Kuinka lopettaa Internet-palveluntarjoajan datan kuristuminen

Olet ehkä huomannut, että joskus Internet-yhteytesi nopeus on paljon hitaampaa kuin sen pitäisi olla. Ja se tapahtuu usein, kun käytät tiettyjä verkkosivustoja tai palveluita.


Joissain tapauksissa nämä ongelmat voidaan verrata yksinkertaiseen verkon ruuhkautumiseen. Muutamassa muussa ne ovat saattaneet johtua laitteistovirheistä tai muusta ylläpidosta johtuvasta toiminnasta.

Mutta Internet-nopeuden äkilliselle hidastumiselle voi olla myös toinen, epämääräisempi syy. Internet-palveluntarjoajasi saattaa ajatella tietoisesti liikennettäsi.

Saattaa tulla shokina, että Internet-palveluntarjoajasi voi tarkoituksella hidastaa Internet-yhteyksiäsi. Mutta valitettavasti niin tapahtuu.

Itse asiassa Comcastin BitTorrent-protokollan kuristamista koskeva politiikka vuonna 2007 johti suoraan FCC: n päivitettyihin verkon neutraalussääntöihin vuonna 2015. Lyhyesti sanottuna, FCC teki käytännöstä laitonta..

Valitettavasti meille Internetin käyttäjille nämä säännöt on äskettäin kumottu. Ja niin, se on jälleen kerran avoin vuodenaika internet-palveluntarjoajille kuristaa tietoja, joista he eivät pidä.

Paras puolustus tämän tyyppistä toimintaa vastaan ​​on tietoinen yleisö. Ja tätä silmällä pitäen olen kirjoittanut tämän oppaan. Se auttaa sinua ymmärtämään, mikä Internetin kuristus on ja kuinka Internet-palveluntarjoajat tekevät sen. Se menee myös tarkasti kuinka voit ohittaa sen. Sukellaan oikein sisään.

Mikä on datan kuristus

Liikenteen kuristaminen on Internet-palveluntarjoajien käytäntö rajoittaa tahallaan tiedonsiirron nopeutta tai määrää käyttäjiensä ja Internetin joidenkin tai kaikkien osien välillä..

Jos olet kuullut Internetistä, jota kutsutaan tiedon valtatieksi, harkitse tätä metaforia ymmärtääksesi kaistanleveyden kuristamista:

Kuvittele ajaa paikalliselle supermarketillesi. Yksi tapa törmäät tiehen miehistölle. He ovat sulkeneet kaksi käytettävissä olevasta kolmesta liikennekaistasta reitilläsi. Vielä pahempaa, he päästävät vain tietyn määrän autoja kerrallaan jäljellä olevaan avoimeen kaistaa.

Tiehenkilökunnan toiminta ei estä kokonaan liikenteen virtaamista reitin varrella. Mutta he valvovat aktiivisesti, mitkä autot saapuvat milloin ja kuinka nopeasti ne voivat ajaa.

Ero kuristuneen ja tyhjennetyn Internet-yhteyden välillä

Se on pähkinänkuoressa liikenteen kuristinta.

Ainoa ero on, että kun Internet-palveluntarjoajasi tekee sen, heijastavassa liivissä ei ole ketään heiluttavaa lippua kertoa sinulle mitä tapahtuu.

Miksi Internet-palveluntarjoajat kurottavat liikennettä

Ensi silmäyksellä Internet-palveluntarjoaja, joka häiritsee tarkoituksella omien asiakkaidensa liikennettä, saattaa vaikuttaa hiukan vasta intuitiiviselta. Loppujen lopuksi hitaat yhteysnopeudet ovat yksi yleisimmistä syistä, joihin kutsumme heitä ja valitamme (ja joskus jopa jätämme vihreämmille laitumille).

Eikö sitten seuraa, että Internet-palveluntarjoaja välttää tekemästä mitään antaaksemme meille huonon kokemuksen? Kummallisesti vastaus on kieltävä.

Internetin kuristamisen oikeutetut syyt

On olemassa useita syitä, miksi Internet-palveluntarjoaja vaarassa vihata asiakkaitaan turhauttamalla tietyntyyppistä liikennettä. Monet heistä ovat itse asiassa laillisia. Ne auttavat takaamaan luotettavan palvelun kaikille Internet-palveluntarjoajien käyttäjille ja ovat seuraavat:

 • Verkon ruuhkien hallinta kysynnän ruuhka-aikoina
 • Selvästi määriteltyjen tiedonsiirtorajojen noudattaminen
 • Liikenteen priorisointi ja optimointi
 • DDoS-iskujen estäminen

Nämä ovat kaikki hyviä esimerkkejä ja mielestäni hyväksyttävistä syistä, miksi Internet-palveluntarjoajasi voisi harjoittaa liikenteen kuristusta.

