjänst obegränsad. Det finns inga begränsningar för bandbredd, dataöverföring eller serverhastighet eller antalet serverväxlar.

Genom att titta igenom användarvillkoren hoppade jag ytterligare två saker som alla som använder P2P borde vara medvetna om:

 • Du samtycker till att inte använda en robot, till exempel ReGet, GetRight, Go! Zilla, eller liknande program, för att ladda ner innehåll kontinuerligt på obevakad eller deltagande basis.
 • Du accepterar att använda tjänsten för peer-to-peer-filöverföring eller nedladdning av torrent endast på servrarna i Luxemburg, Sverige, Nederländerna, Kanada, Ryssland, Litauen och Hong Kong.

Kundsupport

ibVPN erbjuder en mängd olika supportalternativ, inklusive Live Chat, E-post och ett biljettsystem. Live Chat tillhandahålls via deras webbplats och sägs vara dygnet runt för både tekniska och försäljningsfrågor. Jag tyckte att det var korrekt. När jag försökte var någon där för att svara på mina frågor.

Supportteamet består av tio personer. Alla svar jag har fått har varit fullständiga, kunniga och följde definitivt inte ett förbestämt skript. Invisible Browsing VPN: s webbplats innehåller också ganska stora Knowledge Base- och FAQ-avsnitt, som hanterar de vanligare problemen. Det finns också ett communityforum.

Alla prenumerationer har en 15-dagars full återbetalningsgaranti. Jag har bläddrat igenom alla policyer och det verkar inte vara några strängar kopplade till återbetalningarna, till exempel ett maximalt nedladdningsbelopp eller ett maximalt antal anslutningar. Denna brist på begränsningar innebär att du kan spendera de första 15 dagarna på att kasta allt du fick till tjänsten för att se till att det uppfyller dina behov fullt ut.

Du kan också testa ibVPN i 24 timmar helt gratis innan du gör någon betalning överhuvudtaget. En gratis testversion är något som mycket få leverantörer gör och väl värt att dra nytta av. Om du vill kan du öppna registreringssidan för den direkt genom att klicka här.

Du kan också testa ibVPN i 6 timmar helt gratis innan du gör någon betalning överhuvudtaget.

Serverplatsländer

Invisible Browsing VPN erbjuder för närvarande 173 servrar på 97 platser i 47 länder. Det är mycket respektabla antal som borde vara mer än tillräckligt för majoriteten av användarna. Om du vill gräva djupare är detta den mest uppdaterade listan över ibVPN: s servrar.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map