ZenMate-hastighetstester

ZenMate kan inte riktigt matcha sina bästa konkurrenter i antalet avancerade funktioner eller serverplatser, men de är fortfarande en VPN som är värt att överväga. Från bred enhetssupport och konsekvent snabba servrar till en solid säkerhet och en av de lägsta priserna runt, det finns mycket att gilla.


Fördelar
 • Bra, jämna hastigheter
 • Stöder många enheter
 • Tillåter P2P-trafik
 • Mycket prisvärd
 • Har en gratis provperiod
Nackdelar
 • Dålig kundsupport
 • Vissa frågor om integritetsfrågor
 • Klientappen behöver arbete

Hastighets test

Blixtnedslag. Så här beskriver ZenMate prestanda för sina servrar. Jag skulle inte gå så långt som det, men Sammantaget gjorde ZenMate imponerande.

Medan ZenMate inte bryter några VPN-hastighetsposter, visade mina tester verkligen några mycket respektabla resultat.

Min bästa server, som valts av ZenMates klient och som jag förväntar mig att vara snabbast, klockade in på drygt 80 Mbps för nedladdningar och 60 Mbps för uppladdningar. Det är mycket snabbt för nästan vad som helst, från att strömma video av högkvalitativ video till att torrentera och dra ner stora filer.

Längre bort gjorde ZenMate också bra, med en genomsnittlig nedladdningshastighet på mellan 50 och 60 Mbps. Överföringar var för det mesta i samma intervall. Återigen kommer den typen av prestationer att göra bra för vad som helst.

Men vad som verkligen imponerade på mig är hur konsekvent hastigheterna var. Med Australien som den enda outlieren föll alla på alla andra platser i samma intervall.

Jag gillar att veta att oavsett var jag ansluter mig till kan jag förvänta mig liknande resultat. Mycket få leverantörer erbjuder den typen av konsistens som ZenMate gör, särskilt med hastigheter norr om 50 Mbps.

En annan sak som jag också bör nämna är att den ganska stora prestationsskillnaden mellan min no-VPN och VPN-körning är inget att oroa mig för. Alla mina hastighetstester visar det.

Jag använder medvetet en internetanslutning som är mycket snabbare än vad någon konsument VPN levererar. På det här sättet får vi se den absoluta maximala prestanda vi någonsin kan förvänta oss, i stället för siffror som begränsas av min anslutning.

Så här är ZenMates snabbtestresultat för min bästa server, utan de sju mest populära platserna runt om i världen tenderar att ansluta till.

Bästa server
ZenMate bästa testresultat för VPN-serverhastighetMed VPN ZenMate bästa serverns bashastighetstestresultatIngen VPN
Förenta staterna
ZenMate Unites States VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ZenMate Unites States baslinjehastighetstestresultatIngen VPN
Storbritannien
ZenMate Storbritanniens VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ZenMate Storbritanniens bashastighetstestresultatIngen VPN
kanada
ZenMate Canada VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ZenMate Kanada bashastighetstestresultatIngen VPN
Australien
ZenMate Australia VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ZenMate Australien bashastighetstestresultatIngen VPN
nederländerna
ZenMate Netherlands VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ZenMate Nederländernas bashastighetstestresultatIngen VPN
Tyskland
ZenMate Germany VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ZenMate Tyskland bashastighetstestresultatIngen VPN
Frankrike
ZenMate France VPN-serverhastighetstestresultatMed VPN ZenMate France bashastighetstestresultatIngen VPN

Om ZenMate

På den trånga och blomstrande VPN-marknaden för konsumenter verkar det som om nya leverantörer dyker upp nästan varje timme. Som jämförelse kan ZenMate betraktas som något av en äldre statsman i branschen som har lanserat långt tillbaka 2013.

Under de senaste åren har ZenGuard GmbH, företaget bakom plattformen köpt in av det Isle-man-baserade cybersecurity-företaget Kape Technologies (även om ZenMate själv fortsätter att driva utanför Tyskland).

Förvärvet gör nu ZenMate till företagskusin till andra VPN-tjänst CyberGhost. ZenMate har också den unika distinktionen att vara den enda VPN-tjänsten du kan köpa via US shop-at-home-jätten QVC Network.

ZenMate erbjuder en omfattande serie VPN-produkter som täcker en mängd populära enheter, plattformar och webbläsare. Tjänsten finns också i många smaker, allt från en semi-begränsad gratisversion hela vägen upp till en ultimat plan utformad för att tillgodose behoven hos alla som behöver garanterad bandbredd och industristandardskryptering av OpenVPN.

Sekretess och säkerhet

Ur en säkerhetsvy är ZenMate högsta topp. Deras tjänst förlitar sig på TLS 1.2-protokollet med 128-bitars AES-kryptering via deras webbläsarförlängning och 256-bitars AES via stationära och mobila klienter.

Med Perfect Forward Secrecy (PFS) läggs till i mixen har du ett lufttätt krypteringssystem som skulle göra det helt men omöjligt för någon att titta på dina data. Som nämnts erbjuder vissa av ZenMates planer också OpenVPN-stöd, vilket lägger till ytterligare ett skottbestämt säkerhetsalternativ till mixen.

När det gäller sekretess är detta en leverantör som tycks ha du täckt också. Enligt ZenMates sekretesspolicy följer de en strikt 100% ingen loggningspolicy. Med andra ord, det finns ingen chans att någon någonsin kan få din användaraktivitet från tjänsten.

