Snabbtest av NordVPN: s servrar

NordVPN är en leverantör som verkar göra allt rätt. Det är en verklig loggningstjänst, har ett stort antal snabba servrar med stor global täckning och erbjuder massor av avancerade funktioner. Och allt ligger också i en supervänlig och intuitiv klient. NordVPN är en tjänst du inte kan gå fel med.


Fördelar
  • Utmärkt integritet med noll loggning
  • Stort (och ständigt växande) servernätverk
  • Bra anslutningsprestanda
  • Specialservrar (inklusive dubbel VPN, obfuscated och Tor via VPN)
  • Ren, enkel att använda klient
  • Fungerar med Netflix och de flesta andra streamingtjänster
  • Tillåter Torrenting och P2P
  • Erbjuder dedikerade IP-adresser
Nackdelar
  • Ingen delad tunnelfunktion
  • Lite dyr på kortare planer

Snabbtest

När du surfar på NordVPN: s webbplats kommer du att läsa uttalanden som “Lightning Speed” och “Superfast Servers Everywhere.” Det är uppenbart att NordVPN gillar att tro att de är på toppnivå.

Det visar sig att de har helt rätt.

Innan vi kommer till detaljerna, är det en sak som vi måste klargöra. Jag testar med internethastigheter mycket högre än vad alla VPN kan matcha (500 Mbps ner, 100 Mbps upp). Detta är för att se till att resultaten inte begränsas av min egen anslutnings resultat.

Om ditt vanliga internet är långsammare än NordVPN: s nummer är de långsammare hastigheterna vad du kan förvänta dig. Med det ur vägen, tillbaka till resultaten!

NordVPN: s nedladdningshastigheter är snabba och konsekventa över hela linjen.

Australien är den plats som kan använda lite av en förbättring. Men även när det står nu är hastigheter över 30 Mbps inget att klaga på och mer än tillräckligt för de allra flesta av oss.

Överföringshastigheterna är också utmärkta och också mycket konsekventa.

Faktum är att NordVPN: s resultat här är några av de bästa jag har sett. I allmänhet bryr sig de flesta av oss mer om nedladdningar via uppladdningar. Men om du tillhör den senare gruppen är detta definitivt en VPN-leverantör att tänka på.

En annan sak att notera är att jag tyckte att klientprogramvarans val av min bästa server var lite av. Det gör ett rimligt jobb, men jag tyckte att det att välja den lägsta belastningsservern i mitt område gav mig vanligtvis något bättre hastigheter.

Skillnaden var inte stor. Men om du försöker pressa varje sista prestanda från ditt VPN verkar manuell serverval vara det bättre valet här.

Om du är nyfiken på hur NordVPN staplar i förhållande till andra tjänster, kan du granska min snabbaste VPN-jämförelse-sida. Och om du undrar, på samma sida kommer jag också att gå in i mer detaljerat hur mina tester körs.

Bästa server
NordVPN bästa VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN NordVPN bästa resultat för basbashastighetstestIngen VPN
Förenta staterna
NordVPN förenar USA: s VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN NordVPN förenar staternas bashastighetstestresultatIngen VPN
Storbritannien
Resultat från NordVPN Storbritannien VPN-serverhastighetstestMed VPN Resultat från NordVPN Storbritanniens bashastighetstestIngen VPN
kanada
Resultat från NordVPN Canada VPN-serverhastighetstestMed VPN Resultat från NordVPN Kanada bashastighetstestIngen VPN
Australien
Resultat från NordVPN Australien VPN-serverhastighetstestMed VPN Resultat från NordVPN Australien bashastighetstestIngen VPN
nederländerna
Resultat från NordVPN Nederländerna VPN-serverhastighetstestMed VPN NordVPN Nederländernas bashastighetstestresultatIngen VPN
Tyskland
Resultat från NordVPN Tyskland VPN-serverhastighetstestMed VPN Resultat från NordVPN Tyskland bashastighetstestIngen VPN
Frankrike
Resultat från NordVPN Frankrike VPN-serverhastighetstestMed VPN Resultat från NordVPN Frankrike bashastighetstestIngen VPN

Om NordVPN

NordVPN är baserat från Panama.

Företaget grundades 2012, och även om det är ganska nytt, låt det inte lura dig. NordVPN gör allt rätt.