Millä tahansa tietokoneverkolla on rajoitettu sen kokonaiskapasiteetti. On oltava joitain säätimiä, jotta voidaan varmistaa, että kukaan käyttäjä tai käyttäjäryhmä ei kata sitä. Nyt kun tällaiset rajoitukset ovat voimassa, voisit nopeasti tehdä verkosta käyttökelvottoman muille.

Valitettavasti on myös muita, vähemmän perusteltuja syitä, joiden vuoksi Internet-palveluntarjoaja voi halutessaan käynnistää tietyn liikenteen.

Internetin kuristamisen luonnolliset syyt

Comcastin liikenteen kuristaminen (tai suora häiriö) BitTorrent-protokollan avulla vuonna 2007 on erinomainen esimerkki Internet-palveluntarjoajasta, joka käyttää harmaita ja kiistanalaisia ​​syitä kaistanleveyden rajoittamiseen.

Comcast väitti, että suositun tiedostojenjakojärjestelmän käyttäjät käyttivät verkonsa liiallista kaistanleveyttä. He totesivat, että heidän toimintansa oli tarkoitus suojella muita asiakkaita.

FCC kuitenkin tutki ja ei hyväksynyt sitä. He päättelivät, että Comcast yritti pakottaa käyttäjät lopettamaan elokuvien ja muun materiaalin lataamisen torrentin avulla lisätäkseen omien maksettujen suoratoistopalvelujen (joita he markkinoivat vaihtoehtona) käyttöä.

Se ei tietenkään ollut ainoa kerta, kun Internet-palveluntarjoaja kutsuttiin tahallisesti heikentämään heidän palveluitaan laillisista syistä. Nopea Google-haku voi paljastaa, missä määrin Internet-palveluntarjoajat yrittävät pinota kannen heidän puolestaan. Melkein jokaisessa tapauksessa asiat kiehuvat puhtaaseen ahneuteen.

Onko kaistanleveyden kuristus laillista

Kuultuaan joitain syitä siihen, miksi Internet-palveluntarjoajat ovat pyrkineet lisäämään liikennettä verkkoihinsa, on luonnollista ihmetellä, onko käytäntö todellakin laillista.

Tähän kysymykseen on vaikea vastata ainakin Yhdysvalloissa, koska FCC: n vuoden 2015 verkon neutraliteettisäännöt on kumottu. Alueen vuonna 2014 hyväksytyissä verkon neutraliteettisäännöksissä kurinalaisuus muusta kuin laillisesta verkonhallinnasta on laitonta..

Yhdysvalloissa ainoa todellinen oikeudellinen kehys, joka meidän piti estää Internet-palveluntarjoajia harjoittamasta minkä tahansa tyyppistä valintaa, päättyi verkon neutraliteettisääntöihin 11. kesäkuuta 2018. Internet-palveluntarjoajien ei enää ole oikeudellisia rajoituksia, jotka koskevat liikenteen kuristus.

On mahdotonta tietää, kuinka suuret yhdysvaltalaiset Internet-palveluntarjoajat etenevät tästä eteenpäin. Asiat eivät kuitenkaan näytä julkisten lausuntojensa perusteella rohkaisevia.

Suurimmista Yhdysvaltain Internet-palveluntarjoajista vain AT&T ja Cox ovat ilmoittaneet, että he eivät aio tehdä paljon pidemmälle kuin on tarpeen niiden verkkojen hallitsemiseksi. Kaikki muut ovat antaneet sekoituksen ei-sitovia lausumia kuristimesta, jotka jättävät paljon tilaa muutoksille tulevaisuudessa.

Jopa AT: n antamat lausunnot&T ja Cox eivät sano, harjoittavatko he liikenteen maksettua priorisointia, käytäntö, joka pakottaisi Internet-yritykset maksamaan nopeamman pääsyn loppukäyttäjilleen (joka sitten varmasti siirretään meille).

Maksettu liikenteen priorisointi loisi pay-for-play-järjestelmän. Yksittäisten Internet-yritysten (maailman Netflixit ja Hulus) olisi itse päätettävä, onko Internet-palveluntarjoajat kieltäytyneet käyttämästä kuristusta. Sinulla, muilla loppukäyttäjillä ja minulla ei tietenkään ole sananvaltaa asiaan.