ZenMate samlar naturligtvis in den personliga information du behöver för att öppna och underhålla ditt konto (namn, betalningsinformation, inloggningsinformation). Men det kan förväntas av alla trovärdiga VPN-tjänster.

Den enda varning här är att ZenMate verkar utanför Tyskland, som är medlem i det så kallade 14 Eyes-avtalet. Det betyder att det är omöjligt att utesluta möjligheten att de kan tvingas utföra övervakning av sina användare under vissa omständigheter.

Det är fortfarande värt att notera att Tyskland är en av Europas största förespråkare för integritet för personuppgifter (efter att ha gått i spetsen för passagen av GDPR), så det är osannolikt att ZenMate skulle befinna sig i den situationen.

Funktioner

ZenMate är funktionsrikt och stöder praktiskt taget alla typer av moderna internetanslutna enheter som kan tänkas. VPN kan användas med upp till 5 enheter samtidigt så att ett enda konto kan skydda en liten till medelstor familj (beroende på deras nivå av teknisk besatthet).

De viktigaste funktionerna i plattformen inkluderar:

 • Kill Switch Technology

  ZenMate desktop-klienter inkluderar en inbyggd kill-switch som blockerar all internetåtkomst om du någonsin oavsiktligt kopplats från VPN-servern.

  Det hjälper till att se till att du av misstag inte skickar data över din okrypterade ISP-anslutna utan att inse det.

 • DNS Leak Protection

  ZenMates skrivbordsklienter inkluderar också en funktion som tvingar alla DNS-förfrågningar att använda servrar som tillhandahålls av ZenMate och förhindrar aktivt att alla förfrågningar går till servrar som tillhandahålls av din ISP..

  Det eliminerar möjligheten att Internetleverantören kan spåra ditt beteende genom att logga DNS-förfrågningar (som identifierar vilka webbplatser du besöker).

 • Autostart

  ZenMate ger dig också möjligheten att starta din VPN-anslutning med din dator eller enhet, vilket säkerställer automatiskt skydd från power-up till power-down.

 • Smarta platser

  Klientprogramvaran låter dig förkonfigurera vilken server du vill använda för specifika webbplatser och tjänster. Det är användbart om du vill komma åt geobegränsade webbplatser som behöver byta serverplatser för att fungera.

  Med smarta platser hanterar ZenMate-appen anslutningsomkopplingen i bakgrunden, så att du bara kan ansluta och gå vart du än vill online.

Som tidigare nämnts är ZenMate tillgängligt på många plattformar, webbläsare och enheter, inklusive:

 • Windows
 • Mac OS
 • Linux
 • iOS
 • Android
 • Google Chrome
 • Firefox
 • Opera

Dessutom erbjuder ZenMate OpenVPN-stöd. Denna funktionalitet utvidgar dess räckvidd till alla enheter som kan använda den populära open-source VPN-standarden.

begränsningar

Officiellt sätter ZenMate inga verkliga begränsningar för din användning av sin tjänst. Det betyder att de inte spjälkar anslutningar eller blockerar åtkomst till specifika webbplatser och tjänster. Det är verkligen något jag förväntar mig för en stor VPN-leverantör.

Inga begränsningar innebär att du är fri att använda ZenMate på något sätt du vill. Men det finns några fintryck att tänka på.

ZenMates användarvillkor förbjuder specifikt att använda tjänsten för att bryta mot lagar, inklusive upphovsrättsskydd på digitala medier. Det betyder att även om du kan använda BitTorrent på någon av ZenMates VPN-servrar, förbehåller de sig rätten att avsluta ditt konto om du använder det för att olagligt ladda ner musik och filmer eller något annat som du inte har rätt till.

Det specifika förbudet väcker några taggiga frågor angående ZenMates policy för loggning. Jag är inte säker på hur de skulle kunna genomföra ett sådant förbud utan att övervaka din aktivitet på något sätt.

När du tänker på att Tyskland är beryktat för att ha plågas av upphovsrättstroll som hotar användare med böter för brott mot upphovsrätt (ibland för verk de inte ens äger), får kombinationen av TOS-språket och där ZenMate verkar dig att undra.

Kundsupport

Om det finns en del av ZenMates tjänst som jag alltid har saknat är det deras kundservice. Det är inte så att deras kundtjänst inte är till hjälp. Långt ifrån. De kan mer än svara på frågor i de flesta fall.

Problemet är att det inte är så lätt att faktiskt kontakta någon som kan hjälpa.

Till att börja med erbjuder ZenMate ingen livechatt dygnet runt. De gör att du istället skickar en e-poststödbegäran via deras webbplats.

För det mesta besvaras dessa förfrågningar inom 24 timmar men är ofta i form av konserverade svar som inte nödvändigtvis tar upp din faktiska fråga. Det betyder att det kan vara dagar mellan att ta upp en fråga och få meningsfull hjälp.

Även om ZenMates grundliga och omfattande hjälpavdelning täcker nästan alla vanliga problem som användare kan möta, kan bristen på direkt support vara ett avtal för nybörjare VPN-användare.

Serverplatser

För någon av oss som behöver en flexibel VPN med massor av servrar och platser att välja mellan, finns det mycket att tycka om ZenMate. När jag skriver detta är deras servrar tillgängliga i 74 länder.

Även om det är långt ifrån att leda förpackningen, för alla syften, täcker ZenMates infrastruktur nästan varje region och större befolkningscenter på jorden som de flesta av oss vill ha. De är en bra lösning om du letar efter geobegränsningar på webbplatser eller onlinetjänster.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me