De tillhandahåller en utmärkt service med många funktioner och samtidigt undviker många av de misstag som några av konkurrenterna gör.

Enligt deras ungefär sida är NordVPN inspirerad av ideal för innovativ teknik och kundfrihet, förtroende och förtroende. Och det visar.

Det är därför, trots sin relativt unga ålder, har tjänsten rekommenderats av PCMag, Wired, Yahoo! Tech, CNet, Forbes och TechRadar.

Sekretess och säkerhet

När det gäller sekretess gör ingen det bättre än NordVPN.

Till att börja med är de baserade i Panama, ett land utan lagar om datalagring, noll regeringsövervakning och ett helt ocensurerat internet. Panama är långt utanför räckhåll för amerikanska NSA och brittiska GCHQ-organisationer.

NordVPN är också en av bara en handfull leverantörer som verkligen inte gör någon loggning, vilket tydligt framgår av deras användarvillkor:

NordVPN övervakar, lagrar eller registrerar inte loggar för någon VPN-användare. Vi lagrar inte tidsstämplar för anslutning, bandbredd, trafikloggar, IP-adresser.

Och det är så det borde vara.

Även om anonyma tidsstämplar och bandbredd verkar vara saker som inte kan användas för att identifiera dig på ett unikt sätt, är det tyvärr inte fallet. Om du har rätt resurser (a la the government), blir du förvånad över vad du kan göra med den informationen.

Genom att inte hålla denna statistik kan det bästa som NordVPN kan göra när man blir ombedd att vända på dem, axla axlarna (att ignorera det faktum att det skulle vara svårt att komma till den punkten i Panama till att börja med).

Den enda personliga information som NordVPN kräver är en e-postadress. Betalning kan göras helt anonymt med Bitcoin.

När det gäller säkerhet använder NordVPN kryptering av militär kvalitet.

Standard för klienterna Windows, macOS och Android är OpenVPN-protokollet över UDP med AES-256-CBC-kryptering och en 2048-bitars Diffie-Hellmann-nyckel. IOS-klienten använder IKEv2 / IPsec med AES-256-GCM-krypteringsalgoritmen och 3072-bitars Diffie-Hellmann-nycklar.

Om dessa förkortningar och siffror inte betyder så mycket för dig, behöver du bara veta att dina data är helt säkra.

För de berörda är du också glad att höra att mitt NordVPN-test har avslöjat några IPv4-, IPv6- eller WebRTC-läckor.

Om standardskyddsnivåerna helt enkelt inte skär det åt dig, erbjuder NordVPN också två ytterligare funktioner där du kanske är intresserad.

Den första kallas dubbel VPN. NordVPN är en av endast ett fåtal leverantörer som jag känner till som stöder det.

Kort sagt, med dubbla VPN kan du kedja två VPN-servrar. Data lämnar din enhet krypterad enligt vanligt och reser till den första VPN-servern. Väl där, istället för att gå till internet, krypteras dina data en andra gång och vidarebefordras till en andra VPN-server. Bara en gång på den andra servern får den åtkomst till internet.

Den andra funktionen, Onion over VPN – ofta kallad Tor via VPN – är liknande, men istället för att kedja på en andra VPN-server skickar den dina data via Tor-nätverket. All din kommunikation hamnar med att få åtkomst till internet från ett Tor-relä.

Observera att användning av antingen dubbel VPN eller Onion via VPN kommer att bromsa din anslutning. Men om säkerhet och integritet är av största vikt kan det vara värt att använda någon av dessa funktioner.

En sista säkerhetsfunktion som är värd att nämna som stöds av NordVPN är kill switch-funktionalitet. Om din VPN-anslutning av någon anledning plötsligt skulle tappas avbryter kill-omkopplaren alla webbplatser eller programvara som du förkonfigurerar med den i förväg.

På så sätt kan du vara säker på att inga känsliga uppgifter någonsin kommer att exponeras av misstag.

Funktioner

NordVPN: s är kompatibla med nästan varje plattform under solen. Alla de stora namnen du förväntar dig som Windows, macOS, iOS och Android finns där, men så är Windows Home, Chrome OS, Linux, RaspberryPi och ett stort antal routrar.

