Snabbtest av TunnelBears servrar

TunnelBear är en av de bästa användarvänliga upplevelserna som du hittar i ett VPN. De kanske inte har det största servernätverket eller den största funktionslistan. Men deras servrar har bra jämn hastighet, deras programvara är superenkel att använda, kundsupport är användbart och deras policy för att inte logga ut är så tydlig som kan vara. Särskilt om du är en nybörjare av VPN bör du inte bortse från TunnelBear.

Fördelar
 • Konsekventa serverhastigheter
 • Stark kryptering
 • Tydlig, oberoende granskad policy för ingen loggning
 • Mycket användarvänlig programvara
 • Gratis version (begränsad till 500 MB per månad)
Nackdelar
 • Få avancerade funktioner
 • Fungerar inte med Netflix eller andra streamingtjänster
 • Mycket litet servernätverk
 • Inget chattstöd

Snabbtest

Till skillnad från nästan alla andra VPN-leverantörer gör TunnelBear inga offentliga påståenden om bra serverprestanda. Men efter min senaste omgång med hastighetstester är jag säker på att de kunde göra det.

På nästan alla platser som jag testade är nedladdningshastigheterna tillräckligt snabba för att göra nästan alla lyckliga. De är otroligt konsekventa. Det är för mig ett tecken på bra nätverkshantering och serverbelastningsbalansering.

Det enda resultatet som sticker ut som en öm tumme är Australien. Jag kommer att köra ett nytt test där inom kort och uppdatera den här artikeln om resultaten förbättras. Men för tillfället, om Australien är där du vill ansluta till, kanske du vill leta någon annanstans. PureVPN: s hastighetstester gav de bästa resultaten i den delen av världen.

I den andra riktningen var TunnelBears uppladdningsprestanda lika konsekvent, om inte särskilt inspirerande. De allra flesta av oss bryr oss om nedladdningar, och därför är detta förmodligen inte en enorm fråga. Men om du ofta tenderar att skicka stora filer, erbjuder NordVPN i genomsnitt de snabbaste hastigheterna där.

En sak att inse med mina tester är att jag använder en mycket snabb internetanslutning. Det är avsiktligt snabbt så att ingen VPN-leverantör kan matcha den. Genom att testa på detta sätt kan jag ta reda på de verkliga maximala hastigheterna för varje server.

Allt detta för att säga, siffrorna du ser kanske inte är lika bra som de jag gör. Om du laddar ned kapslingar på internetanslutningen med 30 Mbps är det bara inte möjligt att se VPN-hastigheter i 60 Mbps-intervallet. I så fall skulle jag förvänta mig nummer strax söder om 25 Mbps.

Här är nu TunnelBear-hastighetstestresultaten för de sju platser som oftast är anslutna till av VPN-användare. Jag har också inkluderat resultaten för vad klientappen ansåg vara min bästa server (dvs. servern som teoretiskt borde ge mig bästa prestanda).

Och om du är nyfiken på hur TunnelBear tar priser mot andra leverantörer, kolla min jämförelse av de snabbaste VPN: erna.

Bästa server
TunnelBear bästa resultat för VPN-serverhastighetMed VPN TunnelBear bästa resultat för serverns baslinjehastighetstestIngen VPN
Förenta staterna
TunnelBear Unites States VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN TunnelBear Unites State baseline hastighetstestresultatIngen VPN
Storbritannien
TunnelBear Storbritannien VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN TunnelBear Storbritanniens bashastighetstestresultatIngen VPN
kanada
TunnelBear Canada VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN TunnelBear Kanada bashastighetstestresultatIngen VPN
Australien
TunnelBear Australia VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN TunnelBear Australia bashastighetstestresultatIngen VPN
nederländerna
TunnelBear Netherlands VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN TunnelBear Nederländernas bashastighetstestresultatIngen VPN
Tyskland
TunnelBear Germany VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN TunnelBear Germany bashastighetstestresultatIngen VPN
Frankrike
TunnelBear France VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN TunnelBear France bashastighetstestresultatIngen VPN

Om TunnelBear

Få VPN-företag har bättre namnigenkänning än TunnelBear. De har funnits sedan 2011, vilket gör det till en av de tidiga pionjärerna inom VPN-konsumentprodukter och ett pålitligt namn i branschen.