Koska FCC: n sääntöjä ei enää ole, mikä tahansa näistä kuristuskäytännöistä on nyt reilu peli.

Kuinka ohittaa datan kuristuminen

Kun selvität Internet-palveluntarjoajasi kurkistavan yhteyttä tai vaikka epäilet vain tekevän sitä, on aika löytää kiertotapa.

Joissakin tilanteissa voit voittaa muun muassa BitTorrent-liikenteen kuristamisen ottamalla salauksen käyttöön uTorrent-kaltaisessa asiakasohjelmassa. Tämä salaus voi peittää liikenteen tarpeeksi estääksesi kuristusmekanismin aktivoitumisen.

Valitettavasti nykyään suurin osa Internet-palveluntarjoajista ei ole niin helppo pettää (vaikka harvat jäävätkin). He käyttävät vähitellen kehittyneitä ilmaisujärjestelmiä ja käyttävät monipuolista liikennevirtojen analysointia luokittelemaan tietoja kuristuspolitiikkaansa varten.

Selvittääkseen verkonsa läpi Internet-palveluntarjoajat ottavat huomioon muun muassa samanaikaisten yhteyksien määrän, kokonaisdatansiirtonopeuden ja käytössä olevat portit. Liikenneotsikoiden (vastaa kirjekuoressa olevaa postiosoitetta) tarkistaminen, mistä tiedot kulkevat ja tulevat, on myös yleinen käytäntö.

Jotkut Internet-palveluntarjoajat voivat käyttää tietyn tyyppistä tietojenkäsittelyä, jota kutsutaan syväksi paketin tarkistukseksi (DPI). DPI vie askeleen askeleen pidemmälle ja lukee laitteesi lähettämien ja vastaanottamien tietojen sisällön (vain otsikoiden tarkistamisen sijaan). Näiden tietojen perusteella palveluntarjoajasi voi selvittää, lataatko elokuvaa BitTorrentin kautta vai kuvan Facebookista, ja toimia vastaavasti.

Älkää menettäkö toivoa niin pelottavaa ja mahdotonta voittaa, koska tämä kaikki saattaa kuulostaa. Käytätpä Windowsia, Androidia tai jotain niiden välistä, on olemassa muutamia hyviä ja yllättävän helppoja tapoja välttää Internet-palveluntarjoajien kuristusmekanismit.

Käytä välityspalvelinta

Ensimmäinen askel, jonka voit tehdä välttääksesi kuristusta, on käyttää välityspalvelinta.

Välityspalvelimet ovat tapa reitittää tietokoneesi kaikki tai kaikki yhteydet kolmannen osapuolen palvelimen kautta. Se toimii välittäjänä tiedonsiirrossa. Näin piilotetaan liikenteen todellinen kohde sekä mukana olevat porttinumerot. Sen sijaan kaikki yhteydet näyttävät käyttävän yhtä porttia ja päätyvän samaan paikkaan.

Välityspalvelimien haittapuoli on, että ne eivät salaa mitään lähettämiäsi tai vastaanottamasi tietoja. Jos Internet-palveluntarjoajasi käyttää syvän paketin salausta osana kuristusjärjestelmäänsä, he voivat silti lukea, luokitella ja toimia kaiken, mitä lataat tai lataat.

Henkilökohtaisesti en käytä välityspalvelimia tästä syystä. Ongelmaan on parempi ratkaisu. Mutta jos haluat kokeilla heitä, on lukemattomia kaupallisesti tarjolla olevia tarjoajia. Esimerkiksi CyberGhostin ilmainen nimettömä välityspalvelin on hyvä valinta.

Käytä VPN: tä

Riippuen siitä, kuinka Internet-palveluntarjoajasi tarkistaa liikennettä verkossaan, välityspalvelin ei välttämättä välttä kaikentyyppisiä havaitsemismenetelmiä. Esimerkiksi syvä pakettivalvonta on jotain välityspalvelimista, joita ei voi voittaa. Toisaalta virtuaalinen yksityinen verkko (VPN) on täysin erilainen tarina.

Vaikka molemmat ratkaisut toimivat välittäjänä tiedonsiirrossa, välityspalvelimen ja VPN: n välillä on merkittävä ero. Jälkimmäinen luo salatun tunnelin laitteen ja palvelimen välille, jonka kautta kaikki Internet-liikenteesi kulkee. Salaus on avainsana tässä.

