Mina snabbtester av ExpressVPN-servrarna

En av de mest kända VPN-leverantörerna runtom, ExpressVPN erbjuder snabb prestanda, bra klientprogramvarudesign och några av de starkaste säkerhetsfunktionerna du hittar. Det är både lätt för nybörjare att plocka upp och springa med och packar mer än tillräckligt med kraft för alla avancerade användare.


Fördelar
  • En funktionsrik och intuitiv klient
  • Stark back-end-teknik
  • Massor av servrar och serverplatser
  • Snabba och konsekventa anslutningshastigheter
  • Fungerar med amerikanska Netflix
  • Högsta kundsupport
Nackdelar
  • En del aggregerad loggning
  • Inte den billigaste

ExpressVPN-hastighetstester

På nästan varje sida på ExpressVPNs webbplats ser du uttalande länkar “hög hastighet” eller “ultra-snabb.” Är de lite kukiga? Kanske. Men eftersom jag är en av de mer etablerade VPN-leverantörerna är snabba hastigheter vad jag förväntar mig, med något mindre som en besvikelse. Efter att ha kört mitt vanliga testbatteri kan jag säga att Express VPN, med ett litet undantag, levererar. Både nedladdnings- och uppladdningshastigheter var toppklass och mycket konsekventa i alla mina testkörningar.

Det lilla undantaget var nedladdningar för Kanada, där jag såg ganska dåliga resultat i varje test. Hastigheterna på alla andra platser runt om i världen varierade från över genomsnittet till brinnande snabbt. Jag är inte säker på vad affären var med Kanada, men jag kommer att köra igenom mina tester någon gång snart för att se om problemen har åtgärdats. Under tiden, om Kanada är ett land som du behöver ansluta till ofta, rekommenderar jag antingen privat internetåtkomst eller osynlig surfning VPN. Båda har visat utmärkta prestanda där.

Om du är nyfiken på hur Express VPN-poäng i förhållande till andra leverantörer hoppar du över till hemsidan där jag jämför alla VPN-tjänster med hög hastighet med varandra. Glöm inte att titta på min kompletta ExpressVPN-granskning för att se hur det går utöver bara prestanda.

Bästa server
ExpressVPN bästa VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ExpressVPN bästa resultat för basbashastighetstestIngen VPN
Förenta staterna
ExpressVPN förenar status VPN-serverns hastighetstestresultatMed VPN ExpressVPN förenar staternas bashastighetstestresultatIngen VPN
Storbritannien
ExpressVPN Storbritanniens VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ExpressVPN Storbritanniens bashastighetstestresultatIngen VPN
kanada
Testresultat för ExpressVPN Canada VPN-serverhastighetMed VPN ExpressVPN Kanada bashastighetstestresultatIngen VPN
Australien
ExpressVPN Australien VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ExpressVPN Australien bashastighetstestresultatIngen VPN
nederländerna
ExpressVPN Nederländerna VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ExpressVPN Nederländernas bashastighetstestresultatIngen VPN
Tyskland
ExpressVPN Tyskland VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ExpressVPN Tyskland bashastighetstestresultatIngen VPN
Frankrike
ExpressVPN Frankrike VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ExpressVPN Frankrike bashastighetstestresultatIngen VPN

Om ExpressVPN

ExpressVPN verkar från de brittiska Jungfruöarna. Det grundades 2009, vilket gör det till en av de äldre och mer etablerade premium-VPN-leverantörerna på marknaden. Det är också en av de största och mest populära. Express VPN är en vokal förespråkare för integritet och frihet på internet, och till skillnad från några få andra leverantörer är de inte bara alla prata heller. De backar upp det med betydande ekonomiskt stöd från olika ideella organisationer som kämpar för att skydda internetfrihet och integritetsrättigheter. Och det är en fantastisk sak att se.

Sekretess och säkerhet

På deras webbplats hävdar ExpressVPN att ha det bästa anonyma VPN-skyddet och lovar att aldrig logga din surfhistorik, trafikdata eller DNS-frågor. Även om det är allt bra, är djävulen ofta i detaljerna. Fordringar på en försäljningssida ger dig inte alltid sanningen.

Som jag gör med alla VPN-leverantörer som jag tittar på, läste jag över Express VPNs användarvillkor och fick reda på att de verkligen kan behålla några ytterligare information om din användning. Detta inkluderar datum (men inte tider) för när du ansluter till tjänsten, vilken serverplats du ansluter till och den totala mängden data som överförs varje dag. Eftersom denna information lagras anonymt är de goda nyheterna ingen av dem kan identifiera någon användare på ett unikt sätt. Det hävdade syftet är att analysera och balansera nätverksprestanda.

Det faktum att ExpressVPN är baserat på de brittiska Jungfruöarna (BVI) är också av liten oro. Även om det är ett brittiskt territorium, har BVI inga obligatoriska lagar om datalagring och är gratis att övervaka sina inre angelägenheter utan ingripande utanför. Jag antar att Storbritannien i framtiden skulle kunna utöva press på BVI-regeringen för att få lagarna om datalagring att dela upp med (hemskt för privatlivet) lagar som finns i Storbritannien. Men hittills har inget liknande hänt.

För kryptering erbjuder ExpressVPN bokstavligen de starkaste alternativen du kan få. Deras val inkluderar AES-256-CBC för att kryptera kontrollkanalen med en RSA-4096-handskakning och SHA-512-hashverifiering. Om dessa tekniska termer inte betyder så mycket för dig, vet att vissa nästan skulle betrakta dessa krypteringsnivåer som överdöd, det är hur starka de är. Att använda stark kryptering kostar vanligtvis prestanda, men som vi har sett har ExpressVPN inga sådana problem. På något sätt lyckades de dra bort vad många andra misslyckas med, så kudos för dem.