Företaget grundades i Toronto, Kanada av Daniel Kaldor och Ryan Dochuk, två veteraner inom teknisk industri. Båda kom in i företaget med många års erfarenhet inom teknologisektorn, inklusive stints hos Microsoft och Research in Motion. År 2018 samarbetade TunnelBear med McAffee, vilket gav ännu mer heft till sitt namn.

Sekretess och säkerhet

En av de saker som de flesta av oss VPN-användare förväntar oss av vår leverantör är en garanti för vår integritet. TunnelBear tillhandahåller just det, i stor detalj och tydligt språk. De anger exakt vilken information de samlar in, varför och för vad de använder den.

I många fall ger TunnelBear till och med detaljerade förklaringar om hur de bestämde vilka data de ska samla in och vad du ger upp i utbyte (som att inte ta emot personliga e-postmeddelanden i utbyte mot att du inte samlar in ditt fulla namn). Bland de stora VPN-leverantörerna är detaljnivån som finns i TunnelBear sekretesspolicy oöverträffad.

Till toppen av deras allmänna integritetspolicy har Tunnel Bear inte heller några loggar över någon användaraktivitet som utförs när du är ansluten till tjänsten. Det betyder att de inte lagrar några register över dina IP-adresser, DNS-frågor eller webbplatser och tjänster som används. Du behöver inte oroa dig för att någon tittar över axeln.

Det betyder också att TunnelBear kan lova att de aldrig kommer att sälja eller handla din information till tredje part av någon anledning. Till att börja med håller de ingen. Kanske sammanfattar detta uttalande från deras integritetspolicy bäst detta.

TunnelBear lagrar INTE användarnas IP-adresser när de är anslutna till vår tjänst och kan därför inte identifiera användare när de tillhandahåller IP-adresser för våra servrar. Dessutom kan vi inte avslöja information om applikationer, tjänster eller webbplatser som våra användare konsumerar när de är anslutna till våra tjänster; eftersom TunnelBear INTE lagrar denna information.

Att göra integritetsförklaringar och följa dem är två separata saker. Och många VPN-leverantörer (tyvärr) gillar inte att spela efter sina egna regler. Inte så med TunnelBear. De är en av endast en handfull leverantörer som genomgår en årlig oberoende säkerhetsrevision och sedan publicerar resultaten för alla att se. Surfsharks revision är den enda andra välkända förekomsten av en VPN-leverantör som gör detta.

Förutom god integritet, erbjuder TunnelBear också toppmodern säkerhet. Vi pratar 256-bitars AES-kryptering över OpenVPN- eller IPsec / IKEv2-protokollen (beroende på vilken plattform du använder).

Det är klokt med krypteringsstyrka som gör TunnelBear så nära skottbeständigt som möjligt med dagens krypteringsteknik. Du kan känna dig ganska darn säker på att ingen någonsin kommer att ha möjlighet att titta på dina data.

Men varför bosätta sig där? TunnelBear tar det ännu ett steg längre och erbjuder en funktion som kallas GhostBear. Dess syfte är att dölja VPN-trafik på ett sätt som gör det svårt för någon ISP att upptäcka den i första hand. Denna teknik tar din säkerhet och integritet till en helt annan nivå.

Funktioner

En av TunnelBears påståenden om berömmelse är att de är en av de få stora VPN-leverantörerna som erbjuder ett gratis servicenivå. Du tillåter upp till 500 MB trafik per konto varje månad utan kostnad.

Det är naturligtvis inte mycket data. Och för all seriösare VPN-användning (som videoströmning eller nedladdning), vill du investera i deras betalda nivå. Men i en nypa är 500 MB tillräckligt för att hålla dig skyddad (när du till exempel använder allmän Wi-Fi).