Tämä salatun yhteyden kaksinkertainen vahvuus ja välittäjänä toimiva VPN-palvelin tarkoittaa, että Internet-palveluntarjoaja ei pysty selvittämään liikenteestäsi mitään merkittävää. Ainoat asiat, joita he voivat nähdä, ovat datasummat ja kohde-VPN-palvelin.

VPN: n käyttö voi olla kiertotapa kurissa

Siksi VPN: n avulla Internet-palveluntarjoajan ei koskaan pitäisi pystyä ohjaamaan liikennettä. Ellei tietenkään rajoita kaikkea IP-osoitteestasi tulevaa. Ja jos näin tapahtuu (paitsi laillisiin verkonhallintatarkoituksiin), paremman Internet-palveluntarjoajan löytäminen saattaa olla kunnossa.

Joten mikään VPN toimii estämään kuristusta? Melkein. Vaikka on joitain asioita, joihin on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Mitä etsiä VPN: stä

Kuten näet kätevästä oppaastani VPN-palvelun valitsemiseksi, on monia ominaisuuksia, jotka sinun kannattaa miettiä etsittäessäsi palveluntarjoajaa. Mutta jos tavoitteesi on pysäyttää kaasulla onnellinen Internet-palveluntarjoaja sen kappaleilla, tässä on VPN-ominaisuudet, joihin haluaisin keskittyä.

 • Oikeat VPN-protokollat

  VPN voi käyttää monia protokollia. Mutta kaikki eivät ole luotu tasa-arvoisiksi. Monet protokollat ​​ovat vanhentuneita ja niissä on mahdollisia tietoturva-aukkoja. Ihannetapauksessa haluat palveluntarjoajan, joka tarjoaa joko OpenVPN tai L2TP / IPsec (tai molemmat).

  Nämä kaksi protokollaa ovat paitsi luodinkestäviä myös turvallisuuden kannalta, mutta tarjoavat myös joitain vahvimpia salauksia. Kaikkien VPN-salauksen rikkovien henkilöiden kertoimet ovat vähäiset. Mutta kun käytät tehokkaimpia käytettävissä olevia vaihtoehtoja, tiedät varmasti, että Internet-palveluntarjoajasi ei voi tarkistaa tietojasi, eikä siksi voi kuristaa yhteyttä.

 • Ei kirjautumista

  Viimeinen asia, jota haluaisin, on estää onnistuneesti Internet-palveluntarjoajaa kuristamasta Internetiäni, jotta vain käyttämäni VPN-yritys kertoa sille mitä olen tavannut. Lokitut VPN-palveluntarjoajat myyvät nämä tiedot usein kolmansille osapuolille. Vältä heitä.

  Menemällä virtuaalisen yksityisen verkon kanssa, jolla on tiukka nollakirjauskäytäntö, Internet-palveluntarjoajallesi ei ole mitään mahdollisuutta selvittää, mitä teet verkossa ja kuristaa sinua seurauksena.

 • Hyvä valinta VPN-palvelimelle

  Tämä ominaisuus on vähemmän tekemisissä Internet-palveluntarjoajan kanssa, joka pystyy tarkastamaan ja kuristamaan tietojasi, ja enemmän, kun VPN on käyttökelpoinen.

  Jotkut VPN-palvelimet tarjoavat hyvin vähän palvelimia. Tämä tarkoittaa, että palvelimet ovat yleensä kaukana sijainnistasi ja muut käyttäjät ovat ylikuormittuneet. Nämä ovat kaksi suurta tekijää, jotka voivat hidastaa yhteyttäsi indeksointiin. Tällainen haitallinen, kun hidas internet on se, mitä yrität välttää.

 • Hyvä VPN-palvelimen suorituskyky

  Kuljette käsi kädessä edellisen pisteen kanssa, ellet joudu nopeaan VPN-palveluntarjoajaan (etkä kaikki ole), juokset ympyröitä. Ohitat onnistuneesti Internet-palveluntarjoajan yrityksiä hidastaa yhteyttäsi vain VPN: n heikon suorituskyvyn tappamiseksi.

 • P2P ja Torrenting-tuki

  Omista syistä kaikki VPN-palveluntarjoajat eivät salli P2P-liikennettä verkoissaan. Jos yhteys katkaistaan ​​torrentin takia, VPN: n saaminen, joka ei salli tällaista liikennettä, ei ratkaise mitään.

 • Tapa kytkin

  Riippumatta siitä, kuinka hyvä VPN on, katkeamisia tapahtuu. Laitteestasi VPN-palvelimelle ja jokaiselle laitteelle niiden välillä on aivan liian paljon muuttujia kaikille sujuville purjehduksille koko ajan.

