Jaetut vs. omistetut VPN-IP-osoitteet

Kun tarkastelet erilaisia ​​VPN-palveluntarjoajia, mainitset usein termit jaettu IP ja omistettu IP. Riippuen siitä, mihin haluat käyttää VPN: tä, tarvitaan pääsy yhteen tai toiseen (tai molempiin).


Joten miten tiedät tarkalleen, minkä tyyppistä VPN-IP: tä tarvitset? Se on helppoa. Ymmärtämällä ero näiden kahden välillä. Kun olet tehnyt, valinta on selvä.

Mikä on VPN-IP

Ennen kuin katsot, miten jaetut ja omistautuneet IP-VPN eroavat toisistaan, on tärkeää astua taaksepäin ja ymmärtää, mikä virtuaalisen yksityisen verkon IP on ensisijaisesti.

Aina kun käytät Internetiä, laitteellesi on määritetty IP-osoite. Ajattele sitä kuin tietokonemaailma, joka vastaa kotisi postiosoitetta.

IP: n ansiosta, kun lähetät tietoja laitteeltasi, verkkosivusto tai muu käyttämäsi verkkopalvelu tietää, mistä nämä tiedot ovat peräisin. Samoin, jos joku tarvitsee lähettää sinulle tietoja takaisin, he tietävät mihin sen on mentävä.

Kotona laite vastaanottaa IP-osoitteesi yleensä Internet-palveluntarjoajalta. Mutta kun käytät Internetiä VPN: n kautta, asiat toimivat hieman eri tavalla.

VPN piilottaa ISP: n osoittaman IP: n ja korvaa sen yhdellä omalla. Tästä VPN-IP: stä tulee ulospäin osoittava osoite. Siitä lähtien VPN-palvelin toimii keskellä ihmistä ja välittää automaattisesti sinulle tarkoitetut tiedot kotisi IP-osoitteeseen..

Palatessamme takaisin kotiosoitteemme analogiaan, se on kuin sähköpostin välityspalvelun käyttö.

Tarkka IP, jonka VPN määrittää laitteellesi, riippuu muutamasta asiasta. Yhdistämäsi VPN-palvelimen sijainti ja esiintymä ovat yksi. Ja se, käyttääkö VPN-palveluntarjoajasi jaettuja tai omistettuja IP-osoitteita, on toinen asia.

Mikä on jaettu VPN-IP-osoite

Jaettu (tai dynaaminen) IP-osoite on ylivoimaisesti yleisin VPN: ien käyttämä IP-tyyppi. Näin se toimii.

Se alkaa jokaisella VPN-palvelimella, jolla on joukko IP-osoitteita, joiden koko voi vaihdella yhdestä kymmeneen tai jopa satoihin osoitteisiin. Tarkka numero riippuu VPN-palveluntarjoajalta (ja vaihtelee niiden välillä).

Kun sinä tai sinä VPN-käyttäjät muodostavat yhteyden jaettuun IP-palvelimeen, se määrittää yhden poolista oleville IP-laitteillemme. Lopulta kun yhä useammat meistä muodostavat yhteyden samaan palvelimeen, uima-allas toimii kuivana.

Kun näin tapahtuu, sen sijaan, että ketään kääntäisi pois, osoitteet alkavat käyttää uudelleen, ja useat ihmiset jakavat saman VPN-IP: n (siis nimi ”jaettu IP”). Kaikki tapahtuu avoimesti kulissien takana.

Se, kuinka moni meistä lopettaa yhden IP-osoitteen, riippuu siitä, kuinka VPN-palveluntarjoaja valitsee palvelimensa määrittämisen. Mutta se voi olla kymmeniä tai enemmän.

Kaavio jaetun IP VPN: n toiminnasta

Useiden käyttäjien saamisella samassa osoitteessa on useita etuja. Mutta kuten kaikessa, on myös joitain haittapuolia.

edut

 • Erinomainen yksityisyys ja nimettömyys
 • Parempi palvelinpaikkojen valinta
 • Alemmat tilauskustannukset

Ylivoimaisesti suurin dynaamisen VPN-IP-osoitteen etu on yksityisyys ja nimettömyys.

Kun yksi IP on jaettu monien henkilöiden kesken, on kaikilla kohdepisteessä (verkkosivusto, toinen P2P-asiakas jne.) Erittäin vaikea selvittää kuka tekee.

Itse VPN-palveluntarjoaja voi joskus silti koota tekemäsi. Loppujen lopuksi se tietää todellisen IP-tiedonsiirtotarkoituksia varten.

