ProtonVPN hastighetstest

Det er mye å like med ProtonVPN. Det er en sikkerhets- og personvernorientert tjeneste, med raske servere, utmerket programvare, og som tilbyr flere nyttige funksjoner andre leverandører ikke gidder å implementere. Ja, de er på en dyr side, men hvis det å være anonym på internett er målet ditt, er det få VPN som gjør en bedre jobb med det.


Pros
 • Utmerket personvern og sikkerhetsfunksjoner
 • Dobbelt VPN som tilbys i alle støttede land
 • Ingen logger
 • Enkel å bruke klient
 • God serverytelse
 • Forrykende og P2P vennlig
 • Tilbyr en gratis versjon
Ulemper
 • Dyrt
 • Ingen live chat support
 • P2P-servere bare i fire land

ProtonVPN er kjent for sin sterke holdning til sikkerhet og personvern. Men hva er bra med en sikker VPN når det er så tregt, vil du trekke håret ut hver gang du bruker det.

Heldigvis er det ikke tilfelle med ProtonVPN. Ikke engang i nærheten.

De fremsetter flere VPN-industristandard “High Speed” -krav på nettstedet deres, men i motsetning til mange andre leverandører, leverer de faktisk disse kravene.

Og selv om det ikke er den raskeste VPN-en, plasserer ProtonVPNs hastighetstestresultater dem godt i øvre nivå av alle leverandører.

Nedlastingshastighetene er solide overalt. USA gikk litt tregere enn jeg hadde forventet basert på hva de andre stedene gjorde. Men alt i alt gode tall.

Selv når du koblet gjennom Secure Core, ProtonVPNs utmerkede doble VPN-implementering, så ting bra ut. Jeg så et ganske konsekvent fall på 1/3 hastighet over den vanlige forbindelsen, som for en dobbel VPN er utmerket.

På opplastingssiden var resultatene litt dårligere, men likevel respektable. I tillegg til lavere hastigheter enn forventet fra de amerikanske serverne, så jeg også en sub-par-ytelse fra Canada og Australia.

Siden nedlastningsytelse for de fleste av oss er langt viktigere enn opplastningshastigheter, tror jeg ikke at dette er et stort problem.

Når det er sagt, tester jeg VPN-er regelmessig og vil oppdatere resultatene som er lagt ut her hvis det er vesentlige endringer (i begge retninger).

Beste server
ProtonVPN beste VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ProtonVPN beste resultatbaserte hastighetstestresultaterIngen VPN
forente stater
ProtonVPN forener States VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ProtonVPN forener statene resultater for hastighetstestIngen VPN
Storbritannia
ProtonVPN Storbritannia VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN Resultater av ProtonVPN Storbritannias grunnturtallstestIngen VPN
Canada
ProtonVPN Canada VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ProtonVPN Canada grunnleggende hastighetstestresultaterIngen VPN
Australia
ProtonVPN Australia VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN Resultater av ProtonVPN Australia-hastighetstestIngen VPN
Nederland
ProtonVPN Nederland VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ProtonVPN Nederland grunnleggende hastighetstestresultaterIngen VPN
Tyskland
ProtonVPN Tyskland VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ProtonVPN Tyskland grunnleggende hastighetstestresultaterIngen VPN
Frankrike
ProtonVPN Frankrike VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ProtonVPN Frankrike grunnleggende hastighetstestresultaterIngen VPN

Det er verdt å påpeke hvorfor avviket er så stort mellom hastighetsprøvene mine uten VPN og de som gjøres gjennom et VPN.

Jeg har med vilje en rask internettforbindelse – 500 Mbps ned, 100 Mbps opp. De er mye større enn VPN-serverne som forbrukerklasse tilbyr.

Å bruke en så rask tilkobling har fordelen av å avsløre for oss den virkelige maksimale ytelsen til en VPN – uten at ISP-begrensningene skjuver resultatene.

Hvis jeg for eksempel bare kjørte en 50 Mbps nedforbindelse og en VPN-server kunne 75 Mbps, ville vi aldri vite at.

Om ProtonVPN

ProtonVPN er en godt gjennomgått VPN som i likhet med morselskapet ProtonMail er basert i Sveits. Det betyr en veldig personvernvennlig jurisdiksjon.

Det er en streng leverandør uten logger og som for øyeblikket gjennomgår en sikkerhetsrevisjon som forventes å være offentlig tilgjengelig snart.

For personvernbevisste er dette alle ting som bør fortjene litt oppmerksomhet.

Det er også verdt å påpeke at ProtonVPNs foreldreorganisasjon er godt kjent i Internett-personvernkretser. Det er ansvarlig for OpenPGPjs og GopenPGP krypteringsbibliotekene for åpen kildekode og er en aktiv deltaker i det digitale fellesskapet.