Klientprogramvaran är snygg och intuitiv att använda.

Du kan ansluta från antingen en världskarta eller en listsservrar. Om du ansluter från kartan väljer du den bästa tillgängliga servern i landet, antagligen baserat på belastning och avstånd till din plats.

Att ansluta från serverlistan ger dig mycket mer kontroll. Listan ger dig aktuella serverbelastningar och deras avstånd till dig. Från den här menyn kan du också välja en specialspecifik server för till exempel peer-to-peer eller dubbel VPN.

För de som är vana med att välja servrar efter stadnamn är det inte något som NordVPNs klient stöder. I slutändan spelar det ingen roll alls eftersom du kan välja baserat på den verkliga viktiga metriken, avståndet.

Jag tror att det bara stod ut och jag tyckte att det var lite konstigt i början för att jag är så van vid att kunna ansluta på det här sättet.

Jag märkte några skillnader mellan Windows- och macOS-versionerna. Det senare kändes inte lika komplett, men ändå mycket användbart.

Till exempel saknade att kunna sortera servrar i serverlistan efter last eller avstånd. Inte ett showstopp på något sätt, utan en funktion som skulle vara trevlig att ha. Jag kan tänka mig att eftersom den är implementerad i Windows-versionen kommer den så småningom att gå över till de andra plattformarna också.

Kill switch-funktionalitet, Onion via VPN och Double VPN är alla tillgängliga med NordVPN. Läs avsnittet Integritet och säkerhet ovan för mer information om alla tre funktionerna.

Smart DNS, märkt i detta fall som Smart Play, finns också och redovisas.

Denna funktion fungerar genom att lösa DNS-förfrågningar på specifika platser, så att du kan se geo-blockerat innehåll. NordVPN fungerar faktiskt bättre med Netflix och BBC: s iPlayer än de flesta andra leverantörer.

Du behöver inte göra någonting för att få Smart DNS igång. Den upptäcker automatiskt när det behövs och dirigerar dina sökningar i enlighet därmed.

För mycket mer djupgående information om alla dessa funktioner, vänligen gå till min recension av NordVPN.

begränsningar

Den enda begränsningen som varje VPN-leverantör har är antalet samtidiga anslutningar. För NordVPN är den inställd på 6. Det är en bransch som ingen annan leverantör kan matcha.

Om du har många enheter (eller många familjemedlemmar) som kommer att anslutas till VPN på samma gång, ska du definitivt hålla NordVPN på din radar.

Det finns inga andra begränsningar du behöver oroa dig för med NordVPN.

Kundsupport

24/7 support på NordVPN kommer i form av livechatt (min föredragna metod), ett biljetteringssystem eller e-post. Facebook och Twitter är också genomförbara alternativ för mindre känsliga frågor.

Svaret är snabbt och verkar kunnigt.

De två gånger jag kontaktade supporten via chatten för att testa deras snabbhet och kunskap, pratade jag med någon på under två minuter. De människor jag pratade med tycks veta vad de pratade om och jag fick inte känslan av att jag lästes från ett manus.

För självbetjäningsstöd ger NordVPN: s webbplats också en omfattande vanliga frågor och inställningsstudier för nästan alla operativsystem, enheter och routrar som kan tänkas.

Fram till nyligen brukade NordVPN erbjuda en 7-dagars gratis testversion. Det är inte längre fallet. De har dock några bra rabatter som stöds av deras generösa 30-dagars återbetalningspolicy om du inte är nöjd med tjänsten.

Den enda varning är att om begär en återbetalning på grund av en teknisk fråga (inte att jag stötte på någon), kommer NordVPN att försöka felsöka det först.

Serverplatser

NordVPN har ett ganska imponerande nätverk av servrar. Antalet uppgår för närvarande till 5645 maskiner i 58 länder.

Det stora antalet servrar är bara det andra för privat internetåtkomst. Med NordVPN kan du dock välja vilken server du vill ansluta till. Du kan inte med PIA.

Antalet länder är inte heller det högsta (den ära tillhör HideMyAss! Och PureVPN), men jag skulle vara bra pengar, det är mer än tillräckligt för 99% av användarna. Jag kunde inte tänka på ett enda land som jag kanske vill ansluta till som inte finns på NordVPN: s serverlista.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me