  Kun VPN putoaa, tietosi palautuvat täysin näkyviksi Internet-palveluntarjoajallesi. Tämä tarkoittaa, että sinusta tulee jälleen päätavoite kuristimeen.

  VPN-tappokytkin estää sitä. Se havaitsee, että laite ei enää puhu VPN-palvelimen kanssa, ja yhdistää sen automaattisesti uudelleen.

Parhaat VPN: t estävät Internet-palveluntarjoajien kuristamista

On paljon VPN-palveluntarjoajia, jotka tarjoavat kaikki yllä esitetyt ominaisuudet. Olen aina uskonut vakaasti siihen, että minun on tarkistettava, mitä odotat. Siksi kannustan teitä tekemään vähän omaa kaivettavaa palvelua varten.

Toisin sanoen, jos haluat pienemmän luettelon alkavan tai et vain ole kiinnostuneita pilaamaan ympäriinsä (ja tarpeeksi reilua, monet meistä eivät ole), tässä on kolme VPN-verkkoa, jotka tekevät hienoa työtä estääkseen Internetin nopeuden kuristusta.

CyberGhost

CyberGhost-logo

Ilmatiiviillä kirjautumattomuuskäytännöillä ja käyttämällä mahdollisimman vahvoja salausstandardeja, CyberGhost pysäyttää jokaisen Internet-palveluntarjoajan kuollut sen teillä. Sano hyvästit siihen, että tietosi analysoidaan ja Internet-yhteys kuristetaan.

CyberGhostilla on yli 7100 palvelinta 90 maassa ympäri maailmaa, joten lähelläsi pitäisi olla aina yksi. Nämä palvelimet tarjoavat myös huippuluokan suorituskyvyn.

CyberGhost sallii kaikki P2P-protokollat, ja aina päällä oleva Internet kill -kytkin on rakennettu suoraan asiakasohjelmistoon. Tämä on yksi VPN-palveluntarjoaja, jonka kanssa et voi mennä pieleen.

Plussat
 • Nollakirjaus maksimaalisen yksityisyyden takaamiseksi
 • Erinomainen palvelinjakelu yli 7100 palvelimen kanssa 90 maassa
 • Erittäin nopea yhteysnopeus
 • Toimii yhdessä Yhdysvaltain Netflixin ja BBC iPlayerin kanssa
 • Mahdollistaa P2P-torrentin
 • Pitkä 45 päivän rahat takaisin -takuu
Haittoja
 • Emoyhtiö, jolla on kyseenalainen maine
 • Supistettu manuaalinen OpenVPN-asetus
 • Ei toimi Kiinasta

NordVPN

NordVPN-logo

Aivan kuten CyberGhost, myös NordVPN hoitaa yksityisyyden erittäin hyvin. Perustuen Internetin yksityisyyden kannalta ystävälliseen Panamaan (ja lähes kaikkien yritysten ja hallitusten ulottumattomissa), he kirjaavat mitään.

NordVPN: llä on valtava nopeiden palvelimien verkko (5645 kirjoittaessani tätä – näet koko luettelon täältä), joka on jakautunut 58 maahan. Suhteellinen määrä näitä palvelimia on Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa, mikä on erinomainen uutinen kaikille siellä asuville. Suurin osa palvelimista sallii myös P2P-liikenteen (ne on merkitty vastaavasti).

Kuten miltä tahansa VPN-palveluntarjoajalta voi odottaa, Nordin asiakkaaseen kuuluu monitoiminen tappikytkin ja suuri määrä protokollia ja salausstandardeja (mukaan lukien tietysti ne luodinkestävät vaihtoehdot, jotka mainitsin aiemmin)..

Erinomainen monipuolinen palveluntarjoaja, NordVPN on yksi kahdesta palvelusta, joiden kanssa olen aina aktiivinen.

Plussat
 • Erinomainen yksityisyys ja nolla puunkorjuuta
 • Laaja (ja jatkuvasti kasvava) palvelinverkko
 • Hyvä yhteyden suorituskyky
 • Erikoispalvelimet (mukaan lukien kaksinkertainen VPN, häiriintynyt ja Tor VPN: n yli)
 • Puhdas, helppokäyttöinen asiakas
 • Toimii Netflixin ja useimpien muiden suoratoistopalveluiden kanssa
 • Mahdollistaa torrentin ja P2P: n
 • Tarjoaa omistettuja IP-osoitteita
Haittoja
 • Ei jaettua tunnelointitoimintoa
 • Hieman kallis lyhytaikaisiin suunnitelmiin

Surfshark

Surfsharkin logo

Niitä ei ole ollut niin kauan kuin useimmat VPN-palveluntarjoajat. Mutta kuten mainitsin arvosteluissani, Surfshark on palvelu, joka tekee asiat erittäin hyvin. Tähän kuuluu varmistaa, että sinulla on kaikki tarvittava estääksesi Internet-palveluntarjoajaasi kuristamasta yhteyttä.