En annan viktig aspekt av VPN-integriteten är DNS- och WebRTC-läckor, som, om de finns, kan avslöja din IP-adress, vilket gör hela övningen med att använda en VPN till en punkt. Även här får ExpressVPN en ren hälsokost eftersom mina tester har avslöjat noll sådana läckor.

En sista sak som är värd att nämna på integritetsfronten är att sedan 2016 har Express VPN en .onion-version av deras webbplats, vilket gör den tillgänglig för anonyma Tor-användare. Kombinera detta med möjligheten att betala för tjänsten med hjälp av Bitcoin, så kan du skaffa dig ett ExpressVPN-abonnemang utan ett enda spår av din verkliga identitet eller plats.

Funktioner

ExpressVPN har gjort ett bra jobb med att balansera funktioner med användarvänlighet. Jag tycker att deras klient är väldigt logiskt utformad och intuitiv. Det tar cirka 5 sekunder att få dina lager och vara igång. Tillgång till alla mer avancerade alternativ, som internet kill switch-funktionalitet, är exakt där jag förväntar mig det.

Klientprogramvaran är tillgänglig på alla större plattformar, inklusive Windows, Mac, Android och iOS, men ExpressVPN kan också installeras och köras på Linux, Chromebooks och olika routrar.

ExpressVPN stöder alla fyra stora VPN-protokoll: OpenVPN med både TCP och UDP, SSTP, L2TP / IPSec och PPTP. Programvaruinställningen på alla plattformar är OpenVPN, men du kan enkelt byta till alla andra protokoll när du vill.

Det finns flera ytterligare funktioner som ExpressVPN erbjuder som många andra VPN-leverantörer inte gör. SmartDNS är ett sådant erbjudande. När du använder SmartDNS gör ingenting för din integritet och online-säkerhet, är det perfekt om du vill komma åt Netflix, BBC iPlayer eller andra geo-blockerade strömningstjänster. Eftersom det inte krypterar data, resulterar SmartDNS i färre buffertproblem. Det kan också installeras på nästan alla enheter som kan internet som spänner från smarta TV-apparater till spelkonsoler och Roku-liknande enheter. Express VPN: s SmartDNS ingår i prenumerationen.

Klientprogramvaran har en inbyggd hastighetstestfunktion, som kontrollerar alla servrar i realtid för att räkna ut vilka som för närvarande har de snabbaste nedladdningshastigheterna. Naturligtvis, bara för att en server har flammande hastighet i detta ögonblick betyder det inte att det kommer att göra om 10 minuter. Ändå låter den här funktionen ta ett mer utbildat beslut om var du ska ansluta, vilket är mycket bättre än att gå i blind.

ExpressVPN driver också en mörk webbplats som är tillgänglig med Tor Browser på http://expressobutiolem.onion/, som är idealisk för de som bor i länder där VPN-användningen är “rynkad på.” Det är ganska lätt för regeringar att begränsa åtkomsten till VPN-webbplatser och förhindra att deras medborgare registrerar sig. Genom att vara tillgänglig via en .onion-adress blir ExpressVPN lika svårt att censurera som det blir.

begränsningar

ExpressVPN begränsar antalet enheter du kan ansluta samtidigt till 3. Det är bara hälften av vad branschledaren NordVPN erbjuder. I praktiken, beroende på dina behov, kan det bara räcka. Om du tycker att du behöver mer kan du antingen välja en annan leverantör som Private Internet Access eller IPVanish eller installera VPN på en router (ExpressVPN innehåller detaljerade installationsinstruktioner) som bara räknas som en enhet. Det senare alternativet är dock lite mer avancerat.

Förutom antalet samtidiga anslutningar är den enda andra begränsningen du behöver följa att se till att du spelar trevligt när du använder VPN. Dåligt beteende inkluderar skräppost, hacking, etc. Detta är saker som alla VPN-leverantörer inte låter dig göra, med risken att ditt konto avslutas.

ExpressVPN har ingen bandbredd, tid på dygnet eller serverväxelbegränsningar. De tillåter också BitTorrent och peer-to-peer-fildelning på alla sina servrar.

Kundsupport

Kundtjänst för Express VPN är tillgängligt dygnet runt. Om du behöver komma i kontakt har du två alternativ: livechatt och e-post. Livechatt är vanligtvis din snabbaste satsning.

I allmänhet har kundservicerepresentanter varit vänliga och mycket kunniga.

Vid några tillfällen har deras initiala svar varit av den inte så användbara “ominstallera din applikation”. Men även i de fall, när du väl har kommit förbi det första utbytet, fungerar det. Till och med de mest komplexa frågorna besvarades till min fulla tillfredsställelse.

ExpressVPN erbjuder en fördjupad kunskapsbas online som borde ta hand om de flesta, om inte alla, dina grundläggande behov. De har detaljerade installationsguider, som innehåller stegvisa bildinstruktioner för nästan varje plattform under solen. De har också en omfattande felsökningsguide som erbjuder lösningar för de vanligaste tekniska problemen.

Även om ExpressVPN är på en dyr sida – även om du drar nytta av en kupongkod – säkerhetskopieras ditt abonnemang med en 30-dagarsgaranti om du inte är nöjd med det. Supportpersonalen kommer först att försöka hjälpa dig att lösa vad din fråga är, men om lösningen inte är till din tillfredsställelse kommer du att kunna få full återbetalning.

Serverplatser

ExpressVPN är verkligen nära förpackningens huvud när det gäller serverplatser och länder. Med lite kraftfull hårdvara på 151 platser i 95 länder, ligger de nästan alla andra VPN-leverantörer utom serverledaren HideMyAss! och PureVPN-servern. Du kan ta en titt på den fullständiga listan över ExpressVPN-servrar här.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me