Till skillnad från de flesta gratis VPN-lösningar stöder TunnelBear emellertid inte deras gratis nivå trots reklam eller andra användarvänliga aktiviteter. Så som en fri användare tvingas du inte äventyra din integritet. Du kan till och med fördubbla din trafikgräns om du är villig att tweeta om din upplevelse med programvaran.

Det finns naturligtvis många andra funktioner som både gratis och betalade användare av tjänsten får.

 • Vigilant Mode

  TunnelBears namn för en kill-switch, det stänger av all trafik från din enhet om VPN-anslutningen tappar. Om du är bekymrad över oavsiktligt utsläpp av data eller IP-läckor hjälper den här funktionen att förhindra dem.

 • Närmaste tunnel

  TunnelBear-programvaran ger dig möjligheten att låta den hantera dit du ansluter. Baserat på bakgrundskunskap bara den är medveten om (som serverbelastning och nätverkstoppning), kommer den att välja en server som ger dig de bästa hastigheterna.

 • Stöd för flera plattformar

  TunnelBear erbjuder klienter för Windows, MacOS, iOS och Android samt webbläsarplugins för Chrome, Firefox och Opera. I alla fall körs deras programvara snabbt och är något av det mest användarvänliga jag har sett.

 • Torrent Support

  Även om det inte uttryckligen annonseras stöder TunnelBear BitTorrent och andra P2P-fildelningsprotokoll på alla dess servrar.

begränsningar

I ett exempel på att inga nyheter är goda nyheter har TunnelBear inte många begränsningar. De blockerar inte trafiken och spärrar inte nätverkshastigheterna. Det finns bara två gränser att vara medvetna om.

En, TunnelBear tillåter endast upp till fem enheter att anslutas samtidigt. Men för de flesta av oss är det gott. Den enda andra gränsen gäller för användare med gratis nivåer. Som en är du begränsad till 500 MB data per månad.

Kundsupport

TunnelBears kundsupport är lyhörd så långt VPN-leverantörer går. De garanterar ett svar från sin supportavdelning inom 48 timmar efter att en fråga har skickats in. I verkligheten kan du dock förvänta dig ett svar på två timmar eller mindre. Det har åtminstone varit min erfarenhet.

Det finns ingen livechatt tillgänglig, men det borde inte vara ett problem för de flesta av oss. Tunnelbjörnens representanter Jag har behandlat alla svar på frågor via e-post i detalj och med enkla att följa steg. De är också snabba att sätta in björnrelaterade ordspel i all kommunikation med kunder. Det lättar stämningen, och jag tycker om det. Men om du tröttnar på sådana saker snabbt är det verkligen något att tänka på.

Under hjälpavsnittet erbjuder TunnelBears webbplats en anständig sektion för att komma igång och felsöka. Även om de är korta kan båda vara till stor hjälp vid lösa problem med installation, anslutning eller hastighet.

Det är också värt att notera att TunnelBear har en policy för återbetalning. De kommer att arbeta med kunder från fall till fall om du har problem med deras betalda tjänster, men det finns inga garantier. Eftersom de har en fri nivå är det dock svårt att se denna politik som en stor begränsning. De flesta av oss skulle redan ha tagit TunnelBear för en snurr länge innan vi uppgraderade till ett betalt konto.

Serverplatser

På tingen nätverksinfrastruktur är TunnelBear lite på den ljusa sidan. De driver för närvarande servrar i 23 länder. Eftersom alla vanliga misstänkta är där, borde det räcka för de flesta av oss. Men det är långt ifrån de 131 länder som PureVPN erbjuder, till exempel.

TunnelBear anger inte heller hur många servrar de har på varje plats. Det är verkligen flera eftersom jag vanligtvis får en helt annan IP-adress efter anslutning (en stark indikator för att ett annat datacenter är i användning). Och även om det skulle vara trevligt att veta de exakta siffrorna, är det kanske inte så mycket. Mina hastighetstester visar bra prestanda och i slutändan är det det som är viktigt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map