Surfshark, joka toimii yksityisyysystävällisistä Britannian Neitsytsaaret, on toinen tiukka ei hakkuiden tarjoaja. Ne tarjoavat kaikki oikeat VPN-protokollat ​​sekä armeijan luokan salausstandardit.

Surfsharkillä on erinomainen maailmanlaajuinen kattavuus yli 1040 palvelimessa 63 maassa. Voit muodostaa yhteyden mistä tahansa missä haluat.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, käärittynä yhteen puhtaimmista ja helpoimmin käytetyistä sovelluksista, joita olen nähnyt, on tappata-kytkin. Surfshark ei ehdottomasti petä (varsinkin kun otetaan huomioon, kuinka vähän palvelu maksaa).

Plussat
 • Erinomainen yksityisyys ja turvallisuus ilman hakkuita
 • Erinomainen palvelimen suorituskyky
 • Poista Netflix, BBC ja monet muut käytöstä
 • Helppokäyttöinen asiakas
 • Rajoittamaton samanaikainen yhteys
 • Torrentin tuki
 • halpa
Haittoja
 • Epäjohdonmukainen nopeus muutamassa paikassa
 • Melko hidas asiakastuki

Kuinka kertoa, onko Internetisi kurissa

Kuten aiemmin selitettiin, toisin kuin teiden aiheuttamat moottoritieliikenteen ruuhkat, Internet-palveluntarjoajien liikenteen kuristaminen ei välttämättä sisällä varoitusta meille loppukäyttäjille.

Aikaisemmin jotkut Internet-palveluntarjoajat ovat harjoittaneet datan kuristusta kuukausia tai vuosia ennen kuin kukaan pystyi todistamaan tekevänsä sitä. Syy siihen, että internetin kuristinta on niin vaikea havaita, on se, että se voi olla monimuotoista ja heittää silmukan ketään, joka etsii tunnistettavissa olevaa mallia.

Kun Internet-palveluntarjoaja ohjaa liikennettä, se voi:

 • Tapahtuu vain korkean kysynnän aikana
 • Kohdista vain tietyntyyppisiin liikenteisiin
 • Tapahtuu ajoittaisesti (joskus täysin satunnaisesti)
 • Vaikuttaa vain osiin palveluntarjoajan tilaajakannasta

Vaikka nämä tekijät tekevät liikenteen kuristumisen havaitsemisesta haastavaa, se on mahdollista. Mutta ennen kuin pääsemme siihen, on yksi ero, joka on tärkeätä huomata.

Jos Internet-palveluntarjoaja käyttää kuristinta kaikkeen Internet-liikenteeseen, ei vain sen osajoukkoon, se ei ole jotain epätavallista tai syytä huoleen (vaikkakin silti ärsyttävää). Kun ne kohdistuvat tietyntyyppisiin liikenteisiin, se on silloin, kun se on käynnissä. Silloin on aika saada halkeaman kiertotapa hidastumisen välttämiseksi.

ISP-kaasukappaleet

Ensimmäinen askel liikenteen kuristumisen havaitsemisessa on perustaa Internet-yhteyden perustason nopeus. Sinun pitäisi tehdä tämä tietysti ennen minkään ohitusmenetelmän käyttöönottoa.

Suorita testi Speedtest.netissä selvittääksesi kuinka nopea internetisi on normaalioloissa. Windowsissa ja Macissa voit tehdä sen suoraan valitsemallasi selaimella. Android- ja iPhone-laitteissa sinun on ladattava sovellus.

Kun olet huomannut yhteytesi tyypillisen suorituskyvyn, sinulla on jotain verrata nopeuksille, joita koet sivustolla tai palvelulla, jonka epäilet, että sitä kuristetaan..

