IPVanish hastighetstest

IPVanish tilbyr både ytelse og kraft. Servernettverkshastighetene deres er noe av det beste som finnes. Og klienten er svært konfigurerbar og fullpakket med funksjoner. Selv om det ikke er uten ulemper, spesielt noen bekymringer for brukernes personvern, er IPVanish en VPN vel verdt å vurdere.


Pros
 • Utmerkede serverhastigheter
 • Stort utvalg av krypteringsinnstillinger og personvernfunksjoner
 • Ingen loggføringspolitikk
 • Lar torrenting
 • Opptil 10 samtidige tilkoblinger
 • Kundestøtte tilgjengelig via e-post, chat og telefon
Ulemper
 • Basert utenfor USA
 • Fungerer ikke bra med Netflix eller BBC iPlayer
 • Kort 7-dagers pengene-tilbake-garanti

Foran og midt på IPVanish-hjemmesiden er påstanden om at de er verdens raskeste VPN. Det er ganske utsagnet.

Basert på hastighetstestene mine er påstanden dessverre unøyaktig og den raskeste VPN-en er de ikke.

Når det er sagt, viser IPVanish fremdeles utmerket ytelse og har mye å være stolt av. Den britiske serverhastigheten, for eksempel – veldig imponerende.

Nedlastingsnumre er utmerket overalt.

Hvis jeg måtte nitpick, kunne jeg kalle Tyskland og Frankrike som en liten subpar.

Fortsatt, henholdsvis på 47,12 Mbps og 41,56 Mbps, er disse tilkoblingene mer enn raske nok for ultra-HD-videostreaming eller rimelig store nedlastinger av filer.

På opplastingssiden ser ting enda bedre ut. Med et gjennomsnitt på 54,6 Mbps på de åtte stedene jeg testet, gjør det ingen andre leverandører bedre.

Kanskje bør IPVanish endre hjemmesidekravet til verdens faste VPN for opplasting. Da ville de være riktige.

Når det er sagt, her er IPVanish hastighetstestresultatene.

Beste server
IPVanish beste VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN IPVanish beste serverbaserte hastighets testresultaterIngen VPN
forente stater
Resultater for IPVanish Unites States VPN-serverhastighetMed VPN Resultater av IPVanish Unites States baseline-hastighetstestIngen VPN
Storbritannia
IPVanish Storbritannia VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN Resultatene fra IPVanish Storbritannia baseline speed testIngen VPN
Canada
Resultater av IPVanish Canada VPN-serverhastighetMed VPN Resultater av IPVanish Canada-hastighetstestIngen VPN
Australia
Resultater av IPVanish Australia VPN-serverhastighetMed VPN Resultater av IPVanish Australia-hastighetstestIngen VPN
Nederland
Resultater av IPVanish Nederland VPN-serverhastighetMed VPN Resultater av IPVanish Nederland-hastighetstestIngen VPN
Tyskland
Resultater av IPVanish Tyskland VPN-serverhastighetMed VPN Resultater av IPVanish Tyskland-hastighetstestIngen VPN
Frankrike
Resultater av IPVanish France VPN-serverhastighetMed VPN Resultatene fra IPVanish France-hastighetstesteneIngen VPN

Du har kanskje lagt merke til den store forskjellen mellom VPN-hastighetstestene mine og ingen grunnleggende kjøringer uten VPN. Det er å forvente.

Jeg kjører alle testene mine med en Internett-tilkobling på 500 Mbps og 100 Mbps. Begge er hastigheter som ingen forbruker-VPN-leverandørtjenere for øyeblikket kan matche.

Poenget med å bruke en mye raskere tilkobling er at den avslører den faktiske maksimale VPN-serverytelsen.

Hvis jeg for eksempel bare løp 50 Mbps, ville enheten min være den begrensende faktoren for hastighet – vi ville aldri vite at IPVanish-serverne faktisk er i stand til mye høyere ytelse.

