4 helppoa tapaa piilottaa IP

Kun ymmärrät miten se tehdään, IP-osoitteesi pitäminen yksityisenä on melko yksinkertaista. Mutta silti, mielestäni yllättävän harvat ihmiset haluavat suorittaa nämä muutamat yksinkertaiset vaiheet. Suhtaudun siihen varsin uskonnollisesti ja piilotan IP-osoitteeni näistä kolmesta syystä: Internetin yksityisyys, turvallisuus ja online-vapaus. Ja tässä on miten teen sen.


IP-osoitteesi piilottaminen

Alla on neljä yksinkertaista ja tehokasta tapaa piilottaa IP-osoite. Huomaa vain, että riippuen siitä, miksi teet sen, jotkut saattavat toimia paremmin kuin toiset.

VPN

Helpoin ja kiistatta paras tapa piilottaa IP on käyttää VPN (Virtual Private Network) -palvelua. Tämä menetelmä on ylivoimaisesti paras tapa tehdä asioita. Näin se toimii.

Vaihe yksi on valita hyvä VPN-palveluntarjoaja. Kun olet tehnyt, voit ladata kopion heidän asiakasohjelmistostaan ​​laitteeseesi. Asenna se ja käytä sitä yhteyden muodostamiseen johonkin palveluntarjoajan verkon VPN-palvelimista. Koko prosessi on hyvin suoraviivainen.

Kun olet muodostanut yhteyden palvelimeen, siitä tulee keskellä ihmistä laitteen ja Internetin välillä. Kun kaikki lähettämäsi tiedot kulkevat sen läpi, palvelin poistaa IP: n ja korvaa sen omalla. Kun data palaa takaisin, palvelin laittaa IP-osoitteesi takaisin sisään.

Tästä seuraa, että mitä tahansa käyttämääsi verkkosivustoa tai palvelua varten se puhuu VPN-palvelimen kanssa. Sillä ei ole mitään keinoa selvittää kenen kanssa se todella kommunikoi. Joten mitä valitset ladataksesi tai kumpaan verkkosivustoon päätät käydä, ei voida enää jäljittää sinulle.

Laitteen jokaisen sovelluksen tiedonsiirto noudattaa tätä prosessia. Ei ole väliä, käytätkö selainta tai kolmannen osapuolen sovellusta, kuten videon katseluohjelmaa tai tiedostojen lataajaa. VPN reitittää kaiken palvelimiensa kautta ja suojaa yksityisyyttäsi kautta linjan.

Kaavio IP-osoitteen piilottamisesta VPN: llä

Koska palvelimelle on kuljetettava vähän ylimääräistä etäisyystietoa, yhteysnopeus todennäköisesti putoaa. Mutta perustuen useisiin kymmeniin nopeustesteihin, joita olen suorittanut useille palveluntarjoajille, tämän pudotuksen pitäisi olla merkityksetön. Esimerkiksi minkä tahansa nopeimmin testaamani palveluntarjoajan kanssa sinun pitäisi odottaa kovan vain noin 10%: n hidastuminen. Se ei riitä huomaamaan säännöllisen käytön aikana. Ja useimmat muut VPN: t eivät myöskään ole kaukana kyseisestä numerosta.

Kaikkien VPN-palveluiden avulla voit valita palvelimen sijainnin, johon olet yhteydessä. Näitä on yleensä satoja kaikkialla maailmassa. Käyttämällä VPN: ää ei vain maskeroit IP-osoitteitasi, vaan halutessasi voit myös teeskennellä olevansa eri maassa. Jos haluat käyttää verkkosivustoa, jonka estävät hallitus, tai jos asut Yhdysvaltojen ulkopuolella ja olet kiinnostunut katsomaan American Netflixiä (tai mitä tahansa muuta suoratoistopalvelua muualla), VPN on tapa, jolla se tehdään.