Internet-yhteyden nopeustestauksen lähtötaso vertaillakseen

Valitettavasti ei ole käytettävissä all-in-one-testiä, joka kattaisi kaikki sivustot tai palvelut verkossa. Mutta on testejä, jotka tarkistavat yleiset kuristuskohteet. Yksi varoitus on, että jotkut Internet-palveluntarjoajat voivat yrittää olla oivaltavia ja estää kuristimen heti, kun he havaitsevat testisi. Tällöin ajokilometrisi näillä voi vaihdella.

Kuinka lopettaa kuristuminen Netflixillä

Jos laatu huononee katsellessasi mediaa Netflixissä, siirry sivulle Fast.com ja tarkista yhteysnopeutesi Netflix-videopalvelimiin.

Jos saamasi nopeuslukema poikkeaa merkittävästi perustasosta, ISP-kuristin voi olla syyllinen. On myös tärkeää tarkistaa eri kellonaikoina, ovatko havainnot johdonmukaisia.

Näyttökuva Netflix-palvelimen nopeustestistä

Jos epäilet, että Internet on kuristettu, kun katsot Netflixiä, kiertotapa on yksinkertainen.

 1. Asenna laitteeseesi Netflix-ystävällinen VPN (kaikki ne, jotka mainitsen tässä osiossa, toimivat hyvin).
 2. Yhdistä kevyesti ladattuun VPN-palvelimeen fyysisesti lähellä sijaintiasi.
 3. Nauti tyhjästä Netflix-kokemuksesta.

Kun olet muodostanut yhteyden VPN: ään, voit suorittaa Fast.com-testin uudelleen vahvistaaksesi kuristumis epäilyksesi. Jos nopeus kasvaa, olit oikeassa. Ja olet nyt menestynyt myös Internet-palveluntarjoajien hidastusyrityksissä.

Lopeta kuristaminen YouTubessa

Jos sinulla on vaikeuksia YouTuben kanssa, Google on luonut kätevän videoiden suoratoiston laaturaporttityökalun. Se kertoo, kuinka heidän palvelunsa toimii tietyn Internet-palveluntarjoajan verkossa.

Työkalu näyttää 24 tunnin tulokset, joten voit jopa kertoa, milloin liikenteen ruuhka-ajat ovat Internet-palveluntarjoajasi käyttäjille.

Joskus näiden aikojen välttäminen yksin ratkaisee ongelmasi. Jos lähetät suoratoistoa jo ruuhka-aikoina, mutta et pysty saamaan vakaata tai nopeaa yhteyttä, Internet-palveluntarjoajasi saattaa kuristaa palveluasi.

Kuvakaappaus YouTube-videon suoratoiston laatutyökalusta

Sen lisäksi, mitä mainitsin aiemmin, ei ole mitään erityistä, mitä sinun on tehtävä ohittaa YouTube ISP: n kuristus. Hanki vain VPN, muodosta yhteys siihen ja ala nauttimaan maksamista nopeuksista ja laadusta.

Ottaen huomioon, että saat parhaan mahdollisen kokemuksen, kiinnitä huomiota mihin VPN-palvelimeen muodostat yhteyden. Valitse kevyt kuorma ja lähellä minne olet. Se vähentää VPN: n käytöstä aiheutuvia yleisiä kustannuksia ja suorituskykyä minimiin.

Kuinka ohittaa Internet-palveluntarjoajan kuristaminen torrentin aikana

Torrenting on ylivoimaisesti yleisimmin poltettua liikennetyyppiä. Se on myös vaikein kuristuslaji havaita.

Paras tapa tarkistaa BitTorrent-kuristimet on käyttää uTorrent (tai mikä tahansa muu asiakas) lataamaan tiedosto, jolla on runsaasti vakiintuneita kylvökoneita. Tämän pitäisi taata, että lataus on immuuni hitaudelle alhaisen saatavuuden vuoksi.

Erinomainen valinta on tarttua suositun Linux-jakelu Ubuntun asennusohjelmaan. Se on erittäin turvallinen lataus, jonka pitäisi olla saatavana erittäin suurella nopeudella kaikkina vuorokauden päivinä ja öisin. Jos et pysty lataamaan tiedostoa kohtuullisella nopeudella, jälleen kerran Internet-palveluntarjoajasi voi kuristaa torrentteja.

BitTorrent-kuristimen (tai minkä tahansa P2P: n) kiertäminen on yhtä helppoa kuin kaikissa muissa edellä mainituissa tapauksissa. Jälleen kerran VPN: t auttavat meitä. Vaiheet ovat seuraavat.

 1. Lataa ja asenna VPN-asiakasohjelma.
 2. Keskeytä kaikki aktiiviset torrentit (jos niitä on käynnissä).
 3. Yhdistä VPN-palvelimeen, joka ei ole raskaana.
 4. Palaa uTorrent-sovellukseen ja jatka latauksiasi.