Det gir ProtonVPN noe privatliv bona fides som ingen konkurrent kan håpe å matche.

Personvern og sikkerhet

Som du kanskje allerede har gjettet, utmerker ProtonVPN seg både i sikkerhet og personvern. Det er hele grunnen til at tjenesten eksisterer i utgangspunktet.

For det formål distribuerer ProtonVPN avansert teknologi og et finessesett designet for å sette datasikkerhet i sentrum for alt de gjør.

Men som vi har sett, gjør de det uten at det går ut over tilkoblingshastighetene.

Til å begynne med bruker ProtonVPN bare kryptering og protokoller uten kjente sårbarheter. Det betyr at du ikke finner PPTP-tilgang, selv ikke som et kompatibilitetsfallback-alternativ.

I stedet bruker alle tilkoblinger 256-biters AES-kryptering, 4096-biters RSA-nøkkelutveksling og HMAC-SHA384 for meldingsautentisering.

Kort sagt, alle faser med dataoverføring drar fordel av de høyeste nivåene av kryptering som er tilgjengelig. Det påvirker ytelsen negativt og er sannsynligvis grunnen til at hastighetstestresultatene ikke er like topp som for noen av de andre leverandørene.

På PCer og Linux-maskiner passerer tilkoblingen over OpenVPN-protokollen. Det er den nåværende konsensusstandarden i bransjen, og ProtonVPN holder seg til den.

På macOS-, iOS- og Android-enheter er IKEv2 / IPSec den valgte protokollen.

På toppen av det bruker systemet roterende krypteringsnøkler og perfekt hemmelighold fremover for å forhindre at angripere dekrypterer data ved hjelp av kompromitterte nøkler.

Som jeg nevnte, ProtonVPN er også en streng leverandør uten logger. Det betyr at de fører null poster over alt du gjør mens du er koblet til tjenesten.

ProtonVPN respekterer brukernes personvern og håndhever en No Logs-policy. Dette betyr at VPN-tilkoblingene dine forblir private og at vi ikke lagrer informasjon om dine tilkoblinger eller nettstedene du besøker.

I den hensikt å sikre kontoen din og sørge for at det er du som logger på, lagrer vi en enkelt tidsstempel for kontoene dine. Igjen lagrer vi ingen informasjon om hvor du logget på fra eller hvor lenge du var logget inn.

ProtonVPN bruker også bare dedikerte servere for VPN-serverne og driver private DNS-servere for å forhindre at brukeraktiviteter faller i gale hender.

Når det gjelder å holde brukere skjermet fra nysgjerrige øyne, er dette en VPN-leverandør som dekker alle basene. Og fra januar 2020 har de til og med en tredjeparts sikkerhetsrevisjonsrapport for å bevise den.

ProtonVPN-funksjoner

Personvern og sikkerhet er imidlertid ikke de eneste hensynene når du velger VPN. Det er også spørsmålet om hvilke funksjoner som er tilgjengelige.

Med mindre en VPN-tjeneste har riktig funksjonsinnstilling, uansett hvor fort den er, kan den være dårlig passform avhengig av hva du prøver å gjøre med det.

 • Kill Switch

  ProtonVPN tilbyr en kill switch på Windows- og macOS-klientene.

  En drepsbryter blokkerer all Internett-trafikk på enheten din i tilfelle avkobling fra VPN. Det sørger for at ingen data lekker ut gjennom den ikke-krypterte ISP-leverte internettforbindelsen enheten din vanligvis vil bruke.

 • DNS-lekkasjebeskyttelse

  En annen måte personvernet ditt kan bli utsatt for på nettet er gjennom poster som føres av DNS-serverne du bruker. En DNS-server kan avsløre alle nettsteder og tjenester for besøkene dine, så vel som din ISP-leverte IP-adresse.

  ProtonVPN driver sine egne DNS-servere og håndhever bruken deres når du er koblet til tjenesten.

  Deres DNS, akkurat som VPN, holder ingen logger, noe som gir deg maksimal privatliv.

 • Sikker kjerne

  ProtonVPN tilbyr også en dobbel VPN-konfigurasjon som de kaller Secure Core.

  Secure Core forbedrer sikkerheten og personvernet ved å rute tilkoblinger gjennom en andre VPN-server. Alle disse serverne ligger i sikre fasiliteter i land som er personlige.

  Denne mekanismen garanterer at dataene dine er trygge, selv om de til slutt går gjennom et land som deltar i overvåkningsavtaler eller holder oversikt over internettrafikk innenfor sine grenser.

  Dobbelt VPN-er vil redusere forbindelsen din litt, og ProtonVPNs Secure Core-implementering er ikke annerledes. Forvent omtrent en 1/3 hastighetsreduksjon når du bruker disse serverne.