VPN: n käyttö antaa sinulle uuden hyödyn. Yhteys laitteen ja palvelimen välillä on salattu. Tämä ominaisuus ei estä palveluntarjoajaasi, hakkeria tai muuta henkilöä, joka yrittää siepata lähettämäsi ja vastaanottamasi tiedot. Mutta he eivät koskaan pysty lukemaan tietoja, joita tiedot sisältävät. Tarkastatko pankkitiliäsi, lataamalla torrenttia tai lukemalla uutisia, kukaan ei koskaan tiedä.

Jos olet valmis sitoutumaan pidempään aikaan (vuosi tai enemmän), parhaat VPN-palvelut maksavat enintään kaksi tai kolme dollaria kuukaudessa. Kun otetaan huomioon kaikki heidän hyötynsä, se on hyvin käytetty rahaa. Löydät lisätietoja joistakin suosikkipalveluntarjoajistani täältä.

Tor

Sipulireititin (Tor) on toinen hyvä tapa piilottaa IP-osoitteesi. Vaikka se voi olla hieman monimutkaisempi ja hitaampi kuin VPN: n käyttäminen, ylösalaisin on se, että se on täysin ilmainen.

Jotta pääset alkuun, sinun on ladattava, asennettava ja määritettävä Tor-selain. Jos tunnet Mozillan Firefoxin, olet onnekas. Tor-selain perustuu siihen ja näyttää ja toimii samalla tavalla. Käynnistyksen jälkeen se muodostaa yhteyden Tor-verkkoon, ja olet valmis lähtemään.

Tor luottaa maailmanlaajuiseen vapaaehtoisten ylläpitämien palvelimien verkostoon, jota kutsutaan releesolmuiksi. Niitä on tällä hetkellä yli 6000. Kun tiedot poistuvat laitteestasi, se “satuttaa” satunnaisesti useiden näiden solmujen ympärille ennen loppukohtaansa saavuttamista. Tiedot, jotka palauttavat sinulle, seuraavat samaa prosessia.

Jokainen solmu on tietoinen vain tämän piirin (tai ketjun) edellisestä ja seuraavasta solmusta, minkä vuoksi käyttämäsi verkkosivusto tai palvelu ei pysty jäljittämään polkua takaisin sinulle. Alkaen laitteestasi ja lopulliseen piirisolmuun saakka, tiedot myös salataan. Jokainen, joka sieppaa ja yrittää tarkistaa sen, on epäonnistunut.

Kaavio siitä, kuinka Tor-verkko muuttaa IP-osoitetta

Vaikka Tor tarjoaa sinulle erinomaisen yksityisyyden, sen käyttämisessä on muutamia haittapuolia, etenkin verrattuna VPN: ään. Suurin näistä asioista on nopeus, ja minulle se on paljon kauppaa.

Jokainen satunnaisesti valittu piirisolmu voi sijaita missä tahansa päin maailmaa, ja koska ne ovat vapaaehtoisia, ne käyttävät tuntemattoman laadun Internet-yhteyttä (voi olla kuitua, voisi olla sama kuin modeemi). Siihen mennessä, kun tietosi kulkevat vierailemalle verkkosivustolle ja sieltä, se olisi voinut matkustaa useita kertoja ympäri maailmaa käyttämällä kyseenalaisia ​​yhteysnopeuksia matkan varrella. Toisin sanoen, se voi viedä hetken.

Vertaa tätä VPN: ään, jossa olet tekemisissä vain yhden valitsemasi välittäjäpalvelimen kanssa, joka käyttää erillistä laitteistoa ja nopeita tietovarasto-Internet-yhteyksiä. Mahdollinen nopeuden ero voi olla merkittävä. Torin käyttämisen tehtaan selaamisen tulisi olla hienoa. Mutta jos aiot ladata suuria tiedostoja tai tarkkailla verkko-ohjelmaa, saatat olla rutakkaan matkan päässä.