Se siitä.

Muutamia huomioitavia asioita. Varmista, että käytät koko järjestelmän kattavaa VPN: ää, ei vain selaimen laajennusta. Koska uTorrent on erillinen sovellus, jälkimmäinen ei tee sinulle mitään.

Sinun ei tarvitse myöskään huolehtia fyysisestä etäisyydestä VPN-palvelimeen. Torrenting on hajautettu, ja sinä lataat kylvökoneilta ympäri maailmaa. Keskity vain valitsemalla palvelin, joka ei ole kovan kuormituksen alainen ja joka on P2P-ystävällisessä maassa. Käyn yleensä Hollannin kanssa.

Catch-All-testi

Jos jokin yllä olevista testeistä ei ole vakuuttava, suorita tämä Internet-terveystesti. Se näyttää yhteyden nopeuden viiden suurimman runkoverkon kautta. Niiden kaikkien pitäisi antaa samanlainen tulos.

Kuvakaappaus inernetin testaamisesta runkoverkkoja vastaan ​​kuristumisen havaitsemiseksi

Jos huomaat yhden tai useamman verkon toimivan huonommin kuin muut, se saattaa olla merkki ruuhkista. Sen pitäisi olla väliaikainen ehto.

Mutta jos huomaat jatkuvaa ongelmaa yhteyden muodostamisessa johonkin testattuun verkkoon, on aika tehdä virallinen valitus palveluntarjoajallesi..

Pohjaviiva

Onneksi et koskaan kohtaa tilannetta, jossa joudut käsittelemään liikenteen kuristusta. Ei ole olemassa konkreettisia tilastoja, jotka osoittaisivat, kuinka käytännöllinen on. Se tapahtuu kiistatta, mutta suurin osa todisteista viittaa siihen, että se ei ole vielä tavallinen toimintamenettely useimmille Internet-palveluntarjoajille.

Verkon puolueettomuuden kuolema Yhdysvalloissa voi (ja todennäköisesti muuttuu) aikaisemmin kuin myöhemmin.

Hyvä uutinen on, että jos joudut koskaan vaikuttamaan liikenteen kuristimeen, sinulla on vaihtoehtoja (VPN: t ovat tällä hetkellä paras valinta). Ja on erinomainen mahdollisuus, että kun Internet-palveluntarjoajat ottavat käyttöön entistä kehittyneempiä liikenteenseurantavälineitä, vastatoimenpide on aina olemassa.

Kuten alussa totesin, paras puolustus on tietoinen yleisö. Jos olet saavuttanut niin pitkälle, olet nyt osa valistuneita.

Kuristava kiertävän VPN-vertailu

ProviderFeaturesAnti Throttling FeaturesCost

Nopeustesti | Palvelinluettelo
Maat:90
palvelimet:7159
protokollat:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, reitittimet
liitännät:7
puunkorjuun:Ei kirjautumista
Sijainti:Romania
P2P-tuki:Joo
Tappokytkin:Joo
1 kuukauden suunnitelma:$ 12,99 / kk
Vuotuinen suunnitelma:$ 2,75 / kk
Ilmainen kokeilu:Joo
Rahat takaisin:45 päivää
maksu:Luottokortti, PayPal, Bitcoin

Katsaus | Nopeustesti | Palvelinluettelo
Maat:58
palvelimet:5645
protokollat:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, reitittimet
liitännät:6
puunkorjuun:Ei hakkuita
Sijainti:Panama
P2P-tuki:Joo
Tappokytkin:Joo
1 kuukauden suunnitelma:$ 11,95 / kk
Vuotuinen suunnitelma:$ 3,49 / kk
Ilmainen kokeilu:Ei
Rahat takaisin:30 päivää
maksu:Luottokortit (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Muu

Katsaus | Nopeustesti | Palvelinluettelo
Maat:63
palvelimet:1040+
protokollat:OpenVPN, IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, reitittimet
liitännät:Rajoittamaton
puunkorjuun:Ei hakkuita
Sijainti:Britannian Neitsytsaaret
P2P-tuki:Joo
Tappokytkin:Joo
1 kuukauden suunnitelma:$ 11,95 / kk
Vuotuinen suunnitelma:$ 1,99 / kk
Ilmainen kokeilu:Ei
Rahat takaisin:30 päivää
maksu:Luottokortti, PayPal, Bitcoin, Alipay
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me