Mutta muulle internetille, onnea. Ellei joku voi ylittää useita tietopisteitä, mukaan lukien palveluntarjoajan pitämät lokit, tehtävä on melkein mahdoton. Tämän vuoksi muuten siksi, että todellinen nimettömyys, sinun ei tarvitse lokit VPN.

Alemmat kustannukset ovat toinen jaetun IP: n etu. Kun useat käyttäjät voivat käyttää yhtä osoitetta uudelleen, asiat ovat VPN-yrityksen hallittavissa helpompaa ja halvempaa. Kaikkia kohdellaan samalla tavalla, eikä käsittelyyn ole poikkeuksia. Laitteita tarvitaan myös vähemmän.

Nämä molemmat asiat johtavat pienempiin VPN: n toimintakustannuksiin. Ne ovat kilpailukykyiset markkinat, joten säästöt siirretään sinulle sinulle edullisempien liittymien muodossa.

Dynaaminen IP-VPN tarkoittaa myös yleensä, että sinulla on enemmän sijainteja, joihin voit muodostaa yhteyden. Loppujen lopuksi useimmat käyttäjät haluavat jaettuja IP-osoitteita. Joten on vain järkevää, että siellä VPN: t sijoittavat rahaa.

Ei ole harvinaista, että yksi palveluntarjoaja tarjoaa tuhansia dynaamisia IP-palvelimia 50 (ja joskus 150) tai useammassa maassa ympäri maailmaa. Jos joudut käyttämään esimerkiksi pienen Euroopan maan maantieteellisesti estämää sisältöä, yhteinen IP on tapa.

haitat

 • Resurssien jakaminen muiden käyttäjien kanssa
 • Rangaistus muiden ihmisten huonosta käytöksestä

Kaikella on haittapuoli, mukaan lukien jaetut VPN-IP: t. Ilmeisin kysymys on suorituskyky.

Kun jaat IP: n monien muiden käyttäjien kanssa, jaat myös muut palvelinresurssit. Nämä resurssit sisältävät verkon kaistanleveyden, muistin ja suorittimet.

Jopa yksi henkilö, joka lataa valtavia määriä tietoja, voi vaikuttaa palvelimen kokonaissuorituskykyyn. Toisin sanoen kaikki samalla jaetulla IP: llä maksavat hinnan muiden kansojen toimista.

Tämän ongelman kiertämiseksi VPN-palvelut ajavat usein useita palvelimia yhdessä paikassa. Kun yksi palvelin tulee liian kiireiseksi, uudet käyttäjät muodostavat yhteyden sellaiseen, joka ei ole. Sitä kutsutaan kuormituksen tasapainottamiseksi.

Toinen dynaamisten IP-VPN-verkkojen haittapuoli on, että muiden kanssasi osoitetta jakavien ihmisten toimet voivat vaikuttaa Internet-kokemukseesi.

Esimerkiksi, jos liian monta käyttäjää yhdellä IP: llä käyttää Googlea samanaikaisesti, Google saattaa ajatella, että sitä roskapostiksi. Todennäköisin seuraus tästä on, että sinun on täytettävä reCAPTCHA-kysely (kuten alla oleva), ennen kuin Google antaa sinun jatkaa. Se voi olla ärsyttävää.

Dynaamisen VPN-IP: n aiheuttama Google reCAPTCHA

Verkkosivustot voivat myös sisällyttää IP-osoitteen mustalle listalle huonon käytöksen vuoksi. Jos joku jaetusta VPN-IP: stä on roskapostinut sivustoa aiemmin, osoitteeseen voidaan nyt estää pääsy.

Tässä tilanteessa sinun on muodostettava yhteys VPN-verkkoon uudelleen ja hankittava toinen IP-osoite. Kerroin on, että saat sellaisen. Vaikka tämäntyyppistä mustaa luetteloa tapahtuu hyvin harvoin (olen törmännyt siihen vain muutaman kerran), se on jotain, joka on tietoinen käytettäessä jaettua IP: tä.

Viime kädessä ajattelen henkilökohtaisesti, että minun on pakko kerran sinisellä kuulla täyttää reCAPTCHA-kysely tai kytkeä VPN-verkkoon pienimmät haitat parhaimmillaan huomattavasti parantuneen nimettömyyden vuoksi Internetissä..