Tor-selain on myös hyvä vain selailuun. Jos haluat katsoa videota, napata joitain tiedostoja tai tehdä jotain muuta käyttämällä erillistä sovellusta, teknisistä tiedoista riippuen, asennusprosessi voi monimutkaista nopeasti.

Jos valitset yrittää Torille yrittää käyttää geo-estettyä sisältöä, muista yksi asia (näen tämän esiintyvän melko usein). Sinun on asetettava Tor niin, että piirin poistosolmu on siinä maassa, josta haluat katsoa sisältöä.

valtakirja

Toinen kunnollinen tapa piilottaa IP-osoite on käyttää välityspalvelinta. Välityspalvelimien asentaminen voi olla suhteellisen helppoa riippuen siitä, mitä haluat tehdä. Ne voivat olla myös ilmaisia ​​ja niillä voi olla minimaalinen vaikutus Internet-nopeuteen (vaikka, kuten näemme, kaksi viimeksi mainittua ovat yleensä ristiriitaisia). Asiamiehillä on myös omat potentiaaliset aiheensa. Ja valitettavasti tavoitteestasi riippuen he eivät välttämättä edes ole lähellä paras vaihtoehtoasi.

Välityspalvelin voidaan asettaa suoraan nykyisen selaimesi sisäpuolelta (tässä on ohjeet välityspalvelimien asettamiseen kaikissa tärkeimmissä versioissa). Jos haluat vain käyttää verkkoa, lisäohjelmistoa ei tarvita. Ainoa mitä tarvitset on välityspalvelimen IP-osoite. Puhun näiden löytämisestä hieman kauempana.

Kun selaimesi on valmis, välityspalvelin toimii samalla tavalla kuin VPN. Kaikki lähettämäsi ja vastaanottamasi välitetään sen kautta. Välityspalvelin vaihtaa IP: n omaksi, jättämällä katselemasi verkkosivuston uskovan sen puhuttavan välityspalvelimen kanssa.

Aivan kuten VPN: n kanssa, haluat valita välityspalvelimen sijainnin tavoitteestasi riippuen. Joten esimerkiksi jos aiot suoratoistaa Britannian televisiota, tarvitset IP-osoitteen Isosta-Britanniasta. Sinun on varmistettava, että siinä maassa palvelin fyysisesti sijaitsee.

Kaavio IP-osoitteen piilottamisesta välityspalvelimen avulla

IP-osoitteiden peittämisen lisäksi välityspalvelimet eivät tee muuta. Suurin naudanlihani heidän kanssaan on se, että he eivät salata tietojasi ja tarjoavat siten nolla turvallisuutta ja yksityisyyttä. Jos Internet-palveluntarjoajasi (tai joku muu) halusi selvittää, mitä olet tekemässä, se on aivan yhtä triviaalia välityspalvelimen kanssa kuin se ei ole. Vaikka hitaampi, ainakin Tor antaa sinun pitää Internet-tottumuksesi itsellesi.

Ja aivan kuten Torin kanssa, jos haluat muun sovelluksen kuin selaimesi käyttävän välityspalvelinta, etsit monimutkaisempaa asennusta. Ohjelmistolla on oltava oma proxy-tuki (ja monet tekevätkin), joka sinun on selvitettävä. Vaihtoehtoisesti joudut sekoittamaan verkkoasetuksesi käyttöjärjestelmän tasolla.

Välityspalvelimen IP-osoitteiden hankkimisesta on verkossa paljon lähteitä. Voit käyttää Googlea löytääksesi ilmaisia ​​palveluita tai käydä maksullisen palveluntarjoajan, kuten BuyProxies.org tai vastaavan palveluntarjoajan kanssa. Ilmaisten välityspalvelimien ongelmana on, että monet ihmiset käyttävät niitä. Ja mitä enemmän ihmiset käyttävät niitä, sitä hitaammin he saavat. Maksupalvelimet antavat sinulle paljon paremman suorituskyvyn. Mutta jos käytät jo rahaa mielestäni, voisit yhtä hyvin käyttää sitä VPN: ään. Se saa sinut paljon enemmän bang for buck.