Om IPVanish

IPVanish ble grunnlagt i 2012 av Mudhook Media, et datterselskap av Highwinds Network Group. Selskapet kaller Orlando, Florida, hjem.

Fra første dag ble IPVanish satt i gang med å drive et heleid VPN-servernettverk. Det er noe veldig få tilbydere gjør og absolutt skiller IPVanish ut fra konkurransen.

Og helt klart, andre la merke til siden IPVanish gjennom årene har blitt en varm handelsvare og byttet hender flere ganger.

I 2017 ble de kjøpt opp av det kjente CDN-selskapet Stackpath. Og i 2019 kjøpte tech-giganten j2 Global IPVanish – sammen med flere andre mindre VPN-leverandører.

Takket være flere anskaffelser og den resulterende økningen i finansiering har IPVanish vært i stand til og fortsetter å oppgradere programvaren og utvide nettverket – sistnevnte inkluderer nå over 1400 servere over hele verden.

Personvern og sikkerhet

Noe av det første de fleste av oss VPN-brukere ønsker å vite er hvor godt en tjeneste håndterer personvernet vårt og sikkerheten til våre data.

I den forbindelse holder IPVanish seg til en veldig høy standard.

I henhold til personvernreglene tilbyr selskapet et omfattende miljø uten logging:

IPVanish er en null-logger VPN-tjenesteleverandør, noe som betyr at vi ikke fører oversikt over noen tilkoblings-, trafikk- eller aktivitetsdata med hensyn til våre tjenester.

I teorien garanterer denne uttalelsen oss anonymitet når vi kobler til en av serverne deres.

Enhver slik politikk må imidlertid støttes opp med topp teknologi. Og også der skuffer ikke IPVanish.

Som standard bruker IPVanish OpenVPN-protokollen med 256-biters kryptering for alle tilkoblinger. Det er et raskt og sikkert alternativ mange andre topp VPN-leverandører også henvender seg til.

Tjenesten bruker også toppmoderne kryptografiske protokoller for utveksling og autentisering av nøkkel, noe som gjør det umulig for noen tredjepart å få tilgang til og lese overførte data.

For å fullføre det, kjører IPVanish sin egen DNS-server. Det er enda et lag med personvern som gjør online-aktivitetene dine som mye vanskeligere å identifisere, for ikke å nevne, forbedrer ytelsen.

Det er verdt å påpeke at IPVanish er basert i USA, og som sådan har en juridisk plikt til å etterkomme rettshåndhevelsesforespørsler fra dem. Ikke ideell for privatliv.

For de veldig sikkerhetsbevisste blant oss, kan plasseringen gjøre tjenesten til en ikke-startpakke.

Det er også viktig å merke seg at tilbake i 2016 ble IPVanish stevnet og deretter gitt data til en amerikansk domstol. Jeg dekker dette problemet i mye større detalj i gjennomgangen min, men det viktigste er at hendelsen satte alvorlige spørsmål til deres krav om ikke-loggføring.

Imidlertid insisterer deres nåværende eiere – som tok kontroll over selskapet etter at denne hendelsen skjedde – at selv om de ikke kan bekrefte hvilken hogst som skjedde før de kjøpte IPVanish, så står de ved deres nåværende retningslinjer for null-logging og lover å opprettholde dem for enhver pris.

Funksjoner

Foruten utmerket hastighet, personvern og sikkerhet, er det en rekke andre funksjoner vi pleier å se etter i en VPN.

En brukervennlig og robust klient er utvilsomt et must, og IPVanishs app leverer absolutt.

Programvaren deres fungerer veldig bra og er kompatibel med et bredt spekter av datamaskiner og enheter. Disse inkluderer:

 • Windows-enheter (PC, nettbrett, telefon)
 • Mac os
 • iOS
 • Android
 • Amazon Fire TV
 • Linux
 • Chromebook
 • Noen rutere

I utgangspunktet, hvis en enhet kobles til internett, er det en utmerket sjanse for at du kan bruke IPVanish med den.

For større kompatibilitet tilbyr IPVanishs klient flere alternative protokollalternativer. De vil til og med la deg bruke en PPTP-tilkobling.