Parhaat käyttötavat jaetulle VPN-IP: lle

Dynaamisen VPN-IP-osoitteen edut ja haitat huomioon ottaen yksi seuraavista on parhaita käyttötapoja:

 • Yksityinen ja nimettömä verkkoselaaminen
 • Nimetön vertaisverkko- ja torrent-lataus
 • Maantieteellisesti rajoitetun sisällön vapauttaminen

VPN-palveluntarjoajat, jotka käyttävät jaettua IP-osoitetta

Jos jaettu IP-osoite on mitä tarvitset, hyvät uutiset ovat melkein kaikki tarjoajat. Vaikka tietysti jotkut tekevät siitä paremman työn kuin toiset. Tässä on luettelo VPN-verkkoista, joita pidän nöyräksi mielestäni parhaimpia vaihtoehtoja.

Mikä on VPN-IP-osoite

Staattiset VPN-IP-osoitteet (kuten erillisiä IP-osoitteita kutsutaan joskus myös) ovat paljon harvinaisempia kuin heidän dynaamiset veljensä. Vain muutama kuluttajien VPN-palvelu tarjoaa heille.

Yksinkertaisesti sanottuna, omistettu IP on oma yksityinen IP, johon kukaan muu ei ole tai koskaan pääse.

Kun ostat staattisen IP: n VPN-palveluntarjoajalta, he osoittavat sen yhdelle ja vain yhdelle palvelimelleen valitsemassasi maantieteellisessä paikassa. Sitten he sitovat IP-tilisi tiliisi varmistaen, että vain sinä voit muodostaa yhteyden siihen.

Kaavio osoitetun IP-VPN: n toiminnasta

Se on kuin toisen kodin IP-osoite, paitsi, että sijainti saattaa olla tuhansien mailien päässä, ehkä koko muussa maassa.

edut

 • Sama IP-osoite jokaisella yhteydellä
 • Suoratoisto- ja pelipalvelut eivät todennäköisesti sisälly mustalle listalle
 • Ei rangaista muiden ihmisten huonosta käytöksestä
 • Vähemmän resurssien jakamista muiden kanssa
 • Voi olla nopeampi

Oman IP-osoitteen etuna on yksinkertaisesti se, että se ei muutu. Joka kerta, kun muodostat yhteyden VPN: ään, sinulle annetaan täsmälleen sama IP, taattu. Tämä voi olla erittäin hyvä asia monissa tilanteissa.

IP-osoitteesi johdonmukaisella pitämisellä voi olla merkitystä esimerkiksi verkkopankin yhteydessä.

Jos kirjaudut tilillesi eri IP: ltä joka kerta, liput nousevat. Pankit ovat erittäin epäilyttäviä tällaisesta käytöksestä (ja syystä). Saatat jopa lukita väliaikaisesti, kunnes voit vahvistaa henkilöllisyytesi (yleensä puhelimitse). Staattinen IP tarkoittaa, ettei punaisia ​​lippuja ole.

Joissakin tapauksissa haluat ehkä lisätä IP-osoitteen sallittuihin luetteloihin ainoana palveluna, jolla sallitaan palvelun käyttö. Tämä tehdään yleensä turvallisuustarkoituksiin. Jos IP-osoitteesi muuttuu aina, kun olet Internetissä, sallittujen luetteloiden luominen ei toimi.

Staattiset IP-osoitteet ovat myös paljon epätodennäköisimpiä mustien listojen listalla erilaisten suoratoistopalveluiden tai pelialustojen keskuudessa, jotka paheksuttavat VPN: n käyttöä. Ajattele esimerkiksi Netflixin, Hulun, BBC iPlayerin tai Steamin kaltaisia.

Kun tällainen palvelu näkee kymmeniä erilaisia ​​laitteita käyttämässä palvelimiaan samanaikaisesti samalla osoitteella, he tietävät, että se on jaettu VPN-IP. Mikään muu käyttömalli, joka selittäisi sen. Ajan myötä kyseinen IP kielletään.

Koska vain yksi henkilö käyttää staattista IP: tä (sinä), he yleensä lentävät tutkan alla.

Toinen osoitettu etu on, että vältät “paha naapuri” -tehosteen. Kukaan muu kuin sinä käytät IP: tä. Sitä ei voida ilmoittaa huonosta käyttäytymisestä jonkun toisen käyttäytymisen suhteen samalla tavalla kuin jaettu IP voi.

Ei enää Google reCAPTCHA: ta.