Julkinen Wi-Fi

Voit hyppäämällä voit myös estää kodin IP: n tuntemisen julkista Wi-Fi-yhteyttä käyttämällä. IP-osoite ei kulje mukanasi. Vie laite paikallisiin kirjastoihin tai kahviloihin ja muodosta yhteys heidän verkkoon. IP-osoite, jonka lopulta käytät Internetiin pääsyyn, on täysin erilainen kuin kotona.

Tämä ratkaisu ei kuitenkaan ole pitkällä tähtäimellä hyvä (tai kätevä). Julkisen Wi-Fi: n käyttämisessä on useita haittapuolia. Vakavin on mahdollisuus, että häikäilemätön henkilö samassa verkossa häiritsee yhteyttä.

Tästä syystä, kun käytän hotspotia, teen niin VPN: n kautta. Sen ominaisuudet poistavat tämän mahdollisen turvallisuusongelman. Mutta jos olen jo muodostanut yhteyden VPN: ään, avointen verkkojen avulla piilottaaksesi IP: n hieman tarpeettomana. Ellei muita vaihtoehtoja ole, julkisen Wi-Fi-yhteyden avulla saat toisen IP-osoitteen.

Miksi piilottaa IP-osoitteesi

IP-osoitetta, joka on näennäisesti viaton numerosarja, voidaan helposti käyttää selvittämään, kuka olet, missä olet ja mitä olet käynyt Internetissä.

Minulla ei ole mitään salattavaa (voin kuitenkin ajatella sitä). Mutta ei koskaan istunut hyvin kanssani, että Internet-palveluntarjoajani (ISP) voi halutessani tutkia mitä teen verkossa. Jokainen käymäni verkkosivusto, jokainen lataamani tiedosto, se on minulle selvästi näkyvä ja jäljitettävissä. Ja kuinka vaikeaa on minkä tahansa yrityksen tai valtion viraston saada Internet-palveluntarjoaja jakaa tätä tietoa heidän kanssaan? Nykyään sellaisten asioiden kuten Yhdysvaltain kongressin ansiosta, joka sallii Internet-palveluntarjoajien myydä selaustietojasi tai Ison-Britannian tutkintavaltaa koskevan lain, paljon helpommin kuin useimmat meistä ajattelevat.

IP-osoitteen vaihtaminen paremman yksityisyyden takaamiseksi

Todellisen IP-osoitteesi piilottaminen voi myös auttaa sinua pääsemään Internet-paikkoihin, joihin et muuten pystyisi. Tämä on toinen suuri syy, jonka vuoksi valitsen sen. Suurin osa verkkosisällöstä on maantieteellisesti estetty (ajattele Netflix tai BBC iPlayer) ja siihen ei ole pääsyä, jos fyysinen sijaintisi ei ole sisällön alkuperämaassa.

Internet-palveluntarjoajat ja hallitukset voivat myös estää ja usein estää pääsyn tietyille verkkosivustoille tai palveluille. Sitä ei tapahdu vain Kiinan kaltaisissa maissa. Tämä käytäntö on yleinen maailmanlaajuisesti (mukaan lukien Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa).

johtopäätös

Nyt kun ymmärrät kuinka piilottaa IP-osoitteesi, on aika saada se aikaan. Sen muuttaminen on välttämätön askel matkalla yksityiseen, turvalliseen ja rajoittamattomaan Internet-kokemukseen. Edellä mainituista neljästä menetelmästä suosittelen VPN-palvelun käyttämistä. Se on täydellisin ja joustavin ratkaisu, ja se toimii kaikkiin tarpeisiisi. Älä paljasta todellista IP: täsi, ole turvassa ja ole ilmainen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map