 • Støtte for Tor

  For noen av oss er ikke noe garantert personvern tilstrekkelig. Derfor tillater ProtonVPN tilkoblinger til Tor-personvernnettverket via VPN-tjenesten.

  Ved å gjøre det muliggjør det andre beskyttelseslaget for alle som er dypt bekymret for å holde seg anonyme. Dette inkluderer journalister, politiske dissidenter og varslere som eksponering kan medføre fare for livet.

  Å kaste Tor inn i miksen vil påvirke både opplastings- og nedlastningshastigheter negativt. Fordi Tor-nettverket drives av frivillige, kan du forvente at ytelsen faller større enn de når du bruker Secure Core.

 • Support for streamingtjeneste

 • Selv om ProtonVPN ikke gir noen garantier, er de en av de få gjenværende VPN-tjenestene som fremdeles kan koble brukere til Netflix – i hvert fall i USA.

  Det samme gjelder Hulu, ITV og All 4.

  Brukere av BBCs iPlayer eller Amazon Prime Video har ikke hell. Men det blir et stadig mer vanlig faktum for VPN-brukere.

  Det er ingen bekymringer på ytelsesfronten. ProtonVPNs servernettverk er mer enn raskt nok for selv 4K-videostreaming.

 • BitTorrent og P2P-støtte

  ProtonVPN gir også mulighet for BitTorrent og annen P2P-fildeling gjennom et spesifikt underett av serverne.

  Siden de er en ikke-loggleverandør, kan du være trygg på at når du bruker slike tjenester, vil den være fri fra den ekte trusselen om copyright-troll.

 • Støtte for flere enheter

  Som ProtonVPN-bruker kan du koble flere enheter til tjenesten med et enkelt abonnement.

  Hvis du registrerer deg for Basic-planen, kan du koble til to enheter – med Plus-planen som nummeret hopper opp til fem.

  Hvis du støtter Visionary-planen – og den er ikke billig – kan du bruke opptil ti enheter samtidig. Som en fin bonus vil du også få en ProtonMail-konto.

Begrensninger

ProtonVPN håndhever ikke mye i veien for begrensninger for brukerne. Det er absolutt ingen båndbredde eller fartsgrenser.

Selv om det er forbudt å bruke P2P-tjenester for å krenke opphavsretten eller til andre tvilsomme bruksområder, er deres ikke-loggføringspolicy at det forbyr ikke rettskraftige.

Det er imidlertid funksjonsforskjeller mellom de tilgjengelige tjenesteplanene som faktisk kan tolkes som begrensninger.

For eksempel kan grunnleggende brukere bruke P2P på spesifiserte servere, men er begrenset til et mye mindre antall av dem. Basic betyr heller ingen sikker kjerne, ingen Tor-støtte og ingen strømningsstøtte.

Plussbrukere får alle disse tingene, som er en betydelig oppgradering.

Den eneste fordelen med Visionary-planen er tillegg av en ProtonMail-konto. Du får også tilfredsstillelsen av å vite at du subsidierer gratisnivået for folk i land som det er en bokstavelig livslinje for.

Kundeservice

For brukere som trenger hjelp med tjenesten, tilbyr ProtonVPN direkte e-poststøtte, som har en gjennomsnittlig responstid på under 24 timer. I de fleste tilfeller vil du imidlertid ikke vente nesten så lenge.

Representantene deres er kunnskapsrike og gir komplette svar på spørsmål.

For å øke “menneskelig” kundestøtte har ProtonVPN nettstedets support-seksjon en omfattende seksjon for selvhjelp som dekker alle de vanligste problemene du kan møte.

Selv om det ikke er live chat eller telefonsupport, bør det generelle kundeservicenivået være godt nok til å tilfredsstille den gjennomsnittlige brukeren.

I tillegg har ProtonVPN et rykte for at de ikke lar brukere henge igjen – de holder seg med deg til problemet ditt er løst. I bøkene mine utgjør det absolutt alle opplevde støttemangler.

ProtonVPN-serverplasseringer

ProtonVPNs servernettverk er et av de mindre du vil møte. Det inkluderer 44 land og består av 698 individuelle servere på dette tidspunktet.

Ettersom noen av konkurrentene tilbyr nettverk mange ganger den størrelsen – som NordVPN og 58 land, 5645 sterke servernettverk, mangler ProtonVPN noe her.

Det de mangler i størrelse, utgjør de imidlertid i kvalitet.

ProtonVPNs nettverk er modent og stabilt, noe som betyr at de ikke lider mange servicestopp. Som hastighetstestresultatene viser, er ytelsen også stor.

Kast på det faktum at Secure Core-serverne er plassert på steder som et 1000 meter dyp tidligere sveitsisk hær-fallout-ly, og ProtonVPNs nettverksmangler er lettere å overse.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me