Lopuksi, staattiset IP: t voivat lopulta olla nopeampia. Koska et jaa IP: n kaistanleveyden allokointia muiden ihmisten kanssa, yhteytesi ei näytä hidastumisia heidän toimintansa seurauksena.

haitat

 • Vähentynyt nimettömyys
 • Jotkut lisäkustannukset

Omistettujen VPN-IP-osoitteiden merkittävä haittapuoli on, että online-toiminnot ovat paljon vähemmän tuntemattomia.

Jaetulla IP: llä piilotat joukon joukossa. Tusina muuta ihmistä käyttää samanaikaisesti Internet-resursseja ympäri maailmaa samasta osoitteesta. Se on kenen arvaus kuka tosiasiallisesti tekee.

Kuitenkin, kun laitteesi käyttää vain IP: tä, kaiken Internet-toiminnan jäljittäminen sinulle tulee paljon yksinkertaisemmaksi työksi.

Staattiset IP-osoitteet ovat myös lisäkustannuksia. Ne vaativat VPN-palveluntarjoajan ylimääräisiä asennuksia ja ylläpitoa. Vaikka hinta on yleensä vain muutama dollari kuukaudessa, joillekin meistä se saattaa olla kaupan rikkoja.

Paras käyttö VPN-IP: lle

Staattiset VPN-IP-osoitteet toimivat parhaiten seuraavissa tapauksissa:

 • Pääsy online-rahoituspalveluihin tai muihin erittäin turvallisiin verkkosivustoihin
 • Suoratoisto- (Netflix, Hulu, BBC) tai pelaamis (Steam) -palveluiden käyttö, jotka mustalle listalle VPN-IP: t
 • Kun IP-luetteloon merkitseminen vaaditaan
 • Vaivatonta web-selaamista (ts. Googlen ärsyttävän reCAPTCHA: n välttäminen)

Mikä on omistettu IP VPN

Omistettu IP VPN on yksinkertaisesti VPN-palvelu, jolla voit saada staattisen IP-osoitteen. Tyypillisesti on rajoitettu määrä palvelinpaikkoja, joihin erilliset IP-osoitteet voidaan asentaa, paljon vähemmän kuin VPN: n palvelimien kokonaismäärä.

Antaako jokainen VPN staattisen IP: n?

Vain kourallinen kuluttajien VPN-palveluita antaa sinulle mahdollisuuden ostaa staattisen IP-osoitteen. Paras joukko on PureVPN ja NordVPN.

Oman IP-osoitteen hankkiminen PureVPN: llä on 1,99 dollaria / kk (tavallisten liittymämaksujen lisäksi). Ne tarjoavat staattisia IP-osoitteita seuraavissa maissa:

 • Yhdysvallat
 • Yhdistynyt kuningaskunta
 • Australia
 • Kanada
 • Saksa
 • Hongkong
 • Malta
 • Singapore

Toisaalta NordVPN veloittaa 70 dollaria vuodessa staattisesta osoitteesta (jälleen vakio tilauksesi lisäksi), joka maksaa 5,83 dollaria kuukaudessa. NordVPN: n avulla sinulla on mahdollisuus asettaa IP-osoite yhteen seuraavista sijainneista:

 • Yhdysvallat (Buffalo)
 • Yhdysvaltojen osavaltio (Dallas)
 • Yhdysvaltojen osavaltio (Los Angeles)
 • Yhdysvaltojen osavaltio (Matawan, NJ)
 • Yhdistynyt kuningaskunta (Lontoo)
 • Saksa (Frankfurt)
 • Alankomaat (Amsterdam)

Minkä tyyppinen VPN-IP on parempi?

Se, onko staattinen VPN-IP-osoite parempi kuin dynaaminen, lopulta riippuu siitä, mitä yrität tehdä.

Jos yksityisyys ja nimettömyys ovat päätavoitteesi, epäilemättä jaettu osoite on paras valinta. Tämä koskee sekä web-selaamista että P2P-liikennettä.

Jos haluat nähdä sisällön, joka on estetty pienempään maahan, dynaaminen IP saattaa myös olla ainoa tapa tehdä se.

Toisaalta kaikissa toiminnoissa, joissa turvallisuuskysymykset (kuten pankkitoiminta), tai pääsyyn palvelun tarjoamaan sisältöön, joka tyypillisesti estää VPN: n (maailman Netflixit), staattinen VPN IP on selvä voittaja.

Huomaa myös, että jos saat lopulta omistetun IP-osoitteen joko PureVPN- tai NordVPN-tunnuksella, saat automaattisesti pääsyn myös jaettuihin osoitteisiin. Mahdollisuutesi vaihtaa välillä niiden välillä, saat molemmista maailmoista parhaat puolet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map