PPTP er en tiår gammel og grundig kompromittert krypteringsstandard, men den er rask og leveres innebygd i nesten alle Internett-tilkoblede enheter produsert i dag.

Til slutt anbefales det ikke å bruke PPTP, men i en klype er det bedre enn ingen beskyttelse i det hele tatt.

En annen funksjon mange av oss ser etter er BitTorrent-støtte. Også der leverer IPVanish. Med tanke på deres utmerkede hastighetstestresultater, er det faktisk et flott alternativ for store nedlastinger av filer.

Andre funksjoner som er til stede og står for, inkluderer en innebygd drepebryter – for å beskytte deg i tilfelle fall av en VPN-tilkobling – samt DNS og IPv6 lekkasjedeteksjon.

IPVanish-begrensninger

Selv om IPVanish ikke har mye i veien for begrensninger, er det noen få ting verdt å nevne.

For det første støtter ikke tjenesten tilkobling til Tor-nettverket.

De fleste av oss trenger ikke å bruke Tor og en VPN samtidig, og det er en kombinasjon som vil redusere tilkoblingshastighetene betydelig.

Men hvis du ønsker å bygge en lagdelt datasikkerhetsmetode, er begrensningen en å huske på.

Dårlig Netflix-støtte

For streamere blant oss fungerer ikke IPVanish med Netflix – i alle fall ikke veldig bra.

Misforstå ikke. Serverhastigheter er mer enn raske nok til å støtte HD-streaming. Problemet er at IPVanish er ikke bra når det gjelder å låse opp geo-blokkert innhold.

Dette er en av de potensielle ulempene ved en VPN som eier serverne. Med mindre de tar spesielle skritt, gjør det IP-adressene deres til enkle mål for en tjeneste som Netflix å blokkere.

Det er noen få rare servere som kan gi deg tilgang, men de er få og langt mellom. Dette er ett tilfelle der IPVanish er et dårlig valg, spesielt siden det er mange andre VPN-er som fungerer med Netflix som du kan velge fra.

Kundeservice

Uansett hvor god programvare, pålitelig maskinvare og raske tilkoblinger, er ingen VPN-tjenester immun mot problemer. Men når et problem dukker opp, har IPVanish ryggen.

I det siste hadde IPVanish et rykte for å tilby noe mangelfull kundesupport. Direkte respons var bare tilgjengelig via e-post, og opptil en to-dagers svartid var nesten en gitt.

I det siste har imidlertid IPVanish snudd ting.

Chatstøtte i sanntid er nå tilgjengelig via IPVanish-nettstedet.

De har også redusert den gjennomsnittlige svartiden for e-poststøtte til mye raskere 24 timer, med et svar på to timer ganske vanlig.

Nettstedet tilbyr også en god del nyttige artikler og feilsøkingsveiledninger som kan hjelpe deg med å finne ut av problemet mens du venter på svar.

Og hvis alt er sagt og gjort, du fremdeles ikke er fornøyd med tjenesten, har IPVanish en 7-dagers full refusjonsgaranti. Uansett årsaker, hvis det er det du ønsker, kan du få pengene tilbake.

Serverlokasjoner

Annet enn å være rask, er IPVanish-nettverket også ganske stort. Serverlisten inkluderer for øyeblikket 1437 sluttpunkter over 77 lokasjoner og 53 land.

Nei, nettverket vinner ingen priser for størrelse.

Men alle steder 99% av oss VPN-brukere tenkelig kunne ønske å koble seg til er der. Og la oss ikke glemme at IPVanish eier all maskinvaren deres også.

I utgangspunktet er IPVanish-nettverket et globalt tier-1-nettverk, noe som betyr at serverne har direkte tilgang til alle internettbaserte tilbydere av leverandører i verden..

Tilgang til internett-ryggrader oversettes til null gjennomstrømningsbegrensninger, som igjen oversetter til de utmerkede IPVanish-hastighetstestresultatene vi har sett.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me